Chytej.cz

Dyje 11/Dyje 11A

27.2.2010 | HonzakŠ | 11.660 zobrazení | 119 odpovědí

Dobrý den, začínám s přívlačí a nevím kde se nejlépe „zaučit“. Bydlím ve Znojmě, takže to mám k vodě blízko, ale nikdo z rodiny nechytá. Prosím o radu těch, kdo to tady znají. Oba rybníčky jsou dobře zarybněné bílou rybou, ale nevím jak je to s dravci (nemyslím štiku 120 cm ale něco „pro začátek“). Pokud by pro mě bylo lepší chytat na řece, tak nevím v jakém úseku (už za přehradou nebo až někde Dobšice-Hodonice???) Případně nástrahy,návaz­ce......

Budu moc rád když mě Vy zkušenější alespoň trošku poradíte. Děkuji Honza

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 30. srpna 2013 v 10:41 ® pepanek reakce na …

cujo> on ten okoun není nesmrtelný,dožívá se asi 7–8 let,takže když už mu klepe smrtka na šupiny,je lepší ho slupnout:-D já zas odnáším tak dva candáty za rok(nechodím na ně)

reagovat
Pátek 30. srpna 2013 v 9:35 ® cujo reakce na …

pepanek> no, za mě můžu říct,že okouny neodnáším a candátů jenom pár za rok :-D

reagovat
Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 21:34 ® pepanek reakce na …

Phoenix47> nebude to tím,že tady kdekdo vláčí woby a když je potkáš u vody,tak tam mají prdlou rybku?:-D :-D

reagovat
Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 21:32 ® pepanek reakce na …

cujo> a já si říkám,čím to,že mi tu ubývají pruhatci8-( 8-(

reagovat
Čtvrtek 29. srpna 2013 v 18:49 ® cujo

pepanek> jo no, s těma štikama je to pravda, když najdeš jejich místo, což na tomto revíru není žádnej problém, tak ju není ani žádnej problém lapnout . . .

Phoenix47> no, já jsem ještě do začátku týhle sezony chytal jenom na woblery a kopyta apod. Pak sem koupil pár smáčků na pstruhy a jak jsem zjistil, že na ně dou hezky okyši a na ty větší candoši, tak když du k vodě tak čas dělím poctivě mezi woby a smáčky a minimálně okouny vždycky načapu :-)

reagovat
Čtvrtek 29. srpna 2013 v 16:44 ® Phoenix47

to máte dobrý mně letos vláčení vůbec nejde, za spoustu hodin strávených u vody byl jen jeden menší okounek na smáčka

reagovat
Středa 28. srpna 2013 ve 21:10 ® pepanek reakce na …

cujo> candoší hejna jsou v každé zátočině,jen já vím aspoň o sedmi štiky mě zas tak moc neberou,jsou to tupé ryby a není těžké je lovit.

reagovat
Středa 28. srpna 2013 v 18:10 ® cujo reakce na …

pepanek> dneska mě k vodě nepustily a ještě nepustí pracovní povinnosti, ale snad zejtra . . . ., zkusím jinej úsek kde je víc candošů, tak se snad trefím do jejich hejna :-D navíc sem tady lapl štiku 75 a měla ukouslej kus ocasu, tak tady třeba bude větší krokodýl :-D

reagovat
Středa 28. srpna 2013 ve 12:25 ® pepanek reakce na …

cujo> dnes jsem jednu necelých 60 urazil podběrákem–zítra to má spočítané:-D :-D

reagovat
Středa 28. srpna 2013 v 8:47 ® cujo reakce na …

pepanek> to já si nechávám dorůstat štiky, ale vždycky je vezme někdo dřív než mají moji velikost . . .

reagovat
Úterý 27. srpna 2013 ve 20:43 ® pepanek reakce na …

cujo> taky vím o pár flekách,kde se dá něco lapnout,ale nechávám je dorůst –na podzim budou akorát. u vody je opravdu málokoho vidět,asi je to tím,že nic nejde:-D

reagovat
Úterý 27. srpna 2013 v 19:25 ® cujo reakce na …

pepanek> že by po nich byla až taková sháňka? Ale mraky jich fakt byli… tož naštěstí je jedenácka vcelku dlouhá a nenapsal jsem kde . . . . Navíc je to zajímavý, ale letos u vody nepotkávám tolik rybářů s vláčkou jako v jinejch letech.

reagovat
Úterý 27. srpna 2013 v 19:02 ® pepanek reakce na …

cujo> zas tak strašné to není,já ráno vyrazil a v 8.30 už jsem byl doma. ráno si musím přivstat,ty jsi napsal mraky okounů a to tam bude plno.:-((

reagovat
Úterý 27. srpna 2013 ve 13:58 ® cujo reakce na …

nejsu, ale už sem nad tím přemýšlel . . . . :-D Akorát dneska moc reklamu neudělám, jak tam furt chčije . . .:-( .

reagovat
Úterý 27. srpna 2013 ve 13:36 ® pepanek reakce na …

:-)) cujo> Pěkná reklama pro znojemsko,nejsi od cestovky?:-D

reagovat
Úterý 27. srpna 2013 v 11:06 ® cujo

Tak včera parádní chytačka mraky pěknejch okounů na smáčky a ve třičtvrtě na osm dva candoši na x-rapa v barvě fialový hřbet, bílé břicho, zelený hrdlo . . . .

reagovat
Úterý 27. srpna 2013 v 5:31 ® pepanek reakce na …

cujo> Já za 10 minut,prý někdo viděl nějakou rybu nad Tasovickým splavem:-|

reagovat
Pondělí 26. srpna 2013 v 16:58 ® cujo reakce na …

pepanek> jo jo, nejak se zasekl . . . .:-d Já na ně výrážím za 5 minut :-D

reagovat
Pondělí 26. srpna 2013 ve 13:32 ® pepanek

Tak se mi zdá,že zadavatel otázky nám nějak vytuhl,poslední štiku na D11 jsem lapl včera v Obleku:-))

reagovat
Neděle 25. srpna 2013 v 18:05 ® cujo reakce na …

Posledních pár let je to prachbídný, třeba by bylo dobrý pozvat Jakuba:-D

reagovat
Neděle 25. srpna 2013 v 16:30 ® Phoenix47 reakce na …

Dobře díky, párkrát jsem to tam na sumíky zkoušel, ale zatim nic ani to miminko.

reagovat
Pátek 23. srpna 2013 v 17:31 ® cujo reakce na …

Phoenix47> za posledních pár let se na 11 chytlo (přiznalo) sumiků že bys je spočítal na prstech jedný ruky. Já osobně jsem chytl nějaký to miminko naproti louckýmu mlejnu, pak v úseku od vrb po hlaďák (sedlešovickej splav). Kamoš chytl v hlubších partiích kousek od Dyje (směrem k Dobšicím), strejdův známej pak nad krhovickým splavem, ale nic kapitálního :-)

reagovat
Čtvrtek 22. srpna 2013 v 18:45 ® Phoenix47 reakce na …

Když máš řeku tak dobře zmapovanou mohu se zeptat kde je to dobré na sumíky?

reagovat
Neděle 23. ledna 2011 v 15:24 ® cujo

Hej, štiky sou všude a kdo nehledá nenajde. Na kaolince jsou štiky docela pěkný, je tam aji nějakej sumík, závlahovka je štik plná a kupodivu sou v tom bahně aji candáti. Jinak k řece, každej úsek je samozřejmě jinej a každej má svý kouzlo. Dyji 11 mám zmapovanou komplet a můžu říct, že docela podrobně a dravců je tam požehnaně, jen je najít:-) Chce to chodita chodit. Co se týče nástrah, tak každej rok letí trošku něco jinýho (co se barvy týče), ale osvědčená klasika v barvě okouna nezklame nikdy…

reagovat
Pondělí 1. března 2010 ve 22:41 ® tony.bobo
tony.bobo

Nemusíš se bát že by tam štiky nebyli.Za 1 se každoročně vysazují 2 leté ryby a za 2 dochází k samostatné reprodukci tudíž tam štiky budou 100%-ně.

reagovat
Pondělí 1. března 2010 ve 21:33 ® HonzakŠ

Prosím Vás poraďte mně ještě něco kolem té kaolinky a závlahovky jestli tam aspoň nějaká štičátka jsou!

reagovat
Sobota 27. února 2010 ve 22:00 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

HonzakŠ> Pokud jdeš na vláčku tak moje rada je použít lanko vždy.Nikdy nevíš kdy ti na nástrahu zaůtočí štika a ta ti překousne i 50-ku vlasec jak nic.Já používám wolframové ale to záleží na tobě.

reagovat
Sobota 27. února 2010 v 18:10 ® HonzakŠ reakce na …

Díky ještě se zeptám: používáš na Dyji lanko, nebo chytáš jenom na vlasec?

reagovat
Sobota 27. února 2010 v 17:31 ® tony.bobo
tony.bobo

K nástraze ti řeknu jen to že každý preferuje něco jiného.U mě je to třeba žlutý twistr s červenou hlavou a planda u dalšího je to wobler.Sám si musíš vyzkoušet jaká bude dobrá.Co se týče revíru či místa tak nevím jak je to na rybnících ale řeka má sví kouzlo a dravců požehnaně nejde říct že tam je jich málo a tam zas víc.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1