Chytej.cz

Atlas ryb na Chytej.cz necteno

8.2.2010 | | 2.247 zobrazení | 11 odpovědí

Tak to jsem nečekal. Je to paráda. Nic lepšího jsem neviděl. Moc se mi to líbí a je tam opravdu vše. Co vy na to???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 11. února 2010 ve 23:56 ® b.gun reakce na …

osprey> O blatňákovi se zmiňuji kvůli tomu, že jsem před časem četl někde nějaké pojednání o snižujícím se početním stavu této rybky na Slovensku, a zmiňovali se tam o zvažovaném projektu, kdy by populace části jednoho z teritorií rozšíření mohla být podpořena vysazením v Podyjí.

reagovat
Čtvrtek 11. února 2010 v 18:44 ® osprey
osprey

Aktuálně se zpracovává hlaváč černoústý. Máme ho už asi dva roky na dolní Moravě a Dyji.

Podařilo se mi získat fotky a nedávno i dostatek informací, abych ho mohl zpracovat. V žádné české knize zatím dostatečně podrobně zpracovaný není, až tenhle týden jsem objevil vynikající a kvalitní text.

reagovat
Čtvrtek 11. února 2010 v 18:42 ® osprey reakce na …
osprey

b.gun> Ahoj. Blatňák je nejblíž na Slovensku. Pokud bych ho dělal, musel bych přidat všechny slovenské ryby. Snad až mi trochu otrne, tak to udělám.

Měl bych k tobě ale jednu prosbu. Na základě tvých připomínek jsem dal do kupy tu ochranu ryb a abych usnadnil život druhým, bude v úvodu atlasu pasáž o tom, jak to s tou ochranou aktuálně vypadá. Kdyby ses mi na ten text podíval dřív než ho tam dáme, byl bych ti velmi vděčen. (pokud bys to pro mě chtěl udělat, pošli mi, prosím, osobku).

reagovat
Čtvrtek 11. února 2010 v 15:51 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

majlant> Ta už tam je od začátku :-)

reagovat
Čtvrtek 11. února 2010 v 15:43 ® 

uz vím je to Střevlička východní. ze jo???

reagovat
Úterý 9. února 2010 ve 12:06 ® b.gun reakce na …

osprey> A co blatňák tmavý, neplánuješ v atlasu záložku pro tuto vzácnou drobnou rybku? Když už tam jsou z pohledu naší ichtyofauny tací exoti, jako jeseteři „bůhvíjací“ …

reagovat
Úterý 9. února 2010 v 10:31 ® Ciffik
Ciffik

moc povedená práce, nad kterou museli strávit mnoho hodin…navíc z kvalitních zdrojů, které se mi staly pomalu biblí…co vím od ryb a mihulovců nic lepšího nevyšlo…snad jen jěště ekologie ryb od Pivničky, ale to už je dnes nesehnatelné…osobně ji mám v nafocené verzi a časem se ji budu snažit dostat do pc verze…

moc povedená práce..jinak s tím novým druhem nemám páru, procházel jsem ho sice zběžně, ale nic mě netrklo…

reagovat
Úterý 9. února 2010 v 10:05 ®  reakce na …

osprey> Tak to mě potěšilo hodně.Už tak je tam toho mraky.Chválím jenom chválím. Co to bude za rybičku prozraď ten druh pls.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 23:15 ® osprey reakce na …
osprey

majlant> Budeš se divit – ale ještě se bude doplňovat. A hodně. Chybí obecné části – zatím je hotový slovník pojmů a anatomie ryb, něco fotek (třeba vyza se blbě shání) a přidám i jeden nový druh, který se u nás objevil velmi nedávno.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 15:57 ®  reakce na …

spike> presne. Vsechno tam najdes.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 14:53 ® spike
spike

Atlas je podle mě parádní, líbí se mě, že u každé ryby je napsaný její výskyt a jakýma způsobama se chytá. Vždy když něco potřebuju o dané rybě vědět, jednoduše kliknu a můžu číst.

Prostě super dávám jednu velkou 1:)

reagovat