Vyhledávání
Jak na sumce na Lužnici
13.4.2010 | Kantik | 8.923 zobrazení | 9 odpovědí
Pište sem, jaké máte zkušenosti s lovem sumců na Lužnici, nejlépe tak úsek okolo Veselí nad Lužnicí-Tábor.Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 8. dubna 2011 ve 23:32 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Mega-Fish> u tý lavičky? tam dycky někdo chytá…
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 ve 20:36 ® osprey reakce na …
-
parma101> U nás by ses moc nenaposlouchal. Já tu za celý život viděl jen pár zálovů. Přitom úplně bez sumců to tu není. Prostě loví spíš dole.
Ale nejsem od Lužnice.
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 15:07 ® parma101
-
Stačí jen poslouchat vodu a nahazovat k tišinám pod různé stromy a tak
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 20:25 ® Kolovr@tek
-
Lužnice není špatná řeka na sumce .Na přívlač se jim ale tolik zase nechce ,někdy je musíš pěkně dlouho přemlouvat k záběru.:)Jinak sumcovláčka je hlavně o trpělivosti a musíš k tomu přijít na chuť.V Táboře je hodně pěkných míst kde sou.Ale oni mužou taky celou noc okolo tebe mlátit a nebudeš mít ani zaběr .Právě tohle hodně lidí odradí, zkoušet, zkoušet a mít trpělivost a budeš úspěšnej.
reagovat - Pondělí 19. dubna 2010 ve 20:33 ® Rex2
-
Jednou jsem tam chytil sumce při lehké přívlači na rotačku 0 . Měl 70 cm . Boj moc pěkný. Hlavně když se mi vypnul a pak se zase nějak rozjel
reagovat. Jo chytil jsem ho pod Táborem, kde přesně se mi taky nechce moc říkat
- Pondělí 19. dubna 2010 v 10:48 ® BigMike
-
Přesně tak, kde a kdy jdou ti nikdo takhle neřekne! Každý si to radši nechá pro sebe!!! Pokud jde o plavanou na bílou rybu, kaprařinu – asi není problém nějaké info pustit, ale dravci? Zejména candáti a sumci, to se tají.))) Každý má svoje místečko, ví, za jakého stavu vody to jde, v kolik a nikdo nemá zájem to prozradit a pak se na zmíněném místě přetahovat o pár metrů břehu a o sumíky ve vodě s dalšími „informovanými“:)) To už tady bylo, v dobré víře dát typ a pak se dané lokality během pár měsíců vyrybnily:((( Spíš jde o to, najít si cestu k nějakém místnímu sumcaři, který si tě oťukne a pak se rozhodne vzít tě sebou. A nebo také ne!!!:))
reagovat - Neděle 18. dubna 2010 ve 13:13 ® Mega-Fish
-
Hlavně když je hodně vody jsou rybky a to znamená i sumci natlačený v ustí kozkáče a lužnice
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 20:12 ®
-
Usek kde sou sumci si myslim ze ti tady nikdo nerekne:)
reagovat - Středa 14. dubna 2010 v 19:03 ® osprey
-
No pokud vím a je pravda, co jsem se několikrát opakovaně doslechl, tak nejvíc sumců se tam uloví nelegálně podsekáváním v zimě.
Dost ryb se taky vyvláčí – hlavně na wobblery, něco se chytne na rousnici ze dna (hlavně menší ryby) a něco i na kačenu nebo na bójku.
Já tam mám jednoho 75 cm na rousnici při lovu parem. Ale chytal jsem tam párkrát.
reagovat