Vyhledávání
Pro ryby bezpečný podběrák?
16.3.2010 | Knak | 2.225 zobrazení | 12 odpovědí
Uvažuji o koupi nového podběráku na feeder. Chtěl bych znát vaše typy a názory na podběrák který je bezpečný pro ryby. Podběrák který mám často způsobuje, hlavně u kapříků, že jim poškodí hřbetní ploutev. Ten první osten hřbetní ploutve se zamotá do oček v podběráku a tím ploutev kaprovi poškodí. Rád bych tedy podběrák s síťkou pro ryby bezpečnější.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 17. března 2010 v 15:24 ® sus1
-
reagovatNoooooo,zkušenější.
- Středa 17. března 2010 ve 12:58 ® reakce na …
-
HaD> To byl joke:)
reagovat - Středa 17. března 2010 ve 12:56 ® reakce na …
-
HaD> Pochopis az budes zkusenejsi:)
reagovat - Středa 17. března 2010 ve 12:28 ® HaD reakce na …
-
Ruzzzik> taky trochu nechápu :-/
reagovat - Středa 17. března 2010 v 10:14 ® džigit reakce na …
-
Ruzzzik> nevím proč by to mělo být zbytečné.Od toho jsou fóra.Ty jsi určitě názorem nepřispěl a nějak nechápu smysl Tvého příspěvku-nejlíp nepoužívat podběrák a pak raději podebrat…
reagovat - Středa 17. března 2010 v 10:00 ®
-
Tohle mi uz prijde jako hloupost tohle resit …Podberak do nedavna byl v povine vybave asi proto aby lidi zachazeli lepe s rybami ne?Postupem casu kazdy dojde ke svemu …a treba ten podberak nebude pouzivat vubec, a to je to nejlepsi co muze udelat …myslim ze tim podebranim urcite nejaky zacatecnik ublizi mene rybe nez aby pritahnul rybu silou k sobe z vody…
reagovat - Úterý 16. března 2010 ve 22:23 ® HaD
-
Ty pogumované síťky rybě podle mého názoru ublíží méně. Jednak nejsou tak náchylné na „zamotání se“ do ploutví a jsem přesvědčen, že sejmou z ryby podstatně méně slizu.
Sportovní rybáři jsme všichni ti, kteří ryby chytají pro zábavu – tedy je to koníček a ne pro obživu – jako třeba produkční rybáři hospodařící na rybnících apod.
reagovat - Úterý 16. března 2010 v 10:02 ® hraji reakce na …
-
Knak> neznám žádného sportovního rybáře, znám pouze rybáře slušného a neslušného. Ty jsi slušný, pokud musíš ryby podebírat, pak platí to, co jsem napsal. Každá síťka rybu poškodí, víc než materiál síťky je důaležitá tvoje manipulace s rybou.
reagovat - Úterý 16. března 2010 v 9:58 ® Knak reakce na …
-
hraji> Jsem rybář pouze sportovní tak s rybou samozřejmě zacházím co nejšetrněji. Vyháčkování ve vodě je při lovu feederem jak víš dost ošemetná záležitost neboť prut zvedáš a rybu máš pod nohama. To pak dostává zabrat prut a nemusel by to neustále snášet.
reagovat - Úterý 16. března 2010 v 9:29 ® hraji
-
Pro rybu je nejbezpečnější, když ji odháčkuješ ve vodě bez kontaktu s podběrákem. Pokud to není možné, styk s jakoukoliv síťkou ji poškozuje. Zda ji pogumovaná síťka poškozuje méně je relativní a iluzorní. Důležité je nenechat rybu v podběráku zbytečně dlouho, nemačkat ji přes síťku podběráku a neplést si podběrák s vezírkem.
reagovat - Úterý 16. března 2010 v 8:33 ® Knak reakce na …
-
tomashr> Viděl jsem podběráky kde byla síťka z dvou materiálů, to jakoby dno podběráku bylo z čehosi jemného ,taková hrubější látka nebo jak bych to nazval.
reagovat - Úterý 16. března 2010 v 8:17 ® tomashr
-
Podle mě si moc nevybereš – klasická pletená síťka může udělat právě to, co popisuješ, silonová je v tomto lepší, ale zas teoreticky může rybu víc poškodit ve smyslu odření. Teoreticky by nejlepší pro rybu měl být textilní pogumovaný, který spojuje klady obou, ale rozdíly jsou v reálu poměrně malé. Je to o tvé šikovnosti, ohleduplnosti vůči rybě, ale co si budeme nalhávat – někdy i o troše štěstí.
Jinak pogumovaný je třeba tohle: http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?…
reagovat