Chytej.cz

Pomoc.oprava prutu necteno

2.5.2010 | kingkubik | 4.691 zobrazení | 14 odpovědí

Dobry den.prosim neznate nekdo nekoho na severni morave nejlepe v okoli OPAVY kdo opravuje pruty?dnes si kamarad polamal prut jedna se o colmic tom rymond delky 180 cm a gramazi 1–8g.problem je ze prut je tridyilny ale jinak je vazne super zlomil se zrovna nad spojem.neznate nekoho kdo mi poradi nebo kdo se venuje oprave prutu?nez se do toho pustime sami:Ddekuji moc

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 2. května 2010 v 18:03 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> No napsal ti zprávu do osobní pošty (viz osobní menu vpravo).

reagovat
Neděle 2. května 2010 v 16:57 ® kingkubik

hora:osobku?

reagovat
Neděle 2. května 2010 v 16:28 ® Hora reakce na …
Hora

kingkubik> máš osobku.

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 14:12 ® kingkubik

ospery:presne tak jak to pises mam v planu to udelat jina moznost asi ani nebude a uvidime jak dlouho to vydrzi.tak drz palce:D

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 14:01 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Ještě mě napadá – zabrousit zlom, ovinout nití a tu zalít rychleschnoucím epoxidem (u normálního i u epoxidových laků se to musí otáčet celé hodiny, aby to zaschlo a nesteklo).

Pak jemně obrousit trn a pozor – nenechat na konci hranu. Špatně zabroušená hrana může vést k novému zlomení v dané oblasti.

Počítej s tím, že nový prut bude mít trochu nepravidelnou akci a bude náchylnější k dalšímu zlomení. On už při tomto zlomení bude ten grafit poškozený i dál od místa zlomu.

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 13:54 ® Sander
Sander

kingkubik > z tohodle už leda jen plavačkový prut na dírky.

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 13:49 ® kingkubik

ospery:a tak to jsi me nepotesil:Dvidim to na zlaty cesky rucicky a z tridilneho prutu udelam dvoudilny mno:Dbud to pujde nebo ne.Ja spise jestli nekdo nezna tady v okoli nekoho kdo by se tim zabyval ci jestli nema nekdo zkusenosti s opravou

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 13:15 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Bojím se, že můžete odepsat prut ze stavu. Podobně jsem zlomil Berkley Series One a feeder Shimano Technium, lítal jsem s tím od čerta k ďáblu a kulové.

S ohledem na to, že je to zlomené těsně nad spojkou, odpadá možnost, že by se dalo dovnitř blanku něco vložit.

Opravdu to vidím černě – ale můžeš zkusit servis firmy Colmic (ovšem servis italských firem je „vyhlášený“ svou kvalitou).

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 12:58 ® kingkubik

sander:no to by bylo super ale kde ten novy dil sehnat ze:Dje to colmic raymond 1–8g a nikde jsem jej na netu nevidel.ani nevim jestli se to da sehnat zvlast

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 12:55 ® kingkubik

me ne kamosovi:Dnad tunkou byla vetev na kterou kamos povesil mepsku za 100 rikam prece ji neurves vzla jsem swicarak s pilkou a vetev jsem odrezal .jak rozmotaval ten silon na te vetvi a snazil se vyprostit tritku polozil si frajer prut na zem…pak jsem jen slysel …Kuba je to v p… ale kdyby se ptal nekdo z okoli tak stika tech 98 cm a zapomenuta nepovolena brzda:D:D

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 12:54 ® Sander
Sander

Pokud je to ulomené úplně, viděl bych to na nový díl. Lom je někde v místě kde končí spojka spodního dílu, tam je díl nejnáchylnější k lomu.
Vyhodit :-)

reagovat
Neděle 2. května 2010 ve 12:34 ®  reakce na …

kingkubik> A jak se ti to povedlo zlomit?

reagovat
Neděle 2. května 2010 v 11:27 ® kingkubik

tam kde je ta cervena cara tam je to asi ulomeny

reagovat
Neděle 2. května 2010 v 11:27 ® kingkubik
reagovat
foto/forum/2010/th-img13259.jpg