Vyhledávání
Je třeba se obávat ?
5.4.2010 | jersey | 2.075 zobrazení | 13 odpovědí
Není to tak dlouho, co jsem se díval na Slovenskou tv, pořad Ryby,rybky,rybičky.Nevím, třeba mi kolegové ze Slovenska vysvětlí, kde ja zakopanej pes, ale docela mě vyděsilo, jak si tam pánové rybáři vzali echolot a jeli se s ním podívat na ryby ve Váhu, navíc na „tutová“ místa…ale co se nestalo, ryby nikde.Až po prostudování záznamu z echolotu doma zjistili, že tam pár rybek bylo.Nicméně opravdu jen pár.No, jestli takhle vypadají řeky na Slovensku, zdá se mi to minimálně alarmující.Byl to pro mě opravdu smutný pohled, jak brázdí řeku a echolot mlčí…ani šupina.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 8. dubna 2010 v 5:15 ® LuboO reakce na …
-
osprey> vidis, a co som pocul, tak v tom useku sa da zachytat, v postate len v mestach, ci uz Ruzomberok alebo L. Mikulas, tam sa tie cierne ku.vy este boja. Podobne je to aj na Hrone, mali sme tu v okoli Zvolena pekne miesta, kde sa dali pochytat rybky, ale kombinacia tlaku rybarov a kormoranov ich dost vycistila. Ale v meste zachytam pekne. Tu len prelietaju, niekedy aj v pocte cca 80 ks. Neviem preco, ale CR a SR mi pripomina Krab Key z Doktora No. Tam tiez bola silna ornito ochranarska organizacia, co chranila lyziciare.
reagovat - Středa 7. dubna 2010 ve 23:31 ® osprey reakce na …
-
Luban> Byl jsem v Ružomberoku v létě 2008 a zdála se mi ta voda co do zarybnění nějaká slabší… Vlastně jsem neviděl rybu, která by stála za řeč. Ale u nás na tom nejsme o moc líp. Ryby jsou, zdá se, už dobré jen na to, aby se s nimi nakrmil tenhle černý mor.
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 ve 20:11 ® jersey
-
Právě že nevím, co to bylo za úsek, ale žádnej potok to nebyl, už to byla fakt velká řeka.Jeli s místníma rybářema na zaručené fleky, kde je nejvíc ryb…o to smutnější pohled to byl.Ten díl šel tuším 30.3., ale jak jsem psal, v archívu STV jsem tenhle pořad nenašel.Škoda.Jen se trochu děsím, aby takhle nevypadaly za nějaký čas všechny řeky…
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 v 16:31 ®
-
LuboO:presne ako píšeš,problém nastal už pred dvoma rokmi,keď po náletoch kormorána skoro vymizla populácia podustvy,jalca a lipňa,bavil som sa o tom s hospodárom MO Ružomberok,robili sme tam kontrolný odlov lososovitých rýb na zistenie obsahu PCB látok…V podstate ten odlov urobili kormorány za nás…
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 v 16:19 ® DJ
-
Možná se ryby doslechly, že je přidede z stv chytat Vágner:)
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 v 6:33 ® LuboO
-
Ale tych dovodov moze byt viac, nevidel som ten diel, neviem, v akom obdobi hladali ryby, kde ich hladali a ine faktory. Sustredenie na zimoviskach, migracia za trenim, technika, ktovie.
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 v 6:12 ® LuboO
-
nevies, kde konkretne na Vahu boli? Lebo napr. o Vahu medzi Ruzomberkom a L. Mikulasom, predtym nadhernej lipnovej vode, sa hovori ako o mrtvom useku. Dovod je vraj ten, ze kormorany znizili drasticky populaciu podustvy (ostroretky), nasledne sa zacala rozvijat riasa, ktorou sa podustvy zivili, znizenie mnozstva kyslika a pokles inych druhov, ktore kormose nestihli zlikvidovat.
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 v 0:56 ® HaD reakce na …
-
jersey> důvody mohou být dva: ryby v těch místech nemusely být (nic neobvyklého-mohly být z nějakého důvodu jinde). Druhá věc – technika je jen technika – špatné nastavení, špatné použití (na malé hloubce např. mapuješ jen malou část vodního sloupce apod.)
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 v 0:03 ® jersey reakce na …
-
Hraji: byli se podívat na místech, kde jich bývalo hafo…a nic.Až doma znovu zkoumali paměť echolotu a pár ryb tam viděli.....ale opravdu jen pár.Škoda, že pořad nemá STV v archivu, hodil bych odkaz.
reagovat - Pondělí 5. dubna 2010 v 19:03 ® hraji reakce na …
-
jersey> mám to chápat tak, že tvrdili, že ve Váhu nejsou ryby?
reagovat - Pondělí 5. dubna 2010 v 18:08 ® jersey reakce na …
-
I já mám echolot..ukazuje celkem bezpečně ryby i menších velikostí.Nicméně ten můj echolot vypadá jako čínská hračka, vedle toho „děla“ co měli oni.Obrovský rozlišení,trojrozměrný, pochopitelně barevný…inu věcička řádově za desítky tisíc…
reagovat - Pondělí 5. dubna 2010 v 17:57 ® tomashr
-
Nejsem sice expert na echoloty, ale mám pocit, že zjištění ryb brousících v řece u dna bude dost problematické.
reagovat - Pondělí 5. dubna 2010 v 17:52 ® hraji
-
On sonar není žádná super technika a poměrně často se nám stávalo v Norsku, že nám sonar neukázal ani šupinu a my přesto chytali rybu za rybou, a to dokonce na malé hloubce, tedy do 15 metrů. I v našich řekách ovšem mohou být úseky, kde je obsádka řidší a úseky, kde je ryb hodně. Na řece nic neobvyklého.
reagovat