Vyhledávání
Prut SHIMANO FORCEMASTER AX SPINNING 240 L
18.2.2010 | marťan | 5.740 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím. Nemáte prosím někdo zkušenost a tímto prutem? Scháním prut na lehkou přívlač, ideální 2,4m a nevím, jestli špička 3–15g nebude moc měkká při přípaném zdolávání větší ryby. Mám ještě 2,1m 7–25g (spokojenost na řece) a chtěl bych něco jemnějšího na lepší vedení smáčků apod.(na rybník) a ideálně o něco málo delšího.. Poraďte prosím jaké pruty se vám osvědčily. Děkuju.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. února 2010 ve 20:08 ® tomashr reakce na …
-
aldis> No v podstatě souhlasím – já ForceMaster 270cm mám (gramáž si z hlavy nevybavím). Je to velmi slušný prut, ale popravdu spíš pevnější (je to obecně koncepce této řady). Já tento prut mám docela rád, ale ve spojení s patřičnými rotačkami či wobblery, na smáčkování si ho ale moc představit neumím.
reagovat - Pátek 19. února 2010 ve 14:11 ® hanacius
-
Ahoj. Nemám zkušenost s pruty ForceMaster. Na střední přívlač mám SpeedMaster 15–40g – pro mě naprosto luxusní proutek ale četl jsem že Force master není moc povedená řada prutů. Jinak vlastním Shimano Catana Super Sensitive jak píše aldis. Ovšem v gramáži 7–28g a délce 240cm. Používám ho na vláčení na řece a spoustu potočáků, duháků a tloušťů jsem si na něm vychutnal. Špička je opravdu hodně jemná takže záběry jsou krásně cítit (hodně dobrý proutek na okouny kteří nástrahu dlouho okusují) a zdolávání ryby byť i menší je opravdu požitek. Samozřejmně se vyrábí spousta jiných proutků, jiných výrobců – já mám však zkušenost pouze s tímto. Za sebe musím říct že na moje využití naprosto super proutek s cenou pod 1000kč.
reagovat - Pátek 19. února 2010 v 11:57 ® aldis
-
Force Master bych vůbec nedoporučoval. Podle mě patří k tomu nejhoršímu, co Shimano vyrábí. Má ho kamarád (v 2,40m, sice teda ML), takže jsem ho párkrát v ruce držel, ale absolutně mě nenadchnul. Jsou to tuhé pruty a pro smáčkování se snad vůbec nehodí. V podobný ceně bych ti doporučil Shimano Catana BX Super Sensitive 24 MLS http://pruty.cz/…op/index.php?… Ten prut má citlivou špičku. A nemusíš mít vůbec strach, že na takový prut nevytáhneš větší rybu. Má dostatečné rezervy. A štika kolem 70cm není žádný problém. Nebo se pak ještě kouknout po Robinsonech:) ale tam už jsi s cenou trochu jinde..
reagovat