Chytej.cz

Babo raď! necteno

19.4.2010 | Sander | 5.843 zobrazení | 54 odpovědí

Jak jste si mohli všimnouti, v pátek jsem vyžehlil želvu. Nic neobvyklého, mám teď ale strašně špatné svědomí, jestli jsem se nedopustil nějaké chyby. Stašně nerad bych udělal škodu tak dokonalé organizaci jako je Svaz, a proto se ptám, mám ji zpětně zapsat do úlovkového listu? Přesná délka i hmotnost by se ještě dala zjistit, ale nevím jak se taková želva měří, je skorem širší než delší.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:51 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > tak to je mi tě líto :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:47 ® sus1

Já se sem chodit odreagovat,když to tady funguje.:-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:42 ® troutkiller reakce na …

Sander> Jo čínka!Takle se zelíčkem:-) Kam se sere Kapr to je fakt!!!

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:37 ® Tommy reakce na …
Tommy

troutkiller> :-D :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:37 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Tahle nejdřív lítala a pak se začala potápět,pod vodou to bylo jak sumec:-))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:32 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > mně vzala jedna slušná na mouchu. Ta bílá, čínská. Lítat nechtěla, ale kam se v tahu sere kapr! :-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:29 ® troutkiller reakce na …

Tommy> Já na ně cíleně nešel:-) Měl sem nahozeno na Volavku,přišel Racek!Chechtavej:-)) ))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:27 ® Tommy reakce na …
Tommy

troutkiller> Tak ser na racky a chytej ryby :-P :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:22 ® troutkiller reakce na …

Sander> Netopejr je pruser!To smrdí vsteklinou:-(( Jinak tyhle potvurky mně štvou když jdu v létě na hady a vráží mi do vlascu:-((

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:17 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Ta kachna byla taky agresivní:-D A do podběráku se jí nechtělo tak jsem použil parmovej chvat:-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:14 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> aha, jo takhle, ty si ale suchar :-D , a já se těšil že se tady diskuzně serveme do krve:-))

Ale ten text¨, co jsem sem vkládal o měření želv mě fakt pobavil.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:13 ® Sander reakce na …
Sander

troutkiller > tohle se mi občas stane s netopýrem. Kůži prokousne jen stěží, ale nerad ho beru do ruky :-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:10 ® troutkiller reakce na …

Tommy> Vono to jako prdel vypadá ale mně to v ten moment moc ftipný nepřišlo:-(( Taková vzdušná přívlač:-)) )

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:10 ® Sander
Sander

Dobrá, suchařípy, na vysvětlenou.

Nešlo v žádném případě o nějaké napadání svazu. Až po HaDově osobce, kde se mě ptá co se mi na svazu nelíbí, jsem si zadání přečetl ještě jednou a asi se vám nelíbilo že píšu o svazu jako dokonalém. To nebyla narážka, svaz dokonalý je, modlím se k němu ráno i večer.
Sami víme, že dělá spoustu věcí absolutně na hovno, ale v podstatě nám tento systém vyhovuje. Za půldarma žehlit cokoliv, kdekoliv a vlastně i kdykoliv. Komu by se to nelíbilo, že? Ale jádro pudla je jinde.
Nešlo ani o tu želvu. Želva měla posloužit jen jako nějaké vodítko k diskusi s humorným podtextem, což vám zde obecně vůbec nejde a trochu i proto jsem tohle fórum založil. Tady se pozná, kdo se chodí na Chytej odreagovat a kdo jen každého chytat za slovo a třeba se i snažit začít hádku.
Ti se smějícím se smajlíkem to pochopili (tedy jestli mi rozumíte).

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:08 ® timbab reakce na …
timbab

Tommy> asi budu muset napsat na svaz jak se měří želva,kachna a racek.V BP na to nějak pozapomněli:-))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 17:55 ® Tommy
Tommy

timbab>

troutkiller> Vy ste volové :-D Sem si poprskal monitor :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 17:53 ® troutkiller reakce na …

Sander> Ty kokso já měl podobnej problém s rackem:-) Než sem ho změřil byl fuč!A já byl poštípanej jak prase!!!

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 17:23 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Měl jsem podobné dilema s kachnou:-D Nevěděl jsem co a jak,tak jsem ji pustil:-))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 15:21 ® Libor
Libor

já se směju :-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 15:19 ® Sander
Sander

Suchaři, já myslel že se zasmějem.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 15:08 ® Libor
Libor

Jako narážka na svaz se mi to nelíbí. Staň se funkcionářem a lobuj za správnost věci podle svého, protlačuj názory, přesvědčuj lidi. Jen tak se něco změní. Jestli toto nechceš, nemáš moc právo nadávat ani soudit. Jsem připraven na argumenty :-)

Jinak:

Měří se vždy největší přímá vzdálenost krajních bodů – tedy nikdy po zakulacení krunýře! K měření se nejlépe osvědčuje tzv. posuvné měřítko nebo dva trojúhelníky. Délka karapaxu je vedle hmotnosti zvířete nejvýznamnějším údajem i pro sledování růstu mladších jedinců. Mezi další údaje používané pro vyjádření tělesných parametrů želv patří zejména šířka karapaxu, což je přímočará šířka v nejširším místě krunýře, a výška těla, tj. kolmá vzdálenost mezi nejvyšším bodem krunýře a podložkou, na níž tělo spočívá – plastronem. Kromě toho lze udávat i délku ocasu, měřenou od předního okraje kloakálního otvoru po konec ocasu, stejně i délku a šířku třetího vertebrale (rohovinového obratlového štítku).

zdroj> http://zelvy-zelvicky.blog.cz

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 14:57 ® Sander
Sander

Tommy > no nádherná byla, votomnic.

hraji > užovku určitě ne, ta smrdí.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 14:54 ® hraji
hraji

Že by želva nebyla ryba? Na lov vodních živočichů je třeba povolení, máš ho? Když chytíš užovku, taky ji budeš chtít měřit?

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 14:45 ® Tommy
Tommy

Do polívky,měřit nemusíš:-D Teda pokud to byla želva nádherná :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1