Chytej.cz

JAK TO VIDÍ RYBÁŘI

27.2.2010 | Kubajs | 12.325 zobrazení | 156 odpovědí

Docela by mě zajímal pohled rybářů na pár otázek,nad kterými musím neustále přemýšlet.Pokud by odpovědělo více lidí zkusím to i zpracovat.Na otázky odpovídejte stručně pokud možno ano x ne. 1)Zdá se vám nejmenší lovná míra kapra obecného dostatečná? 2)Myslíte si projekt K70 se uchytí na českých vodách a ryby přes 70cm se tu za pár let budou lovit zcela běžně? 3)Souhlasíte s nejmenší lovnou mírou většiny dravců? 4)Líbí se vám nápad celoroční vláčky na území ČRS A MRS? 5)Zdá se vám zarybnění na českých revírech dobré? 6)Je dobré přemožení bolena na přehradních nádržích a řekách? 7)Kolik ryb si od vody odnesete?
a)0
b)1–5
c)6–10
d)11a více 8)Kontrolovala vás v roce 2009 RS?? 9)Kolik docházek k vodě za rok průměrně uděláte?
a)0–5
b)6–30
c)31–70
d)71a více 10)Měl by být na některých revírech dovolen lov na 3pruty? 11)Lovíte na bezprotihrotové háčky? 12)Vaše nejoblíbenější ryba je? 13)Oblíbený styl lovu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Sobota 27. února 2010 ve 14:58 ® regulus reakce na …
regulus

Kubajs> to nevím, jak jsem psal je to p......a, ale nejsem proti a nemyslím si, že by to nějaký jiný ryby nějak znevýhodňovalo, z druhé strany je spousta jinejch, původních ryb, který by si nejen zasloužili, ale hlavně potřebovaly daleko víc pozornosti a podpory než právě kapr. Před 20 lety nebyl problém chytit kapra 60+ v každé přehradě, na Mušově před nájezdy masařů v devadesátých letech plavaly taky pěkný prasátka (něco tam asi ještě zbylo). Kapr stejně jako jakákoliv ryba doroste nějaký průměrný velikosti, ty trofejní kusy jsou jedny z tisíce, je to taková pyramida a metrovej kapr je už spíš vyjímka. Koncentrace trofejních ryb v soukromých revírech je jen z jednoho důvodu, část si majitelé koupili ze sádek a část od rybářů, co je chytli na svazovejch vodách, takže pokud dřív každej normální rybář 90 cm kapra pustil zpět, protože k žrádlu to fakt už nebude, tak ho dneska promtně zasakuje a žhaví linky, za kolikže ho ten který majitel soukromýho revíru koupí. To, že se tak děje vím na 100%, netvrdím že všichni, ale jsou tací, co mají ve svým revíru většinu ryb ze svazovek.

Tomik> add. bolen: to bych netvrdil, na príglu ho před vypuštěním byly mraky, přepískli to s vysazením někdy začátkem 80 let, dokonale zdecimoval perlíny, plotice a částečně i okouny což mělo vliv na výrazný úbytek štik a možná i candátů. Z mýho pohledu je bolen tak trochu škodná, když se to s vysazením přežene. Jezdím tam už téměř 50 let a v těch letech jsem tam byl 3 měsíce v roce.

reagovat
Sobota 27. února 2010 ve 14:32 ® Kubajs
Kubajs

takže všem děkuji za jejich názor regulus:myslel jsem to tak jestli by projekt K70 zvedl počet velkých kaprů nanašich revírech

reagovat
Sobota 27. února 2010 ve 14:04 ® regulus
regulus

1/ ano (MRS)

2/ ne

3/ ne

4/ne

5/spíš ne, jak kde

6/ne

7/ b

8/ ne

9/ jak kdy, loni 30, dlouhodobej průměr mezi 50–100

10/ ne

11/ ano

12/ tu kterou chytnu :-D (lipan, PO, štika, candát, sumec)

13/ vláčka, chytání na chlupatý háčky ;-)

Poznámka ke K70: je to p.čovina, ale ničemu to neuškodí, jde to úplně mimo mě, kdybych o tom měl někde hlasovat, tak to kaprařům klidně odsouhlasím, je mi to úplně jedno. Byly doby, kdy těch velkejch kaprů bylo poměrně dost a co myslíš pod pojmem běžně chytat, to mi moc jasný není. Svůj názor na vliv současnýho způsobu rybolovu (tuny krmení ve vodě) a jakousi nechuť k lidem co tímto způsobem loví jsem tu už několikrát psal.

K lovné míře dravců: štiku bych viděl na 60 cm, candáta nejmíň na 55cm bolen je úplně jedno a sumec, si myslím, že 80 nebo 90 cm je tak akorát. Ještě bych viděl 30cm u okouna a candáta východního asi taky.

K celoroční vláčce: to určitě ne, navíc bych v termínu zákazu vláčky zakázal i streamrování, pochopitekně na MP, ale je to trochu diskutabilní, jsou MP revíry, kde jsou pstruzi, takže proč to na takových revírech omezovat (myšleno od 16.dubna do 15.června), rozumné řešení by bylo nechat to na MO.

reagovat
Sobota 27. února 2010 ve 13:56 ® kaktus
kaktus

U kapra bych to neviděl tak zle projekt K-70 se uchytí jelikož bobkaři,kteří jsou z velké části ve výborech takovou rybu málokdy uloví tudíž jim to nebude vadit,ale u dravců kde by se míra zvednou měla neli musí to jim bude vadit určitě a celoroční vláčka myslím že trochu klidu si ryby zaslouží možná pro slušné rybáře,kterých je pořád málo muselo by se to hodně dobře ohlídat a to je problém,ale já bych se přimlouval za okouny žádnej plevel,ale pěkně míra a všude

reagovat
Sobota 27. února 2010 ve 13:55 ® Tomik
Tomik

1)Ano 2)K70– nesmysl, diskriminace ostatních ryb 3)Ne 4)Ne 5)Jak kde 6)Bolen rozhodně není přemnožen…!!! 7)B) 8)Ne 9)D) 10)Ne 11)Ano 12)Bolen, pstruh 13)Přívlač, muškaření

reagovat
Sobota 27. února 2010 ve 13:36 ® džigit

Míru kapra bych klidně zvedl a to samé u dravců,jenže „pravověrní“ masáci-tam by to určitě neprošlo! :-/ Já mám osobní „bernou míru“ o deset přes

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1