Vyhledávání
Tzv. mělká cívka
10.2.2010 | FISHERBOY | 3.500 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravím pánové, prosím Vás, mohl by mi někdo vysvětlit pojem ,,mělká" cívka, její výhody , nevýhody?? Jde mi konkrétně o porovnání modelu navijáku Shimano Exage 3000 FB vs. Shimano Exage 3000 S FB… díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 11. února 2010 v 16:30 ® Dawee
-
Já používám mělký cívky třeba na plavačku nebo na feeder jelikož nemusim dávat spoustu podkladovýho vlasce pod kmenovej abych měl cívku plnou, 150 m mi vždicky stačilo
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 23:22 ® Homer
-
Na plavanou používám ne všech navijácích pouze mělké cívky. Ještě se mi nestalo, že by mi 100 m vlasce nestačilo.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 19:26 ® osprey
-
Mělké cívky používám rád. Nemusím do navijáku dávat spousty podkladového materiálu. Malé navijáky pomalu navíjejí a mají jemnější soukolí, do větších se zas vejde nehorázně moc vlasce. Na moje chytání je naviják 3000 s mělkou cívkou naprosto ideální.
Existují i hodně mělké – matchové cívky, kam se vejde jen asi 100 m osmnáctky. Pro lov na plavanou to ale ve většíně případů bohatě stačí.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 17:11 ®
-
Pokud se nepletu, tak ta cívka má větší průměr navíjecího válce, takže se na ní vejde méně vlasce. Je to vhodné například, když feederař nechce ničit jemný malý kolovrátek těžkou zátěží (vyvážit lépe prut, lépe nahazovat) a také nechce plýtvat vlascem. Dá tam větší naviják s mělkou cívkou, nemusí navíjet tolik vlasce, aby naplnil cívku, a navíc může použít větší kolovrat.
reagovat