Chytej.cz

2.7.2010 by oslavil 80 narozeniny Ota Pavel necteno

6.4.2010 | DJ | 2.649 zobrazení | 21 odpovědí

2. července by oslavil osmdesáté narozeniny Mistr Ota Pavel. Ty narozeniny by oslavil také člověk, který tisíce z nás přivedl k lásce k vodě a přírodě,Pan Otto Popper. Tohle fórum bych tu spolu s váma rád věnoval jeho památce.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 3. července 2010 ve 23:47 ® DJ
DJ

Děkuju vám tam nahoru Oto.

reagovat
Neděle 11. dubna 2010 v 18:44 ® PetrS
PetrS

na jeho knizkach jsem vyrost

reagovat
Pátek 9. dubna 2010 v 16:51 ® DJ
DJ

IVO> a krom toho co píšeš se zapsal nesmazatelnym zlatym písmem do rybářský historie. Neznám rybáře, kterej by neznal jeho jméno. Pamatuju si jeho povídku jak jsme na rybách zahynuli a druhou, jak jsme na rybách nezahynuli. Možná jsem si tenkrát řikal, že ten člověk na smrt asi myslel a sám sebe se znova a znova ptal co ho vedlo k napsání téhle povídky která mi neseděla v kontextu. Snad mu teď v rybářskym nebi hučí v uchu když tu na něj občas vzpomenem. Petr je určitě super parťák na rybačku.

reagovat
Pátek 9. dubna 2010 v 11:16 ® IVO
IVO

Ten člověk vládl citem, pokorou, tolerancí a bravurní češtinou. Podle mne je ve svém žánru publikačně nedostižný.

reagovat
Pátek 9. dubna 2010 v 9:56 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Libor> Na ten web jsem narazil už loni.Pěkná práce,přelouskal jsem ho celý a mám ho daný v záložkách,abych nezapomněl:-)

reagovat
Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 12:09 ® DJ reakce na …
DJ

Jak.novi> Napsal spoustu krásnech knižek. I jeho knihy ze sportovního prostředí jsou super. Měl opravdu jedinečnej rukopis a malba jeho slov ti vždycky řekne všechno tak, jako by jsi to tak myslel a cejtil ty sám. Zkus si přečíst třeba pohadku o Raškovi když najdeš chvilku. Pana Rašku jsem měl možnost poznat a byl jsem rád, že povídal chvilku i o něm :-)

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 18:11 ® Jak.novi
Jak.novi

Knížka Jak jsem potkal ryby bylo to nejlepší, co jsem kdy četl.

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 16:37 ® petrcech reakce na …
petrcech

hraji> Souhlasím s tebbou, raději si knihu přečtu než abych se podíval na film, ve čtení si všechno nějak představuji a ve filmu se na to jenom koukám.

reagovat
Středa 7. dubna 2010 ve 13:42 ® kaktus reakce na …
kaktus

hraji> Souhlasím film je super,ale kniha je kniha četl jsem snad dvacetkrát je to nádhera do filmu se hold všechno nevejde

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 11:26 ® DJ reakce na …
DJ

hraji> :-) pravda

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 11:24 ® DJ reakce na …
DJ

Libor> tyhle stránky jsem procházel nedávno. Dobrá práce. Jinak máš pravdu, příroda byla čistější. Pamatuju si studánky ze kterejch sem pil když sem z dědou v létě obracel seno. Místa kde byla spousta lesních jahod. Na těch místech jsou dnes satelity:( Já taky podleh a místo vysněnýho selskýho stavení na okraji Prahy jsem koupil řadovku. Ještě že obšas může člověk utýct do sna.

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 10:32 ® sus1 reakce na …

Libor> No vidíš,príma,už mam v záložkách.:-)

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 10:28 ® hraji
hraji

Smutné je, že současná generace snad ani neumí číst a pokud umí, tak nechce, což je horší, než kdyby nemohla. Zfilmování je sice hezká věc, ale žádný z těch filmů, a že jsou krásné a herecké výkony jsou excelentní, se nemůže rovnat knize. Možná pro někoho, kdo nemá dostatek vlastní fantazie, je film lepší, ale napsané slovo je nekonečná nabídka pro fantazii. žádné koulís, žádné dvacetikilové ryby, parma je královnou vod.

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 10:25 ® Libor reakce na …
Libor

DJ> no příroda byla čistější a méně dotčená, o tom není pochyb. Já už pro to něco udělal, je to sice amatérský web, ale práci to taky dalo a 20000 návštěv je taky potěšující – http://www.otapavel.cz

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 10:10 ® DJ reakce na …
DJ

Libor> Řeka je stále krásná, alespoň ta má. Berounku neznám, ale každou volnou chvilku trávim u Labe nebo Jizery. Rád bych to řekl jako on, jistě by popsal její krásu v několika slovech :-) Tenkrát voda taky trpěla, byla válka. I tak ji ale dokázal popsat tak, že když si to čtu, jako bych každý místo znal a tisíckrát ho viděl.

reagovat
Středa 7. dubna 2010 v 10:05 ® DJ
DJ

Máte pravdu s názvem :-) to datum měl být poutač. Krom poděkování regulovi jsem taď navíc rád, že to není jen fórum založený mnou, ale je to společný fórum několika rybářů. Pamatuju si, jak jsem jako malej hltal všechny jeho knížky a jak se ještě dnes rád podívám na filmy podle jeho předlohy. A když v nich slyším čtený slova z jeho knih, dohání mě příjemnej pocit a vzpomínky na bezstarostný léta:)

reagovat
Úterý 6. dubna 2010 v 18:58 ® spike
spike
reagovat
foto/forum/2010/th-img12943.jpg
Úterý 6. dubna 2010 v 18:25 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> to je ono :-)

reagovat
Úterý 6. dubna 2010 v 18:10 ® regulus
regulus

Sem si dovolil název fóra trochu poupravit, aby bylo zřejmé oč jde …:-93;

reagovat
Úterý 6. dubna 2010 v 16:57 ® hraji
hraji

Také bych se přikláněl k názoru, že by v názvu fóra mělo být jméno Oty Pavla.

reagovat
Úterý 6. dubna 2010 v 16:52 ® Libor
Libor

poněkud nešťastně zvolený název tohoto fóra, jméno Oty Pavla by tomu pomohlo.

Jinak škoda že ta řeka není taková, co bývala za jeho času.

reagovat