Chytej.cz

Otázka pro kolegy ze Slovenska.... necteno

16.1.2005 | xycht | 2.595 zobrazení | 21 odpovědí

Slyšel jsem že na Slovensku byl od minulého roku povolen lov nonstop v červenci a srpnu. Plno lidí varovalo, že dojde k rozmachu pytláctví a dalším negativním jevů. Chtěl bych se pro to kolegů ze Slovenska zeptat zda mají informace,že se některé negativní prognozy potvrdili a že se pytlačilo více apod. Zajímá mne jak oni sami hodnotí že smí lovit nonstop Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 24. ledna 2005 ve 14:19 ® koko

Všetci, ktorí písali o tom, že sa pytliactvo celonočným lovom nezvýšilo majú pravdu. A majú pravdu aj o tvrdosti nového zákona. Echtovný pytliak sa beztak prd stará o to, dokedy sa chytá. Celonočný lov je jednoznačne pozitívum.

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 ve 23:38 ® xycht

DEATH: do mekáče ne )) ryby totiž v noci spí )

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 19:42 ® DEATH

Za určitých pravidel -!JASNĚ! Beztak pochybuji,že těm rybám nějak prospějeje ta časová prodleva,kdy se nesmí chytat(Možná si skočí do Mekáče?!)

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 19:18 ® kikino
kikino

myslím že pytliakom nevadí doba a čas lovu. A že môžeme chytat nonstop je dobre . a myslím že sato nejako neprejavilo na počte ulovených rýb.

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 16:55 ® Klon
Klon

SOUHLAS s HaDem takže ANO

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 16:45 ® HaD
HaD

ANO, ale za přesně stanovených pravidel

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 16:41 ® xycht

Dovolim si ještě malou „anketu“ Kdo je pro lov nonstop v červenci a srpnu? prosim jen ANO nebo NE…

reagovat
Pátek 21. ledna 2005 v 0:29 ® kostnak
kostnak

had, to neobstoji. v case ked sa nechyta nonstop to vyzera tak, ze sa udice zmotaju, ale ostavaju v stojanoch na svojom mieste do rana. predpokladam ze aj u vas to tak nejak vyzera.

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 ve 21:52 ® HaD
HaD

xycht: další častý argument proti je „vyhrazování míst“

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 ve 20:14 ® xycht

ještě musim říct, že našim rybářským kolegům v tomhle směru závidim taky bych si nechal líbit chytání nonstop

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 19:16 ® xycht

umbra: naprosto s tebou souhlasim

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 18:17 ® umbra

už si ani neviem predstaviť, že by to mohlo byť inak. Skôr sa prikláňam k názoru, aby to nebolo obmedzené vôbec. Kto by šiel napr. teraz na celonočnú rybačku? A v lete, keď poriadna horúčava, tak prichádza najvačšie rodeo tak okolo druhej v noci. Pytliakov nejaké obmedzenie doby lovu aj tak nezaujíma, takže je to skôr buzerácia rybárov…

reagovat
Úterý 18. ledna 2005 v 17:06 ® xycht

všem díky za názor, já osobně si myslím, že by si českej rybář taky zasloužil vyzkoušet si lov nonstop v červenci v srpnu. Někde jsem se dočetl,že lov nonstop není dovolen z důvodu ochrany ryb, já si myslim,že že je to blbost, ty 4 hodiny to nezachrání Co vy na to?

reagovat
Pondělí 17. ledna 2005 v 18:24 ® kostnak
kostnak

ako hovori ywan. pri tak tvrdom zakone si kazdy rozmysli pytliacit. na stranke srz je menny zoznam 161 osob odsudenych za pytliactvo k 15.12.2004. dost, nie? snad to pomoze.

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 ve 23:21 ® rybopet

Existuje už skupina rybárov,ktorá by v tom dobrom slova zmysle išla ešte dalej. Aké vôbec časové obmedzovanie?je to nezmysel. Ked chce niekto chytať v decembri o 23 hod,nech si predsa chytá/podotýkam dodržiavanie druhového hájenia alebo všeobecného zákazu lovu,to nekompromisne áno/. Má to však jeden háčik a legislatíva na to veľmi nemyslela,pri nočnom love by dotyčný rybár nemal chrápať,teda spať v bivaku,čo sa deje dosť samozrejme. To predsa nie je rybolov,ked chrápeš,tak nechytáš!A väčšinou všetci okolo 1hod,2hod pozaliezajú do spacákov a drichmú. Zobudí ich len záber. Nehovorím,že nie sú výnimky.

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 v 18:48 ® 

Divim sa ze novela ceskeho RŘ neumoznuje nonstop chytanie v prazdninovych mesiacoch aj ked ma moji kamarati z ciech uistovali ze to bude umoznene. Ja osobne v tom vidim iba pozitiva kedze v lete travievam skoro vsetok volny cas na rybach a moje oblubene vody mam dost daleko od bydliska. Na pytliactvo nocne chytanie asi vplyv nema. U nas su dost tvrde tresty. Ale stale sa stretavam s nepovolenymi sposobmi lovu a smutne je ze to praktikuju aj funkcionari rybarskych organizacii. Hlavne na Oravskej priehrade!

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 v 18:43 ® kostnak
kostnak

nemyslim, ze by sa rozmohlo pytliactvo. skor naopak, lebo je pri vode viac ludi. a v noci kadze vrcanie cievky pocut. ale je to super! letna noc pri vode ma svoje caro.

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 v 17:48 ® Vydrain
Vydrain

Nejsem kolega ze Slovenska ale jestli můžu něco z toho, co jsem tam zažila, je spíš problém v chytání bez povolenek a nepovolených způsobech lovu

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 v 17:44 ® ywan

Je to super, aj keď ma mrzí že k vode vyrážajú celé rodiny stanovať a niekedy to vyzerá ako v na letných festivaloch. takže toto sú tie negatívne javy. Pytliactvo sa podľa mňa nerozmohlo, lebo iba cvok by to prijatí nášho tvrdého zákona riskoval. Inak to hodnotím pozitívne.

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 v 17:05 ® HaD
HaD

xycht: hodně dobrý téma! taky mě to dost zajímá!

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 v 16:38 ® alfon_mucha

ja si nemyslim, ze by sa tym zvysilo pytliactvo a rozmohli ine negativne javy a nocny lov hodnotim urcite velmi kladne

reagovat