Vyhledávání
Vhodnosť lovu na bič v Chorvátsku
8.3.2010 | Kakofonix | 3.012 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím, cez leto sa chystám s rodinou na dovolenku do Chorvátska. Nedávno som čítal článok o chytaní na bič. Zaujímal by ma váš názor na použitie biča pri chytaní rýb z pobrežia v Chorvátsku. Podľa zloženia rýb, ktoré som videl v Chorvátsku pri pobreží po iné roky, by to mohlo fungovať. Moja predstava je bežná montáž s plaváčikom a prípadne niečo na spôsob mikroprívlače s malými gumenými nástrahami, prípadne marmyškami. Vzhľadom na množstvo batožiny, ktoré si vyžaduje štvorčlenná rodina s malými deťmi mi to príde ako priestorovo nenáročné riešenie ako si zachytať. Skúste mi napísať, či by to podľa Vás mohlo fungovať. Vďaka
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 12. března 2010 ve 14:15 ® džigit reakce na …
-
tomashr> špatná zpráva,3m ráhno zdražilo na 29kč
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 ve 13:19 ® Kakofonix
-
Ahojte, ďakujem všetkým za tipy, dostala ma hlavne tá sieťka so slávkami:) V súčasnosti to riešim tak, že sa pokúšam kúpiť jazdený 8m bič od Browningu. Pokiaľ to nevyjde, kúpim 6m bič do 25–30€.
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 v 0:51 ® svaca
-
Jasny s bicem si skvele zablbnes. dam ti tip. Vem sitku doplav k bojce napln si sitku slavkama a pak na brehu na to dvakrat dupni a zateskany to hod do vody pod bic. uvidis jak skvele zakrmis flek.........pak nebud prase a sitku vytahni.)
reagovat - Středa 10. března 2010 v 16:16 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit> Nebo si z ní vyrobit plavačkářskej podběrák!
reagovat - Středa 10. března 2010 v 16:09 ® džigit
-
Jak.novi> neodmlouvej!Kup si to a z násady si nastrouhej pár woblerů
reagovat - Středa 10. března 2010 v 15:01 ® Jak.novi reakce na …
-
tomashr> Ne, já bych si ho právě za dvacku nekoupil. Možná i doma najdu nějakou násadu od koštěte.
reagovat - Středa 10. března 2010 ve 14:53 ® tomashr reakce na …
-
Jak.novi> Pokud ti stačí cca 3 metry, tak existuje – zajdi do Bauhausu/Obi a vyber si nějakou pěknou bambusovou tyčku, cena někde kolem 20ti korun opravdu začíná. Prodává se to jako opěra ke květinám, ale občas se tam najdou i docela kvalitní kousky. Výsledkem bude krásná stylovka
reagovat - Středa 10. března 2010 ve 14:34 ® Jak.novi reakce na …
-
Robur> Jsem se lek, že existuje bič za dvacku.
reagovat - Středa 10. března 2010 v 8:37 ® Robur
-
tomashr> nemělo to vyznít tak, že si má koupit úplný šunt, stejně se rozhoduje sám. Chtěl jsem říci, že mu nikdo neporadí. To je jako by hledal znalce navijáků v relaci do 300Kč. Prostě pokud ho chceš, tak ho vemeš a je ve hvězdách, kdy se pokazí. Kvalita se dá hodnotit akorát u těch modelů, které vydrží aspoň rok, a to už na pultech zase neseženeš. Těch 20Kč je překlep, mělo být 200
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 20:05 ® tomashr reakce na …
-
Robur> Zas to s těmi vyššími cenami tolik nepřeháněj, do 6m je dobré něco jako Mivardi Insignia – http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… , holt cena něco kolem 1000, to stačí. A rozdíl proti „laminátovým bidlům“ za pár stovek je fakt obrovský… Ještě vyšší cenová kategorie je sice príma, ale pro rekreaci je to opravdu celkem zbytečné, v tom s tebou souhlasím.
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 12:15 ® Robur
-
najdi fórmu tuším Rady o chytání s bičem, pokud půjdeš do relace mezi 20 – 400Kč, tak dej na osobní pocit, já nemám rád, když se to moc třepe, a něco si kup. myslím, že profíci ti poradí až v cenách od několika 1000Kč výš, páč jinak nemají důvod sahat na pruty z nízkýc cenových kategorií. Dobrý je na to veletrh, osaháš více kusů, na prodjenách mají na výběr v této ceně 1 – 2 modely, páč nemají důvod si tím zaplňovat sklady.
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 12:07 ® Kakofonix
-
Ahojte, Robur, Osprey, ďakujem za odpovede. Neviem posúdiť nakoľko ovplyvní moju výdrž rozdiel váhy medzi 5 metrovým 345g bičom a 6 metrovým 475g bičom. Keďže ale sám nie som práve malej postavy, myslím že by som ten 6 metrový zvládol. Máte skúsenosti so značkami Jaxon, Browning? Resp. viete mi odporučiť inú značku/model?
reagovat - Pondělí 8. března 2010 ve 21:12 ® osprey reakce na …
-
Kakofonix> 5 – 6 m (podle váhy) bohatě stačí. Z některých mol a útesů i 3 m. Ryby jsou žravé a těch přes 20 cm je málo. Doporučuji háček bez protihrotu a spíš trochu větší – sice ti to častěji oberou, ale na tom nezáleží. Pokud chceš vláčet, na většině míst to bude chtít nástrahy jako bys chtěl chytat okouny dlouhé 10 – 15 cm. Dobrý by mohl být malý goldík.
reagovat - Pondělí 8. března 2010 v 19:39 ® Robur
-
přívlač na bič bude nefektivní, od mušlí ti bude smrdět ruka a je to pracné jak na napichování tak rozbíjení. Nejlepší je kousek jejich chleba – krug se tomu říká. Když budeš chytat z pláže, tak oceníš délku, na molu ti stačízačít na 3 metrech. já chytal s tím svým 5 metrovým /jak říkají kolegové plavačkáři/ bidlem či ráhnem. Nedělal bych z toho vědu. Víc se toho moc napsat nedá.
reagovat - Pondělí 8. března 2010 v 18:18 ® Kakofonix
-
články a aj fóra som si prešiel aj na MRK-u aj tu, ale konkrétne o biči toho veľa písaného nie je. Získal som z toho predstavu o nástrahách (chorvátsky chlieb, mušle…) a o rybách ktoré tam môžem stretnúť a veľa ďalšieho. S chytaním na bič mám ale nulové skúsenosti, preto by ma zaujímali veci ako vhodná dĺžka, aby mi po hodine neodišla ruka, ovládateľnosť nástrahy v prípade že budem chcieť vláčiť atď. Možno nejaké typy od ľudí čo na bič v Chrovátsku už chytali
reagovat - Pondělí 8. března 2010 v 16:04 ® Robur
-
funguje to a když projedeš vyhledávač zde na téma Chorvatsko, tak najdeš asi 5 fór a možná i článek
reagovat - Pondělí 8. března 2010 v 15:41 ® hraji
-
Bude to fungovat na malé rybky v blízkosti břehu zcela bez problémů
reagovat