Chytej.cz

Štika 60 cm necteno

6.3.2010 | chosebaits | 80.720 zobrazení | 246 odpovědí

Zdravím všechny rybáře.Jste pro zvýšení lovné míry u štiky na 60 cm? Pokud ne,tak proč ne. Pokud ano,tak na vaší členské schuzi prosím podejte návrh,A´t už se něco děje a neustále jenom o tom nekecáme.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 9. března 2010 ve 23:37 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Dva trojháky se dávají s krátkým návazcem a poměrně velkou rybou – nejlíp na feeder. Celé je to napnuté a sekáš jen na to sáhne. Je to jak zásek na wobbler.

Pokud je to nastražené jinak, máš naprosto pravdu.

Sumcaři dávají trojháky i tři a shodli se na tom, že je to lepší než jeden jednohák – ryba se sekne v tlamě při útoku na nástrahu.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:35 ® dodorider reakce na …
dodorider

Sander> plne souhlasim on cerpal ze stare literatury kdy na rybku umistis dva trojhaky jeden na osac a druhy k hlave stika se hned pichne po te co rybku veme ale on nezna candata ten rybku zere na miste vetsinou

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:33 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> nn woblera vedes neustale v kontaktu, musela by byt hodne velka stika aby dostala woblera az do hlubyn sveho tela a navic ja uzivam u wobleru jen jeden hacek, bezprotihrotovej a co nejmensi v pripade teto faze ze ybch musle dlouho vyprostovat stipnu jedno ramenko a rybu pustim zpet

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:32 ® Sander
Sander

samotm > když už do toho „vzorce“ musíš zapojit to čekání, tak úměrně velký jednoháček nezašije rybě jícen a má tak šanci dál přijímat potravu a přežít. Nechci ti sahat do svědomí, ale pokud se věnuješ candátům, víš svoje. Já na ně razím párkrát do roka a stačí to.

Trojháček už nemůžu ani vidět. Jednak je to ve spojení s candátem a rybkou prasárna, zadruhé nikdy nevíš jak tu rybku ten candát vezme (nemusí ti s policajtem ani hnout a už je zažranej), a zatřetí, zamysli se nad tím, proč ta montáž obsahuje ty trojháčky dva – nestačil by jen jeden, když tedy sekáš hned? Na co je tam ten spodní?

Když je candát seklý za spodní trojháček, neznamená to, že ten horní už má v jícnu?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:29 ® samotm reakce na …

dodorider> Dobře. V případě, že tu rybu utrhnu, tak je lepší ten jednoháček, to máš pravdu. Ale vycházel jsem z předpokladu, že tu rybu zdolám. To bys pak musel zakázat i woblery.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:26 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> co treba tva chyba v navazani nebo v necem jinem a ryba je sesita?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:23 ® samotm reakce na …

Sander> Proč? Já si myslím, že jsou lepší dva trojháčky a sekat hned. Než jeden a čekat. Proč si myslíš ty opak?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:21 ® Sander reakce na …
Sander

samotm > nevím jestli to myslíš vážně, ale projevuji svůj nesouhlas.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:13 ® samotm reakce na …

dodorider> Ale vždyt trojháčky jsou šetrný. Lepší zaseknout se dvěma trojháčkama hned než s jednoháčkem če­kat.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:09 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> nechci aby je nechali polykat jen sem se snazil rici ze trojhak je proste nesetrny jasny mozna ne na dvojnavazci, ale treba v jedne diskuzi mi nekdo napsal ze s ULP trham rybe tlamu a dvouma trojhakama to muzu? Ja sem nerekl hned ted zakazte trojhaky ale at je rybar pouziva tak aby neublizil a nemrzacil rybu.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 23:00 ® samotm reakce na …

dodorider> Takže vlastně chceš, aby rybáři nechali štiky a candáty rybky polykat. Když jim zakážeš dva trojháčky, abych mohl zasekávat hned po záběru. Hmm.

PS: Nevím, co je polikání? :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:49 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> ano v lovu na rybku jednohacek a vis ze polikani rybky u stiky a u candata je trochu jina zalezitost?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:39 ® samotm reakce na …

dodorider> Právě na položenou na candáta použiju dva trojháčky radši než jeden jednoháček. Ty si napsal, že bys povolil jenom jeden jednoháček!

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:36 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> bylo mysleno na polozenou lov na rybku! Je to muj nazor v popisu chytej a pripevky mas jasne napsano o tom jak se mas chovat k nazorum jinych ty to urcite nedodrzujes!

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:32 ® samotm reakce na …

dodorider> Jo, ten ti řekl, že jsi trochu mimo. A Robur se ti vysmál stejně jako já. Oprav si to a nechme to být.

Proč teda chceš povolit jen jednoháček, když víš, k čemu jsou dobrý dva trojháčky?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:29 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> sander se nesmal ale rozume se vyjadril S..P..E

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:26 ® samotm reakce na …

dodorider> Tak rozesmál si mě, no. A nebyl jsem sám, jak si viděl.

No vidíš, že víš, k čemu jsou dva trojháčky. Tak proč je chceš zakázat?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:22 ® dodorider reakce na …
dodorider

timbab> :-D tak treba pro jisty druh lidi :-D sumce ti schvaluju a ber je i domu :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:22 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> ri lovu na rybku napriklad pro to aby jsi pri zaberu mohl hned sekat ty to mozna vis ale vi to vsichni ostatni lajci co nechodi treba na veb atd? novacek kteremu rekl dej dva trojhaky mas vetsi sanci ale pri zaberu pockej znam takovy ryby osobne a vim co zprasili! A zacal jsi rejt ty na foru premnozeni bolena a sumce. ANO nebo NE? tak vychladni ty ja bych si te jinak ani nevsimnul. a kdybi jsi onu prvni rejpavou vetu polozil treba stylem nevysazuji je ti ale oni tak to oprav tak ybch ti ejste rekl je diky jdu na to misto posmevnych priblblych odpovedi navazejicich se do ostatnich

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:19 ® timbab reakce na …
timbab

dodorider> rybku nezakazuj :-D na co bych chytal sumce?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:17 ® samotm reakce na …

dodorider> zbitečně :-D Nevím, proč tady do mě chlapče reješ, že jím ryby. Laskavě vychladni, jo.

A ted k těm trojháčkům. Proč se používají dva trojháčky?

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:15 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> a vis co, ja ybch mozna i ten lov na rybku zakazal :-) cekat je nebezpecne nikdy nevis co ti to vzal cekas ze se stika zazere a on to souka candos a pak uz mi nic nepomuze

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:15 ® dodorider reakce na …
dodorider

samotm> to je fakt kdyz budes muset ponechat trojhacek rybe v tlame ma trikrat mensi sanci na preziti :-) ale zbitecne je to kdyz ryby jis, nic proti tomu! ale ber to z hlediska sportu

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 22:09 ® samotm reakce na …

dodorider> Já myslím, že jsi trochu vedle s tím jednoháčkem na rybce. Právě, že jsou lepší dva trojháčky než jeden jednoháček.

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 20:27 ® dodorider reakce na …
dodorider

chosebaits> vsak ja vim o peknych a o amurech heh ae ti rybari jednalo jse o dedky co cekaj az se na kadanskej stupen vysypou kaprici a hned to tam perou byl jsem svedek toho jak od vody jeden odchazel s 2 kouskama 42–45cm a za 20 minut zase prijel v ulovkaci nic a pokracoval :-) njn ale ja nemam pravomoce tohle resit a to toho nevidim zrovna malo u te vody chodim denne pochuzky se coklem a ne jednou sem ho malem pustil na hocada co uvazovali vlasec na zabradli u jezu zelina ale to sem odboil od tematu jo tito kapri tu jsou! ja souhlasim i se zakazem odnosu dravych ryb od vody!

reagovat
Úterý 9. března 2010 ve 20:16 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Jen tak mimo téma,ale i tak k tématu.Nebudu se považovat za KAPRAŘE,ale pár let jsem tomu holdoval.Dnes mám nejraději sumcařinu a jsem pro štiku 60 cm.Není to o vláčkaříh,ka­praříh atd.,je to o lideh.

dodorider> Ale di ty.Že v řece a nebo na Hradci nejsou kapři 70+? Jsou,neboj.

reagovat
Úterý 9. března 2010 v 19:27 ® dodorider reakce na …
dodorider

Shrek23> jj sumci to nechapu tez :-D zadna bila ryba jen sumci a sumci + boleni, neni to az nebezpecny zasah pod vodni hladinou?

reagovat
Úterý 9. března 2010 v 19:26 ® dodorider reakce na …
dodorider

petrikveprik> ja sem byl na rybarskem svazu je to uz nejaky cas pro povolenku a zrovinka tam byla anketa K70, koukal jsem na lidi co psali ano a videl jsem jen zname tvare vsichni vlackari az na nejake nezname lovici neco. za mnou si povidala mala skupinka starsich panu tudiz asi kapraru a budu je citovat,, ti idioti uz nevi cim nam tu rybarinu podelaji vzdyt tady na vode neni jediny takhle velky kapr" tak sem zakrouzkovani ano raci ponechal pro sebe a zdrzel jsem se tohoto hlasovani. Ted pokud bude navrh na stiku nebo okouna nebudu vahat nicmene s jakou koliv dravou ci lososovitou rybou souhlasim, potocaka bych hajil celorocne! z toho chci jen rici ze vlackari zamereni jen na tuto techniku by toto meli ponechat na kaprarich a oni kaprari by to meli ponechat na tech co vlaci proste vsichni do sveho fochu. A proc resili tak vyrazne K70 kdyz na rece nejsou to tez nechapu :-D

reagovat
Úterý 9. března 2010 v 19:04 ® Shrek23 reakce na …
Shrek23

petrikveprik> a co říkaj na to že se jim tam nasazujou sumci??? To je větší problém než štika.

reagovat
Úterý 9. března 2010 v 0:05 ® 

Také jsem pro, ale když jsem něco obdobného navrhoval – byl jsem za blázna. 99% základny tvoří ortodoxní kapraři a ti se jen těžce přesvědčují aby se ta „škodná štika která žere kapry a dělá v rybníce akorát bordel“ víc ochránila.. (okouni stejný případ)

reagovat