Vyhledávání
Veletrh Rybaření Brno 2010, 2011
21.3.2010 | HaD | 25.341 zobrazení | 302 odpovědí
Vše o veletrhy, postřehy, novinky atd. Současně srdečně zveme na návštěvu našeho stánku!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 29. března 2010 v 8:33 ® FOR FISHING
-
regulus> regulus> Vzhledem k tvému dotazu, vstoupím naposledy do diskuse. Objasním proč mám na MRKu jiný nick než zde. Na MRKu jsem byl již několikrát „zabanován“ a to jen proto, že MRK kritizuji za cenzuru. Takže Maťák mi vždy dá ban a smaže nick. Na Chytej se mi toto nikdy nestalo, mám tu svůj x let starý nick elhierro a nyní nově FOR FISHING, to aby bylo zřejmé, že se vztahuje na naši výstavu. A z čeho soudím že pražská výstava bude o něco větší a brněnská menší? V Brně jsem hovořil s vystavovateli, kteří v Praze letos nebyli a několik jich potvrdilo, že se příští rok zúčastní. Zároveň několik firem hovořilo o tom, že příští rok budou preferovat jako hlavní výstavu v Praze, tudíž do Brna půjdou s menší expozicí vzhledem k vysokým nákladům. Takža asi tak. Není to o křišťálové kouli, ale o faktech a zkušenostech z veletržního světa, ve kterém se pohybuji přes 15 let. A k té návštěvnosti, již ve čtvrtek BVV předložilo vystavovatelům předběžnou zprávu, že všechny souběžné výstavy navštívilo 95 tisíc návštěvníků, z toho 6% Rybaření. Takže asi uznáš, že těch 100 tisíc návštěvníků zveřejněno bude. Nicméně vystavovatele tolik nezajímá počet návštěvníků, jako kupní síla, tedy jejich obraty. A závěrem. A pokud se též někde objevilo, že letošní ročník byl pro firmy propadákem, tak to rozhodně nebylo myšleno obchodně, ale po organizační stránce (výhrady k termínu, délce výstavy, spojení se zemědělci a myslivci, nepřehledný rastr výstavy, malé uličky, zmatky s medializací termínu atd.)!!! Měj se.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 7:58 ® tomashr
-
HaD> Fakt teda je, že jsem nedlouho před veletrhem v Brně klábosil v prodejnách s několika obchodníky, kteří se chystali i do Brna a všichni se vyjadřovali VELMI jednoznačně ve stylu, že ten termín a délku musel vymyslet naprostý magor (cituji doslova) a že by se na to nejradši vykašlali. Jsem docela zvědavý, co budou říkat po akci, minimálně jednoho z nich asi tento týden opět potkám.
Třeba budou ve výsledku spokojení, to nevylučuji…
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 1:35 ® regulus reakce na …
-
HaD> zapoměl jsi napsat jestli myslíš na FF nebo BVV.
Jinak já nic netvrdil, svůj názor jsem napsal a taky ho zdůvodnil.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 0:03 ® HaD reakce na …
-
mihy.san> asi máš pravdu. Jenže já byl požádán zástupci časopisu KAJMAN, kteří jsou spolupořadatelem, abych toto prohlášení zveřejnil. To samé měl udělat MRK.
Snažíme se být co nejvíce objektivní a korektní médium – server a proto jsem to zveřejnil. Že to vyvolá reakce, s tím jsem počítal, ale cenzurovat a vybírat si sdělení podle toho, zda se nám hodí či nikoliv skutečně nechceme.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 23:58 ® HaD reakce na …
-
regulus> ohledně počtu vystavovatelů mohu s klidným svědomím odpovědět i já. Totiž drtivá většina firem, která byla letos, prohlásila, že půjde znovu. A už jsem já sám mluvil možná s desítkou firem, které letos nebyly a prohlásily, že příští rok určitě půjdou. To není křišťálová koule, ale prostý fakt.
A co se návštěvnosti týká – já jsem se mnoho let snažil s BVV a veletrhem Rybaření spolupracovat (doprovodný program, reportáže, mediální podpora apod.). A přesto jsem si pořádně neuvědomoval, že na Rybaření nechodí uváděná čísla (60–80 tisíc). Ono se to říkalo vždy tak obecně, že si leckdo, včetně mě myslel, že se ta čísla vztahují jen k danému veletrhu. Hvězdičky a vysvětlení si totiž každý nevšimne. V hlavě zůstane jen to ohromné číslo. Netvrdím, že je to záměr, nicméně to tak působit mohlo a může.
A ještě doplním, že podle mého názoru pro vystavovatele tragicky tento ročník nedopadl. Za těch 8 dní nějaké obchody udělali. Někdo vydělal, někdo byl na nule, někdo prodělal. Jen je podle těch z druhé a třetí kategorie více než v minulosti při vynaložení mnohem většího úsilí a při větších nákladech. Vím o čem mluvím – sotva lezu a účty jsem platil
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 23:54 ® mihy.san
-
Nebylo by lepší založit další forum pouze pro pořadatele a komerční účastníky? Kde by si příslušní mana"g"eři, vystavovatelé, případně i vystavovaní tak nějak srovnali hledí a netapetovali forum pro „normální“ rybáře? Je to už trochu otravné!
K prohlášení Kajmana: je to trapné. Kvůli několika příspěvkům do otevřeného fora vyhrožovat trestním oznámením? Hanby by mě fackovala …
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 23:18 ® regulus
-
FOR FISHING> ale já jsem psal o tom, že má křišťálovou kouli Tribal, nikoliv ty.
Vzhledem k tomu, že tedy patrně (dle toho co jsi sám napsal) vystupuješ na MRKu pod jiným nickem než tu (což je čistě tvoje věc), tak si dovolím do toho howna šťournout a použiju k tomu citace dvou Tribalových výroků a tím také osvětlit proč jsem použil příměr s tou křišťálovou koulí a proč jsem napsal, že nejsou košér.
Tribal – ® Ne 21.3.2010 8 : 38 : 31
Diskuse: Veletrh Rybaření Brno 2010
A k ankete ohledne navstevnosti. BVV si asi mysli, ze vystavovatel je blbec. Uz ted je jasne, ze za tyden bombasticky hlasi: 100 tisic navstevniku! Ano, je to mozne, jenze 80% z toho budou zemedelci a myslivci. Takze to cislo pro rybare a vystavovatele nema zadny vyznam, my navstevnost odhadneme podle trzeb.BVV v informacích pro vystavovatele uvádí toto http://www.bvv.cz/…/VVEA-6FD9VB?… , je tam vyloženě napsané, že se jedná o společnou návštěvnost a jsou tam uvedeny i souběžné veletrhy.
Tribal – ® So 27.3.2010 8 : 37 : 22
Diskuse: Veletrh Rybaření Brno 2010
Celá letošní výstava je pro vystavovatele absolutním propadákem, horší to snad už ani být nemůže. Pokud budu hodnotit, Praha byla oproti Brnu o hodně lepší a to FF byl první ročník. Příští rok tam bude více vystavovatelů na ještě větší ploše. A Brno? Pokud to půjde takto dál, budou si muset moraváci a slováci připlatit na cestu do Prahy. Již nyní lze konstatovat, že Brno bude příští rok ještě menší. Co na to organizátoři?Zajímalo by mě, jak jsi došel k závěru, že na FF bude ještě více vystavovatelů a že Brno bude příští rok ještě menší, to souvisí s tou křišťálovou koulí, kdyby tam bylo slovíčko předpokládám …
Dál to rozpitvávat nehodlám, pouze mohu konstatovat to co jsem už napsal. Pokud se jedná o můj názor na prohlášení Kajmana, tak není žádný, zdá se, že také není košér, ale já do zákulisí nevidím a abych ti pravdu řekl ani vidět nechci, dovedu si to představit v živých barvách. Na jeho zveřejnění jsem nijak nereagoval (teda vyjma rejpnutí o nezažalování ve svým příspěvku), protože to HaD napsal naprosto srozumitelně, takže s ním nebylo o čem debatit a nebejt Jurajovýho příspěvku a HaDových odpovědí, tak bych se na ten MRK ani nepodíval, zajímalo mě kvůli čemu je tolik povyku.
Ještě nakonec moje čestný prohlášení, že nejsem nijak zainteresovanej ani v BVV, ani na MRKu, ani v Kajmanovi, ani ve FORFISHING a narozdíl od druhejch hubu držet nebudu.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 23:04 ® HaD
-
Nějak bylo, nějak bude. Každý svého štěstí strůjcem.
Musím ale konstatovat, že mě tedy dnes definitivně dorazilo jednání nějakého „manažera“ z BVV, pana Němce, který na mě tak arogantně štěkal a pokřikoval, když jsem chtěl vjet k hale a naložit sbalený stánek. Už tam stálo odhadem 50 aut a nakládali, ale mě skočil doslova pod auto, aby mě zablokoval a pak na mě nesnesitelným a arogantním hlasem pokřikoval, že mě tam pustí až za 8 minut. I klučina, který ovládal bránu, na to koukal jak zjara a kroutil hlavou. Fakt jsem se hoodně držel, abych nevylezl z auta a nepřetáhl mu to jeho manžestrový manažerský sáčko přes hlavu. Fakt nechutný. Hodně nechutný.
Hlavně že už jsem doma, ve vaně a relaxuju. 9 dní v Brně byl fakt hodně velkej záhul.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 22:06 ®
-
Juraj,podobný je aj môj názor,o marketingu Kajmana sa tu vyjadrím iba,že nie vždy je treba tlačiť na pílu… Ja si Kajmana neprečítam,aj keď ho dostanem zadarmo… A to iba z hľadiska novinárskej etiky…
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 20:54 ® Char
-
Na výstavu do Brna jezdím poměrně pravidelně a až na úzké uličky mezi vystavujícími jsem oproti minulým ročníkům výraznou změnu nezaznamenal a to jse tam strávil celou sobotu, okoukl novinky v náčiní, popovídal s přáteli a vystavujícími, něco nakoupil a snědl obligátní klobásu u stánku, oproti FF nenabízela většina prodejců jednu nejmenovanou značku a ikdyž jsem se vyhnul kaprařským stánkům bylo z čeho vybírat, doufám že Brněnská výstava bude i nadále třinášet spoustě rybářů mnoho novinek a možnost setkání se zajímavými lidmi.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 20:03 ® FOR FISHING
-
Já už definitivně ukončím svou diskuzi, už beztak mnoho lidí se mne ptá, proč diskutuji. Proč? Chci znát názory potenciálních vystavovatelů i návštěvníků. Držím se toho, že výstava je především těchto dvou složek a oni si mají právo k výstavě říct svoje. Proto diskutuji a ovoce to přináší. Ten kdo takový přístup nemá, stěžuje si, brečí a když se mu něco nepovede, musí přeci najít viníka jinde než u sebe.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 20:01 ® chosebaits reakce na …
-
IVO> Já osobně mám rád z toho všeho nejraději tu atmosféru a pokec s lidma s kterýma se znám.Pokud se stane to,že chci jen vydělat a to okolo mě nezajímá,tak to je špatně a zřejmě dle reakcí se toto stalo v Brně.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:56 ® IVO reakce na …
-
Juraj> musíš mlčet a nebo chválit …
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:52 ® Juraj
-
Každopádně reakce Kajmana mě velmi popudila. Takové chování je nepřípustné. Za sebe mohu říci, že tenhle časopis si z principu už nikdy nekoupím.Třeba bych pak někde napsal, že se mi nelíbí nějaká rubrika a šup – jsem u soudu.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:49 ® IVO
-
chosebaits> …jó tak to mám rád … Letos jsem jel do Brna jen stím cílem, že uvidím pár kámošů, které celý rok nevidím a pokecat s majitely firem, které většinou všechny znám . Cíl sice splněn, ale jinak – ve srovnání s roky minulými – fakt nic moc.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:48 ® IVO reakce na …
-
FOR FISHING> i tak by to šlo. Měl jsem na mysli nějakého odborného garanta, který by v tomto ohledu zastřešil obě dvě výstavy. No za rok se uvidí.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:45 ® chosebaits
-
Do Brna jsem chtěl jed letos poprvé v životě a koukám,že jsem o nic nepřišel.Na FF jsem byl a na to že to byla první vlaštovka, tak super.Duležitý je,když nás ryby baví tak to je to pravý nahodit nekecat …
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:34 ® FOR FISHING reakce na …
-
IVO> Jedna jediná firma? To je blbost. Ale za oběma výstavama mohou stát stejní odborní garanti, mediální partneři a tým lidí, který bude realizovat doprovodný program (tedy pokud o něj návštěvníci především z Moravy a Slovenska stojí)
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:30 ® IVO reakce na …
-
FOR FISHING> naprosto souhlasím. Podle mého mohou (a měli by) fungovat paralerně obě výstavy, tedy jak For fishing, tak Brno. Samozřejmě za předpokladu, že v Brně již nedojde (a nebude docházet) k popisovaným fatálním chybám ze strany pořadatelů. Určitě by věci prospělo, kdyby obě výstavy pořádla jedna jedniná firma.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:25 ® FOR FISHING reakce na …
-
tomashr> věř nebo ne, o žádných „naschválech“ nevím.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 18:49 ® spike reakce na …
-
skwor> s tím souhlasím ty navijáky u adlera byli dobré
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 18:45 ® tomashr reakce na …
-
hecht> Já dost souhlasím s tím, co tu psal For Fishing o tom, že konkurence mezi těmito výstavami o něco menší než by se zdálo. V Brně jsem nebyl (jsem z Prahy) vůbec ne proto, že se objevilo For Fishing, ale prostě proto, že je pro mě celkem 400 km v autě kvůli výstavě v Brně naprosto zcestná představa – informace o novinkách nejsou v době internetu žádný problém, nakupuji taky převážně online (a spoustu věcí mimo ČR), takže mě nic moc nepřinese ani nákupy (ať už tam slevy jsou nebo ne). Tohle přirozeně platí i opačně – kdyby veletrh rybaření v BVV krachnul, tak z Brna a okolí taky nepřijedou do Prahy žádné zástupy.
Určitě se pár nadšenců pro výstavy najde, ale když budu optimista, tak je průnik někde u jedné třetiny návštěvníků, zbylé dvě třetiny prostě na tu druhou akci nepojedou bez ohledu na to, jak se bude té konkurenční dařit.Podle mě ty ostré reakce z Brna trochu zavánějí tím, že organizátoři dost těžce nesou konec pozice jasné jedničky. Klidně je možné, že „využili“ k vystartování nějakých skutečných naschválů či neobratností druhé strany, leccos naznačuje, že nějaké zákulisní naschvály tu byly. Ale prvotní bude asi opravdu to nečekaně rychlé přeskupení sil na trhu, kdy bude nejspíš podle dost kritérií brněnské „Rybaření“ pro letošní rok až „dvojka na trhu“ – na to v Brně zvyklí nejsou.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 18:19 ® IVO
-
Rok 2004 – Brno v pátek odpoledne…
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 18:04 ® FOR FISHING
-
regulus> křišťálovou kouli nemám, jen jsem v průběhu výstavy osobně hovořil s větší částí vystavovatelů. To na vysvětlenou.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 17:47 ® FOR FISHING reakce na …
-
hecht> Máš pravdu, jen bych Ti rád sdělil, že vystavovatelé si přejí obě výstavy, tedy pražskou i brněnskou. Takže obava o nějaký monopol je zbytečná, ten naopak v oblasti rybářských výstav tímto rokem skončil. Na obě výstavy zavítá zcela odlišná skladba návštěvníků, potká se to v cca 10–15% návštěvníků, kteří navštíví výstavy obě. Vystavovatelé si však přejí, aby za investované prostředky, které jsou nemalé, získali kvalitní výstavu, kde budou moci prezentovat a prodávat své zboží. Pro pražskou výstavu je velmi podstatné, aby i brněnská výstavala byla po obchodní stránce pro vystavovatele úspěšná! Proč? Protože finanční prostředky poté můžou investovat do marketingu, tedy třeba právě do pražské výstavy. A když uspějí v Praze, tak se to logicky vrátí i Brnu. Prostě budou-li 100% fungovat obě výstavy, je to skvělé pro vystavovatele, návštěvníky i organizátory. Takže proč hovořit o konkurenčním boji (který zcela vyjímečně v tomto případě není), proč by nemohla mezi oběma výstavama být i třeba malá kooperace? Tedy zajistit totožné mediální partnery, odborné garanty, tým pro doprovodné programy atd.? Vždyť nejen v Praze chce návštěvník vidět ikony světového a tuzemského rybolovu a ještě od nich pochytit nějakou tu moudrost. No a ty méně schopné, kteří jedou samospádem z doby dávno minulé a chyby nehledají u sebe, ale u jiných, odstavit na vedlejší kolej…
reagovatMožná sci-fi, ale v době ekonomické krize možné řešení, které uspokojí všechny zainteresované, hlavně spokojené vystavovatele a ještě spokojenější návštěvníky.
- Neděle 28. března 2010 v 17:27 ® skwor reakce na …
-
hecht> Adler měl na stánku pěkné navijáky, taky jsem si tam pár kousky točil. Celkem se mi líbila sleva na některé starší modely šíma, našel jsem tam třeba Speed master 2,4m 10–30g za solidních 2400 (u toho stánku, kde jsme se potkali).
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 17:23 ® IVO
-
Pro hodnocení brněnské výstavy existuje mnoho kritérií. Popravdě – zažil jsem cca 8 ročníků brněnské výstavy a mám tudíž možnost porovnání.Letošní ročník byl výrazně horší oproti těm minulým. Důvody : Dle mého ne příliš šťastné spojení s kombajny, pluhy a traktory, snaha za každou cenu nahňahňat všechny vystavovatele na zbylou – podstatně menší – plochu, několikerá změna termínu konání výstavy, zásadní chyba v podobě uveřejnění chybného termínu výstavy ( 21.3.-25–3. 2010)v soupisech revírů ( toto považuji za tragicky fatální chybu, která negativně ovlivnila celou výstavu) , poměrně zbytečně velká účast vytavovatelů nemajících s rybařením naprosto nic společného,chaos v okolních prostorách při a po odjezdu pluhů, traktorů atd a konkurence v podobě zdařilé výstavy For fishing taky udělala své. Důsledky? Zmatená rybářská obec, mnohem méně návštěvníků oproti minulým roků, znechucení vystavovatelé atd. A nyní tu někdo začíná na svůj vlastní neúspěch hledat obětního berana a vyhrožovat žalobami, místo aby se chopil koštěte zametl vlastní práh. Je to hnus velebnosti ....... opravdu musí platit : kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet a nebo chválit ??????
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 17:05 ® hecht
-
Opravdu fajnová návštěva byla u stánku Rybářské pohotovosti.Hodotil se jeden Sportexovláčák, a nachomýtl se u toho i guru české přívlače.Musel jsem ho zvěčnit s tím ošklivým žlutým klackem a kolegáčky. Ty Sportex vláčáky nakonec jeli na jih hned dva (Char bude u vody zase vypadat kako moje dvojče). Jmenovaný byl ještě navíc ale namontován do zkompletování toho prutu s novou RYOBI Arkticou 4000 Jelikož super obsluha tohodle stánku viděla jak se z toho rosí nejen na čele, proběhla blesková záchraná akce. Každý z nás měl ve vteřině chlazené pivko, a proběhla opravdu veselá debata.
reagovat
Co se týče druhé fotky, tak abych jenom nechválil, Char chtěl vybrat nějaký větší wobler.Bohužel se zde nic většího nenašlo, tak zklamaně koupil alespoň nějakého ,,mrzáka" na pstruhy - Neděle 28. března 2010 v 16:57 ® Juraj
-
regulus> Mě ty jeho příspěvky mluví z duše, a nic závadného na nic neshledávám. Rozčílilo mě, že někdo napíše svůj pohled na věc (plně se ztototožňuji) a už mu někdo vyhrožuje soudy. Navíc když to ten co se jimi ohání zbabral a měl by si sypat popel na hlavu a děkovat za oprávněnou kritiku. Ještě bych chtěl podotknou že ve FF nemám procenta, ani žádný jiný zájem. A Tribala taky neznám.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 16:51 ® hecht
-
Nechci zabředávat do nějakých rozvleklých debat, ale nechápu moc ty jednoznačné odsuzovací výroky. Možná byl trochu zmatek s tím stanovením termínu, rovněž šlo umístit rybařinu na větší plochu, ale …
reagovat
Pokud se platí za vystavené metry (prý dost velká pálka), možná si vystavovatelé více nezaplatili. Byl jsem tam s CHarem a Sanderem v sobotu, lidí bylo tak akorát, problém dostat se do haly jsem neměl, traktor ani pluh jsem přelézat nemusel.
Co se týče vystavovaného zboží, já osobně jsem byl spokojen.To že se na výstavách prodává hlavně kaprařina, je věc kterou nezměním a ani nechci. Obcházeli jsme kuličkářské stánky obloukem a to může učinit každý nekaprař. Věcí spojených s vláčkou,feedrem, plavačkou a mouchou jsem si tam našel poměrně dost.
To, co bych chtěl opravdu pochválit, je odborná obsluha a možnost na fajn pokecání a výměnu názorů u některých stánků ( chytej/Mivardi/ Rybářská pohotovost/ VM Feigtinger/ U Habakuka/ RYBOLOV sro/ + mnoho dalších)
Jezdím sem už řadu let, a doufám že sem budu moct jezdit i v příštích letech.Na pražském FOR FISHINGU jsem byl letos také a také spokojenost. Proč se handrkovat co je lepší a co horší. Tyhle bojůvky mohou přinést pouze jedno, omezení nabídky a práva na vlastní výběr. Nerad bych, aby to dopadlo jako s TV rybářskými pořady.Tam byl taky nakonec ,,odborně" vybrán jen jeden, a tím pro mne rybářský program v TV skončil.
Omlouvám se za svůj názor těm, které popuzuje, je to pouze můj názor a není ovlivněn žádným ekonomickým či jiným tlakem.