Chytej.cz

nasada do rybniku necteno

18.1.2005 | twert | 3.143 zobrazení | 8 odpovědí

nemate nekdo kontakt na dobre – levne sadky? Drive jsem kupoval v Arybaz a neco malo sehnal pri vylovu okolnich rybnicku. Pludek, rocky… Letos se chystam do Chlumce… a nebo rybarstvi Ruzicka, ale kdyby jste vedeli o necem lepsim… jsem z Benesovska, ale jsem schopen pro to dojet docela daleko. Mnozstvi nijak valne, mam jen louzi 60×20 m. s max. hloubkou 2,20 m Nevite, kde by se dala sehnat nasada nekolik kusu sumecka americkeho? (vim, ze je to nerad, ale kdyby byla zima, tak aby mi tam krome linu zbylo taky neco jineho.)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 19. ledna 2005 v 11:54 ® MichalB

sumecek se ti asi s nicim nezkrizi, ale je to zrava potvora, ktera se mnozi docela rychle.. kdyz si s nima ten rybnicek zamoris, tak asi necekej, ze by ti dorustaly do slusnejsi udici velkosti… chodil jsem chytat na jednu tun u vlatavy, kde jich bylo spousta, ale tak kolem 15–20cm zrali uplne vsechno, cos jim hodil.. kamos ho tam chytil na medvidka Haribo!!!

reagovat
Středa 19. ledna 2005 v 9:49 ® twert

karas uz je moc brutalni, moc rychle se mnozi a krizi se s kaprem i jinyma rybama. Takze bych tam mohl mit nejaky zrudy. Ten sumecek se snad s nicim nekrizi. A je vybornej na uzeni. Jinak – to je to opravdu takova mrcha, ze mi to tam nedoporucujete? Vubec s nim nemam zkusenosti, slysel jsem, ze je hodne zravej, ma taky neco dalsiho do minusovych bodu?

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 ve 22:21 ® Chose
Chose

jestli chceš fakt odolnou rybu tak si nasaď karase. ten přežije i zamrzlou nádržku bez jediný díry celou zimu. mám vlastní zkušenosti. karas má tuhej kořínek a na výlovu jich seženeš kolik budeš chtít. Tt

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 19:48 ® muf

vydra lést neumí, ale umí se velice dobře podhrabat, takže bys ho musel hodně zakopat… je mě líto, jsme z jižní moravy, ale myslím, že tady není nikdo kdo by se tím sumečkem zabýval… Jedině jsem taky slyšel, že na tom Labi, když trefíš den, tak jich máš spoustu, tak se jedině domluvit s někým, ať ti je nachytá a ty si pak pro ně zajeď. jinak bych si taky rozmyslel, je do takovýho rybníčku dávat…

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 ve 12:29 ® twert

No, snazil jsem se to trochu zarybnit. Vetsich kapru bylo cca 80, zbytek byly K1. Vsechno cerstva nasada z jara. Plot me taky napadl, ale kdyz si clovek spocita ty metry – protoze bych musel oplotit i pozemek, aby se to udelalo najednou… vyjde to na slusny peniz. Nerad bych pak jeste po oploceni zjistil, ze vydra umi i splhat po pletivu. Nevite o tom neco?

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 11:30 ® MichalB

covece, tys mel v nadrzi 60×20×2,2m 500 ks kapra, 80ks amura a jeste bilou rybu? tomu rikam kvalitni zarybneni vydra je problem, ale se nediv, ze ji to lakalo da se to resit oplocenim rybniku.. myslim tim jenom jednoduchou ohradu nejlepe ze sitoviny… taky bych bral vlastni rybnicek, ach jo.....

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 10:54 ® twert

Jojo, uz jsem o tom, ze jich je na Labi dost slysel. Ale pro me by bylo lepsi, kdybych nekam jel na jistotu, nez se nekam vlacet spoustu kilometru s nejistym vysledkem. Nasazeni do rybnicka uz jsem promyslel nekolikrat, presvedcila me o tom minula zima. Byl takovy „trojity led“ – 10 cm ledu, 5 cm vody, 5 cm ledu, 5 cm vody a navrch 5 cm ledu. Jeste mi do toho tam vlitla vydra a z 500 ks kapra, 80 ks amura a pak plotic, jesenu, tloustu nezustal ani jeden. Zustalo mi tam jen par perlinu, kteri se mi tam vytreli. Lini mi tam zustali skoro vsichni, nemnluve o plevelu – slunka, strevlicka vychodni, hrouzci to taky ustali. Takze hledam co mozna nejodolnejsi ryby, ktery navic moc nejedou vydre.

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 10:17 ® MichalB

nevim, jestli se da nasada sumecka koupit, ale na Labi a prilehlejch tunich a piskovnach jich nachytas za odpoledne spoustu… nicmene bych dobre zvazil, jestli si ho do rybnicku nasadit…

reagovat