Vyhledávání
lov na feder
22.2.2010 | recek | 23.408 zobrazení | 37 odpovědí
Dobry den zajimalo by me jestli je nejaky rozdil pri lovu na feder jestli pri prubezne montazi pouziji bezne krmitko ne specialni na feder.A jaky je rozdil jestli pouziji normalni vydlicku nebo k tomu urcenou na fider sem zacatecnik tak se nezlopte ze se takto ptam.dekuji.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 5. března 2010 ve 23:16 ® osprey reakce na …
-
recek> Udělej to jednodušeji – něco tam navaž a pak kdzžtak přijď s tím, co se ti na tom nezdálo.
To, že je feeder jemná technika, je asi jasné – vlasec 0.25 mm s háčkem 2/0 tak leda za kalné vody a s rousnicí. Jinak hodně dělá právě ta jemnost.
reagovat - Pátek 5. března 2010 ve 22:28 ® spike reakce na …
-
timbab> ¨přesně tak, někdy je ten metr potřeba, třeba když jsem chytal na úseku s vekýma balvanama a aby se mě háček s nástrahou někde před rybou neschoval dal jsem návazec kolem 90cm
reagovat - Pátek 5. března 2010 ve 21:48 ® timbab reakce na …
-
recek> Jak píše spikea dávej delší návazce,dávám i metr.
reagovat - Pátek 5. března 2010 ve 21:24 ® spike reakce na …
-
recek> průběž nebo pather
reagovat - Pátek 5. března 2010 ve 20:15 ® recek reakce na …
-
Dobry den pisete ze na rece balaton temer nepouzivate mohl by jste prozradit jaka je tedy podle vas lepsi montaz na reku?
reagovat - Středa 3. března 2010 ve 20:03 ® Knak
-
Rozinky a namočený v rumu, to lépe uvolňuje aroma ve studené vodě. Pokud je teda donesete až k vodě.
reagovat)
- Úterý 2. března 2010 ve 21:51 ® kamos007
- reagovat
- Úterý 2. března 2010 ve 21:50 ® kamos007
-
Já pužívám feederové krmítka a vikličku používám normální.
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 21:45 ® Jak.novi reakce na …
-
recek> Na rozinky jsem úspěšně chytal plotice. Ale chytáno na plavanou.
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 21:10 ® spike reakce na …
-
recek> rozinky to jsem ještě neslyšel A proč zas ne zkus to a uvidíš:)
reagovat - Úterý 2. března 2010 ve 20:58 ® recek reakce na …
-
spike> Nechci zakladat nove tema a tak to pisu jsem chtel bych vyskouset chytat na rozinky feder nebo plavana napiste jake jsou vase skusenosti a jake ryby jste nane chytli.
reagovat - Úterý 2. března 2010 v 10:35 ® spike reakce na …
-
osprey> já na ten půlbalaton navazuju pomocí helikopterového obratlíku. Na půlbalaton jsem chytal moji první vycházku s feederem. Brali menší podoustve:).
reagovat - Pondělí 1. března 2010 ve 20:02 ® tomashr reakce na …
-
recek> kratší konec míří k háčku
reagovat - Pondělí 1. března 2010 v 19:42 ® recek
-
prosimvas koupil sem si takove ty zahnute plastove trubicky na prubeznou montaz ale nevym jestli tim kratsim zahnutym koncem to mam dat nahoru smerem ke spicce nebo opacne zahnutym k hacku ?
reagovat - Neděle 28. února 2010 v 8:30 ® tomashr reakce na …
-
osprey> No prostě na Balaton
reagovat - Sobota 27. února 2010 ve 23:43 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Dobré na stojáku na cejny, někdy i na menší kapry. Na řece to skoro nepoužívám.
reagovat - Sobota 27. února 2010 ve 23:43 ® osprey reakce na …
-
recek> Je jich spousta. Já používám kmen o 0.04 mm silnější než návazce (např. 0.20 a 0.16) a udělám na něm dvě smyčky. Návazce vážu stylem smyčka do smyčky do těch smyček.
Obvykle ale dávám jen dolní návazec a všechno spojuju na mikrokroužku nebo obratlíku. Pak tomu říkám půbalaton, protože druhá půlka (hroní návazec) chybí.
reagovat - Sobota 27. února 2010 ve 20:34 ® recek
-
prosim vas jak pri balatonu mam pridelat navazec z hackem ke kmenovemu vlasci je na to nejaky uzel ?
reagovat - Sobota 27. února 2010 v 8:09 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Asi dělám něco blbě, ale musím říct, že balaton je asi jediná z klasických montáží, na kterou jsem snad vůbec nic nechytil a navíc se mi to věčně motalo atd. Těžko říct proč, ale balaton j pro mě prostě zakletý
reagovatVšechno ostatní mi přitom více či méně funguje – paternostery, různé mutace průběžek – to je OK, jen ten balaton je nějak začarovaný
- Sobota 27. února 2010 v 0:08 ® osprey reakce na …
-
recek> Jak na které ryby. Minimálně u poloviny vycházek budeš ale nucen návazce výrazně prodloužit. Klidně s tím ale začni. Když neproměníš záběry, zkus zmenšovat háčky a prodlužovat návazec.
Kromě toho se Balaton na řece chová jinak, je-li nahozen po proudu nebo proti.
reagovat - Pátek 26. února 2010 ve 20:29 ® recek
-
chtel bych letos zacit s federem a chtel bych na reku myslite ze pouziti balatonu bude v breznu ta spravna montaz jevi se mi jako hodne citliva co myslite ?
reagovat - Pátek 26. února 2010 v 8:47 ® Knak
-
Tak co se týká vidliček, dají se určitě použít i ty normální, sám je většinou používám. U krmítek už bych to viděl trochu jinak. Určitě tedy záleží na situaci ve které obyčejné krmítko použijeme. Rozhodně krmení do krmítka se u feederu dělá většinou více suché než na klasickou položenou, a nemuselo by tedy v běžném krmítku držet při náhozu. Problém by nastal i při přidání živé složky do krmení. V určitých podmínkách by ale určitě obyčejné krmítko použít šlo,jak už je tu psáno, každý komponent sestavy má svůj okamžik a místo kde bude fungovat.
reagovat - Pátek 26. února 2010 v 0:14 ® rgb23 reakce na …
-
tomashr> o.k. beru zpět
reagovatuž mi to došlo
- Pátek 26. února 2010 v 0:13 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Dáš ho na tenčí postranní větev (něco jako krmítko ve smyčce, ale jedna z paralelních větví bude slabší).
Ovšem asi to nikdo nedělá, je to zbytečně složité. Já jen konstatuju, že když se chce, všechno se dá nějak zařídit…
reagovat - Čtvrtek 25. února 2010 v 8:06 ® tomashr reakce na …
-
rgb23> Dotaz je na klasické krmítko, kde předpokládám takové to s osovou dírou a to opravdu při průběžce rozumně vlascem neoddělíš… Návazec můžeš mít jakýkoli vždycky, ale tím trháš rybu, ne krmítko.
reagovat - Čtvrtek 25. února 2010 v 0:37 ® rgb23 reakce na …
-
tomashr> proč si myslíš že u „průběžky“ nemůžeš použít tenčí vlasec na krmítko, nebo návazec?
reagovat - Čtvrtek 25. února 2010 v 0:16 ® osprey
-
chose120> Všechno, co funguje, je dobré. A je fakt, že velké ryby kravál nerady.
reagovat - Středa 24. února 2010 ve 12:44 ® tomashr reakce na …
-
recek> Takhle jednoznačně se to říct nedá, to poznáš praxí. Obecně sice při použití krmítka na pevno (ať už koncové nebo paternoster) sice opravdu je větší riziko urvání, na druhé straně ale zase můžeš použít na konci sestavy u krmítka jako pojistku tenčí vlasec, takže urveš jen krmítko, ale ne rybu, což naopak neuděláš u průběžky. Tohle fakt předem tolik neřeš, chce to postupně v praxi vyzkoušet víc montáží a postupně zjistíš, co se na kterou situaci nejvíc hodí.
reagovat - Středa 24. února 2010 ve 12:34 ® recek
-
Ale kdyz pouziju koncovou montaz nebudu trhat ohodne vic nez s prubeznou treba pri tahani ryby budu koncove krmitko furt tahat za rybou po dne a tim se bude chytat za kameny vetve atd.
reagovat - Středa 24. února 2010 v 6:56 ® tomin
-
lepší je koncoví krmítko. je to potom citlivější. ve vidlickách bych neviděl velkej rozdíl, de tam jen o to mít stále mírně pokrčenou špičku ,kdyby ryba zabrala směrem k břehu, ale jestli máš dobrou vysokou obyčejnou vidličku tak to de i sní.
reagovat