Vyhledávání
Násada štiky - Kolik? V jaké velikosti?
2.3.2010 | | 9.640 zobrazení | 46 odpovědí
Zdar všem milovníkům zubatých dravců! Potřeboval bych poradit – kolik štik a v jaké velikosti/stáří je rozumné a ekonomické nasadit do zatopeného lomu rozlohou 50×50m velmi členitý břeh, průměrná hloubka 2m. Nynější rybí osazenstvo – jelec ve velikostech 10 – 50 cm, okoun nejčasteji ±10cm, hrouzek. Nemyslím si, že by ta voda byla extra úživná, ale myslím, že nějaká štika by se tam uživila :-) Nasadit menší množství větších štik nebo raději plůdek ve větším množství? Díky za všechny tipy!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 12. března 2010 v 16:37 ® reakce na …
-
Frk> otázku, zdali té vodě tímto krokem neublížím, jsem řešil ještě dřív, než jsem založil tohle fórum. Ale jak jsem psal nemohu zveřejnit veškeré informace – a ty se nevztahují jen k místu..
reagovat - Pátek 12. března 2010 v 15:01 ® Frk reakce na …
-
Abys to pochopil i ty. Nechci po tobě ani souřadnice ani topografický popis místa. Mě je to úplně putna kde to je. Mě šlo pouze o to, abys té vodě ve snaze ji zkulturnit, ještě neublížil a nepřivodil sis ještě potíže. Páč věřím, že jsi ušlechtilý člověk a k případnému průseru a jeho následkům by si se jistě přiznal.
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 v 15:19 ® reakce na …
-
Robur> Dno není písčité (kde bych pak hrouzka čekal) ale jílovité. Je to dokonale stojatá voda, jen kousek okolo tece potůček, odkud se ten hrouzek a nejspíš i ti jelci dostali..
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 v 15:16 ® reakce na …
-
Frk> samozřejmě máš částečně pravdu, ale abys to v širších souvislostech pochopil vše a dokonale – musel bych podat dokonalé informace (ty nemám v úmyslu na netu zveřejňovat) V tomto konkrétním případě se nejedná o problém nebo obcházení zákona, ale o moji snahu nevyzvonit totálně vše..
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 ve 14:10 ® Frk
-
džigit/ Děkuji za upřesnění a doplnění mé myšlenky. Ve své postatě totiž asi už předpokládám, že každý diskutující o aktuálním tématu přemýšlí i v širších souvislostech, které k němu bezpodmínečně patří. Asi to je z mé stránky už nemoc z povolání.:) Čímž nechci brát žádnému z chlapců elán a zájem a věc. Ve slušných organizacích, které chovají ryby a mají i sportovní revíry by po takových nadšencích hrábli všema deseti, protože mladých lidí, kteří to s rybařinou myslí vážně a srdcem ,je strašně málo.
reagovat - Čtvrtek 11. března 2010 ve 13:55 ® Frk
-
To jsme celí my.Zákony platí, ale jenom u souseda a pro někoho. Já na „svém“ můžu co chci. A dodatek jen k minulé diskusi. Samozdřejmě, že ne každá voda je revír, pane. Ale každá má svého majitele a správce, ať už se zdá, že se o ní nestará nebo ano. Ten by měl určovat způsob jejího využití. Mě se může zdát, že tam X ryb nepatří a můžu remcat, ale to je všechno.
reagovat
Maximálně si můžu zjistit čí co je a pokusit se optat na stav a popřípadě nabídnout pomoc. Tomu už bych rozuměl. - Středa 10. března 2010 ve 13:53 ® Robur
-
ale ten nápad s candátem nezní špatně
reagovat - Středa 10. března 2010 ve 13:50 ® Robur
-
velci pstruzi umřeli žalem, protože jim okouni sežrali děti, co na tom nechápeš? Ještě k té úvaze o místě? Co to je za lom, že má hloubku v průměru 2metry, to je sotva pískovna? A k těm hrouzkům, moc se v nich nevyznám, ale nemá hrouzek raději spíš proudnější vodu? I když taky znám lesní brčálník, kde hrouzek vegetí.
reagovat - Středa 10. března 2010 v 11:30 ® hraji reakce na …
-
dodorider> vysvětli mi nějak rozumně, abych byl schopen pochopit, jak pstruhový revír, bezvadně zarybněný, mohou vydrancovat okouni velcí maximálně 15 cm? Mě to nějak nesedí, okoun 15 cm dlouhý nesežere pstruha dlouhého 15 cm a co se stalo s těmi většími?
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:34 ® dodorider reakce na …
-
petrikveprik> tedy pokud se revir nepremnozi tak tam dravec nic moc nezmeni
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:32 ® dodorider reakce na …
-
petrikveprik> s temy 20–30 cm tlousti sem to taky myslel a pardon ne revir ale jezirko
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:32 ® dodorider reakce na …
-
petrikveprik> jen tak pro zajimavost nemohu hovorit o detajlech pochop jsou tu lide kteri by mohli prijit na misto! Takze jen tak pro tu zajimavost ten rybnik nebo-li jezirko kde sem udelal rybi populace ja byl drive krasne zarybnen pstruhy! A kdosi sem nsadil okouny?? a ti to tu vydrancovali, nemel vsak vice jak 15cm a tak se sem postupne dal karas, ploticky cejnci linci atd a po par letech se tam dala stika 62cm pak druha pres 50 a pak se dovezlo tech stik trochu vice a stale to tam je stejne okouni sou porad linci tez jen ti pstruzi jsou v coudu, ten okounek vse pos..l. A co tim chci rici drava ryba dokaze snad jen virazne ovlivnit pstruha proto bych nevidel problem ve vysazeni par sticek na revir
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:31 ® timbab reakce na …
-
petrikveprik> dej tam sumce ten to zlikviduje
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:29 ® reakce na …
-
dodorider> jj ale potrebuju aby neco spapalo ty 20 – 30 cm tlouste.
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:27 ® dodorider reakce na …
-
petrikveprik> jasny ale tloust nespapa 10cm tlouste aspon ne tak casto
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:23 ® reakce na …
-
dodorider> To je voda prave regulovana dravcem az moc (99% tlousti)
reagovat - Středa 10. března 2010 v 0:21 ®
-
Frk> máš pravdu moc šťastné to není.. taky nepovažuju za šťastné, že 99% obsádky tvoří jelec tloušť. Navíc bych asi měl zdůraznit ještě jednou, že se nejedná o rybářský revír!
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:37 ® timbab reakce na …
-
dodorider> S celorepublikovkou ne jen s místní ale tady sou všude i na celosvazu,jinak berou na vše co tě napadne.Nejvíc žížaly,rohlík,kukuřice.
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:35 ® dodorider reakce na …
-
timbab> jak to tam je muzu s celorepublikovejma? ja bych jich totiz par potreboval tech prcku na co je lapite?
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:31 ® timbab reakce na …
-
dodorider> Labe 27A-jsou to vody místního významu MO Přelouč pod správou MS Heřmanův Městec
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:28 ® dodorider reakce na …
-
timbab> a kde to je?
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:27 ® timbab reakce na …
-
džigit> S tím že spousta lidí svévolně nasazuje ryby máš pravdu.Tady sice nikdo nevysadil štiky ale sumečka amerického a ten se přemnožil a zakrněl a teď se ho nemůžeme zbavit
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:23 ® dodorider reakce na …
-
džigit> njn
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:22 ® džigit reakce na …
-
dodorider> jenže Frk mu naznačil i číslo revíru.Vono nemůžeš volně vysazovat ryby kde chceš i když to spousta lidí dělá…
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 21:17 ® dodorider reakce na …
-
džigit> pravda je ze ten zatopeny lom asi nebude muj pripad tak nic no
reagovatpozde mi to doslo
- Úterý 9. března 2010 ve 21:14 ® dodorider reakce na …
-
džigit> hej s tim i,y me uz nestvete
reagovatja pisu rychle pac nestiham zavedeme jen i a je to ne
hold nejsem moc pravopisnej cech a je mi to fuk
a k tomu zakonu znas taky to ze pokud mas neco na svem pozemku tak se na toto zakony nevztahuji?
- Úterý 9. března 2010 ve 21:10 ® džigit reakce na …
-
dodorider> to,že nevíš kdy se píše „i“ a „y“ neřeším,ale zkus si pročíst Zákon o rybářství.Třeba tam objevíš nějaké zajímavé věci,co se vztahují k hospodaření a chovu ryb
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 20:52 ® dodorider reakce na …
-
Frk> videl jsem revir neregulovany dravou rybou a muzu rict ze to bylo hrozne!
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 20:50 ® dodorider reakce na …
-
Frk> no da se to tak trochu rici ano a nevidim v tom co chce udelat problem? chapal bych kdybi chtel takto osadit misto kde je viskyt pstruha nebo tak ale tohle?
reagovat - Úterý 9. března 2010 ve 20:42 ® Frk
-
Ty jsi taky chovatel?
reagovat