Chytej.cz

KUKUŘICE jak ji naložit necteno

9.5.2010 | malej.uzasnak | 19.668 zobrazení | 12 odpovědí

JAK NALOŽIT (NADIPOVAT) KUKUŘICI, ABY VYDRŽELA DLOUHO?

Poraďte, prosím, mám 10 kg kukuřice a nevím, co s ní.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 17. října 2012 ve 20:19 @ Barracuda reakce na …

na zavaření kukuřičných zrn je nejdůležitější ranný sběr klasů. Zrna by měla být nažloutlá, žlutá, ale nedozrálá, aby ale i šla vylupovat z klasu. Jeden dva dny namáčet s výměnou vody. Do skleniček od přesnídávek nebo do jakých koliv plnit maximálně do 3/4 sklenice. Při zavařování dost nabyde a pije vodu. Já dávám necelou lžičku cukru a půl lžičky anýzu. Zaliju převařenou vodou ( z konvice) po samý okraj, zavřít víčkama a ještě horký hned zavařuju při 90° asi 3/4 hodiny až hodinu. Loni jsem se pokoušel zavařit dozrálou, vařil v papíňáku i bez cca 10 hodin, nechával dojít přes noc. Kukuřice rozpraskala, ale jádro zůstávalo pořád tvrdý. Prostě by nešla proseknout. Něco podobnýho jsem nedavno koupil U Habakuka v kilovým vakuovaným pytlíku. Na pohled dobrý,ale dobrá s bídou na krmení. Jen se ty ryby, myslím zabetonujou. Tu mojí letošní mám už přes měsíc v autě, přes všechny hice a zatím ještě ani nezakvasila( lehce by nebylo na škodu, naopak). No a nenačatá drží. A ten anýz se mi osvědčil na kapry i amury. Loni jak jsem to zmršil, kupoval jsem plechovku Bonduell a nebo pytlík mražený, ale chtěl jsem to vyzkoušet s vlastní výrobou. Četl jsem spoustu článků s problémem tvrdý kukuřice až jsem narazil na ten, že je potřeba kukuřice nedozrálá. Jak jsem psal, tu mou po 10 hodinách jsem ještě ze skleničky dalších 5 hodin rozvařoval aby byla aspoň na krmení. Nu vyzkoušejte sami a uvidíte. Standa

reagovat
Středa 9. června 2010 v 15:21 ® Robur reakce na …
Robur

karel1984> kde je ten obchod?:-D

reagovat
Středa 9. června 2010 ve 14:58 @ karel1984

ahoj všem,my s kámošem chytáme na kukuřici kupovanou z konzervy,ale někdo nám poradil že jsou lepší boilies na velké kapry

reagovat
Úterý 8. června 2010 ve 14:04 ® superweb
superweb

No ja vetsinou chytam na to cim krmim :-) Ted se mi dcoela osvedcilo krmit cerstvou kukurici a mezi tim chytat na starsi nakvasenou. Zkousel jsem to cely odpoledne a vzdy kdyz jsem dal tu nakvasenou zaber prisel temer ihned a kdyz jsem dal cerstvou, chvili to trvalo :-)

reagovat
Úterý 8. června 2010 v 8:25 ® lubo OV
lubo OV

Nejde mi o krmení. Na to stačí obyčejná kukuřice, uvařená v tlakovém hrnci večer před ranním lovem. Jde mi o kukuřici jako nástrahu na háček. Do malých skleniček, která vydrží dlouho i po otevření.

reagovat
Pondělí 7. června 2010 ve 21:51 ® Robur reakce na …
Robur

lubo OV> jo, namoč to i s pytlíkem, třeba ti rozmrzne

reagovat
Pondělí 7. června 2010 ve 20:51 ® superweb
superweb

Podle me do tech kupovanych pridavaji nejaky konzervanty. Uvar to s medem a zmraz to s trochou nalevu, je to nejjednodussi :-) U vody kdyz to namocis i s pytlikem, rozmrzne to celkem rychle. Na stojaku muzes zakrmit zmrzlou „cihlickou“, jde to ke dnu kupodivu a dohodis celkem daleko. Na rece by se to asi odkutalelo po dne.

reagovat
Pondělí 7. června 2010 ve 12:56 ® lubo OV
lubo OV

Nemáte někdo přesný postup, jak tu kukuřici zavařit? V kuchyni jsem lama a nemám o tom ani páru, ale mám krásná zrna kukuřice a chtěl bych ji zavařit, aby měla příchuť medu. Prostě aby byla taková, jak se prodává ve skleničce v ryb. obchodě. Díky

reagovat
Pondělí 7. června 2010 ve 12:39 ® superweb
superweb

Na 24 – 72 hodin namocit, uvarit a zmrazit. Na vareni staci cca 3× – 4×(podle toho jak dlouho byla namocena a zda byla osolena voda(sul zrychli proces vareni)) privest k varu a nechat zchladnout – je to ekonomictejsi nez nekolik hodin varit a navic se tolik neroztrha. Pred kazdym dovarenim dolit vodu, aby mela behem chladnuti co nasavat.
Kukurice je hotova kdyz je cca pres polovinu zrnicek rozpraskanych. Namoc si ji tak neco mezi tretinou a polovinou objemu hrnce na vareni – behem maceni a vareni hodne nabyde.
Vodu muzes ochutit dle libosti – urcite najdes spoustu receptu. Ja s kuku obvykle rozvarim trochu repky, aby natahla olej a pokud nevyzaduju dlouhou trvanlivost v rozmrazenem stavu, osladim ji.

reagovat
Pátek 4. června 2010 ve 14:11 ® njesek

uvařit a zavařit do malých flašek

reagovat
Neděle 9. května 2010 v 18:30 ® malej.uzasnak reakce na …

Robur> vyloupaná kukuřice sušená

reagovat
Neděle 9. května 2010 v 15:24 ® Robur
Robur

vařené, mražené, sušené, mleté, klasy?

reagovat