Vyhledávání
JAK TO VIDÍ RYBÁŘI
27.2.2010 | Kubajs | 12.223 zobrazení | 156 odpovědí
Docela by mě zajímal pohled rybářů na pár otázek,nad kterými musím
neustále přemýšlet.Pokud by odpovědělo více lidí zkusím to
i zpracovat.Na otázky odpovídejte stručně pokud možno ano x ne. 1)Zdá se
vám nejmenší lovná míra kapra obecného dostatečná? 2)Myslíte si projekt
K70 se uchytí na českých vodách a ryby přes 70cm se tu za pár let budou
lovit zcela běžně? 3)Souhlasíte s nejmenší lovnou mírou většiny
dravců? 4)Líbí se vám nápad celoroční vláčky na území ČRS A MRS?
5)Zdá se vám zarybnění na českých revírech dobré? 6)Je dobré
přemožení bolena na přehradních nádržích a řekách? 7)Kolik ryb si od
vody odnesete?
a)0
b)1–5
c)6–10
d)11a více 8)Kontrolovala vás v roce 2009 RS?? 9)Kolik docházek k vodě za
rok průměrně uděláte?
a)0–5
b)6–30
c)31–70
d)71a více 10)Měl by být na některých revírech dovolen lov na 3pruty?
11)Lovíte na bezprotihrotové háčky? 12)Vaše nejoblíbenější ryba je?
13)Oblíbený styl lovu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 2. března 2010 ve 20:28 ® spike
-
chosebaits> jo bylo by fajn kdyby i u nás byla parma hájená jenže v MO kde jsem je dodt lidí co si ulovené ryby ponechává
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 20:04 ® chosebaits reakce na …
-
spike> Nečekej,už letos to skus a uvidíš a třeba to projde.Pokud budou mít ale…,aspoň dudeš vědět jaké to ale… je a mužeš se na to připravit.Navrh podáš při volné debatě a jedeš.
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 20:00 ® spike reakce na …
-
BigMike> ano to vím. U nás jsou zatím hojné, dokonce se i třou ale za pár let už by tomu tak být nemuselo.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 19:56 ® BigMike
-
Na jihu už máme léta celoroční hájení!
A pokud je ve výboru té které MO dobré a rozumné jádro, pomohou s žádostí o to hájení sami od sebe, pokud to projedná schůze!
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 19:44 ® spike reakce na …
-
chosebaits> je na tom spousta práce, nejdív bych si musel zjistit co takový návrh má obsahovat. A pak se připravit na otázky abych nezůstal překvapený
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 19:30 ® chosebaits reakce na …
-
spike>myslím,,že i v 17cti mužeš podávat návrh k projednání a následnému hlasování.Samozřejmě není vyhráno samotným hlasováním,musí to pak schválit rada uzemního svazu.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 19:06 ® spike
-
chosebaits> no to s tím kamarádem to by problém nebyl. Ještě mě nebylo 18 let tak asi počkám až mě bude a řádně bych to připravil. Taky bych raději uvítal celoroční hájení. Jsou to královny našich řek, mám je rád. A navíc rostou pomalu.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 18:54 ® chosebaits reakce na …
-
spike> U parmy bych žádné ká nedával.Buď hájení,nebo zvednout spodní míru,nebo ta velká královna našich vod už nebere tak často jako ty malé potvory.Hájení je asi ta nej volba.Než pujdeš s návrhem,tak si vše promysli,aby si nebyl nějakou otázkou zaskočen a nezustala ti jen otevřená usta.Je dobré se s nějakým kamarádem co má stejný pohled na danou věc domluvit,aby jste se mohli vzájemně doplňovat v argumenteh
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 18:23 ® spike reakce na …
-
chosebaits> o tom jsem ani nevěděl dík za info, já bych byl když už né hájení parmy tak u parem K55
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 18:09 ® chosebaits reakce na …
-
Jak.novi> Promiň,netuším že ti je 14 náct.Více méně to o jedincíh je.Spousta lidí nadavá na K 70,prý by měla být ochrana jinýh ryb,ale nikdo nic nedělá.Je ti čtrnáct a si členem svazu a pokud se nemýlim,tak se mužeš také učastnit členské schuze vaší MO.Tam podáš svuj návrh na změnu v RŘ a musí se o tvém návrhu hlasovat.MUSÍ-,nenech se odbít,nebo na to podle stanov máš nárok.Musíš být hodně připravenej na spoustu ale,ale pokud něco chceš změnit,musíš bojovat a né házet flintu do žita ještě před střelnicí.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 17:50 ® Jak.novi reakce na …
-
chosebaits> Víš co mně zaujalo? Jak srovnáváš jednoho jedince s gigantickou skupinou rybářů-kaprařů. Já proto asi neudělám nic, jelikož je podle mně nebude zajímat slovo 14 letého kluka.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 17:39 ® Jak.novi reakce na …
-
Kubajs> Kapr je pro každého určitě atraktivní? Pro mně teda ne!
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 16:30 ® Beer.Beda
-
1.Ano 2.NE 3.Ano 4.Ne 5.Ano 6.jsou i větší problémy 7.d 8.Ano 3krát 9.d – a o dost více 10.dva bohatě stačí 11.Ne 12.ta na prutě 13.Feeder
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 16:06 ® MadMack
-
1– ano 2– nevím 3– ano 4– ne 5– ano 6– jak kde 7– původních druhů cca5ks, trumanů třeba 50ks 8– ne 9– d) 10– ne, když ryby neberou je i 10prutů na nic 11– muškaření, feeder ano, vláčení na pstruhy ano, ostatní dravci ne 12– sumec 13– vláčení
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 15:49 ® Kubajs
-
takže všem za učást děkuji ale ještě by to chtělo 5–6příspěvků týkajcích se tématu a můžeme to ukončit tak prosím zkuste se ještě někdo zapojit
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 13:10 ® BigMike
-
1 – 40 cm u kapra stačí. 2 – nevím 3 – štika 50cm ano, candát klidně i zpět na 40 cm, sumec spíš 90cm, bolen někde bez míry, někde i 50 cm. 4 – celoroční vláčku ne – myslím, že takto je to dobře. Dravé ryby mají právo si oddychnout. 5 – zarybnění se mi zdá dobré. Zase jak kde. Mohlo by to být i lepší. 6 – přemnožení bolena bych reguloval – vypustit denní limit 2 ks, zrušit na vybraných revírech míru. 7 – od vody odnesu hodně nad 11 ks 8 – kontrolován RS jsem byl asi 4×9 – docházek hodně přes 80 10 – myslím, že lov na 2 pruty je dostatečný!!! 11 – lovím na klasické háčky s protihrotem. 12 – candát 13 – přívlač
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 12:55 @ makari
-
1)Ano, ale jak to kdo pobere – +5/10 navíc není špatné 2)Ano, už se tu postupně objevují nadšenci, pár rybníků bych na tento projekt vyhradila, ale víc než teď 3)Ne 4)Ne, ale je to zajímavá idea:(( 5)Ne 6)Ne, jenom Bolena??? 7)c)6–10 8)Ano 9)c)31–70 10)Při projektu K-70 Ano, jinak Ne 11)Jak kdy 12)Kapr, štika, úhoř. Všechny jsou kouzelné, ale Jeseter je nejnádhernější 13)Položená, přívlač
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 12:46 ® Berty
-
- ne
- ano, pak by se mohlo postupovat i k jiným rybám
- ne
- ne
- jek kde
- přemnožení není nikdy dobré
- b
- ne
- c, ale každý rok věřím že jich bude víc
- ne
- ano
- ta na prutu
- položená, feeder, plavaná, přívlač, troling
- Úterý 2. března 2010 v 9:57 ® chosebaits reakce na …
-
Jak.novi> Je hezké,že se ti horní míra kapra nelibí a křičíš ,aby ochranu měla jiná ryba,ale co si ty konkrétně proto udělal oproti kaprařum?????
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 9:31 ® spike
-
Taky s tím souhlasím. U nás loni nasadili míň kaprů ale za to nasadili mníky
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:28 ® timbab
-
předtím jsem to blbě napsal,nasazuje se většina druhů ryb i na revíry spadajicí do celosvaz.rybolovu pod správou naší MO
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:20 ® Kubajs
-
jak.novi:kapr ať si řiká kdo chce co chce je v ČR RyBou číslo jedna myslim si že by za rybařením jezdily do Čech rybáři ze zahraničí.vodohospodáři by se snížením vysazování kapra mohli finačně věnovat jiným rybám.Kapr jako ryba taková je určitě pro každýho atraktivní a vždy se na trhu nabídka řídí poptávkou.rybáři chtějí kapra tak nasadíme kapra tak to je
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:13 ® timbab
-
ty naše vody myslím vody místního významu MO Přelouč
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:10 ® timbab
-
ty naše vody myslím vody místního významu MO Přelouč
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:10 ® Jak.novi reakce na …
-
Kubajs> Spinkat nejdu, ještě mám nějakou práci do novin.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:08 ® timbab reakce na …
-
Jak.novi> ještě na našich vodách máme míru 40–60cm,ale zase naše MO produkuje velký množství kapra z vlastních chovňáků a při tom se vysazujou skoro všechny druhy ryb asi to je taky o MO a hospodáři.Každopádně kapr nemůže za to že je chovanej a všude nasazovanej ve velkym.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:08 ® Jak.novi
-
Kubajs> A co je na tom tak skvělého? To že chrání ryby, kterých je tu tři řitě a kašlou např. na parmu, kterých zas tolik není.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 0:01 ® Kubajs
-
Jak.novi:řikej co chceš ja si myslim že to je skvělej nápad v několika důvodech a jestli na to máš jinej názor kterej si právě vyjádřil tak můžeš jít spinkat
reagovat - Pondělí 1. března 2010 ve 23:59 ® Jak.novi reakce na …
-
timbab> Další chujovina
reagovatUž jen proto, že se to prosazuje u kaprů. Měli by spíš bádat nad celoročním hájením některých druhů ryb.
- Pondělí 1. března 2010 ve 23:47 ® timbab
-
Jak.novi> ještě že tady u nás máme K65
reagovat