Chytej.cz

Berkley Tactix necteno

14.3.2010 | Tarzan | 11.049 zobrazení | 94 odpovědí

Dobrý večer, můj dotaz se týká prutu Berkley Tactix 210/2–12g, který v obchodě-odkaz dole nabízejí i s navijákem zdarma za 699. Ta cena se mě zdá nějaká nízká a tak se obracím na vás. Zajímá mě jestli s tímto prutem máte zkušenosti. Obchod: http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html

Děkuji za pomoc

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:45 ® Tarzan reakce na …

Jak.novi> Neměl jsem ho v ruce ale cena o něčem vypovídá, nebudou prodávat kvalitní naviják za pár kaček ale věřím že ani naopak to by se jim nevyplatilo

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:43 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Osobně bych ani ten naviják nebral.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:42 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Nevypadat špatně může. Ale jak se bude chovat? Už jsi ho mněl v ruce? Všechno není jen o vzhledu.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:40 ® Tarzan reakce na …

Jak.novi> Hele ten naviják u toho mitchella nevypadá zas tak špatně! U toho tactixe je to fakt plasťaček celej

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:39 ® Tarzan

Ok z bazaru nic kupovat nechci, mám špatné zkušenosti a další věc je záruka. Rozhoduji se mezi těmito dvěma pruty a byl bych fakt rád kdyby ste mi poradili kterej.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:37 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Tarzan> Žvejka může být prut i s vysokou gramáží. Jinak ti s tímto prutem neporadím. Mohl bych ti poradit dobrej prut, který stojí něco kolem 900 Kč. Jenže ty to chceš i s navijákem. Tak to je potom těžký, protože když koupíš prut i naviják za litr, nikdy nebudeš s pokojen. Jen u navijáku na přívlač (pokud má vydržet aspoň dvě sezonu) bych nešel pod 1000 Kč i když věřím, že se dobrý naviják dá sehnat i v levnějších třídách.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:33 ® džigit reakce na …

Tarzan> pokud to chceš do litru,tak to bude asi vcelku jedno.Vyzkoušíš a chytne-li Tě to,navíc pokud vezmeš do ruky něco kvalitnějšího,stej­ně došetříš.Jen si uvědom,že to pak bude o těch tisíc dražší.Jestli pak není lepší použít nějaký navi co vlastníš a koupit z druhé ruky.To si budeš muset rozhodnout sám.

reagovat
Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:25 ® Tarzan

Trošku to tady oživím: myslíte že tenhle prut je lepší než ten tactix??? Naviják rozhodně vypadá líp a má taky vyšší gramáž takže to snad nebude žvejkačka. http://www.hobby-g.cz/…NAVIJAK.html?…

musíte mě pochopit jsem prachama omezen, do litru musím mít naviják i prut!

reagovat
Středa 17. března 2010 ve 21:54 ® osprey reakce na …
osprey

Tarzan> Zkratky neřeš. Existují i kvalitní kovová očka, ale jsou drahá a stejně je keramické vložky překonávají.

Vezmi si prut s keramickými očky. Poznáš je snadno – jsou nekovová, mají tmavou barvu. Těch keramik je celá řada. Originální očka z karbidu křemíku od firmy Fuji (Fuji SiC) jsou drahá. Mám na řadě prutů i daleko obyčejnější a ještě jsem žádné neprodřel.

reagovat
Středa 17. března 2010 v 10:02 ® hraji reakce na …
hraji

Tarzan> kolego, věř, že je zcela a úplně jedno, zda jsou očka titanová a nebo ze slinutých karbidů, ty to prostě nepoznáš. A titanová se asi na ty levné pruty montovat nebudou. Nedávalo by to logiku. Zvažuješ evidentně nákup prvního prutu, tak se zaměř na podstatné věci, tedy délka, hmotnost, akce, odhozová zátěž.

reagovat
Středa 17. března 2010 v 9:51 ® 

Hlavne ten navijak takovej celoplastak asi nic moc nezvladne:),kdybych byl zacatecnik koupil bych radsi lepsi navijak nez prut…

reagovat
Úterý 16. března 2010 ve 20:44 ® Tarzan

OK hele jenom mě zajímaly ty očka o prutu zatím jenom uvažuju ale oni mají všude napsaný ty zkratky a já se v tom nevyznám

reagovat
Úterý 16. března 2010 ve 20:30 ® proutnik
proutnik

mel jsem ho v ruce a strasne kopyto :-) vuc sem mi ten prut nezdal

a ktomu vsemu je tam napsane tohle :-D

Vynikajicí přívlačový prut se super akcí za bezvadnou cenu. Lepší prožitek z dolávání ryby si nedovedete představit…Zdarma naviják!!!

to maji vychvalene jak nejakej prut za 100 000 :-D

reagovat
Úterý 16. března 2010 v 19:55 ® Tarzan

Mám ještě jeden dotaz-očka HCSS 304 co to je zač a jestli jsou titanová, nebo sic??? Dík

reagovat
Úterý 16. března 2010 v 15:22 ® Knak
Knak

Na lov ze břehu na větších vodách používám 270 cm. Můj názor je, že ze břehu je lepší delší prut. Když potřebuješ například nástrahou poskakovat od dna do sloupce tak potřebuješ mít špičku co nejvýše. Jo a taky jak už tu psali, dál s dlouhým prutem dohodíš.

reagovat
Úterý 16. března 2010 ve 12:46 ®  reakce na …

Tarzan> Fakt si to myslis?Tebe nezajima co se da koupit na nasem trhu?A v jakych cenovyh relaci?Prut 210cm a gramaz 2–12g me take prijde jako nesmysl na velke vody …Zvlast na prehrady to mi prijde uplny nesmysl

reagovat
Úterý 16. března 2010 v 8:37 ® Robur
Robur

myslel jsem, že se tě ujme zkušený vláčkař ne prodejce. Osaháš si 10*víc věcí než v jdenom obchodě......, ale jak píše Hraji.

reagovat
Úterý 16. března 2010 v 8:26 ® hraji reakce na …
hraji

Tarzan> chlapče, ty totiž nevíš, co chceš. Píšeš, že budeš lovit na přehradě a široké řece. To si přímo žádá prut delší než 2,10 či 2,4 metru, vhodný by byl asi prut 2,70 metru. A srovnávat obchůdky ve Znojmě s výstavou v Brně, to chce značnou dávku patriotismu a neznalosti zároveň, ale tvůj názor je tvůj názor.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:25 ® Tarzan reakce na …

Robur> No myslím že strávit celej den se dá i v jednom z místních rybářských obchůdků :-)) Když pominu rady ohledně toho, co všechno bych za každou cenu měl v daném obchůdku koupit, tak se najde i řada zajímavých rad pro mě cennějších než ta vopičárna v Brně. Doufám že jsem nikoho neurazil 9-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:38 ® Robur
Robur

co furt řešíš, jsi ze Znojma, zajeď si na veletrh, chvíli počkej u stánku Chytej a on se tě někdo ujme

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:52 ® džigit reakce na …

Tarzan> všeobecně platí-ze břehu delší,jsou možné i delší náhoza a na nebo spíš z lodi kratší.Jenže dočkáš se i jiných zaručených rad.Je to jen a jen na Tobě a na tom,co Ti bude sedět v ruce.Ať máš šťastnou ruku :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 v 18:28 ® Tarzan reakce na …

cormoran> Děkuji

Už vás nebudu zatěžovat prutem ten si musím vybrat sám a navíc je tady mnoho dalších témat, kde se řeší furt to samé..... Ale co mě vrtá hlavou je, že nevím jakou délku prutu zvolit přemýšlím o 2,10 a 2,40. Občas chytám na přehradách ale hlavně široké, ale celkem mělké řece.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 v 8:40 ® cormoran reakce na …
cormoran

Tarzan> Nevím, jak jsou na tom teď tyhle sety, ale..Tactixe doma mám, akorát v jiný délce a gramáži, je to třímetr 8–32 g. Občas ho používám, když jdu na nějakou větší vodu, nebo přehradu s gumama. Od špičky je poměrně citlivej a při běžnejch rybách pracuje někde v horní třetině až polovině. Když se do něj ale opřeš, postupně se přenese akce na téměř parabolickou a dá se s ním povodit i slušná ryba..

Jinak jak psali kluci podemnou, očka nevypadají kdoví jak kvalitně, ale u mě po roce a půl používání zatím nebyl problém. Občas mi trochu vadí ta dlouhá rukojeť..

reagovat
Neděle 14. března 2010 ve 23:27 ®  reakce na …

Tarzan> Kolik do toho chces nejvic investovat?

reagovat
Neděle 14. března 2010 ve 20:58 ® Tarzan

Máte někdo zkušenosti s pruty SEMA řady X-FORCE SPIN?

reagovat
Neděle 14. března 2010 ve 20:34 ® Tarzan reakce na …

jackubr> Díky na tvoji asi vyberu jiný. Stejně do 16. je času dost…

reagovat
Neděle 14. března 2010 ve 20:31 ® jackubr

Vzhledem k tomu že jsem tuto chybu udělal minulý podzim a tento vláčák jsem koupil můžu se s tebou o pár zkušenností podělit. Co se citlivosti týče vyrovná se mu i násada na koště. Očka nevypadají nikterak kvalitně a sedlo navyjáku také ne. Má poměrně dost dlouhou rukojeť, ale to záleží na vkusu. Akce je plně parabolická po celé délce. Opravdu bych ti doporučil kouknout se po něčem jiném, ale samozřejmě vem ho do ruky a vyzkoušej jestli na něj nezískáš jiný názor.

reagovat
Neděle 14. března 2010 ve 20:19 ® hraji reakce na …
hraji

Tarzan> OK. Začněme tím, že napíšeš, jaké ryby, na jakých vodách a s jakými nástrahami na něj chceš chytat a já ti pak napíšu, zda je špatný nebo dobrý.

reagovat
Neděle 14. března 2010 ve 20:17 ®  reakce na …

Tarzan> Kup si ho , a postupem casu to poznas.

reagovat
Neděle 14. března 2010 v 19:55 ® Tarzan

hraji> Ok zajímalo by mě proč ten prut je špatný?

reagovat