Vyhledávání
Probošťská jezera
21.3.2010 | sumecryba | 2.757 zobrazení | 5 odpovědí
Zdravím všechny rybáře,co jim není nic lhostejné.Rád bych se chtěl s Vámi podělit o jednu zkušenost.Byl jsem se se synem a jeho kamarádem podívat 17.3.2010 na Probošťských jezerech.Prošli jsme co se dalo.Voda ještě zamrzlá jen někde u břehů se už oběvovala průzračná voda.Došli jsme až na místo kde se vlévá kanál z Labe do jezera.Prý má kolem 5km jak jsme se později dozvěděli od místních rybářů,kteří tam byli se také projít.Skoro se nám z toho zastavilo srdce,když jsme uviděli hliněnou hráz,která odděluje přítokoví kanál od jezera.Nemohli jsme to pochopit o co tam jde.Až místní nám řekli že sice je to hudba budoucnosti,ale už se valstně začíná zavážka prý celého kanálu.Nad kanálem je ohromná skládka a jezdí tam jeden náklaďák za druhým a vysypávají co se dá.Myslím si že tato lokalita si to vůbec nezaslouží.Člověk je rád za každý krásný kout přírody.Když bude te mít chvilku napyšte co si o tom myslíte. Petrův zdar.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 16. ledna 2011 v 16:48 ® 55chrd
-
Dnes jsem se byl podívat na Borku , Zvědavost a sluníčko mě vyhnalo ven a protože jsem nikdy na tomto revíru nechytal , tak jsem se tam jel podívat . Výsledek je jasný . Tam se snad ani chytat dát nebude . Tam kde led už povolil plave doslova ostrov všemožného odpadu . Prostě hnus a chudáci ryby . Jsem zvědav jestli dojde k nějaké nápravě .
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 11:02 ® jersey
-
Pozdě bycha honiti, kamaráde.Já na tuto skládku jezdil již před dvaceti lety.Ano, vozil se tam pouze inertní odpad, ale…Sypaly se tam i nákláďáky s elektroodpadem, tenkrát ještě z PALu ve Kbelích a spousty jiných sajrajtů.Dnes je na tom místě golfové hřiště.Bez komentáře.Myslím, že i když dnes každý, kdo tam vozí odpad musí mít ze zákona laboratorní testy o nezávadnosti, dá se to stejně obejít. Budoucnost má tahle lokalita už spočítanou.Bohužel.
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 v 9:44 ® ART
-
zajímavé informace. Vloni jsem tam byl jednou a nic nenaznačovalo tomuto záměru. Vím že se jedná o aktivní pískovnu. Na tom dolnim jezeru těží písek a vzniká tam takový ostrůvek. Už jsem byl i svědkem, kdy vybagrovali i sumára amerického.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 13:50 @ j.sv reakce na …
-
Vim přesně co máte na mysli. Ač jsem z Prahy tak okolí Staré Boleslavi znám poměrně dobře, protože zde studuji SZeŠ-Obor Ochrana přírody a ŽP. Tato lokalita je značně poznamenaná stále probíhající těžbou štěrkopísků a vlastník je povinnen na své náklady zajistit rekultivaci území. Část kanálu má být skutečně zasypána, ale… Skládka se tam sice nachází, ale pouze chem. neznečištěné zeminy a sutě a je pravidelně kontrolována. Většina území budu následně zalesněna původní dřevinou skladbou odpovídající lužnimu lesu a na vrcholku skládky bude postavena malá rozhledna. Obvykle jsem proti většině činností pozměňujících vzhled krajiny, ale myslím že zde to bude ku prospěchu všem. Tato lokalite se začala řešit před cca 10 lety, ale víc vám k tomu řeknou na místním OÚ.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 0:20 ® sumecryba
-
Ještě Vám posílám k mému článku fotografii.
reagovat