Vyhledávání
SpeedMaster X Amnesia
8.2.2010 | | 9.964 zobrazení | 31 odpovědí
Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi
Sema Amnesia 3.9m
a
Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)
Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).
Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 8. února 2010 v 10:35 ® tomashr
-
Amnesia zas až tak šíleně tuhá není – jo, akce je primárně špičková, ale pod zátěží se pak docela slušně prohnou i další díly blanku. Navíc to je podle odhozové zátěže spíš něco mezi M a H – oficiálně do 90g, zatímco většina heavy je do 110g. Já osobně na Amnesii nedám dopustit, je to můj nejoblíbenější prut, akcí a odolností při zdolávání srovnatelný s heavy, naopak ale citlivost špiček se může měřit s kdejakým lightem.
Se Speedmasterem to ale porovnat neumím, ten nemám.
reagovat