Chytej.cz

Použití krmné směsi na závodech necteno

5.5.2010 | kamos007 | 5.908 zobrazení | 49 odpovědí

Koupil jsem si na závody 2,5 kg krmení od TRAPERU (karpiowate)(barva hnědočervená) a 1 kg TOP Mix (Perník) od václavíka (barva tmavě žlutá až nahnědlá)+ ještě mám objednané 3 krabičky masňáků a nachytám hnojáčky.Chci chytat na plavačku a feeder a nevím jestli mám dát jako hlavní směs na dno směs od traperu a jako mrakovou směs od václavíka. nebo jestli se dají tyto směsi kombinovat atd…

Hlavní lovená ryba by měla být ouklej, plotice, cejn a semtam zabere kapr. Děkuji moc za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 6. května 2010 v 15:08 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kamos007> toho 15ctyho mam oslavu narozenin, na ty další závody bych se přijel podívat a fandit…popř. ti můžu půjčit biče/matchovku

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 v 15:07 ® Ciffik
Ciffik

jen bych řekl, že se jedná o sranda závody rybářů do 15cti let, takže není třeba přechytat 20 ligových závodníků, jak by se podle reakcí některých zdálo…

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 ve 14:28 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Stroft> ok. :-)

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 ve 14:13 ® Stroft reakce na …
Stroft

kamos007> Použij háčky bez proti hrotu a s obustkem je to otázkou sekundy.

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 ve 14:05 ® hraji reakce na …
hraji

Piranha> Petr píše, že hlavní ryba je tam ouklej, v loňském roce se na oukleje vyhrávalo. Radit slepené červy na oukleje není moc rozumné.

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 ve 13:52 ® kamos007 reakce na …
kamos007

hraji> ne.ale chchi do těch závodů dát všechno protože letos mě čeká poslední 3 závody a pak šlus budu mimo věkovou kategorii.

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 v 9:27 ® hraji reakce na …
hraji

kamos007> Petře ty jsi za ten rok úplně všechno zapomněl. :-)

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 v 8:04 ® kamos007
kamos007

Nevíte někdo kolik stojí patentkový posilovač (v prášku)???

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 v 8:02 ® kamos007
kamos007

Stroft> beru tě za slovo. Ale háčky nechám rači 16-ky jako loni ty oukleje jsou žravé jako piraně a hned to mají až v… a blbě se to vytahuje.

reagovat
Středa 5. května 2010 ve 23:41 ® Juraj reakce na …

kamos007> Jo ale jestli je to na cm a ne na g, tak jdi po těch ouklejích. To je pak pochopitelně všechno jinak. Teoreticky bych to dal dohromady, ale praktickÿ se ze všech sil snažím tuto rybu obejít, takže ti snad v tomto poradí někdo fundovanější.

reagovat
Středa 5. května 2010 ve 23:31 ® Juraj

Takže s bičem bych se držel potic. Koupil bych mega mix plotice – čokoláda od lorpia (3kg cca 13O kč) Rozmíchal bych ho jemnou TTX a přidal kalící hlínu. Možná i trochu anglické vločky. Na úvod tak 6 pomerančů. Pak co minuta až 2 jednoručku. Červy smíchej s drobným akvaristickým štěrkem a slep lepidlem. Občas dostřel malou kuličku červů. Nevím jaká je tam hloubka, ale osobně bych se snažil odselektovat oukleje, tak bych volil těžší štíhlý splávek 3 – 4g se zátěží soustředěnou dolů. Začal bych háčkem č. 18 umístěným 5cm nade dnem. Pokud by to dobře bralo, tak bych tak 40 min. před koncem zesíli návazec na 12, přidal háček stejné velikosti, zvětšil nástrahu a dostřeloval už jen červy, ale častěji než v předchozí části závodu. To by byla taktika, s kterou bych do takového závodu šel já. Nicméně vše musíš v průběhu měnit podle situace. Už jsem nejednou začal s nějakou představou a na konci dělal vše úplně jinak. Neber mě moc vážně. Plavané se věnuji jen okrajově. Já bych si na to vzal feeder.

reagovat
Středa 5. května 2010 ve 23:03 ® 

kamos007> Ouklej se na závodech kde jsem byl,ani nebyla bodovaná..Jinak,kaž­dej si v tom musí najít systém svůj asi..;)..Tam kam teď jedu na závody,tak se boduje jenom ušlechtilá ryba.v takovou chvíly to s bílou rybou asi moc nebude fungovat :-)) ,ale už taktiku mám.Snad správnou,pak dám vědět;)

reagovat
Středa 5. května 2010 ve 22:51 ® Stroft reakce na …
Stroft

kamos007> Drž se biče a nevymyšlej nic jiného.Traper, co jsi koupil je obarvená strouhanka,čili moc parády s tim neuděláš, druhou směs neznám.Udělej krmení hodně suché a přidej co nejvíce červů-nejlépe pinek alespoň 0,5litrů.Pokud nebude foukat,tak 0,5gr splávek,0,12kmen a 0,08 navazec 18háček.Krm pravidelně cca co 30 sekund hrudkou ve velikosi ořechu.Zlom prut

reagovat
Středa 5. května 2010 ve 21:37 ® kamos007
kamos007

plavačkou myslím bič. ve vodě je přem,nožená bíla ryba (hlavně ouklej) tak si chci zakrmit cca 10 m od břehu krmením a asi do něj dát trochu kukuřice, protože než by se ktomu dostala větší ryba tak by to snědly oukleje a zakrmit si ubřehu perníkovým krmivem a chytat cca 30 min. a pak na feeder chytat plotice,cejny a kapři, kteří na váze váží podstatně více než oukleje.

reagovat
Středa 5. května 2010 ve 21:12 ® 

Já v tom mám taky trochu hokej.Nevim jestli používat domácí krmnou směs,nebo komerční ..U domácí,už sem měl úspěchy i v počasí a době kdy nic nebralo lidem okolo,ale to je relativní.Nes­rovnával jsem přímo v tu danou chvíly na tom samym fleku obě krmný směsy (domácí a kupovaný),takže jen plky..V sobotu jedu taky na závody,tak zatim spíš přemýšlim nad komerční směsí a tam někde v zádu budu mít i tu svojí :-) .Jinak směsy od Timáru,Lorpia sou určitě věci kam nešlápneš zrovna vedle podle mě..Ale mám se závodama zkušenosti,asi jako ty;)

reagovat
Středa 5. května 2010 v 18:54 ® Bernard

Ahoj, víš plavačka je širokej pojem(bič, bolo, dělička, odhoz) a mohl by si také víc specifikovat revír, kde budeš chytat(hloubka, průtok, atd.), popřípadě na kolik prutů můžeš chytat. Myslím, že krmení přikládáš velkej význam, ale důležitější bude správně zvolená udice s přesně změřenou hloubkou a následné pracování s ní. Důležité taky je krmit stále stejné místo.

reagovat
Středa 5. května 2010 v 18:49 ® Piranha reakce na …
Piranha

kamos007> Nejprve by jsi si mel rozmyslet na co budes chytat.Oboje neni moc dobry.Jen te to bude odrazovat od soustredeni. 3 krabicky je opravdu malo na zavody, chce to alespon litr a pouzit i lepidlo na cervy a obcas jim tam kouli slepenych cervu hodit.Jinak Osobne bych pouzil jednu jedinou smes a barvu.Mozna by to mohlo ryby odlakat.Podle dna chce vybrat barvu krmeni.I kdyz ted to zacina bejt v plnem proudu a nemyslim si, ze by se ryby mohly vyhybat nejakym svetlym mistum na tmavem dne.Ja delam jen nepatrne svetlejsi krmeni oproti dnu. Pokud byc chytal na feeder tak nastrelovat koule s krmenim a cervama a slepene cervy, pokud bych chytal na matchku s anglanem, nastreloval bych koule s krmenim a cervama a cervy sypke prakem, pokud by to nebylo daleko a slepeny pokud by to bylo na ten splavek dal.

reagovat
Středa 5. května 2010 v 17:59 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Ahoj, ono se závoděním je to složité.Také si cca 3–4* do roka zazávodím a vždy mám krásné myšlenky na spoustu ryb a pak je realita trochu jiná.Někdy to projedu a nevím proč a jindy zase na to přijdu až těsně před konce, nikdy neodcházím jako bezrybka a držím se zlatého středu.:-)) .Co bych ti poradil tak opatrně s vodou u toho Traper je dost lepivý.Co mám vyzkoušené tak je to patentkový dip od Mika, se kterým to nesmíš přehnat a potom to krásně funguje.

reagovat
Středa 5. května 2010 v 15:54 ® kamos007
kamos007

Tady fotka krmné směsi.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13319.jpg
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1