Chytej.cz

Nezapomínáme na některé rybky? necteno

9.2.2010 | Ciffik | 26.839 zobrazení | 34 odpovědí

Byl bych strašně rád, kdyby se našel někdo, kdo by sem hodil fotky např. slunčnic, slunek, blatńáků, okounků pstr., hrouzků kesslerových, dlouhovousých, běloploutvých a takovýchto rybek, nejlíp na co a kde jste je chytili…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 7. února 2012 v 18:43 ® stump
stump

Jako kluk jsem chytal v zahradnické, zavlažovací nádrži koljušky tříostné. Fotku bohužel nemám, tenkrát měl foťák málokdo. Zřejmně je tam vypustil nějaký akvarista. Lovit se daly na obyčejnou nit bez háčku. Stačilo na nit uvázat žížalku a koljuška, která jí do sebe nasoukala, už nezvládla včasné vyplyvnutí.

reagovat
Neděle 5. února 2012 ve 20:59 ® 

Zachvílku budou tyhle rybky cenější..Nebo spíš už teda jsou.

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 21:08 ® osprey reakce na …
osprey

Knak> Ochrana je papírová záležitost. Rybka je to krásná a žádný papír to nevylepší. Jako kluk jsem je chytal do ruky, ale už tam nejsou. Teď žiju v jižních Čechách, ale máme jich tu málo. Viděl jsem ji za posledních 10 let asi dvakrát.

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 20:29 ® sears.13
sears.13

reagovat
foto/forum/2010/th-img12393.jpg
Pondělí 8. března 2010 ve 14:10 ® Knak
Knak

I přesto, že není mřenka chráněná mě mrzí že při čištění zdrží skončí ve lžíci bagříku. To samozřejmě platí o všem vodním živočišstvu.

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 22:48 ® Cudla
Cudla

Kdysi byla ,ani sem to nepostřeh že to zrušili.Rád je pozoruji jak „luxujou“betonový koryto převaděče,jsou tam i kusy tak 15cm.Je to paráda

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 22:06 ® osprey reakce na …
osprey

Knak> Dalo mi hrozně práce zjistit, jak to s tou ochranou je. Tak jak je to teď v atlase, tak to skutečně odpovídá současným zákonům. Opravdu chráněná není.

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 22:00 ® hering
hering

Knak> Cudla> Není chráněná.

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 21:44 ® Cudla
Cudla

Je chráněná,a než ho čistili tak se tam občas vyskytovaly i mihule.

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 20:22 ® Knak reakce na …
Knak

Cudla> Je to tak v tom převaděči jsou mřenek mramorovaných mraky. Už jsem i viděl jak zde čistili jednu zdrž, vodu přes tuto zdrž přemostili trubkou a naplaveniny i s mřenkama vybagrovali do křoví. To mě tenkrát docela naštvalo. Pokud vím tak je mřenka chráněná, nebo se mílím?

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 22:11 ® Cudla
Cudla

Mřenka se vyskytuje ve velkém množství v podkrušnohorském převaděči a taky jich tam kvanta zahyne když zastaví vodu hlavně v létě se uvaří,v loužích­.Ještě ze je tam dost míst která jsou pod zemí a tam je chlad tak přežijí a znova se vytřou

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:06 ® hering reakce na …
hering

spike> Jak kde!U nás je ještě hojná a i ta druhá rybinda taky.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12384.jpg
Sobota 6. března 2010 v 19:54 ® spike reakce na …
spike

pipa> jj dřív jich bývalo moc, pod každým kamenem v potoce byla jedna. Teď v úseku tak 2km nasrefíč na např 5 mřenek a máš velké štěstí.

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 19:49 ® pipa reakce na …
pipa

spike> jako malej sem je chytal v potoce do ruky,no ated sem ji dostal do čeřenu!!

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 19:32 ® spike reakce na …
spike

pipa> jj mřenka taky zajímavá rybka která se schová pod každý kamen

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 19:18 ® pipa
pipa

A tadle mřenka tež překvapila !!!

reagovat
foto/forum/2010/th-img12382.jpg
Sobota 6. března 2010 v 19:15 ® pipa reakce na …
pipa

Knak> no chytil sem jen jednu a před rokem a pul, Chytil kamoš druhou

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 18:51 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Knak> myslíš toho piskoře co posílala Ivetka?

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 17:30 ® Knak reakce na …
Knak

Budu asi za blbce, ale kdo se neptá ten se nic nedoví. Tuhle potvůrku neznám, co je to zač? Typoval bych to na nějakou mřenku.

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 17:27 ® Knak reakce na …
Knak

pipa> Slunečnice jsou nádherný, škoda že je tu nikde poblíž nemáme.

reagovat
Pátek 5. března 2010 ve 21:26 ® spike reakce na …
spike

cormoran> ty ryby se dostanou všude:) akorát na hlavním toku řeky jsem se s nima ještě nesetkal

reagovat
Pátek 5. března 2010 ve 21:25 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Jeden krasavec z Odry…

reagovat
foto/forum/2010/th-img12374.jpg
Pátek 5. března 2010 ve 20:30 ® pipa
pipa

Jedna slunečnice krasavice..

reagovat
foto/forum/2010/th-img12372.jpgfoto/forum/2010/th-img12373.jpg
Středa 3. března 2010 ve 22:51 ® cormoran
cormoran

spike> Tyhle potvory se třou několikrát do roka, takže s tou štikou v rybníku to bylo asi vítězství. Ne všude jim ale tak šmakujou. Před pár lety byl náš hospodář u výlovu jednoho soukromáku, kam si majitel vysypal kbelík střevliček s tím, že si tak zajistí stálej přísun potravy pro dravce. Když rybník po nějaký době slovil tak zjistil, že štiky dosáhly minimálních přírůstků a vůbec nebyly v kondici, kdežto okouni byli jak buchty. Těm očividně tahle rybka jako potrava nevadila, ale štiky na ní pouze přežívaly..Těch střevliček tam bylo tolik, že mu při odpouštění neustále ucpávaly jemný česlo:-D

reagovat
Středa 3. března 2010 v 19:59 ® Knak
Knak

Tyhle střevličky jsem chytil náhodou a koukal jsem na ně jak chráněný zvíře protože jsem neměl ani potuchy že je tady na Zaječicích máme. Naštěstí je tu stíhají okouni udržovat v rozumném množství.

reagovat
Středa 3. března 2010 v 8:31 ® 

Když jsem byl malej,tak jsme chodili chytat ryby do ruky.Pěkně chytit,dát je do nějaký nádoby,prohlídnout si je a pak zas pustit.V tý době sem ještě nevěděl,že takový třeba střevličky vidim poprvé a možná i naposled.Zlatej Jílovák,a doba kdy sem neměl vůbec o ničem páru.Hnedka bych to vrátil

Hlavně se prosimvás nechytejte toho jak sem chytal a co se smí a nesmí.Každej nějak začínal a bylo mi 7–8 let

reagovat
Středa 3. března 2010 v 8:04 ® spike
spike

cormoran> bývali doby kdy u babičky na rybníku nic nešlo chytit než tyto střevličky. Za hodinu lovu jsi jich na břeh dostal i 50. Rybolov pak už přestal bavit. Brali i když jsi dal na háček kuličku z hlíny.:-D od doby co je v rybníku štika jsem o střevličku rok nezavadil.

reagovat
Úterý 2. března 2010 ve 23:24 ® b.gun reakce na …

Pleteš …

reagovat
Úterý 2. března 2010 ve 23:22 ® cormoran reakce na …
cormoran

Dawee> Obě jsou to střevličky, akorát ta první bude asi mamina, takže je trochu bachratější:-)

reagovat
Úterý 2. března 2010 ve 23:08 ® Dawee
Dawee

Knak> na leví fotce by mněla bejt hořavka duhová a na praví střevlička východní estli se nepletu

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1