Chytej.cz

Shimano vs. DAM necteno

19.4.2010 | Kilo | 3.985 zobrazení | 22 odpovědí

Potrebuji koupit novy navijak spise levnejisi kolem 1000 +/-. Hledal sem docela dlouho a nejvic me zaujali: Shimano Nexave 3000 SFB a DAM Quick HPN 630 FD. U damu se mi libi 6+1 lozisek, ale Shimano ma zase vsechny jine parametry lepsi, ale ne o moc, nebo aspon myslim. Podle podle ceho se mam mezi nimi rozhodnout. Cenu sem nasel stejnou oba za 900Kc, vse na internetu nemuzu to najit v obchode v Praze, kde sem na skole, za doboru cenu)

Moc dekuji za vsechny rychle odpovedi. (ted se mi rozbil navijak a sezona zrovna zacala :/)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 4. května 2010 v 10:51 ® kerob reakce na …
kerob

Dzumigar> Za cenu Exage (1200 kc) nemas od DAMu navijak na urovni Stradica a ani mit nemuzes, DAM na takove urovni navijak nema v nabidce (co se tyka vnitrni konstrukce). Jen podle poctu lozisek to posuzovat nelze. Cimz nechci rict, ze DAM je spatnej, jen to porovnani se Stradicem je jaksi mimo rozumny mantinely.

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 ve 23:36 ® Dzumigar reakce na …

Kilo> Ahoj, Nie som horlivym zastacom nejakej znacky ,ale na DAM by som nenadaval. DAM Quick HPN 630 FD je entry rada to znamena ,ze je to plastak a za tu cenu celkom sluny pomer vs. vykon. Ak uvazujes o DAM navijakoch. Tento isty problem som riesil v nedavnej minulosti a s D.A.M caliber FD 840 som osobne spokojny, samozrejme je to len subjketivny nazor.Je to celokovovy model, pevny bez toho, aby sa samovlne nieco na nom hybalo. Samozrejme ma dve kovove cievky. Ak si pozries DAM.de a stiahnes si katolg produktov uvidis ake „zakladne“ rady od nich v nasich predajnach ponukaju a potom sa vytvori takyto nazor na vyrobcu. Inac ceny co su na nete su premrstene da sa s nimi dojedant velmi rozumna cena. A to sa mi u shimana nestalo. Za cenu Exage mas navijak na vysej urovni ako napr. Stradica. Ak mas ine skusenosti bol by som rad ak by si prispel do vlakna o spominanom navijaku ,popripade celkovo o znacke DAM.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 12:54 ® Sander reakce na …
Sander

Kilo > copak jsme blbý nebo mladý, abysme ti radili špatně? ;-)

Ať slouží.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 12:53 ® Kilo reakce na …

Tak sem na konec koupil toho Dragona. Uz sem s nim byl parkrat vlacet a pohoda, vypada fakt solidne za ty prachy. Nevim jak by na tom byl ten DAM nebo Shimano…

V kazdym pripade vam dekuji za rady, zda se ze byly uzitecne. :-)

reagovat
Úterý 20. dubna 2010 v 19:07 ® nedby

určitě bych ti doporučil shimáno mám s touto značkou dobré zkušenosti a to už řádku let určitě shimano

reagovat
Úterý 20. dubna 2010 v 17:22 ® Acrewmog reakce na …

Kilo> měl jsem ten dragon 720ix i další klon Ryobi od firmy Spro (blue arc) a to Spročko je o dost povedenější. Nic proti chodu navijáku, ale brzda nebyla tak citlivá jak jsem si představoval a nějak podivně fungovalo přepínání zpětného chodu. Na druhou stranu bude určitě lepší na vláčku než Shimano a taky jsem měl možná jen nepodařenej kus. Jinak působí za ty prachy víc než slušně a co vím tak ho všichni jenom chválí.

reagovat
Úterý 20. dubna 2010 ve 12:53 ® osprey reakce na …
osprey

Kilo> Dragona moc nenajdeš – pan Procházka na rsp-fishing.cz si tu značku prodává víceméně sám.

Naviják sám o sobě je klon Ryobi (japonská značka s kvalitní produkcí) a za ty prachy dost slušný.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 23:00 ® vagusoid

SROVNÁVAT SHIMANO A DAM JE JAKO SROVNÁVAT MERCEDES ZE ŠKODOVKOU…!

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 22:56 ® Kilo reakce na …

No o Okume jsem prvne taky uvazoval, ale zadnej se me az tak nelibil.

Asi zejtra objednam toho Dragona, pokud se tu neobjevi neco zasadne proti.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 22:19 ® kingkubik

no kluci ti tu doporucuji vse mozne a myslim ze by jsi je mel poslechnout navijak od shimana za 1000 je jako od dragonu za 300:Dkamos ma ten dragon a pochvaluje si jej.ja jsem taky jeden z tech co kupuji ty levnejsi navijaky bohuzel ale chtam zasadne na okumu jiz nekolik let a muzu doporucit.ted mam okuma zeon zn 30 s redni brzdou a parada pak mam jeste na pletenku okuma metalodid a to je fakt delo:Dskvela brzda ohromna vydrz a snase i hrubsi zachazeni jediny problem ze se na nem osoupe stribrna barva ale na chod to nema vliv.jo a hlavne dve kovove civky.tak pak napis jak jsi se rozhodl

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:57 ® Sander reakce na …
Sander

Kilo > nevím jestli má význam trávit čas hledáním nejnižší ceny, kterou bude v tomto případě obtížné najít. Cena, která je uvedena na odkazu, je adekvátní. Pokud bych ten naviják chtěl, nečekal bych půl roku abych ušetřil stováka, když už tu dobu mohl sloužit.

http://www.rsp-fishing.cz/…20-730-735ix

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:43 ® Kilo reakce na …

Zajimave. Tak DAM a jeho kvality jsou vazne asi historie. A od shimana jsem cekal taky super kvalitu az za moc penez, proto sem nevedel, jestli se zamerovat na znacku v nizkych cenovych relacich.

Dragon se mi teda docela zamlouva i podle prevladajicich kladnych nazoru na vetsine for. Jen mi vadi, ze ho nemuzu moc najit v jinych ceskych internetovych obchodech, pro porovnani ceny.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:36 ® jersey
jersey

DAM podle mě bejvával slušnej,ale to je tak 10 až 15 let zpátky.Dnes bych do něj nešel, i kdyby byl za polovic…

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:31 ® Sander reakce na …
Sander

troutkiller > mně se zase utahoval při brždění závit matice šroubu (otáčení cívky x šroub), také fajnová vyfikundace, buď to rybu donutilo zastavit, nebo rupnul vlasec.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:25 ® troutkiller reakce na …

Sander> To neřikej!Náhodou sem jeden DAM vlastnil a jeho bojovka byla užasná,měl nějaký lamely co když se nacucly vodou tak se pruběžně měnil brzdnej učinek:-)) )Naprostej zlepšovák!

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:22 ® Sander
Sander

Neviděl jsem větší pekáče než navijáky od DAMu. Vážně si rozmysli, jestli jsi tak bohatý, abys mohl takto házet penize z okna.

Ten Dragon, o kterém kluci dole píšou, vlastním také a nemám s ním problém.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:20 ® troutkiller reakce na …

Kouba> Shimano je sice Shimano ale až tak od 8000kč vejš,za litřík je to bohužel jen nápis:-((

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:16 ® Kilo reakce na …

O Dragon, jako o jinych navijacich, nic nevim, ikdyz tento kloubi oboje prednosti mych prvne vybranych navijaku, alespon papirove. O DAMu sem uvazoval, protoze nevim, jestli ma urcite plati vic za znacku, ktera treba nemusi nabizet az tak moc. A jestli vubec ma cenu kupovat drazsi navijak na malou ricku a natani 30cm pstruhu. No ale zatim dekuji za kazdou odpoved, jsou inspirativni.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 21:00 ® skwor
skwor

Taky bych se přikláněl k Dragonu co doporučuje Olda. Fajn by mohla být nová Okuma trio, bohužel nemá náhradní cívku.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 20:51 ® Kouba
Kouba

shimano je shimano nepoustel bych se do jine znacky..,,, neboj se a kup..... uvidis sám a neres kdyz bude mit shimano min lozisek i tak je lepsi nez Dam a prevazna vetsina znacek na trhu

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:36 ® troutkiller

Hlasuju pro Oldu páč ten navi co doporučuje sem vlastnil a šlapal dobře!Ted ho má kámoš a loni už s nim vyndal pět sumáru přez metr:-) Na chodu žádná změna!DAM je šrot a šímo v této ceně taky žádnej vohen:-((

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:31 ® olda
olda

http://www.rsp-fishing.cz/…20-730-735ix mám a jeví se dost dobře.

reagovat