Chytej.cz

premnozit bolena a sumce. ANO nebo NE? necteno

9.3.2010 | dodorider | 7.364 zobrazení | 89 odpovědí

V poslednich letech se na ohri zacina premnozovat bolen dravy a sumec, tyto ryby zde byli a jsou stale vysazovany jste pro?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 12. března 2010 v 0:39 ® džigit reakce na …

petrikveprik> já zatím vláčel okrajově,ale letos chci tomu vláčení dát víc prostoru.Myslím,že se letos uvidíme,až přijedu sbírat zkušenosti.Mrkni do osobky

reagovat
Pátek 12. března 2010 v 0:34 ®  reakce na …

džigit> jj tak to je určitě on ten polsky gad co taky tak kocha přívlač:-)) chodíme často spolu testnout místní dravce.

reagovat
Pátek 12. března 2010 v 0:26 ® džigit

petrikveprik> já mám na Marka mobil a jsme domluveni,že až budu v Rožnově,dáme nějakou akci :-) Navíc jsme chtělěli na výlet do Polske.Z Markiem śie fajnie gada :-D Teď jsem mrknul na Tvůj profil,šak Ty si taky z Valach :-)

reagovat
Pátek 12. března 2010 v 0:22 ®  reakce na …

džigit> jj myslim (ani jsem necekal ze to bude tak snadne uhodnout :-))

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:52 ® džigit reakce na …

petrikveprik> nemyslíš tucnak11? To je náhodou správnej řízek! :-)

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:50 ®  reakce na …

jj to chápu to pak čteš ptakoviny a nic konkretniho a věcneho.

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:49 ®  reakce na …

petrikveprik> ještě k jazykové problematice – mám jednoho kamaráda, velice dobrého vláčkaře „čecho-poláka“, který se nikdy nenaučil dobře česky a vždy je to taková čecho-polština (u psaného projevu ještě horší)

Vzhledem k tomu, že už žije na území ČR skoro 20 let, neumí už ani pořádně česky ani pořádně polsky. Jen něco mezi. Dokonce i tu na chytej.cz byl svého času členem. Když jsem se ho ptal, proč už tu na serveru není aktivní. Odpověděl mi, že už toho má plnou pr.el, že ho přestalo bavit neustále poslouchat narážky na jeho vyjadřování, projev, národnost.. a přešel na mrk.cz kde ho uznávají. Přeberte si to jak chcete…

Já to ale každopádně považuji za škodu, protože jako řečník je hodně slabý, ale jako vláčkař si troufám říct, že by strčil do kapsy většinu přítomných.

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:47 ® džigit

petrikveprik> někdy by možná stačilo napsat jednu zprávu a ne tři až čtyři během dvou minut,pak by možná bylo líp :-)

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:37 ®  reakce na …

džigit> částečně s Tebou souhlasím. Ty hrubky jsou tak do očí byjýcý (:-D ) že si jich každý inteligentní člověk všimne.. a taky každý si může udělat obrázek (jakože si určitě už udělal). Nicméně takové veřejné „stírání“ považuji za podpásovku. (i kdyby se na to 99% vymlouvalo – tak už jen kvůli tomu 1% mi to připadá přinejmenším otázka taktu) Souhlasím také s tím, že z velké části je to určitě i lenost.

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:25 ® tony.bobo
tony.bobo

Sice to není o Ohři ale je to skoro stejný.Ono záleží na tom kde a čí je to zásluha.Znám revír který má 0,7Ha a mají tam 18 sumců od 120 cm a vloni sme tam chytli i 40 cm.Vysadily je tam místní blbouni. Další má 1,7 Ha a je jich tam nespočetně jelikož se tam i třou důvod početnosti,vy­sazování MO ale už je stopka a nesmí se mírový sumec vrátit zpět.Další je 2,7 Ha je jich tam 8 ztoho 2 mají přes 180 cm ostatní od 120 vejš.Co se týče bolena tak můj názor je Dyje 15.

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 v 10:57 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Shrek23>ale všeho moc škodí a to i sumce na hodně velkýh revíreh.

reagovat
Středa 10. března 2010 v 18:38 ® Shrek23
Shrek23

Sumec není taková pohroma na velkých plochách jako na menších. To mi dá za pravdu každej rybář. Sumec je ryba ktrerá se dá dobře uměle rozmnožovat a také i přírodě .

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 14:00 ® chosebaits
chosebaits

Něco k tématu.Nechra­nická přehrada revír Ohře 9 je krajskou vodou a né žádné MO,tudíš tuto vodu obhospodařuje SUS Ustí nad Labem.To že se zde bolen i sumec množí není nic zvláštního,jestli je přemnožen je na pohledu dané věci.Kdo se těmto rybám cíleně nevěnuje,ten je nechytá.Jelikož se těmto rybám věnuje málo rybářu,tak tyto ryby nemaj nepřítele a tudíš nejsou přemnožené ale spíše nevychytané oproti jiným rybám(okoun,can­dát).Bolenu je tu dost,ale určitě jich tu bylo před lety ještě víc.Pokud kouknu do zarybňovacíh plánu,tak za rok 2007 a 2008 nebyl vysazen ani jeden.U sumce je to podstatně horčí.Lov této ryby je tu hodně stížen,nebo vábnička je tu zakázaná a zavést bojku na místa kam by člověk potřeboval je trochu daleko.Jsou tedy i místa na dostřel,ale ty jsou hojně navštěvována lovci candátu a tudíš je to lov k ničemu,když ti tam neustále projíždí nějaký trouba.V neposlední řadě se tu nesmí ani bivakovat,tudíš pro lov sumce voda k ničemu .Sumcu tu bylo vždy dost,nehledě na to se i vytírají.Dle zarybňovacíh plánu se zde za rok 2007 a 2008 vysadilo pouhýh 22050 kusu!!!!!!!!!9-) Jinak tu někdo psal,že někdo velké sumce pouští. Ano,proč ne.Já osobně pouštím sumce a to hlavně velké.

reagovat
Středa 10. března 2010 v 11:44 ® tomashr reakce na …

petrikveprik> To o dyslexii jsou v 90ti procentech případů jen a pouze blbé kecy a výmluvy. Je to docela velký problém současného školství, kdy neskutečně přibývá diagnóz LMD a podobných, které se dávají i dětem, které objektivně mají problém minimální až žádný a v minulosti by pravopis a další věci zvládly jen s mírně větším úsilím. Jenže dnes se za tyto „korektní“ diagnózy schovávají a až příliš často se berou jako omluva pro lenost či nedostatek péče rodičů. Jaksi jim ale nedochází, že v dospělosti se při zájmu o lepší zaměstnání tahle „úleva“ velmi tvrdě vrátí, člověk s psaným projevem na úrovni pologramotného kreténa prostě nemá na mnoho pozic šanci!! Upozorňuji, že tohle je velmi neveselé téma a je to velice velký problém, informací o tom mám docela hodně, protože můj otec se tomuto věnuje vědecky a jako vysokoškolský pedagog.

Jinak je samozřejmě možné, že jsi na skutečného dyslektika narazil, tato diagnóza existuje, to ano, ale těch s opravdu vážným postižením je opravdu jen minimum.

reagovat
Středa 10. března 2010 v 11:27 ® hraji reakce na …
hraji

petrikveprik> ani já nesdílím tvůj názor na připomínky k dodržování pravopisu. Velmi často se pisatelé schovávají alibisticky za údajné postižení nějakou disfunkcí. Velmi často se ukáže, že problém není v tom dis, ale v tom, že někdo je prostě líný. Mateřský jazyk je potřeba udržovat a hlavně je potřeba jej neustále opečovávat, protože to, co s ním dělá zejména mladší generace, to je občas hrůza. Velice pečlivě jsem prostudoval příspěvky kolegy dodoridera a nenabyl jsem dojmu, že by se jednalo o poruchu nazývanou disgrafie nebo dysgrafie. Spíš to je nesoustředěnost a nezájem o to, jak se projevuje. Některým jeho příspěvkům je těžké porozumět.

reagovat
Středa 10. března 2010 v 11:23 ® DJ
DJ

Zdravim panove. Neznam ohri kterou tu popisujete, ale podobne problemy resi v lokalite labe Celakovice – Kostelec. Je pravda, ze dik pravidelne sadce se zacal mnohem vic ukazovat sumec, ktery tam ale byl vzdy. Je ale k diskusi, zda velke pocty ulovenych sumcu jsou dik premnozeni ryby, nebo namnozeni rybaru, kteri se na ni zacali soustredit. Dik nocnimu povoleni a doporuceni lovu sumcu se od vody odneslo nekolik sumcu kolem dvou metru, umela vysadba sumce pritom trva par let a ti umelaci maj dnes max. kolem metru dvaceti. Muj osobni predpoklad je, ze ty velky ryby budou vode chybet pokud uz nechybej – v navaznosti na to se zacinaji ukazovat boleni v hojnem poctu. Nemuze to souviset? Kde neni velky sumec, dobre se mnozi bolen??? Obcas mam pocit, ze na sumci vabnicku mi reaguje prave bolen. Kdyz chvilku boucham, zacnou kolem me mnohem vic lovit. Pokud je to co pisu nesmysl – klidne mi to tvrde napiste, rad se poucitm pokud se pletu. Dik David.

reagovat
Středa 10. března 2010 v 10:47 ® džigit

petrikveprik> v něčem máš jistě pravdu,ale pak by to znamenalo,že je těch dis… nějak více.Sám jich mám v okolí několik,ale VÍM to o nich a oni to sami o sobě řekli a nestydí se za TO.Prý to je jako nosit brýle,taky to není ostuda!!! :-) Jenže tady to bude u některých trochu jinak.Pálí od pasu své tutové a zaručené názory a rady,jen nějak neuvažují,že to není o rychlosti reakce na danou akci a mají i čas to po sobě přečíst :-) A myslím,že některým,kterým do oči bijící hrubky vadí,trochu křivdíš :-) Jen MUJ názor na daný problém

reagovat
Středa 10. března 2010 v 0:54 ®  reakce na …

Jak.novi> chlapi sorry, tento můj příspěvek asi nepatří do tohoto fóra, ale nemůžu jinak.. Je mi docela zle, když čtu tolik zbytečných a trapných narážek na pravopis.. Považuji to od jisté doby docela za podpásovku a odsuzuji to. Když už nevím jak do někoho rypnout, nebo mu něco oplatit, tak proč si nerýpnout do pravopisu, že někdo dělá hrubky..??

Napíšu proč NE (z vlastní zkušenosti).

Kdysi jsem se taky dostal do lehké kontroverze a nejsnadnější bylo pro mě samozřejmě zaútočit na „protivníka“ tím, že se může aspoň naučit vyjmenovaná slova když už nic.. Na to mi „protivník“ odpověděl, že má dost těžkou DISLEXII a DISGRAFII.. Tím totálně odzbrojil on mě. Připadal jsem si jako BLBEC a ještě teď mi je z toho trapně. Omluvil jsem se mu, ale přesto jsem měl zbytek večera zkažený – bylo mi mizerně.

Prostě někteří lidi nemůžou za to, že nedokáží psát bez hrubek, nebo je prostě nevidí, přestože v ostatních oblastech jsou možná inteligentnější než ostatní. Myslím, že na nějakém češtinářském fóru by to asi problém byl, ale rozhodně ne na rybářském – všichni jsme rybáři (češtináři jen někteří).. zkusme diskutovat „fair play“.. Díky!

reagovat
Středa 10. března 2010 v 0:34 ® dodorider reakce na …
dodorider

mekvak> domluvim s kolegou

reagovat
Středa 10. března 2010 v 0:33 ® mekvak reakce na …
mekvak

dodorider> Na místech, která si uvedl to neznám, takže nemůžu posoudit. V létě bych chtěl vyzkoušet ty sumíky, tak uvidíme :-) .

reagovat
Středa 10. března 2010 v 0:03 ® dodorider reakce na …
dodorider

mekvak> jak zabrouzdas proti proudu cca 2km a dale od nechranic nechytnes nic jineho nez bolena. A na stere rece jestli vis cemu se rika na prehrade stara tak tam dokazes na rybku vytahnout par tech vousacu jak nic

reagovat
Středa 10. března 2010 v 0:00 ® mekvak
mekvak

Sice chytám na Ohři trochu níže než dodorider, ale v místech, kde chytám nejčastěji nemám pocit, že by byl sumec a bolen přemnožený. Pravda je ta, že bolenů je na Nechranicích poměrně dost, ale nevím, zda se dá objektivně mluvit o přemnožení. Jak je to se sumcem na Ohři nevím, ale já osobně jsem tam zatím nechytil žádného, ale to je dáno také tím, že se na ně tady nespealizuji.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:43 ® samotm reakce na …

Jak.novi> V poho. Jen jsem si rejpnul :-)

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:37 ® dodorider reakce na …
dodorider

Jak.novi> hm tak proc to delas kdyz mi vse jen pomluvis? raci si jdi cist kamasutru za chvilku se ti bude hodit!

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:35 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

dodorider> Já nejsem divný, ale každý tvůj příspěvek musím třikrát přelouskat. :-) Ale nechme toho, stejně to nemá cenu.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:34 ® Jak.novi
Jak.novi

samotm> Já ale nepsal že jsem geniální čestinář!

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:28 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> njn ty webovej rybari

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:27 ® samotm reakce na …

dodorider> Tak rozdráždil si mě tím vodohospodářem, no. Jinak bych vůbec nepsal. A pak už jsem byl v náladě, no.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:25 ® dodorider
dodorider

samotm> njn z toho co tu nejvice resis si delam obrazek jak mrskas ryby se slabikarem v ruce

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:21 ® dodorider
dodorider

Jak.novi> nemuzu za to ze si divny a nedokazes pochopit nadpis, to mas tezke a kdyz to nechapes, proc se vyjadrujes?

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1