Vyhledávání
Veletrh Rybaření Brno 2010, 2011
21.3.2010 | HaD | 25.337 zobrazení | 302 odpovědí
Vše o veletrhy, postřehy, novinky atd. Současně srdečně zveme na návštěvu našeho stánku!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 23. března 2010 v 19:09 ® sus1 reakce na …
-
cercer1> Neumíš anglicky??nebo co???!!!!
reagovat - Úterý 23. března 2010 v 18:36 ® Stroft
-
Dnes proběhla návštěva veletrhu v Brně.Jako každoročně s očekávaním něčeho převratného.Smutně musím kostatovat,že jsem byl opět zklamán.U firem kde bych si i rád něco koupil,převládal jen sortiment prutů a navijáků, drobné přislušenství se do stánku asi nevlezlo.Z 80% to bylo zase jen o kaprařině.Ve vystavených akvárkach se zvolna rozpouštěly „zazračné“ kuličky boilís a na pultech stovký dipů, bez kterých se neobejdete
reagovat. Stánek chytej.cz jsem nenašel, škoda! Za zmínku stojí stánek s uzeninami a zazračným lepidlem co slepí vše ke všemu
Co naplat, tak příští rok znova s očekávaním něčeho......
- Úterý 23. března 2010 ve 12:35 ® cercer reakce na …
-
sus1> Ol..cóó??
reagovat - Úterý 23. března 2010 v 1:20 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Olrajt.
reagovat - Úterý 23. března 2010 v 1:08 ® regulus
-
Účastníci pivní exkurse by se měli mrknout do osobky.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 23:30 ® sus1 reakce na …
-
HaD> Něco nového??
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 23:17 ® džigit reakce na …
-
HaD> je hezké,že zdravíš,ale už jsi sehnal pro přespolní globus výstavy?Nebo vypůjč ten krásný traktor a udělej ke stánku řádnou brázdu
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 23:02 ® HaD
-
Zdravíme z Brna
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 22:10 ® osprey reakce na …
-
Ciffik> Ono je dělat nebude. Ale objednat si je a následně prodávat se svým potiskem, to může.
Trochu mě tohle štve. Nabídka na trhu je díky tomuto přístupu obrovská, nedá se zmapovat a přitom to dělá omezený počet firem.
Na druhou stranu, hodně vlasců je dnes dostatečně dobrých na to, aby s nimi člověk mohl v pohodě chytat a nemusel si dělat starosti.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 21:32 ® Ciffik
-
mihy.san> abych se přiznal ani jsem netušil, že cralusso dělá i vlasce…ani na jejich stránkách jsem nic nenašel…
ja budu pokukovat po feedrech mivardi, rád bych skouknul golda a gerardixe od mila a powermatche od sensasu a pak nějaký drobnosti…
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 20:55 ® mihy.san reakce na …
-
Ciffik> ještě se podívej na Sarfix, má tam prý nové vlasce od Cralussa, za dobré ceny (cca 75,– za návin asi 150 m, mám to jen zprostředkovaně). Taky Awa-shima nebude marná. Já jedu zítra.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 20:26 ® Ciffik reakce na …
-
sus1> milo, mivardi, sensas (rybolov) a stánek chytej…zbytek je pro mě luxus navíc, rád se podívám, ale nic od ostatních nečekám…
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 20:05 ® sus1
-
Nooooo,tak jako budoucí návštěvník letošního veletrhu z těch informací tady mam pěknej guláš.Co tam v tom Brně vlastně je???
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 19:48 ® FOR FISHING
-
tomashr> souhlasím s Tebou, první dva dny, které budou jen pro zvané již asi význam nemá. Jak níže bylo napsáno, pozvánky se stejně dostanou k „nesprávným“ lidem. Ale když už výstava, mělo by jít o více než prodej. O prezentaci firmy, o doprovodný program, tedy i vzdělávání, soutěže atd. Každopádně výstava by měla být i tak trochu svátkem daného oboru, kde jde i o společenskou záležitost.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 19:32 ® tomashr reakce na …
-
FOR FISHING> V Brně šlo o to, že na první jeden či dva dny veletrhu byl přístup jen pro zvané – novináři, lidi na pozvánky vystavovatelů, atd. Nešlo o nějaké B2B, pořád to bylo B2C, ale řekněme „B2C VIP/Press“. Co vím, tak se s tímto laborovalo i na jiných veletrzích. Mám ale dojem, že zrovna pro charakter rybářského veletrhu by to moc smysl nemělo
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 19:15 ® FOR FISHING
-
Robur> No týdenní výstava je podle mne absolutní nesmysl, který vymyslel někdo z BVV. Dvoudenní výstava pro vystavovatele? Tomu nerozumím, jak to myslíš? Jako pouze kontraktační dny, kde dovozci a výrobci budou nabízet zboží koncovým prodejcům? V dnešní době virtuálního světa se mi to zdá jako nemožné a hlavně ekonomicky nezajímavé. Vždyť třeba BVV má tak drahou výstavní plochu a další služby, že by se tam pak musel odehrávat obchod za miliony.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 19:14 ® regulus reakce na …
-
tomashr> jj otočíme list
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 19:12 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Jo, souhlasím, taky jsem psal, že svůj podíl měli i vystavovatelé. Na druhé straně se ale klidně mohlo dát na odborné dny striktně minimum 18 let (mimochodem na opravdu odborných veletrzích v USA je naprosto běžné, že pod 21 let smůla obecně, nejenv nějaké dny) a našly by se i další možnosti. Jinak Invex je dlouhá historie – debakl s odbornými dny byl opravdu jen jeden z kamínků, děly se tam i jiné „pozoruhodnosti“, ale to už sem asi nepatří.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 19:07 ® regulus
-
tomashr> s tím Invexem máš pravdu, ale domnívám se, že na těch „baťůžkách“ se podepsali i sami vystavovatelé. Rozesílali volný vstupenky na tu odbornou část jak o život, v té době mi přišlo v klidu poštou 4 nebo 5 vstupenek, pochopitelně od firem se kterými jsem spolupracoval. Člověk to nevyhodil, obvykle to někomu dal a takhle to chodilo zcela určitě i v jinejch firmách. U těch mimobrněnskejch to bylo často jedno, ale v brněnskejch to bylo jasný „Chceš lístek na Invex??? Já tam nepudu seru na to, ale jo dej mi ho dám to klukovi.“ Nebylo to žádný kvantum, ale myslím že to stačilo.
reagovat
Jinak se domnívám, že Invexu ublížily nejvíc z hlediska té odborné veřejnosti ty multimediální šou co tam začaly dělat především mobilní operátoři a výrobci multimediálního software a her. Tam měl nastat zlom a nějakým delikátním způsobem to od sebe oddělit, možná by nebylo od věci udělat Invex a jakýsi volný pokračování veletrh zaměřený na multimédia s tím že část vystavovatelů by tam byla jen v první části, část po celou dobu a část jen v té části druhé, ošetřit by se to dalo pořádáním v různých pavilonech. Pochopitelně to ber s rezervou, je to jen úvaha, nemám z týto oblasti pražádný zkušenosti, snad jen to, že díky tomuto cirkusu řada mých zákazníků přestala na Invexu vystavovat a já tam přestal chodit. - Pondělí 22. března 2010 v 17:58 ® tomashr reakce na …
-
Robur> Nevím co ti to na to řekne FF z pozice organizátora veletrhů, ale mohu ti říct moji zkušenost s tímto z BVV z doby slávy Invexu… Tehdy byl průser v tom, že vystavovatelé povětšinou ty „uzavřené“ dny chtěli, jenže dopadlo to tak, že se tam dítka s baťůžky ve velkém toulala i v „odborných dnech“. A mimo jiné to pravděpodobně šlo i na vrub BVV, které podle všeho spousta odborných vstupenek pustilo do škol takzvaně pro vzdělávací účely tříd s informatickým zaměřením, ale realita byla jiná. Ve srovnání s dalšími nešvary, za které si místy mohli i vystavovatelé to celé skončilo lehce fraškou a bez přehánění to bylo jedním z kamínků, které nasraly vystavovatele až k odříkání účasti na Invexu a jeho postupném propadu.
Takže ano, nápad je to výborný, ale muselo by se to pojmout VELMI PODSTATNĚ přísněji, než tehdy předvádělo Brno – mám takové blbé tušení, že při české „vyčůranosti“ by to ale organizátor neměl jednoduché
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 17:29 ® Robur
-
FF, a je takový problém udělat z týdenní výstavy dva dny jen pro vystavovatele, tato tradice zde již byla. Spiš to vypadá, že se to moc neosvědčilo
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 17:13 ® FOR FISHING
-
tomashr> Máš na výstavu svůj úhel pohledu, takže nebudu říkat, že souhlasím či nesouhlasím. Ale někde uprostřed bychom se určitě potkali…
reagovatCo se týče čistě kontraktační výstavy, tak takovou bych uvítal i já. Ale jsme tak malá zemička, že si nedovedu takovou výstavu představit. Kolik by se na ní asi sešlo vystavovatelů. 20? 30? Více těžko. A kolik by přišlo návštěvníků? To si nedokáži tipnout už vůbec. Bohužel doba je taková, všichni chceme vše teď hned. Takže když uvidím nový kolovrátek a mám na něj, hned ho chci. Nechce se mi čekat až po výstavě. Jen je jasné, že pak nemůže být řeč o slevách, spíš musím počítat, že si za novinku v danou chvíli připlatím. A když slevy, tak pak jedině na outletové zboží. Stejně si osobně myslím, že většina návštěvníků výstavy o novinkách přehled nemá, častokrát by stačilo na cokoliv dát titulek NOVINKA a lidi jsou šílený. Takže kdybych to shrnul, myslím si, že v ČR doba čistě kontraktačních výstav skončila, obzvlášť tam, kde jde o oblast B2C. Rád bych něco jako EFTTEX, tedy výstavu B2B, ale bohužel to se na poměry ČR nemůže nikdy podařit. Nicméně mám takové snahy, jak alespoň výstavu rozdělit na část kontraktační a část prodejní. Ale i to naráží na ten fakt, že firem co chtějí skutečně jen vystavovat je oproti prodejcům podstatně méně. Jinak děkuji za pochvalu festivalu FOR FISHING. Doufám, že se jeho zrodem povedlo vnést do rybářských výstav svěží vítr, trošku něco jiného, nové myšlenky, zajímavý doprovodný program atd. No a věřím, že příští ročník bude zase o stupínek lepší, naše motto „Když nás ryby baví“ chceme i nadále naplňovat. Měj se krásně. PS: stejně je to vše o financích a v podstatě pokud vystavovatel má možnost peníze „otočit“ a získat prostředky na náklady na dané výstavě okamžitě, prodávat bude. Finance na marketing všichni omezují.
- Pondělí 22. března 2010 ve 13:16 ® sus1 reakce na …
-
Robur>
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 12:44 ® tomashr
-
FOR FISHING> Osobně jsem měl svého času možnost pár veletrhů absolvovat v pozici vystavovatele, jednou i v pozici vedoucího expozice, takže jistý pojem o tom mám
Jasné jsou náklady za plochu a výstavbu stánku – to je dáno výstavou. Konkrétně o For Fishing víš narozdíl ode mně vše (zrovna s rybářskými výstavami jsem nic do činění neměl), ale co jsem viděl u jiných akcí, tak tyto ceny spíše klesají. Setkal jsem se i s vyloženým podbízením pořadatelů veletrhu, kdy se při menší obsazenosti dávaly i docela mohutné „last minute slevy“, což je mimochodem dvojsečné, protože to děsně vytáčelo ty dříve registrované. Ale každopádně bych neřekl, že tyto ceny všeobecně rostou, opatrně bych tvrdil spíš opak…
S tou logistikou a dalšími náklady bych to zas tak nedramatizoval – zase je to jak kdy, podle typu a polohy akce, ale není to až tak šílené.
Já s tebou ale opravdu výrazněji nesouhlasím v jediném bodě a to v tom, kdo z toho dělá tržiště – podle mě tohle je jednoznačně aktivita řady vystavovatelů. Někdy před 10ti lety bylo poměrně normální se jít na veletrh podívat, sledovat novinky, pokud nakupovat, tak spíš ve formě domluvy o dodání po akci. Jenže neustále rostl počet firem, které prodávají přímo a zrovna u výstav typu hobby, kde je zboží celkem převozitelné a přímo prodávatelné se to postupně stalo dominujícím prvkem a řada firem skutečně primárně jde po obratu přímo na výstavištích a dlouhodobý přínos u nich ustupuje do pozadí. Tak se pak nelze divit, že se tomu pružně přizpůsobili i návštěvníci, taky proč by to neudělali
reagovatOsobně si nemyslím, že to je dobře, ale co s tím? Bylo by docela zajímavé, jak by dopadla výstava, kde byl přímý prodej na stáncích zakázaný a bylo by to tlačeno do té předváděcí fáze a řekněme získání následných kontraktů – ale jak by to dopadlo je otázka? Co myslíš jako provozovatel veletrhu – je něco podobného dnes představitelné? Mimochodem s odstupem chválím For Fishing – totálně nesnáším (ač pražák) PVA výstaviště, ale ForFishing 2010 na něm byla po dlouhé době akce, která se mi jako návštěvníkovi líbila téměř bez výhrad – jen tak dál !!
- Pondělí 22. března 2010 ve 12:23 ® Petas
-
Ciffik – Plánek by to vskutku chtělo, u některého stánku hned po příchodu jsem vyděl pěknou podložku pod ryby za krásnej peníz, říkám si projdu si to ať jí nemusím nosit a pak se sem vrátím, ale už jsem to nenašel. Stánku jsou namačkané na sebe, malé uličky, žádné geometrické rozvržení. Je vidět že Výstaviště poskytlo malou plochu pro vystavovatele, takže je to namačkané.
Rozhodně doporučuji zajít na BVV v týdnu, víkend bude o život.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 12:08 ® Petas reakce na …
-
Výstavu jsem navštívil včera, musím říct že oproti minulým ročníkům jsem byl dost zaskočen velikostí plochy, ale to už tu zmínil HaD. Kombinace Rybaření a traktorů pod jednou střechou mi nepřišla moc vhodná když si uvědomím, že v druhé hale je výstava o myslivosti. Né jeden rybář je zároveň nimrodem, takže myslím že toto spojení by bylo asi vhodnější. Ono když jdete mezi stánky, zakecáte se s kámošem a na konci uličky pomalu narazíte hlavou do kola traktoru Nic MOC.
Jelikož jsem navštívil i výstavu For Fishing v Praze dovolím si malé zhodnocení.
Velikost Plochy pro vystavovatele – Praha + Velikost konferenční plochy – Praha + ( BVV diskuzní prostor je velice tragický ) Množství stánků, kávaren k občerstvení – Praha + Tři výstavy za cenu jedné – Brno + (ale to je jasně dáno velikostí BVV a organizátoři toto neovlivní.) Kvalita vystavovatelů – myslím že srovnatelná. Závěrem když si uvědomím že Brno má již několikaletou tradici a Praha byla první ročník, měli by se organizátoři Brněnského veletrhu dost zamyslet, jelikož se může stát a pokud budou pokračovat takto, jistě se to stane, že Brno bude prostě „DVOJKA“, jelikož ho Pražský FOR FISHING převálcuje.
Ještě si dovolím poděkovat Hadovy a jestli se nepletu pí. HaDové za poskytnuté pohodlí, kávu které přišla více než vhod a příjemnou atmosféru kterou na BVV vytváří.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 11:59 ® FOR FISHING reakce na …
-
tomashr> Já osobně nepovažuji výstavy za tržiště, to se kolikrát z toho snaží právě udělat návštěvník. Jinak k těm nákladům. Zřejmě nemáš ponětí, co taková celá účast na výstavě firmu stojí. Nejen plocha, ale stavba expozice, celá logistika akce atd. To zcela jistě nevynahradí to, co by „spolkl“ nějaký mezičlánek v rámci prodeje. Na druhou stranu, taková účast firmy na výstavě by se neměla posuzovat podle okamžitého prodeje na místě, ale měla by se brát jako celková propagace firmy.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 9:47 ® tomashr
-
FOR FISHING> Já tedy nevím, ale mě ta reakce lidí přijde poměrně přirozená – veletrhy tohoto typu se již dlouho profilují do pozice jakéhosi „tržiště“ a k tomu přece slevy a „smlouvání“ patří. Možná je to špatně, ale těžko z toho vinit návštěvníky, oni jen reagují na trend, který tu vznikl
Navíc je to s těmi náklady trochu složitější – jo, firmy mají náklady, ale taky leckdy prodávají napřímo bez dalších mezičlánků, jejichž rabaty jaksi odpadnou (netvrdím, že vždy, ale ani to není nějaká výjimka).
reagovat - Pondělí 22. března 2010 v 9:13 ® Robur
-
sus, v klidu, já bídu nezazanamenal. Na první den mne ta tlačenic nijak nezaskočila, docela to ušlo. Dokonce mohu říci, že jakoby přibylo prodavačů, u žádného stánku jsem prostě nečekal, hned jsem byl na řadě. Kolo štěstí je též. Trhovce jsem zazanamenal spíš po obvodu areálu, tedy mimo stánky. Stejně jsem je očima nevyhledával, takže mně nevadí. Co se týče nesystematičnosti rozmístění stánků nevím. Minulé roky jsem npařed areál prošel a pak se vracel na místa, kde mne něco zaujalo a vztekal se, že je nemohu najít. Letos jsem nebloudil. CHodil jsem delšími uličkami a připadlo mně, že rovně. Možná to bylo tím, že jsem měl s sebou Jakuba a ten mně radil
reagovat.
- Pondělí 22. března 2010 v 8:57 ® hraji
-
Byl jsem tam včera, asi půl hodiny po zahájení. V klidu jsem si prošel expozici hovězího dobytka, důvěrně se seznámil s plemeny, která jsem dosud znal pouze z názvů z balíčků se stejky a pak jsem v klidu dorazil na výstavu. Bylo dost lidí (to už na výstavách první den bývá), byly tam stánky, které mně nezajímaly a tudíž jsem je ignoroval a byly tam stánky, které mně zajímaly a tak jsem je navštívil. Nešel jsem nakupovat, co si budu chtít koupit, koupím si po výstavě v klidu ve velkoobchodě. Pohovořil jsem s kamarády, pozdravil staré známé a po pár hodinách jsem odjel. Během týdne se tam ještě minimálně jednou podívám, v týdnu tam bude méně lidí a bude více času a prostoru si prohlédnout pár zajímavostí, které jsem viděl ale neměl dost času na jejich prostudování.
reagovat