Chytej.cz

Berkley Tactix necteno

14.3.2010 | Tarzan | 11.048 zobrazení | 94 odpovědí

Dobrý večer, můj dotaz se týká prutu Berkley Tactix 210/2–12g, který v obchodě-odkaz dole nabízejí i s navijákem zdarma za 699. Ta cena se mě zdá nějaká nízká a tak se obracím na vás. Zajímá mě jestli s tímto prutem máte zkušenosti. Obchod: http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html

Děkuji za pomoc

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. března 2010 v 15:09 ® Tarzan

A jinak pro upřesnění zaprvé NEVÍM JAKOU RYBU BUDU CHYTAT-NEMÁM S PŘÍVLAČÍ ZKUŠENOSTI A NEVÍM CO SE TADY CHYTIT DÁ takže si nechci dávat cíl např. štiku když se tady vyskytuje třeba minimálně. A zadruhé budu chytat na Dyji 11 (kolem Znojma jestli to tady někdo znáte), na přehradu se dostanu max 5× do roka takže 2,40 by podle mě stačila.

reagovat
Pátek 19. března 2010 v 15:03 ® Tarzan reakce na …

sus1> Jo dík myslím že by se dalo něco slušnýho koupit u nás ve Znojmě a občas se dostanu i do Brna a tam určitě

reagovat
Pátek 19. března 2010 ve 12:03 ® sus1 reakce na …

Tarzan> Tady máš tu daiwu. http://cvachta.cz/…ssfire-.html

reagovat
Pátek 19. března 2010 v 11:45 ® sus1 reakce na …

Tarzan> Tenhle prut vlastním a můžu tě ho v klidu doporučit.Začínal jsem s nim a je na svoje parametry naprosto v pořádku.Měnší wobler,rotačka,ko­pyta, vše zvládá bez potíží.Pokud začínáš??tímhle určitě nic neskazíš.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12538.jpg
Pátek 19. března 2010 v 9:46 ® hraji reakce na …
hraji

Tarzan> výběr prutu, tedy jeho akce a odhozové zátěže je úzce vázán na to, jaké ryby s ním budeš převážně lovit a jaké nástrahy na něm budeš převážně tahat. Bez znalosti těchto údajů je jakákoliv rada plácnutím do vody.

reagovat
Pátek 19. března 2010 v 9:22 ® Robur
Robur

JE JARO NE, tak osahávej. Když si jdeš koupit zmrzlinu, tak se tak řídíš chutí a pocitem.

reagovat
Pátek 19. března 2010 v 8:52 ® džigit reakce na …

Tarzan> konečně začínáš rozumně uvažovat :-))

reagovat
Pátek 19. března 2010 v 8:26 ® Tarzan

Další možnost je taková, že by sem si koupil Shimano Forcemaster Spinning 240 za příznivou cenu na něj sem slyšel docela dobrý ohlasy a k němu zatím používal můj naviják. Akorát bych teda potřeboval poradit kterou verzi je jich tam asi 5 (light, medium light,........)

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 23:31 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> Právě o něm přemýšlím.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:43 ® osprey reakce na …
osprey

Jak.novi> Ne, to je nová řada. Nic z ní jsem nedržel v ruce.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:41 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> Vím že to jsem nepatří, ale ty se v Dragonech vyznáš a neznáš tuto chvějivku? http://www.rsp-fishing.cz/…-2-40m-2-15g

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:27 ® osprey reakce na …
osprey

Tarzan> Každá věc má nějakou užitnou hodnotu a za nějaký peníz se prodává.

Pokud budeš chtít vláčecí set za 1000 Kč, bude jeho užitná hodnota nízká. Zejména se ti asi nepodaří sehnat dost slušný naviják.

Vláčkaři ti v tomto ohledu moc nepomůžou, protože vláčejí s alespoň trochu slušným cajkem – dejme tomu tisícovku za prut a druhou za naviják a dražší. Pak se dá myslet na to, jak chytit rybu a ne dumat, co ti z té sestavy zase upadne.

Samozřejmě si budeš muset koupit na co ti kapsa stačí. V takovém případě budeš muset dát víc peněz do navijáku. KOlem 700 – 800 Kč už se dá něco sehnat. Mě se z těch levných líbila Daiwa Crossfire s přední brzdou. Občas mají v obchodech akce a slevy. Prut si vezmi nějaký z těch levných, ale měl bys z něj mít v ruce dobrý pocit. Aspoň trochu. Rozhodně bys ale měl mít oboje v ruce než to koupíš.

A poslední věc – na prutu do 30 g můžeš tahat i nástrahy těžké 5 g nebo dokonce 1 g. Otázka ale je, nakolik je budeš cítit a jak je s tím dokážeš vodit. Těch 5 g na prutu do 30 g ještě není žádná tragédie.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:20 ® timbab reakce na …
timbab

Tarzan> budeš vláčet často nebo s tím půjdeš jen párkrát za rok prohodit vodu?

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:16 ® džigit reakce na …

Tarzan> věř tomu,že to tak stejně skončí.Taky jsem začínal levným teleskopem.Prav­da,mam jej dodnes,ale jen jako cestovku na raft.Pokud jdeš na MP,tak máš ještě docela čas něco rozumného najít.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:15 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Jde to do peněz, ale ta kvalita za to stojí. Vyber si, trochu zainvestovat, nebo se tohoto setu po sezonně zbavíš a utrtíš stejnou částku. A prut nemusí bejt drahej. Mám jeden fekt dobrej za ,,pouhých" devětset korun.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:13 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Slovo univerzální nemám rád. Pokud by ses díval na to dle gramáže, tak Tactix. Ale nevím, nevím.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:12 ® Tarzan reakce na …

No já sem nad tím uvažoval ale když si koupím drahej prut tak naviják minimálně za 1500 a vlasec..... ono to pak de docela do penez

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:10 ® Tarzan

Tak já nevím ten tactix má gramáž 4–24 a ten mitchell 15–30 nevím co je univerzálnější

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:09 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Tahat s tím woby o gramáži peti gramů můžeš, ale strátíš tím jedno důležité-citlivost.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:07 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Já kaprařinu taky moc nemusím a pru nad šest litr litů nemám. :-) U prutů mám strop cca 2000 Kč. Já hlavně mluvil o navijákách. Vláčet se dá s kdejakým prutem (v době kdy jsem nemněl žádný vláčák jsem vláčel s teleskopem a taky to šlo nebo když mi u feederu do zakrmeného místa najela štika, tak jsem s feederu sejmul špici, nasadil wobler a vláčel, dle námětu ospreye), ale naviják musí být kvalitní.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:07 ® Tarzan

No ještě DOTAZ můžu s tím (nebo jakýmkoli jiným) prutem třeba o gramáži 15–30 gramů tahat woby 5 gramů????

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:05 ® džigit

Hele,kvalita za rozumnou cenu http://www.rsp-fishing.cz/…-14-35g-akce

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:03 ® b.gun

Tarzan> Jen bych tě upozornil, že podobné „akce“, prezentované v našich shopech jako prut + naviják v ceně X Kč zdarma jsou často tak trochu podvod. Podobné je to i v tomto případě, kdy opravdu nejde o samostatně prodávaný prut za 900 Kč a k němu zdarma přidaný naviják v hodnotě 800 Kč, ale o set prutu + navijáku + vlasce dohromady, který se v zahraničí běžně nabízí jako tzv. „combo“. Jen tak mimochodem, skutečná cena tebou dotazovaného setu je cca 25 $, což není ani 500 Kč za komplet …
http://www.fishmitchell.com/…combo-series

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:01 ® Tarzan reakce na …

Jak.novi> No jo. V dnešní době si docela velká část lidí myslí, že prut pod 6 litrů je úplná sra*ka tím nemyslím třeba tebe ale je to tak přijet s autem až k vodě vybalit 200kg krmení a už to jede..... KAPRAŘINA mě fakt moc nebaví. Každopádně dík moc jsi mi pomohl snad to s tím prutem aspoň trochu půjde

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:56 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Směšná? Moc nízká. Ovšem na tvé začátky by to mohlo stačit a pak si koupit něco lepšího. Ovšm jak píše džigit, další litr v tahu. A ještě jedno doporučení: nepučuj si v době, kdy budeš vláčet tímto ,,zázrakem" nějakej kvlaitnější prut od někoho jiného. Mohla by nastat silná depka. ;-)

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:50 ® Tarzan reakce na …

Jak.novi> No právě proto se ptám, protože máš zkušenosti a já ne

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:49 ® Tarzan reakce na …

Jak.novi> Nevím co tím chceš říct „směšná“ neber to jako urážku jenom se ptám

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:49 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> A ty to ber zas z mího pohledu. Vláčecím prutem odchytám skoro celou sezonu.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:48 ® Jak.novi
Jak.novi

Tarzan> Oni neprodávaj naviják. Ale prut a proč asi? Že by se prut bez navijáku neprodal. Myslím si, že cena 900 Kč za přívlačovej komplet je škaredě směšná.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:45 ® Tarzan

Jak.novi> Ber to z mího pohledu v životě jsem vláčecí prut neměl v ruce

reagovat