Chytej.cz

Jak na sumce na Lužnici necteno

13.4.2010 | Kantik | 8.923 zobrazení | 9 odpovědí

Pište sem, jaké máte zkušenosti s lovem sumců na Lužnici, nejlépe tak úsek okolo Veselí nad Lužnicí-Tábor.Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 8. dubna 2011 ve 23:32 ® jepice-zruseno reakce na …

Mega-Fish> u tý lavičky? tam dycky někdo chytá…

reagovat
Pátek 8. dubna 2011 ve 20:36 ® osprey reakce na …
osprey

parma101> U nás by ses moc nenaposlouchal. Já tu za celý život viděl jen pár zálovů. Přitom úplně bez sumců to tu není. Prostě loví spíš dole.

Ale nejsem od Lužnice.

reagovat
Pátek 8. dubna 2011 v 15:07 ® parma101

Stačí jen poslouchat vodu a nahazovat k tišinám pod různé stromy a tak

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 20:25 ® Kolovr@tek
Kolovr@tek

Lužnice není špatná řeka na sumce .Na přívlač se jim ale tolik zase nechce ,někdy je musíš pěkně dlouho přemlouvat k záběru.:)Jinak sumcovláčka je hlavně o trpělivosti a musíš k tomu přijít na chuť.V Táboře je hodně pěkných míst kde sou.Ale oni mužou taky celou noc okolo tebe mlátit a nebudeš mít ani zaběr .Právě tohle hodně lidí odradí, zkoušet, zkoušet a mít trpělivost a budeš úspěšnej.

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 20:33 ® Rex2
Rex2

Jednou jsem tam chytil sumce při lehké přívlači na rotačku 0 . Měl 70 cm . Boj moc pěkný. Hlavně když se mi vypnul a pak se zase nějak rozjel :-D . Jo chytil jsem ho pod Táborem, kde přesně se mi taky nechce moc říkat

reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 v 10:48 ® BigMike

Přesně tak, kde a kdy jdou ti nikdo takhle neřekne! Každý si to radši nechá pro sebe!!! Pokud jde o plavanou na bílou rybu, kaprařinu – asi není problém nějaké info pustit, ale dravci? Zejména candáti a sumci, to se tají.))) Každý má svoje místečko, ví, za jakého stavu vody to jde, v kolik a nikdo nemá zájem to prozradit a pak se na zmíněném místě přetahovat o pár metrů břehu a o sumíky ve vodě s dalšími „informovanými“:)) To už tady bylo, v dobré víře dát typ a pak se dané lokality během pár měsíců vyrybnily:((( Spíš jde o to, najít si cestu k nějakém místnímu sumcaři, který si tě oťukne a pak se rozhodne vzít tě sebou. A nebo také ne!!!:))

reagovat
Neděle 18. dubna 2010 ve 13:13 ® Mega-Fish
Mega-Fish

Hlavně když je hodně vody jsou rybky a to znamená i sumci natlačený v ustí kozkáče a lužnice

reagovat
Středa 14. dubna 2010 ve 20:12 ® 

Usek kde sou sumci si myslim ze ti tady nikdo nerekne:)

reagovat
Středa 14. dubna 2010 v 19:03 ® osprey
osprey

No pokud vím a je pravda, co jsem se několikrát opakovaně doslechl, tak nejvíc sumců se tam uloví nelegálně podsekáváním v zimě.

Dost ryb se taky vyvláčí – hlavně na wobblery, něco se chytne na rousnici ze dna (hlavně menší ryby) a něco i na kačenu nebo na bójku.

Já tam mám jednoho 75 cm na rousnici při lovu parem. Ale chytal jsem tam párkrát.

reagovat