Vyhledávání
Záhada
1.4.2010 | Shimano911 | 3.237 zobrazení | 22 odpovědí
Prosím Vás, vysvětlí mi někdo z Vás jednu věc,týkající se krmení? Minulí rok jsem chytal na feeder krmení Traper cca za 50 Kč,ryby slušné,záběry časté. Poté jsem si koupil krmení za 120 Kč Lorpio Feeder Special Medium od Mivardi, a to jsem neměl dělat. Za víkend sotva 5 záběrů. Podotýkám že na Trapera jsem chytal skoro pořád s úspěchem. Zkusil jsem Mivardi a ani ťuk. Tak jak je to? Odráží se skutečně v ceně kvalita??
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 1. července 2010 v 19:14 ® target40
-
u nás v obchůdku mi prodavač doporučil Lorpio (1,90kg/100Kč).
závody 48 hodin v Jestřabicích,Lorpio+nástraha vařená kukuřice = 38 kaprů a to se minimálně padesát ryb vypnulo nebo jsem nezasekl ( chytá se bez protihrotů)rekord 3 kapři za 7 minut na 1 prut
Morava 8 – řeka , 10 hodin chytání,nástraha červi, asi třicet ryb( tloušť, cejn, kapr) hodně promarněných záběrů.
s Lorpiem nemám absolutní problém …
reagovat - Pátek 16. dubna 2010 v 9:22 ® Robur
-
kámo, záhada jsou mizející a nemizejíci N ka na Chytej, to co popisuješ je kouzlo rybařiny
reagovat - Pátek 16. dubna 2010 v 0:37 ®
-
Možná na tom něco být může.. ale nevyvozoval bych z toho takový závěr. Taky mám někdy chuť na rohlík se šunkou a pak se toho přežeru, tak si raději dám chleba se sýrem.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:44 ® Shimano911 reakce na …
-
osprey> Jednoduší bylo,když nebylo ještě takových druhů. Ja si osobně myslím že jsou ty ryby zmlsaný.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:36 ® osprey
-
Jsou to jen ryby.
Žerou na co mají chuť a chovají se, jak se jim zrovna chce. To žrádlo je drahé a kvalitní z lidského pohledu. Obecně by mělo dávat ve většině případů lepší výsledky. Ale nemusí. A získat nějaký zásadní poznatek vyžaduje dlouhodobé testování na řadě revírů.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:25 ® Shimano911 reakce na …
-
Juraj>
reagovatKlasika. Mě asi před dvěma lety takhle vyškolil jeden starej pán. Už mu mohlo být tak 75 let. Já tam proutky krásný,naleštěný navijáky,krmení,pelety,červy barevný,bílý
prostě výprava jak na žraloka. On dva bambusáky,Půlku chleba a tři brambory. Ten mě předvedl takový věci,že jsem chtěl rybařinu pověsit na hřebík
- Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:44 ® timbab reakce na …
-
Shimano911> Vidíš,proto míchám sám a podle zkušenodtí.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:43 ® Juraj
-
Shimano911> Jo to nikdo nepopírá. Loni jsme se dvěma kamarády vyrazili na feederovačku. Já a Ondra v kýblu rozmraženou ostrou sensu ze závodů, kde se celkem dařilo, Filip (Salmo) dva díly pšeničného šrotu na jeden díl lorpia feeder (1,9kg cca za 100). A napráskal nám, že nám lezly oči z důlků
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:38 ® Shimano911 reakce na …
-
jersey> Třeba jo. Ale je vidět,že aby si si koupil krmení které bude fungovat,tak musíš znát tolik věcí okolo,že si stejně musíš ze začátku koupit všechny druhy a zkoušet. A ani na tu cenu se nemůžeš až tak spoléhat.. Jen mi to překvapilo.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:25 ® jersey
-
Po pravdě, ještě když jsem chodil na kapry, tak jsem tohle nijak neřešil.Byli rybáři, co na drahé krmení neměli ani záběr a já na chleba tahal rybu za rybou…Druhý den jsem si s chlebem ani neškrtnul.Těch věcí, které to ovlivňují je tolik…Třeba ti to příště půjde zas na Lorpio.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:17 ® Shimano911 reakce na …
-
Juraj> Jo a ještě po zakrmení fleku Lorpiem a následném dvouhodinové chytání témeř bez záběru,jsem změnil krmení a prut pookřál. Záběr za záběrem..
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:15 ® Shimano911 reakce na …
-
Juraj> Jasný OK. To beru,ale chci tím jen říci,že když někdo bude chtít jít na ryby a řekne si, tak a teď si koupím kvalitní,dražší krmení,abych si zachytal,tak to nemusí být vždy dobrý nápad. Do podrobností nevstupuji,jestli se vznáší nade dnem nebo jestli je velikost částic 0,7mm nebo 1mm. To je jasný,že k přesnému závěru je potřeba se na to podívat daleko hlouběji a hlavně to sledovat dlouhodobě. Ale já nechci studovat do podrobna krmení. Já chci si koupit krmnou směs,lechce jí upravit atd.a začít chytat. To bych celý život strávil v rozboru krmiva. Říkám jen že Traper se mě osvědčil o sto procent lépe a levněji než Lorpio.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:11 ® timbab reakce na …
-
Shimano911> No já míchám všechno sám,komerční směsi mě nějak neberou.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:05 ® Juraj
-
Co je na tom za záhadu? Pominu-li způsob přípravy, tak je jasné, že ryby pokaždé preferují něco jiného. Pokud si to krmení neodzkoušel víckrát a v různých situacích, tak z toho můžeš vyvodit akorát kulový. Taky na způsob krmení (množství, četnost)reagují ryby pokaždé jinak. Dále rozhoduje barva, konzistence atd. Taky nemusí být problém v krmení. Jeden den bez problémů na stejném místě budeš tahat s návazcem 0,14 a druhý musíš jít do 0,10, nebo i míň, aby jsi měl alespoň nějaký kontakt s rybou. Taky můžou ryby zrovna preferovat nástrahu, která se vznáší na dnem. Nebo se z různých důvodů prostě rozhodli pobývat na zcela jiném místě. Těch možností, co vše se dá dělat špatně je vagón. Pokud to ale nemáš dlouhodobě odzkoušeno, nesvaloval bych vinu na kvalitu krmení.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:56 ® Shimano911 reakce na …
-
timbab> To já taky míchám. Ale na základ Trapera je to super rybačka za pár korun a Lorpio v základu je tak naházet do čeřínku…
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:55 ® Shimano911
-
Počesí stejné,doba stejná,místo stejné,montáž stejná,hladina vody stejná. Potom jsem mšnil místa atd. A nic. Traper je asi na Radbuze populárnější než Lorpio.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:53 ® Shimano911 reakce na …
-
Víckrát. Udělal jsem takovej pokus. A na to drahý svinstvo ani ťuk.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:48 ® timbab reakce na …
-
Shimano911> Zlatej Traper,ale třeba to na něj druhej den nemusí jít.Já si dělám krmení sám ale vždycky si vezmu spoustu doplňků s sebou,protože upravovat se musí
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:48 ® Jak.novi
-
Já mám zas s Lorpiem dobré zkušenosti. Lepší než s Traperem.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:48 ® HaD reakce na …
-
Shimano911> stalo se to jednou nebo víckrát? a podmínky byly stejné?
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:43 ® Shimano911
-
to jo. to ti rozumím. A já si to krmení kupoval s tím jaký terno jsem neudělal. a ono prd. byl jsem za blbečka. Prachy v tahu a ryba žádná…zlatej Traper..
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:20 ® Sander
-
Na tohle ti nikdo nedokáže rozumně odpovědět.
Rybám do hlavy nevidíš a dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, teda jestli mi rozumíš.
reagovat