Vyhledávání
Rybaření Chorvatsko
2.2.2010 | Bobr111 | 15.128 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím všechy, nemáte někdo zkušenosti s rybařením na Vranském jezeře v Chorvatsku? V létě jedeme do Biogradu, odtud by to mělo být kousek. Nevíte, jaká je tam dostupnost (bus, kolo)? Za jakékoli informace moc díky.JR
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 15. července 2011 v 11:43 ® kerob reakce na …
-
jarysek> jak kde, v Chorvatsku, v Dansku a treba v Nemecku kolem Rujany ano… a urcite je tech mist vic.
reagovat - Pátek 15. července 2011 v 11:33 ® jarysek
-
na more musi byt povolenka??
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 v 15:10 ® MatesKGB
-
Ahoj kolegové,
koncem měsíce se chystám asi 3km od tohoto jezera a chtěl jsem se na něco optat, zatim jsem to tu moc nevyčetl..
Nevíte někdo kolik stojí povolenka na den nebo na nějaký kratší časový interval než týden?popřípadě kde se kupují, obchod, kyosek a pod… A hlavní věc, nevíte jak tam jdou dravci?budu si sebou brát pouze přívlačák takže štika, candoš a pod…
Díky moc pánové a dámy
reagovat - Pátek 9. července 2010 v 7:26 ® LuboO reakce na …
-
DJ> ja idem do Chorvatska k miestnemu rybarovi, u neho mam celodennu rybacku na lodi zdarma jeden den, potom pyta za cely den pre dve osoby 40 €. Ale prašivec to nie je.
reagovat - Středa 7. července 2010 ve 12:54 ® DJ
-
Zkoušel jste se někdo z vás dohodnout s místníma ? Mohlo by bejt zajímavý vyrazit se zkušeným rybářem a zaroveň dát vydělat i jemu. Kolik si tam ti prašivci asi řeknou až to zkusím.
reagovat - Středa 7. července 2010 ve 12:41 ® 3stan reakce na …
-
Robur> zalezi kde v ciernej hore budes,ale myslim,ze na rozdiel od popisov kolegov sa da ulovit aj ryba jedlej velkosti. Druh ryby neviem,ale utocili mi na bielu chobotnicku, rovnako sa podarili na nu aj kalamare. Bolo vidiet lovit aj makrely, podla slov predavaca je dobre postavit sa na molo a rvat to co najdalej od brehu. Kontrola nebola ziadna,nastastie
reagovat - Pátek 2. července 2010 v 9:41 ® Koudy reakce na …
-
osprey> jo to asi jo
reagovata taky si myslím že se s turistama zrovna párat nebudou… Ale je fakt že v černé hoře jsou rádi za každého turistu…navíc je tam myslím spoustu jiných záležitostí kde by se dala vyvinout policejní činnost
- Pátek 2. července 2010 v 1:36 ® osprey reakce na …
-
Koudy> Na druhou stranu, když bude nějaký policajt potřebovat vykázat nějakou činnost, projde se po pláži, sebere pár turistů bez povolenky a pokud jde o pokuty, slyšel jsem, že oškubat člověka tam dovedou pěkně…
reagovat - Středa 30. června 2010 ve 23:26 ® Koudy reakce na …
-
osprey> jj,přesně tak,nikdy mi nikdo nic neřek a to jsem chytal i v přístavech… Z lodi bych to taky neriskoval…taky jsem slyšel že po tom celkem jdou…v černé hoře jsem viděl místní se vracet z ranního lovu z moře a měli v lodi pár ryb kolem 70…ale nevím co to bylo,vypadalo to jak takový štíhlý tuňák
reagovat - Středa 30. června 2010 ve 22:49 ® osprey reakce na …
-
Koudy> Oni na ty čudlobijce relativně pečou. Ale dost jdou po lovících z lodí – ti totiž můžou chytit i celkem pěkné ryby.
reagovat - Středa 30. června 2010 v 19:53 ® Koudy reakce na …
-
Robur> já tam byl loni,čudly u břehu jsem škádlil a nikdo mi nic neřekl
reagovat - Středa 30. června 2010 v 16:44 ® Robur
-
pojedu do Černé hory – je tam třeba povolenky, budu škádlit jen čudly bičem ze břehu
reagovat - Středa 17. února 2010 v 0:02 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Letos chci ulovit nějaké mořské ryby taky jen kvůli fotkám. Nejlépe každý druh jen jednou. Beru si jen pytlačku, prut se mi tam tahat nechec. Vlasec použiji asi tak 0,14 mm. Ale pravda je, že když mezi těma rybama plaveš, je to úplně jiný pocit, než kdybys je jen tachal na vlasci. Takovej hezčí a vidíš ryby ve svém přirozeném prostředí.
reagovat - Úterý 16. února 2010 ve 23:53 ® osprey
-
Jak.novi> Jehlici jsem jenom potkal pod vodou a pak jsem narazil i na druhou. Ta asi dostala lodním šroubem. Vypadala jak rozlomená na tři kusy a už se k ní stahovaly ostranky a krabi.
Ale nejlepší rybolov byl na slizony paví – vzal jsi kus mušle, dal jsi to do hrsti a oni vylezli z děr a do té hrsti ti nalezli. A když jsi sklapnul a oni stihli utéct, vlezli ti tam příště… Nebo ti tři až pět ryb naráz rvalo to maso z mušle z prstů – člověk měl so dělat, aby mu ho nevyrvaly.
reagovat - Úterý 16. února 2010 ve 23:38 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Děkuju za odpověď. Já jen, že jsem v tvým článku v Kajmanu viděl tu jehlu mořskou. Děkuju za upřesnění.
reagovat - Úterý 16. února 2010 ve 23:12 ® osprey reakce na …
-
Filip00> Jo, s tou pytlačkou to není problém. Lovil jsem tak jen kvůli fotkám. Ale přijde mi to zbytečné. Já chodil za rybami tam dolů. Je to mnohem zajímavější. Některé prvky jejich chování si člověk lovící na udici nikdy nemůže uvědomit.
reagovat - Úterý 16. února 2010 ve 23:10 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Jo, jehlice rohozobá. Žijou i tam.
Jehlu (Syngnathum typhle – snad je to dobře) jsme chytili i do ruky, ale ta je hnědá, silná jak tužka a má tak do 30 cm.
reagovat - Úterý 16. února 2010 ve 21:26 ® lowend
-
Byl jsem tam pred 2 lety. Podle infa od mistnich je problem, ze dochazi k postupnemu zasolovani jezera a k ubytku ryb. Je to mozne. Hodne bude zalezet na pocasi. Pokud trefis takove vedro jako ja, tak bych doporucoval se na jakekoli rybareni vykaslat. Pokud ne, tak to muzes zkusit. Ja si koupil povolenku na more a musim rici, ze to byla kravina jako hrom. Rybicky jsou tam moc hezke, zvlaste kanic pismenkovy, ten utocil na woblery i trpytky, chtelo to tahat nade dnem. Jenze velikost byla tak do 20 cm (to jsem mozna prehnal). Jehlici jsem videl pri potapeni, ale zdrhla velice rychle. Rovnez pri potapeni jsem mezi utesy pri brehu narazil na velkou klec, kterou tam dal zjevne mistni rybar. V kleci se pri jejim viku vznasely kusy bile veky a uvnitr byly nejake male uveznene ryby a par krabu. Moje doporuceni je rezignovat na lov ryb a zkusit si najit jinou kratochvili. Mimochodem, vyborne tam upravuji ryby a ostatni morske potvory, doporucuji ochutnat napr. macku skvrnitou.
reagovat - Pondělí 15. února 2010 ve 23:49 ® Filip00 reakce na …
-
osprey> to nevím já měl na rybolov v Chorvatsku svůj styl,neměl jsem prut tak jem koupil pytlačku, (šnorchl a brýle jsem měl z Čech),chytal jsem podsebou (ležel jsem na hladině a spouštěl háček metr podsebe)nejvíc se mi líbilo, že člověk neviděl ani šupinku a jakmile jsem rozmělnil střídku bylo všude plno velkých ryb, ale jen do té doby něž jsi je zvedl nad hladinu to se pak proměnily v malé rybičky vesměs do 10cm. celkem mě to zmátlo jak brýle a voda rybu zvětšovala.
reagovat - Pátek 12. února 2010 v 8:23 ® velkypepa reakce na …
-
Taky se mi to podařilo loni v Chorvatsku v malé rybářské vesničce-Stará Baška. Tváří v tvář a hned dva kousky. Vůbec se nebály, to spíš já jsem se cítil divně, i když je jasné že vám ta hezká rybka nic neudělá. A místní je tam v podvečer z mola tahali jednu za druhou…vše kolem 80cm.
reagovat - Pátek 12. února 2010 v 0:19 ® pako2
-
na Vranském jezeru jsem chytal asi před 7 lety na to m konci u Pakoštane. jsou tam kapři štiky prý i sumci, ale já se tam nejvíc vyřádil se slunečnicemi, braly u břehu u rákosí skoro na všechno, ale muselo foukat ke břehu. jinak Chorvati chytali na sušenou kukuřici do které měli navrtanou dirku a házeli k bojkám, kde měli zakrmeno. ve dvou nachytali za víkend kufr u Žigula plný a jeli pryč, co jsem se s nima bavil měli to hospody. na moři jsem to zkoušel, chce to malé háčky u pobřeží na malé ryby a jde to i na kuličku chleba nebo housky. zkus to dneska to už může být jinak.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 19:07 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Ta jehlice, ketrou jsi viděl v Chorvatsku byla jehlice rohozobá?
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 18:46 ® osprey reakce na …
-
Filip00> Jehlici jsem potkal ve vodě tváří v tvář. Super zážitek. Za dva dny nato ji někdo sejmul…
Na prut jsem je chytal v jižním Švédsku, připomíná to trochu lov bolena.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 10:01 ® Filip00
-
já jsem tam chytal na škeble byla to nej nástraha, potřebuješ drobné háčky jelikož ty ryby jsou dosti malé, a na dně sedí zmiňovaná jedovatá ryba, myslím že způsobuje paralýzu, ty jsem vyháčkovával tak že to tu ani nemohu psát, jinak místní rybář chytal na zhruba 5 cm kousky ryb a co jsem viděl tak nej chytl jehlici měla asi 50cm a tloušťka jako náš úhoř možná slabší.
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 21:54 ® osprey reakce na …
-
Bobr111> Musím to teprve spáchat. A na spoustu věcí odpovědět neumím. Sám jsem tam nechytal. Kdybych to do té doby nevydal, napiš mi osobku a já ti pošlu pracovní verzi textu a náhledy fotek.
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 21:13 ® hering reakce na …
-
Poldík> Že by ropušnice?!
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 8:45 ® Poldík
-
Slyším Biograd a je my mdlo,poněvadž jsem neznal rybí populaci.Za nástrahu jsem používal šneky(jejich tam plno).No a přišel záběr,ryba na břehu podobná našemu Okounovi a bylo to všechno moc jednoduchý,až do chvíle,kdy jsem se píchl o její hřbetní ploutev a skončil s otravou v nemocnici,tak doufám,že Vám se nic takového nestane.
reagovat - Středa 3. února 2010 ve 13:37 ® Jak.novi
-
Bobr111> Osprey datum publikace napsal. Mezi březnem a dubnem.
reagovat - Středa 3. února 2010 ve 12:59 ® Bobr111
-
osprey> Zdravím, díky za informace. Ještě se zeptám, kde tedy bude Váš článek publikován? Rádi bychom se k jezeru také vypravili a rozmýšlím to chytání. Tam jak je ten kemp, tam je to i pro turisty na koupání a pro rybáře jsou místa jinde? Jak se tam vlastně chytá a na co, může se krmit nebo používat boilie, když je to ptačí rezervace? Nebo je to spíš na ty sumce a štiky než na kapry? Někde jsem četl, že tam používají styl jako je feeder. A co cena, kolik stojí povolenka? Ještě jednou díky za odpověď JR
reagovat - Středa 3. února 2010 ve 12:58 ® Bobr111
-
Zdravím, díky za informace. Ještě se zeptám, kde tedy bude Váš článek publikován? Rádi bychom se k jezeru také vypravili a rozmýšlím to chytání. Tam jak je ten kemp, tam je to i pro turisty na koupání a pro rybáře jsou místa jinde? Jak se tam vlastně chytá a na co, může se krmit nebo používat boilie, když je to ptačí rezervace? Nebo je to spíš na ty sumce a štiky než na kapry? Někde jsem četl, že tam používají styl jako je feeder. A co cena, kolik stojí povolenka? Ještě jednou díky za odpověď JR
reagovat