Chytej.cz

Babo raď! necteno

19.4.2010 | Sander | 5.613 zobrazení | 54 odpovědí

Jak jste si mohli všimnouti, v pátek jsem vyžehlil želvu. Nic neobvyklého, mám teď ale strašně špatné svědomí, jestli jsem se nedopustil nějaké chyby. Stašně nerad bych udělal škodu tak dokonalé organizaci jako je Svaz, a proto se ptám, mám ji zpětně zapsat do úlovkového listu? Přesná délka i hmotnost by se ještě dala zjistit, ale nevím jak se taková želva měří, je skorem širší než delší.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:51 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > tak to je mi tě líto :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:47 ® sus1

Já se sem chodit odreagovat,když to tady funguje.:-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:42 ® troutkiller reakce na …

Sander> Jo čínka!Takle se zelíčkem:-) Kam se sere Kapr to je fakt!!!

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:37 ® Tommy reakce na …
Tommy

troutkiller> :-D :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:37 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Tahle nejdřív lítala a pak se začala potápět,pod vodou to bylo jak sumec:-))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:32 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > mně vzala jedna slušná na mouchu. Ta bílá, čínská. Lítat nechtěla, ale kam se v tahu sere kapr! :-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:29 ® troutkiller reakce na …

Tommy> Já na ně cíleně nešel:-) Měl sem nahozeno na Volavku,přišel Racek!Chechtavej:-)) ))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:27 ® Tommy reakce na …
Tommy

troutkiller> Tak ser na racky a chytej ryby :-P :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:22 ® troutkiller reakce na …

Sander> Netopejr je pruser!To smrdí vsteklinou:-(( Jinak tyhle potvurky mně štvou když jdu v létě na hady a vráží mi do vlascu:-((

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:17 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Ta kachna byla taky agresivní:-D A do podběráku se jí nechtělo tak jsem použil parmovej chvat:-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:14 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> aha, jo takhle, ty si ale suchar :-D , a já se těšil že se tady diskuzně serveme do krve:-))

Ale ten text¨, co jsem sem vkládal o měření želv mě fakt pobavil.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:13 ® Sander reakce na …
Sander

troutkiller > tohle se mi občas stane s netopýrem. Kůži prokousne jen stěží, ale nerad ho beru do ruky :-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:10 ® troutkiller reakce na …

Tommy> Vono to jako prdel vypadá ale mně to v ten moment moc ftipný nepřišlo:-(( Taková vzdušná přívlač:-)) )

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:10 ® Sander
Sander

Dobrá, suchařípy, na vysvětlenou.

Nešlo v žádném případě o nějaké napadání svazu. Až po HaDově osobce, kde se mě ptá co se mi na svazu nelíbí, jsem si zadání přečetl ještě jednou a asi se vám nelíbilo že píšu o svazu jako dokonalém. To nebyla narážka, svaz dokonalý je, modlím se k němu ráno i večer.
Sami víme, že dělá spoustu věcí absolutně na hovno, ale v podstatě nám tento systém vyhovuje. Za půldarma žehlit cokoliv, kdekoliv a vlastně i kdykoliv. Komu by se to nelíbilo, že? Ale jádro pudla je jinde.
Nešlo ani o tu želvu. Želva měla posloužit jen jako nějaké vodítko k diskusi s humorným podtextem, což vám zde obecně vůbec nejde a trochu i proto jsem tohle fórum založil. Tady se pozná, kdo se chodí na Chytej odreagovat a kdo jen každého chytat za slovo a třeba se i snažit začít hádku.
Ti se smějícím se smajlíkem to pochopili (tedy jestli mi rozumíte).

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 19:08 ® timbab reakce na …
timbab

Tommy> asi budu muset napsat na svaz jak se měří želva,kachna a racek.V BP na to nějak pozapomněli:-))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:55 ® Tommy
Tommy

timbab>

troutkiller> Vy ste volové :-D Sem si poprskal monitor :-D

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:53 ® troutkiller reakce na …

Sander> Ty kokso já měl podobnej problém s rackem:-) Než sem ho změřil byl fuč!A já byl poštípanej jak prase!!!

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 18:23 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Měl jsem podobné dilema s kachnou:-D Nevěděl jsem co a jak,tak jsem ji pustil:-))

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 16:21 ® Libor
Libor

já se směju :-)

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 16:19 ® Sander
Sander

Suchaři, já myslel že se zasmějem.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 16:08 ® Libor
Libor

Jako narážka na svaz se mi to nelíbí. Staň se funkcionářem a lobuj za správnost věci podle svého, protlačuj názory, přesvědčuj lidi. Jen tak se něco změní. Jestli toto nechceš, nemáš moc právo nadávat ani soudit. Jsem připraven na argumenty :-)

Jinak:

Měří se vždy největší přímá vzdálenost krajních bodů – tedy nikdy po zakulacení krunýře! K měření se nejlépe osvědčuje tzv. posuvné měřítko nebo dva trojúhelníky. Délka karapaxu je vedle hmotnosti zvířete nejvýznamnějším údajem i pro sledování růstu mladších jedinců. Mezi další údaje používané pro vyjádření tělesných parametrů želv patří zejména šířka karapaxu, což je přímočará šířka v nejširším místě krunýře, a výška těla, tj. kolmá vzdálenost mezi nejvyšším bodem krunýře a podložkou, na níž tělo spočívá – plastronem. Kromě toho lze udávat i délku ocasu, měřenou od předního okraje kloakálního otvoru po konec ocasu, stejně i délku a šířku třetího vertebrale (rohovinového obratlového štítku).

zdroj> http://zelvy-zelvicky.blog.cz

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 15:57 ® Sander
Sander

Tommy > no nádherná byla, votomnic.

hraji > užovku určitě ne, ta smrdí.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 15:54 ® hraji
hraji

Že by želva nebyla ryba? Na lov vodních živočichů je třeba povolení, máš ho? Když chytíš užovku, taky ji budeš chtít měřit?

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 15:45 ® Tommy
Tommy

Do polívky,měřit nemusíš:-D Teda pokud to byla želva nádherná :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1