Chytej.cz

Na jaké vodě,jaké délky návazců? necteno

14.2.2010 | Rybapych | 5.576 zobrazení | 10 odpovědí

Tak chlapy,zajímal by mě Váš názor na délku návazců v té či oné vodě!Myslím tím,na stojaté vodě většinou se dává kradší návazec a naopak na tekoucí vodě delší návazac.Zajímá mě a asi ne jen mě,jak to vidíte Vy?díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 30. března 2010 v 19:48 ® Libor
Libor

já zkracuji když se mi nedaří proměňovat citlivější záběry, ne vždy to ale zafunguje, řešeních je milion a často jsem línej :-)

reagovat
Sobota 20. února 2010 ve 23:18 ® osprey reakce na …
osprey

Rybapych> Nedělám to rád (jako obyčejný rybář jsem to skoro nedělal), ale jako redaktor tohoto serveru poctivě dávám své vycházky do rubriky Z lovu. Tak se koukni. Něco už mám nachytáno. Zatím tuším, že ze 6 vycházek jedna bez ryby. Chodím ale jen když tomu věřím a s feederem to není.

reagovat
Sobota 20. února 2010 ve 22:58 ® Rybapych reakce na …
Rybapych

osprey> Asi máš pravdu,něco na tom je,stačí přemýšlet i u vody.Už jsi někde byl?Jestli bude zítra tepleji,jako dnes,tak jedu na Lužnici,jsem nadržený,jako nějaký hřebec!!

reagovat
Sobota 20. února 2010 ve 22:10 ® osprey reakce na …
osprey

Rybapych> Pokud jsi spokojen s výsledkem lovu, tak je všechno dobře. Rybařina je o tom, že si můžeš chytat jak chceš.

Já krmítko a olovo během jednoho lovu nestřídám. Když krmím, používám krmítko celou dobu. Proč přestat krmit, když to začne „trochu tahat“? Když nekrmím, mám tam celou dobu olovo.

A k té délce návazců – víš jaký je rozdíl mezi záběrem cejna a tlouště? Pokud ano, zamysli se – kdo z nich potřebuje delší návazec?

reagovat
Sobota 20. února 2010 v 17:21 ® Rybapych
Rybapych

Ahoj,omlouvám se,že jsem tady týden nebyl,bylo moc práce.Míro,když přijdu k vodě prvně,dávám krmítko do doby,než to začne trochu tahat,potom dávám malé olovo,záleží na síle vody.Když záběry ochabují,dávám zase krmítko,nebo,když dohodím,hážu rukou.Dělám něco špatně?Díky

reagovat
Středa 17. února 2010 v 18:52 ® osprey reakce na …
osprey

Azbest> Petře, sem? Nechceš nějaký důstojnější prostor?

reagovat
Středa 17. února 2010 v 18:46 ® Azbest reakce na …

Ahoj Míro. S dovolením vložím odkaz na můj článek o Amazonii-teda začátek reportáže. http://www.azbestus.cz/…slopripravy/

reagovat
Pondělí 15. února 2010 ve 21:25 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> U nás když to jde, tak cejnovi na stojáku 50 cm nedám. 12 – 25 musí stačit – nejvíc se motá kolem krmítka, tak proč mu to dávat daleko:-) Ale jde i o to, co je na háčku a tak (hnoják nejsou dva červi).

A teprve když to nejde, tak jim přidám. Ale u nás jsou trochu hladovější vody a mockrát už jsem psal, že ladění feederu je i osobní záležitost.

reagovat
Pondělí 15. února 2010 ve 12:41 ® hraji
hraji

Délku návazce měním spíš s ohledem na druh a velikost lovené ryby než s ohledem zda na stojaté či tekoucí vodě. Protože oukleje se třeba chytají na tekoucí vodě s návazcem 10 cm dlouhým. Cejni se chytají na stojaté vodě s návazcem 50 cm dlouhým.

reagovat
Neděle 14. února 2010 ve 21:59 ® osprey
osprey

Je vidět, že tě to vážně zajímá – právě jsem ti odpověděl v jiném fóru, ale rozjedu to i tady.

Důležité je kdy chytáš, kde chytáš co chceš chytit, co máš na háčku, jak moc opatrné ryby tam plavou,…

Máš tam krmítko nebo jen olovo?

Někdy to záleží i na tom, jak si položíš nebo postavíš prut.

Tohle je hodně široké téma a délka návazce závisí na spoustě věcí. Pro začátek dávej na stojáku 15 – 30 cm a na řece 40 – 60 cm, ale počítej s tím, že třeba budeš muset tu délku měnit. A jak se pozná, kdy ji měnit? Když máš záběry, které se ti nedaří proměňovat.

reagovat