Chytej.cz

Laminátové prúty necteno

15.1.2005 | ywan | 8.716 zobrazení | 12 odpovědí

Oplatí sa zreparovať prúty z plného laminátu ? Myslím tie s ktorými sa chytalo tak 12 rokov dozadu./ výmena očiek, uchytenia navijáku…/

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 30. října 2022 v 11:42 ® Bořík

Plný laminát v každém případě! Na večer, na sumíka, úhoře, kapra, když se potřebuješ do prutu opřít, je to vono!

reagovat
Úterý 27. září 2022 v 19:37 ® Galu

Osobně si myslím že oprava má smysl. Já zdědil dva laminátové pruty jeden už byl po rekonstrukci a druhý sem musel udělat sám. Opravoval sem ho hlavně z citových důvodů. Musel sem dokonce měnit i rukojeť. Byla prasklá ale dvanáctka buková kulatina, korek a provázek s lepidlem to všechno dali do hromady. Chytám na ně docela rád i když mám dalších 10 novějších prutů. Na přehradu bych je nebral ale na řeku nebo menší rybník je to ideální.

reagovat
Středa 2. března 2005 v 17:32 ® pif
pif

pupák:no jo no,blbě sem to napsal. teda,když du chytat kapry,lépe řečeno,když du k řece na čumendu,beru si ty lamináty-.)))a když to na mě přinde,taky se o ně opřu,vyhovují po všech stránkách-.))

reagovat
Středa 2. března 2005 v 17:04 ® pupak

Pif – to jako ze se des vysrat na breh a vopiras se vo ne nebo s tim odhanis vlky:-)) )

reagovat
Středa 2. března 2005 v 16:59 ® pif
pif

mám u baráku zarostlou řeku a když tam du sednout na bobek,tak používám jedině starý plný lamináty. na řeku to uplně vyhovuje.

reagovat
Středa 2. března 2005 v 16:20 ® Gudaska

Mně se velmi osvědčilo LIPNO v Norsku při bagrování. Bratr ho tahá na sumce. A jinak žádný prut a naviják nevyhazuji a vše se snažím udržet v provozuschopném stavu, protože jsem (podle mé drahé ženy) rybářský úchyl – fetišista.

reagovat
Pondělí 17. ledna 2005 ve 20:09 ® 

Rozhodně jo na sumce nebo na hlubinku jsou nenehraditelné jsou nezničitelné.

reagovat
Neděle 16. ledna 2005 ve 21:30 ® Tomash
Tomash

ywan : Zrovna já si dodělávám takový prut 3.00 metrů plný laminát připravuji na sumíky… Kdyžtak pak vložím foto…

reagovat
Sobota 15. ledna 2005 ve 23:04 ® mirmen

ywan: dokonce se dá opravovat i korková rukověť. A pokud chceš, aby korek zase ožil, tak kup v drogerii přípravek SAVO ( ale pozor, ten s bělícími účinky). Korek vykartáčuj kartáčkem na ruce, zbav nečistot. Pak ho natři SAVEM a nech pár hodin, než vyschne. Pak ale musíš rukověť prutu vydrbat ve vodě, ono to zase natáhne vodua jakoby „lepí“. Musíš SAVO důkladně vymýt a nechat celé zase vyschnout. A dej si setsakramentsky bacha na oči!! Při drhnutí kartáčem se Ti může dostat SAVO do oka a to není moc příjemné.

reagovat
Sobota 15. ledna 2005 v 19:59 ® ywan

Idem na to : teraz idem vymeniť uchytenie navijáku, zajtra očká. aspon zabijem nudu, a možno ho občas aj využijem

reagovat
Sobota 15. ledna 2005 v 19:36 ® mirmen

ywan: rozhodně ano. Jednak budeš moct vzít za 10–20 let syna na ryby a ukázat mu, s čím jsou spojeny vzpomínky a na co se chytalo. A dokonce ho můžeš i na takovýhle vercajk přechytat. Za další – na úhoře jsou plné lamináťáky k nezaplacení.
A vím ,že někteří si z plného laminátu udělali prut na sumce. Vyměnili očka, nechali vysoustružit nerezovou spojku. Dokonce sumec 72 kg byl chycen na prut, plný laminát starý snad 20–30 let.

reagovat
Sobota 15. ledna 2005 v 19:27 ® Klon
Klon

Myslým že né. Dnes je na trhu čím dál víc a víc výrobků a myslým že si každy může vybrat podle svých možností a renovace laminátových prutů tímto zařazuji jako zbytečnou nehledě na to že by to taky něco stálo. Ještě taky záleží jaký to je typ a jaký má v sobě skrytý možnosti atd – pak snad možná,Tt můj názor.

reagovat