Vyhledávání
Otázka pro kolegy ze Slovenska....
16.1.2005 | xycht | 2.595 zobrazení | 21 odpovědí
Slyšel jsem že na Slovensku byl od minulého roku povolen lov nonstop v červenci a srpnu. Plno lidí varovalo, že dojde k rozmachu pytláctví a dalším negativním jevů. Chtěl bych se pro to kolegů ze Slovenska zeptat zda mají informace,že se některé negativní prognozy potvrdili a že se pytlačilo více apod. Zajímá mne jak oni sami hodnotí že smí lovit nonstop Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. ledna 2005 ve 14:19 ® koko
-
Všetci, ktorí písali o tom, že sa pytliactvo celonočným lovom nezvýšilo majú pravdu. A majú pravdu aj o tvrdosti nového zákona. Echtovný pytliak sa beztak prd stará o to, dokedy sa chytá. Celonočný lov je jednoznačne pozitívum.
reagovat - Sobota 22. ledna 2005 ve 23:38 ® xycht
-
DEATH: do mekáče ne )) ryby totiž v noci spí )
reagovat - Sobota 22. ledna 2005 v 19:42 ® DEATH
-
Za určitých pravidel -!JASNĚ! Beztak pochybuji,že těm rybám nějak prospějeje ta časová prodleva,kdy se nesmí chytat(Možná si skočí do Mekáče?!)
reagovat - Sobota 22. ledna 2005 v 19:18 ® kikino
-
myslím že pytliakom nevadí doba a čas lovu. A že môžeme chytat nonstop je dobre . a myslím že sato nejako neprejavilo na počte ulovených rýb.
reagovat - Sobota 22. ledna 2005 v 16:55 ® Klon
-
SOUHLAS s HaDem takže ANO
reagovat - Sobota 22. ledna 2005 v 16:45 ® HaD
-
ANO, ale za přesně stanovených pravidel
reagovat - Sobota 22. ledna 2005 v 16:41 ® xycht
-
Dovolim si ještě malou „anketu“ Kdo je pro lov nonstop v červenci a srpnu? prosim jen ANO nebo NE…
reagovat - Pátek 21. ledna 2005 v 0:29 ® kostnak
-
had, to neobstoji. v case ked sa nechyta nonstop to vyzera tak, ze sa udice zmotaju, ale ostavaju v stojanoch na svojom mieste do rana. predpokladam ze aj u vas to tak nejak vyzera.
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 ve 21:52 ® HaD
-
xycht: další častý argument proti je „vyhrazování míst“
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 ve 20:14 ® xycht
-
ještě musim říct, že našim rybářským kolegům v tomhle směru závidim taky bych si nechal líbit chytání nonstop
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 v 19:16 ® xycht
-
umbra: naprosto s tebou souhlasim
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 v 18:17 ® umbra
-
už si ani neviem predstaviť, že by to mohlo byť inak. Skôr sa prikláňam k názoru, aby to nebolo obmedzené vôbec. Kto by šiel napr. teraz na celonočnú rybačku? A v lete, keď poriadna horúčava, tak prichádza najvačšie rodeo tak okolo druhej v noci. Pytliakov nejaké obmedzenie doby lovu aj tak nezaujíma, takže je to skôr buzerácia rybárov…
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 v 17:06 ® xycht
-
všem díky za názor, já osobně si myslím, že by si českej rybář taky zasloužil vyzkoušet si lov nonstop v červenci v srpnu. Někde jsem se dočetl,že lov nonstop není dovolen z důvodu ochrany ryb, já si myslim,že že je to blbost, ty 4 hodiny to nezachrání Co vy na to?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2005 v 18:24 ® kostnak
-
ako hovori ywan. pri tak tvrdom zakone si kazdy rozmysli pytliacit. na stranke srz je menny zoznam 161 osob odsudenych za pytliactvo k 15.12.2004. dost, nie? snad to pomoze.
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 ve 23:21 ® rybopet
-
Existuje už skupina rybárov,ktorá by v tom dobrom slova zmysle išla ešte dalej. Aké vôbec časové obmedzovanie?je to nezmysel. Ked chce niekto chytať v decembri o 23 hod,nech si predsa chytá/podotýkam dodržiavanie druhového hájenia alebo všeobecného zákazu lovu,to nekompromisne áno/. Má to však jeden háčik a legislatíva na to veľmi nemyslela,pri nočnom love by dotyčný rybár nemal chrápať,teda spať v bivaku,čo sa deje dosť samozrejme. To predsa nie je rybolov,ked chrápeš,tak nechytáš!A väčšinou všetci okolo 1hod,2hod pozaliezajú do spacákov a drichmú. Zobudí ich len záber. Nehovorím,že nie sú výnimky.
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 v 18:48 ®
-
Divim sa ze novela ceskeho RŘ neumoznuje nonstop chytanie v prazdninovych mesiacoch aj ked ma moji kamarati z ciech uistovali ze to bude umoznene. Ja osobne v tom vidim iba pozitiva kedze v lete travievam skoro vsetok volny cas na rybach a moje oblubene vody mam dost daleko od bydliska. Na pytliactvo nocne chytanie asi vplyv nema. U nas su dost tvrde tresty. Ale stale sa stretavam s nepovolenymi sposobmi lovu a smutne je ze to praktikuju aj funkcionari rybarskych organizacii. Hlavne na Oravskej priehrade!
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 v 18:43 ® kostnak
-
nemyslim, ze by sa rozmohlo pytliactvo. skor naopak, lebo je pri vode viac ludi. a v noci kadze vrcanie cievky pocut. ale je to super! letna noc pri vode ma svoje caro.
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 v 17:48 ® Vydrain
-
Nejsem kolega ze Slovenska ale jestli můžu něco z toho, co jsem tam zažila, je spíš problém v chytání bez povolenek a nepovolených způsobech lovu
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 v 17:44 ® ywan
-
Je to super, aj keď ma mrzí že k vode vyrážajú celé rodiny stanovať a niekedy to vyzerá ako v na letných festivaloch. takže toto sú tie negatívne javy. Pytliactvo sa podľa mňa nerozmohlo, lebo iba cvok by to prijatí nášho tvrdého zákona riskoval. Inak to hodnotím pozitívne.
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 v 17:05 ® HaD
-
xycht: hodně dobrý téma! taky mě to dost zajímá!
reagovat - Neděle 16. ledna 2005 v 16:38 ® alfon_mucha
-
ja si nemyslim, ze by sa tym zvysilo pytliactvo a rozmohli ine negativne javy a nocny lov hodnotim urcite velmi kladne
reagovat