Vyhledávání
Jak dlouhý prut na vláčku?
6.2.2010 | Herri | 8.425 zobrazení | 57 odpovědí | upravit
Petrův zdar, chtěl bych poprosit, aby mi někdo poradil s délkou prutu na přívlač. Začínám s vláčením a zatím jsem si udělal jasno v tom, že budu chtít zakoupit prut s vrhací zátěží 10–30g. A teď, bude lepší prut 270cm nebo 210cm? Nebude se třeba s prutem 210cm lépe zasekávat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 11. února 2010 v 16:33 ® Dawee
-
já používám starší 2.70 do 40 gr a můžu jenom doporučit, vejdu se snim i k poměrně zarostlý řece a i práce s nim je bezproblemová
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 16:23 ® macino ambrossiny
-
kluci kluci vy se tady pořád dohadujete a přitom jste radama tak půl na půl a mladý pořád stejně neví který…zatím Kazan (myslím to byl on) to vzal logicky a poradil mu aspoň s tím navijákem, že ho má našroubovat na zkoušený prut to je podle mě podstatnější vyváženost prutu aby se mu pohodlně chytalo!!! jestli 210 nebo 270 je fuk tam jde o to s čím se mu bude líp manipulovat a samozřejmě aby to ladilo s tím navijákem…a samozřejmě když má mít jeden prut tak by měl být takový nějaký universální (to slovo nemáte moc rádi) co se týče gramáže a to kam s tím švihne záleží na letových vlastnostech nástrahy a její váhy…zabývání se tímto tématem hlouběji je už potom otázka toho aby si samozřejmě koupil víc prutů
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 ve 14:32 ® frenki
-
záleží na co to budeš potřebovat, a co budeš chytat, jestli ze břehu a nebo budeš brodit, a taky na jaky vzdalenosti budeš nejčasteji chytat, ale pro začátek je asi nej 270 nebo 240cm, měj se:)
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 ve 12:04 ® Rebel
-
Zdravím : léta vyzkoušený a z praxe můžu potvrdit , že ze břehu je ideální 2,70(samozřejmě že na delší hody a větší vodu jako je třeba Orlík může být i delší), a na menší toky ,mezi keře a rákosí,z loďky je ideální 2,40. Čus
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 20:14 ® jersey reakce na …
-
Skalenejřízek: Já nevím, ale mám 210 prut a jsem v poho.Pravda, hodně ho používám z lodi, ale chodím i na Labe a Vltavu a nemám s tím problém.Nepotřebuju s ním házet 60 metrů.A jak jsem psal níže, vytáhnu s tím i metrové ryby.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 19:45 ® tucnak11 reakce na …
-
sethy> Jerkovy take jisou s větši gramařy coš nevěřym tomu aby on si koupil prut 20–50 gr a většinou se chyta na šnury tak o zatnuti i takovym kratkym neni pohyb.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 19:00 ® Jak.novi reakce na …
-
Skalenejřízek> Já 210 používám i na větší řeku normálně a bez problémů.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 18:56 ® Skalenejřízek
-
Jeden vláčák nestačí.Jako univerzál bych viděl prut o déce 270. Na větší řeku a vodní nádrže bych šel min do 300. .Čím delší prut tím lepší zásek a delší nához. 210 je tak na potok nebo na loď.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 15:21 ® Kazan
-
Pokud máš možnost tak si půjč různé délky od kolegů rybářů a vyzkoušej si která délka ti sedne. Jestli tuto možnost nemáš, a protože nezmiňuješ naviják, předpokládám, že máš již nějaký s kterým budeš chodit vláčet. Vem si ho do obchodu a našroubuj na pruty z kterých budeš vybírat, sestava by měla být vyvážená. Sestavu si podržíš v ruce, snad ti to více napoví, co se ti bude dobře držet a co ti pro začátek vyhoví.
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 12:03 ® Homer
-
Kdybych se měl rozhodnout pouze pro jeden vláčák, tak bych volil 2,4. Jestli Tě přívlač chytne, stejně potom dokoupíš další a další.
reagovat - Středa 10. února 2010 v 10:39 ® Robur
-
tak jsem se zamyslel, jak by ta anketa Chytej volí universální vláčák měla vypadat: byly by dvě otázky se 3 max. 4 možnostmi:
I. Prut jaké délky používáte nejčastjěi na přívlač: a/ do 210cm včetně b/ do 250cm včetně c/ nad 251 cm
II. Jakou gramáž má váš nejčastěji používaný vláčák a/ do 10g b/ do 30 g c/ nad 31 g
samozřejmě se dá polemizovat o navrženém rozpětí, ale myslím, že by to mělo rozetnout naše akademické plky
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 20:50 ® Kantik
-
2,10 – 2,40 a zátěž 10 – 40 g.
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 20:39 ®
-
vondras> univerzál je základ. Každý prut by měl být uníverzál. všechny mé pruty byly, jsou a budou univerzály. I speciál na modrý wob musí být univerzál.
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 20:35 ® sus1 reakce na …
-
sethy>
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 20:34 ® sethy reakce na …
-
sus1> Srandičky srandičky
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 20:15 ® sus1
-
sethy> Ale já nemluvim má na to nebo nemá,já mluvim o tom,že když vyskouší,tak určitě bude volit na příště to lepší.Navíc teda,jestli ho tobaví hooodně,tak by mu otec něco za litr mohl pořídit,ale jak píšeš ty,jestli otec na to teda má.A nebo bys mu mohl nějakej věnovat,když jich máš tolik.
reagovatJá už nevim jak to napsat,aby bylo pochopeno.
Já vim,s vysokoškolákama je někdy ,,práce".
- Úterý 9. února 2010 v 19:05 ® sethy reakce na …
-
tucnak11> chytá tak hodně lidí a je jedno jestli ze břehu nebo zabrodím, pořád hážu stejně daleko
reagovatA co treba jerkove pruty. 180cm klidně s jerkem nahodím 50m i více a jsem schopný na tu vzdálenost zaseknout. Jsem borec? Ne, jen průměrný vláčkař.
- Úterý 9. února 2010 v 19:02 ® sethy reakce na …
-
sus1> Podívej, chodím už od malička na ryby s jedním kámošem a i přesto že si mé pruty pravidelně pučuje, tak na ně prostě nemá a musí si vystačit s 2 levnějšíma prutama. Někdo ty peníze nemá a nemůže si dovolit to co by chtěl. Podotýkám že dotyčný vláčí hodně.
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 18:46 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Obejde, do té doby,než vezme do ruky něco jiného.Pokud ten kluk chodí hooodně qvodě a vezme do ruky něco jiného??myslim si, že tu změnu rozpozná okamžitě a uvítá ji velice rád,to se vsadim.Pokud jen tomu trošku rozumí,musí uznat.
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 18:45 ® tucnak11 reakce na …
-
sethy> s břehu tak si borec.
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 18:11 ® sethy reakce na …
-
tucnak11> S tím nesouhlasím. S 2m prutem zasekávám na šířku moravy bez problémů a nejen já…
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 18:10 ® sethy reakce na …
-
sus1> to si právě nemyslim. Představ si malýho 10letyho kluka. Ten na to nemá, ale chodí každej den vláčet se starým teleskopem, baví ho to a co…obejde se be zdrahyho prutu. Jasný když na to mám a chci koupím si prutu víc (sám mám asi 15 vláčáku). Ale pořád si myslím že to o výbavě není.
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 17:40 ® jersey
-
Nevím, vláčím relativně chvilku, (cca 4 roky), mám Daiwu, 210 cm a jsem s ní víc,než spokojenej.Je to proutek hrozně příjemnej do ruky, vytáhl jsem na něj i ryby téměř metrové,(štiky,sumejší mimčo asi 80) úplně bez problémů.Určo letos koupím ještě jeden delší, ale nijak nespěchám.V každým případě budu kupovat podle toho, jak mi sedne do ruky…
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 16:59 ® tucnak11
-
Po prvni jak ti uš psali kde hceš chytat 210 cm prut tak jen na pstruhove a nebo s lodky,a že lepši zatneš to je omyl,uš tebe vidim kamo jak v 40 m zatinaš 210 cm prutem,nahodit nahodiš jen nezatneš.
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 16:36 ® sus1 reakce na …
-
sethy> O výbavě to začíná bejt,když tomu začneš trochu rozumět.
reagovatJestli jde někdo 15,20× za rok vláčet,tak určitě nemá cenu kupovat nic drahýho,to je fakt.
- Úterý 9. února 2010 v 16:34 ® sus1 reakce na …
-
Já měl ve 210tce Jaxona Crystal,5 – 20Gr a už bych si ho nikdy nekoupil a ani nikomu nedoporučil.Takovou mam zase zkušenost já.Ale zase na druhou starnu,co nevyhovuje mě,může vyhovovat druhému.
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 13:49 ® tomashr reakce na …
-
jees> Já tedy mám vláčáky asi 4 od 180 do 270cm a můžu s jistotou říct, že kdybych se nedejbože musel rozhodnout jen pro jediný z nich, tak určitě zvolím Jaxon Perseus 210cm. Je to na chytání hodně příjemné, lehké, člověk se nenadře, přitom se ale zvládne i docela velká ryba. 270cm užívám taky, ale nejpoužívanější u mě určitě není…
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 13:35 ® sethy
-
Já bych to zas tak nehrotil. Začínal jsem s teleskopem a pár rotačkama a jak jsem byl rád. Když jsem pak dostal cca k 12tým narozeninám dvojdílnej vláčák 270cm 10–40 byl jsem štastnej jak blecha a chytal jsem sním všechno ještě pár let. Není to o výbavě…
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 12:36 ® jees
-
vondras může mít celkem pravdu s 2,7m jako nejčastější délkou, svědčila by o tom i nabídka na e-shopech kde prodávají jen to co opravdu jde na odbyt a kde je 2,7 většina
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 12:23 ® Hony
-
Začínal jsem s 240, pak 300 a nyní mám 275. Holt záleží na každém co mu vyhovuje.
reagovat