Vyhledávání
Soutok Olšavy s Moravou
10.3.2010 | spike | 2.559 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj, chytáte někdo na soutoku Olšavy s Moravou poblíž města Kostelany nad Moravou? Letos bych se tam rád podíval, co se tam dá chytit za ryby? Dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 12. března 2010 ve 20:24 ® spike reakce na …
-
revoke> aha, dík za informace, ide vidět, že to tam očividně znáš. My jsme tama jeli loni na raftech a bylo tam celkem hodně rybářů.
reagovat - Pátek 12. března 2010 v 17:53 ® revoke
-
Z tohoto místa vím o úlovku lína 52cm. Bylo to asi 50m za soutokem. Jinak místo je to poměrně dobré, ale platí to, co asi všude jinde – jak kdy. A taky jsem tam viděl chytit candáta cca 65cm. Přes léto se tam hodně zdržují boleni. No a co líp, asi o kilometr proti proudu je jez, kde se hodně vláčí, ale nikdy jsem tam nic chytnout neviděl.
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 ve 14:58 ® spike reakce na …
-
hraji> aha, já tam nikdy nebyl, ale letos bych tam třeba zajel vlakem s feederem, a později to třeba i proházel s vláčkou.
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 v 10:13 ® hraji
-
Nikdy jsem tam nebyl, ale zkusím využít svých zkušeností a rybářské intuice a možností, které mi nabízí využití internetu – například www.mapy.cz. V Moravě se vyskytují všechny druhy ryb obvyklé v tomto pásmu, a tak bych stejné ryby očekával i na soutoku. Tedy cejny, parmy, plotice, jelce, jeseny, sumce štiky, candáty, okouny, samozřejmě oukleje a mnohé další. Z tvaru soutoku odhaduji, že nic nebrání tahu ryb z Moravy do Olšavy, na druhou stranu, Olšava je kanál, tedy pokud v ní není množství žrádla, nebude do ní nic ryby lákat.
reagovat