Chytej.cz

lov na feder necteno

22.2.2010 | recek | 23.409 zobrazení | 37 odpovědí

Dobry den zajimalo by me jestli je nejaky rozdil pri lovu na feder jestli pri prubezne montazi pouziji bezne krmitko ne specialni na feder.A jaky je rozdil jestli pouziji normalni vydlicku nebo k tomu urcenou na fider sem zacatecnik tak se nezlopte ze se takto ptam.dekuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 23. února 2010 ve 21:09 ® tomashr

Normální vidlička není problém vůbec, feederová je sice pohodlnější, ale nic zásadního. U krmítka nevím, co myslíš tím „normálním“ – pokud nějakou tu bobkařskou spirálu, tak to už určité omezení je – některé montáže s ní neuděláš vůbec, což nepotěší.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 16:43 ® chose120 reakce na …
chose120

Podíval jsem se na vaše videa a nejvíce se mi líbili techniky lovu bez krmítka-jak jste lovil jelce.Chytám u nás na řece Odře stejným způsobem s minimalní zátěží ale kapry a ne malé.Rybu vyhledávám a zjistil jsem že krmítkama spíše větší rybu plaším.Najedou do toho většinou menší ryby.Kolega který chytá už 40 let mi ukázal nástrahu která se mi na řece vyplatila nejvíce a nepotřebuji krmit krmítkem ani jakýmkoliv šrotem z obchodu.Stačí si uvařit kolínka a zamíchat ve strouhance nejlépe z domácích rohlíků a prohazovat nad lovištěm podle aktivity ryb.Kolínko se musí zmáčknout protože je v nich vzduch.A jak to šlo nachytal jsem kolem 150–200 kaprů za sezonu v useku 1 Km řeky.Kolega který mě učil chytat chytá trošku jinak než já dával splávek nad vodu a házel nástrahu asi 2 metry před sebe na hranu řeky.a šlo mu to pěkně.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 15:30 ® osprey
osprey

recek: Dá se použít normální vidlička, dá se použít jakékoli krmítko, ale časem zjistíš, že s některými vidličkami a krmítky se ti chytá líp.

Když si to vyzkoušíš s obyč věcmi pro bobkařinu a pak časem dokoupíš speciální vybavení, aspoň pochopíš, v čem je opravdu rozdíl.

Protože feeder je o tom, jak si to umíš vyladit. A abys mohl ladit, musíš chápat, co s tím děláš.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 8:33 ® 

Určitě bych ti doporučil oba díly DVD od Ospreye a Davida. Dle mého názoru je to nejpovedenější a nejinformativnější feederová nahrávka u nás. Sousedi mají také své feederové video, ale to svou informativností a stravitelností už není takové.

Dále bych tě nasměroval na knižní feederovou trilogii pana Tychlera. Je to psané srozumitelně a čtivě.

A jako poslední bod (který ovšem není nejméně důležitý) bych si být tebou přečetl plno feederových článků tady i u sousedů. Je to zdarma a dozvíš se plno věcí.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 0:23 ® 

Kdybych měl být přesný – někdy velký, někdy žádný rozdíl. Záleží na podmínkách. Prostě vem normální vidličku a klasické krmítko (jestli nemáš speciální feedrové) a běž na ryby. Pokud budeš nad tím hodně přemýšlet, postupně si svou sestavu vyladíš k dokonalosti a zjistíš, že jsi objevil mnohdy už objevené. Na druhou stranu ta sestava bude svým způsobem unikátní a to je i jeden z důvodů, proč bude úspěšná.. a rybám bude uplně jedno s jakou vidličkou.:-)

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 23:21 ® Jak.novi
Jak.novi

Určitě kdybys prohledal web a našel nějakejch pár článků (dobrý články o feederu psal Osprey u sousedů), tak zdaleka zjistíš víc, než když ti tady někdo odpoví.

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 22:55 ® Robur
Robur

co myslíš?

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1