Chytej.cz

Docházka necteno

9.1.2005 | Klon | 2.744 zobrazení | 14 odpovědí

Chtěl jsem se zeptat jestli souhlasíte se zapisováním docházky na MP vodách:Vím že někde to je zavadéné už dýl, ale jaký to má důvod a jak budou chtít využívat ty data. Podle mě to je zbytečný a jak to bude s úlovkáčem bude se to tam vše vejít?, a když né tak budeem lítat pro nový?Nevím jak to je ještě jsem si pro papíry nedošel nechávám to až na schůzi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 11. ledna 2005 v 19:35 ® hosoj

Je to proste dany a me to teda tak neprudi jako to, ze jsem student VS do kapsy hluboko a platim za povolenku stejne jako dospeli, vydelecne cinny. Nemam nic proti zdrazeni a vubec ne, kdyz se to odrazi na zarybneni, ale nechapu proc ten deficit dohani na studentech a duchodcich. Bral bych, kdyby to zdrazili vsem. Jinak si myslim, ze ceny u nas v porovnani s jinyma statama jsou jeste krasny. Omlouvam se, ze to do tohohle tematu presne netyka, ale…

reagovat
Úterý 11. ledna 2005 v 18:38 ® Milky
Milky

Klon: Je to věc daná zákonem. (tečka)
O tom nemá na schůzi cenu diskutovat, protože by se muselo žádat o výjimku ze zákona. Asi je zbytečné o takové drobnosti spekulovat, v zákoně je totiž daleko více významějších chyb, než zrovna tohle.

reagovat
Úterý 11. ledna 2005 v 15:49 ® Bažus

Jelikož tato povinost byla na ÚN Rokoš zavedena již dříve,tak mi to není na obtíž. Navíc jsem už automaticky i na jiných revírech předem vypisoval revír. Je to o zvyku a těch 10 vteřin práce nikoho nezdrží.

reagovat
Úterý 11. ledna 2005 v 15:28 ® jake
jake

Já tady ten zápis docházky považuji za naprostou volovinu. O té statistice návštěvnosti revíru, že jsou za to prachy apod. – no budiž…(i když tomu moc nevěřím), co se týče úspěšnosti lovu – tak je to taky zkreslující, když já např. 98% ryb pouštím – a to, co si ponechám, vykazuji přece v sumáři, ne? Asi jsem proti těmto administrativním úkonům příliš zaujatý Mně by vcelku připadalo nejlogičtější zapsat revír v momentě, kdy chytnu rybu, kterou si chci ponechat. Jinak zapisovat každý revír a proškrtávat je administrativní byrokracie, která rybáře jen a jen nasírá (aspoň mně) . Kdyby se nezapisoval revír, když neberu rybu, nemusel by se proškrtávat, to dá přece rozum. Jinak u nás na tom proškrtávání RS docela bazíruje. Mému synovi to bylo RS velmi rázně vytčeno, když to neměl (coby začátečník). Hlavně mně prudí, když za den měním 3× až 4× revír a musím to neustále zapisovat – no to by mě omyli. a pokud na tom zapisování bazírují, tak ať rozšíří záznam o docházce k vodě minimálně o 50% – těch 140 řádků, které tam jsou v současné době je žalostně málo To jsem zase měl jednou epickou šíři! Howgh domluvil jsem

reagovat
Úterý 11. ledna 2005 v 0:49 ® CeP
CeP

>Klon: takovej velkej a nevi co je ceruzka?

reagovat
Úterý 11. ledna 2005 v 0:41 ® Klon
Klon

ywan: co je to ceruzka?????

reagovat
Úterý 11. ledna 2005 v 0:39 ® Klon
Klon

asi máte všichni tak trochu pravdu,o proš­krtávání taky nic nevím. Napadlo mě o tom psaní do předchozího dne ale co když pár dní nepude a pak půjde a chytí rybu tak si jí může odnýst domů a napsat na den předešlí a jít klíďo znovu,je to možná risk ale taky by to tak šlo.

reagovat
Pondělí 10. ledna 2005 v 15:02 ® Dědek
Dědek

HaD : o proškrtávání se nikde nepíše, ale dělám to automaticky. Jde o statistiku, nevidím v tom problém. A pokud je někdo vychca… tak jen dobře.

reagovat
Pondělí 10. ledna 2005 ve 12:59 ® HaD
HaD

zedus & jiris: pokud vím, tak na u vás to vzniklo právě hlavně kvůlu zapisování ryb do předešlého dne. To beru jako důvod. Jenže u nás to jen „tupě“ okopírovali od vás, ale povinnost proškrtnout jaksi chybí, takže to postrádá smysl.

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 19:57 ® rybopet

U nás na Slovensku dávajú dosť dlhú povolenku,takže 210 dochádzok mi tam vošlo v pohode. Podstata je tá,aby ryby ulovené o 2 nadránom/u Vás o 4 10hod/ neboli zapísané do predchádzajúceho dňa. Kolonka predchádzajúceho dňa sa musí o 24 hyod vyškrtnúť a hned zapísať dátum a revír nového dňa/aj ked revír je ten istý/.

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 19:34 ® jiris
jiris

zedus – jo to je taky důvod, aby si lidé nezapisovali ryby do uplynulých dní. Ikdyž lidé si najdou důvod jak to obejít.

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 19:29 ® zedus
zedus

Jak už jsem psal, na severní Moravě vypisujeme docházky už dlouho, zatím se mi ještě nestalo abych popsal úlovkáč, ale letos to bylo tak tak. Mám tam 99 docházek a ještě tam nějaké místečko je, ale narazil jsem na druhý problém a to je sumář, tam musím vypisovat všechny revíry kde jsem chytal a zbyly mi tam tři volná políčka. Zachytat si na několika revírech víc, byl bych v pasti. Řešení, jak sem zjistil, je jednoduché, požádat při výdeji povolenky o dva úlovkáče a taky to letos udělám. Jinak si tohle nařízení vykládám jenom jako statistickou záležitost, zjistí se tím jenom návštěvnost revíru a přidá se tím práce úředníkům, ale teď mě napadl další důvod, co tahle zamezení přepisování úlovků do minulého dne? Musí se totiž předešlí den bez úlovku proškrtnout vodorovnou čárou.

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 19:07 ® ywan

Ja si berem vždy so sebou ceruzku, cez týždeň si sem – tam napíšem dátum ceruzkou potom ho zgumujem a miesto mi vystačí

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 19:02 ® jiris
jiris

S těch dat zjistí návštěvnost revíru (sou za to prachy), úspěšnost (kolik ryb připada na počet docházek) atd.

reagovat