Chytej.cz

premnozit bolena a sumce. ANO nebo NE? necteno

9.3.2010 | dodorider | 7.365 zobrazení | 89 odpovědí

V poslednich letech se na ohri zacina premnozovat bolen dravy a sumec, tyto ryby zde byli a jsou stale vysazovany jste pro?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 9. března 2010 ve 23:21 ® samotm reakce na …

Jak.novi> Když už jsem tu teda za toho učitele: Přečti si, co si napsal :-) A zopakuj si mě a mně :-)

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:19 ® samotm reakce na …

dodorider> K tý se bohužel dostanu málo, no :-(( Snad se to letos změní. Škoda, že nebydlíš někde blíž. Klidně bych zašel.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:16 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

dodorider> A k té posteli. Pokud ráno nikam nestávám, našel bys mně tu i v pozdních hodinách ranních. :-)

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:15 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

dodorider> Ale psát spisovně neznamená psát bez chyb. A klidně si piš jak chceš, jen bych rád tvůj text pochopil.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:14 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> me by zajimalo jakej frajer by jsi byl u vody :-)

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:11 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> kdyz ti tak vadi gramatika proc nejdes do skoly? Tam muzes lidi za tohle buzerovat. Hold si nepotrpim na psani spisovne,ale zase na druhou stranu ty treba zase neovladas jiny vec tak jak ja! pis k tematu! A nesnaz se ZVETSIT svou trapnou inteligenci

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:10 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

samotm> Já taky. Jeden spolužák naflákal ve slově bydlet dvě chyby. Do teďka nechápu jak se mu do diktátu podařilo napsat BIDLED. :-))

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:06 ® samotm reakce na …

Jak.novi> No už jsem se lekl :-) Ale tak neříkám, že se občas nespletu. Ale dodouš je fakt síla. Ale tak zase viděl jsem horší :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:06 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

dodorider> A co já s tím? :-)) Jo a Večerníček bejvá v sedm (teda pokud to už nezměnily) :-))

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:05 ® dodorider reakce na …
dodorider

Jak.novi> jakto ze nejsi uz v posteli??? Mas deset pryc!

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:05 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

samotm> Ale né, dodouš ať si je z opakuje. :-))

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:04 ® dodorider reakce na …
dodorider

hraji> muzu ti do rukou dat zapis ulovenych(pus­tenych) ryb od roku 2001

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:02 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> tak tak, přemnoženého sumce je potřeba utlumit nejlépe rybářským tlakem, nejlepší sumec je do metru

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:02 ® samotm reakce na …

Jak.novi> Narážíš na něco, co jsem napsal? Abych se kdyžtak začal červenat?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:00 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

samotm> Já bych začal s vyjmenovanými slovy. Začneme po B. :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:00 ® hraji reakce na …
hraji

dodorider> hospodář by měl vědět, co se děje na jeho revíru, a pokud se tam přemnožil bolen a sumec, znamená to, že je tam hodně potravy. Kdyby tam nebyla potrava, nemnožil by se tolik. Navíc laický pohled na věc nemusí být vždy zcela objektivní, chtělo by to kontrolní odlovy.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:58 ® dodorider reakce na …
dodorider

Sander> ja to vedel! Dekuji

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:58 ® osprey reakce na …
osprey

dodorider> Zkus zpomalit a dej si práci s tím, když píšeš aspoň tu otázku.

Pokud jde o vysazování ryb, dnes je problém, že se obvykle vysazuje to, co je k dispozici. Je pravda, že poslední dobou se to se sumcem přehání a pokud jde o bolena, tak jestli je tam přemnožen, tak ty vysazené ročky probere.

U nás přemnožení žádného dravce nehrozí – sežereme je všechny. A to se na tom v podstatě skoro nepodílím – loni jsem jednu štiku vzal, protože jsem chtěl a druhou, protože jsem musel. Věř, že zprávu o přemnožení sumce by naše rodina přijala s radostí a doufala by, že věnuju co nejvíc energie na nastolení narušené rovnováhy:-)

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:57 ® dodorider reakce na …
dodorider

hraji> ano uz se to tu projevuje a pomerne dost! Nasledky to ma takove ze je zde o 90% a vice procent mene drobne bile ryby, nekdy v roce 2005 na tomto useku bylo za sezonu chyseno na rybare cca 5ks bolena ted je to za vychazku kolem 5–10 kusu, pri lovu sumce se to take vírazně zvetsilo. Jak ale ona organizace zjisti narust poctu teto ryby, kdyz rybari ve vetsine bolena ihned pousti a sumce pro nezajimavou velikost take? Kdyz budu psat bolena draveho i toho co pustim pujdu za rok trikrat pro ulovkac!

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:56 ® samotm reakce na …

Jak.novi> Tak vysvětlili jsme si pojmy a zkratky. Tak ted ještě skladbu věty a shodu podmětu s přísudkem :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:55 ® Sander
Sander

dodorider > proč jsem reagoval? Myslel jsem že společnými silami dojdeme k nějakému závěru. Každá řeka je jiná, ale všechny situace v ní jdou racionálně vysvětlit. Dost problémů na řekách je podobného rázu. Myslel jsem že když tě trochu popostrčím, někdo by se mohl chytit.

Jenže po tomhle „dnes ve 21:45 ® dodorider reakce na…“ mi došlo, že budeš asi extra materiál.

Ber to z té druhé stránky. Aspoň už víš, co znamená RS a ČRS…

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:53 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

samotm> Už se na tebe tlemí. :-D :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:52 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:52 ® sethy
sethy

Tady je zase veselo :-93;

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:51 ® hraji
hraji

dodorider> tak si to proberme popořádku a s vysvětlivkami. Revír obhospodařuje zřejmě územní svaz v Severních Čechách. Hospodaření je svěřeno MO. Na každý revír existuje Ministerstvem zemědělství schválený zarybňovací plán, který se nemění každý rok, dokonce ani každých pět let. Pokud je v zarybňovacím plánu uveden bolen a sumec, musí hospodář MO tyto ryby vysadit. Nemusel by tak učinit pouze v případě, že by revíru hrozila nějaká škoda. Změnu zarybňovacího plánu může iniciovat hospodář MO, ale je to proces trvající nějakou dobu, navíc každá změna se musí doložit nejlépe výsledky sumarizace za několik let. Pokud hrozí přemmnožení bolenem a sumcem, zřejmě se to brzy projeví v sumarizaci úlovků těchto ryb.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:50 ® samotm reakce na …

dodorider> Tak máš profil vyplněnej :-)

Vidíš, teď ta otázka není k smíchu :-) Teda :-D Ještě něco udělej s tou češtinou :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:47 ® dodorider reakce na …
dodorider

sus1> proc by jse omlouval?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:47 ® dodorider
dodorider

mozna je zapotreby vzdy kdyz chce nekdo probrat nejake tema napsat vetu o necem uplne jinem a o tom co chce probrat se jen nenapadne zminit pak by jste reagovali :-) vsude sem si totiz vsimnul ze nekdo nahodi tema a hned prvni pise o tom co neni na tomto nadpise vubec podstatne, jedna se nemoc?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:46 ® sus1

Sander> Dobře tě tak!!!ještě dostaneš vynadáno.:-)) )) Nevíš o tom nic a kecáš do toho.:-))

A ve všeobecné se kolegovi omluv.:-)

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:45 ® dodorider
dodorider

Sander> pak se te optam proc reagujes? Nic proti, reakce je v poho ja se nezlobim, ale tak je jasny, ze kdyz nekdo napise napriklad forum lov cejna kde a jak a ja o tom nic nevim, tak se nevyjadrim. Treba v privlaci sme parkrat prohodili neco na skle a vse bylo fajn. Dokonce jsem od tebe obdrzel i radu, moc diky.

reagovat