Vyhledávání
Babo raď!
19.4.2010 | Sander | 5.613 zobrazení | 54 odpovědí
Jak jste si mohli všimnouti, v pátek jsem vyžehlil želvu. Nic neobvyklého, mám teď ale strašně špatné svědomí, jestli jsem se nedopustil nějaké chyby. Stašně nerad bych udělal škodu tak dokonalé organizaci jako je Svaz, a proto se ptám, mám ji zpětně zapsat do úlovkového listu? Přesná délka i hmotnost by se ještě dala zjistit, ale nevím jak se taková želva měří, je skorem širší než delší.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 19. dubna 2010 v 19:51 ® Sander reakce na …
-
sus1 > tak to je mi tě líto
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:47 ® sus1
-
Já se sem chodit odreagovat,když to tady funguje.
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:42 ® troutkiller reakce na …
-
Sander> Jo čínka!Takle se zelíčkem
reagovatKam se sere Kapr to je fakt!!!
- Pondělí 19. dubna 2010 v 19:37 ® Tommy reakce na …
-
troutkiller>
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:37 ® timbab reakce na …
-
Sander> Tahle nejdřív lítala a pak se začala potápět,pod vodou to bylo jak sumec
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:32 ® Sander reakce na …
-
timbab > mně vzala jedna slušná na mouchu. Ta bílá, čínská. Lítat nechtěla, ale kam se v tahu sere kapr!
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:29 ® troutkiller reakce na …
-
Tommy> Já na ně cíleně nešel
reagovatMěl sem nahozeno na Volavku,přišel Racek!Chechtavej
))
- Pondělí 19. dubna 2010 v 19:27 ® Tommy reakce na …
-
troutkiller> Tak ser na racky a chytej ryby
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:22 ® troutkiller reakce na …
-
Sander> Netopejr je pruser!To smrdí vsteklinou
reagovatJinak tyhle potvurky mně štvou když jdu v létě na hady a vráží mi do vlascu
- Pondělí 19. dubna 2010 v 19:17 ® timbab reakce na …
-
Sander> Ta kachna byla taky agresivní
reagovatA do podběráku se jí nechtělo tak jsem použil parmovej chvat
- Pondělí 19. dubna 2010 v 19:14 ® Libor reakce na …
-
Sander> aha, jo takhle, ty si ale suchar
, a já se těšil že se tady diskuzně serveme do krve
Ale ten text¨, co jsem sem vkládal o měření želv mě fakt pobavil.
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:13 ® Sander reakce na …
-
troutkiller > tohle se mi občas stane s netopýrem. Kůži prokousne jen stěží, ale nerad ho beru do ruky
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:10 ® troutkiller reakce na …
-
Tommy> Vono to jako prdel vypadá ale mně to v ten moment moc ftipný nepřišlo
reagovatTaková vzdušná přívlač
)
- Pondělí 19. dubna 2010 v 19:10 ® Sander
-
Dobrá, suchařípy, na vysvětlenou.
Nešlo v žádném případě o nějaké napadání svazu. Až po HaDově osobce, kde se mě ptá co se mi na svazu nelíbí, jsem si zadání přečetl ještě jednou a asi se vám nelíbilo že píšu o svazu jako dokonalém. To nebyla narážka, svaz dokonalý je, modlím se k němu ráno i večer.
reagovat
Sami víme, že dělá spoustu věcí absolutně na hovno, ale v podstatě nám tento systém vyhovuje. Za půldarma žehlit cokoliv, kdekoliv a vlastně i kdykoliv. Komu by se to nelíbilo, že? Ale jádro pudla je jinde.
Nešlo ani o tu želvu. Želva měla posloužit jen jako nějaké vodítko k diskusi s humorným podtextem, což vám zde obecně vůbec nejde a trochu i proto jsem tohle fórum založil. Tady se pozná, kdo se chodí na Chytej odreagovat a kdo jen každého chytat za slovo a třeba se i snažit začít hádku.
Ti se smějícím se smajlíkem to pochopili (tedy jestli mi rozumíte). - Pondělí 19. dubna 2010 v 19:08 ® timbab reakce na …
-
Tommy> asi budu muset napsat na svaz jak se měří želva,kachna a racek.V BP na to nějak pozapomněli
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 18:55 ® Tommy
-
timbab>
troutkiller> Vy ste volové
reagovatSem si poprskal monitor
- Pondělí 19. dubna 2010 v 18:53 ® troutkiller reakce na …
-
Sander> Ty kokso já měl podobnej problém s rackem
reagovatNež sem ho změřil byl fuč!A já byl poštípanej jak prase!!!
- Pondělí 19. dubna 2010 v 18:23 ® timbab reakce na …
-
Sander> Měl jsem podobné dilema s kachnou
reagovatNevěděl jsem co a jak,tak jsem ji pustil
- Pondělí 19. dubna 2010 v 16:21 ® Libor
-
já se směju
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 16:19 ® Sander
-
Suchaři, já myslel že se zasmějem.
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 16:08 ® Libor
-
Jako narážka na svaz se mi to nelíbí. Staň se funkcionářem a lobuj za správnost věci podle svého, protlačuj názory, přesvědčuj lidi. Jen tak se něco změní. Jestli toto nechceš, nemáš moc právo nadávat ani soudit. Jsem připraven na argumenty
Jinak:
Měří se vždy největší přímá vzdálenost krajních bodů – tedy nikdy po zakulacení krunýře! K měření se nejlépe osvědčuje tzv. posuvné měřítko nebo dva trojúhelníky. Délka karapaxu je vedle hmotnosti zvířete nejvýznamnějším údajem i pro sledování růstu mladších jedinců. Mezi další údaje používané pro vyjádření tělesných parametrů želv patří zejména šířka karapaxu, což je přímočará šířka v nejširším místě krunýře, a výška těla, tj. kolmá vzdálenost mezi nejvyšším bodem krunýře a podložkou, na níž tělo spočívá – plastronem. Kromě toho lze udávat i délku ocasu, měřenou od předního okraje kloakálního otvoru po konec ocasu, stejně i délku a šířku třetího vertebrale (rohovinového obratlového štítku).
zdroj> http://zelvy-zelvicky.blog.cz
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 15:57 ® Sander
-
Tommy > no nádherná byla, votomnic.
hraji > užovku určitě ne, ta smrdí.
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 15:54 ® hraji
-
Že by želva nebyla ryba? Na lov vodních živočichů je třeba povolení, máš ho? Když chytíš užovku, taky ji budeš chtít měřit?
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 v 15:45 ® Tommy
-
Do polívky,měřit nemusíš
reagovatTeda pokud to byla želva nádherná