Chytej.cz

Lanka na Privlac necteno

27.1.2010 | kingkubik | 9.301 zobrazení | 46 odpovědí

dobry den.rad by jsem dostal nejakych par rad tykajichich se privlace.tento rok se chci privlaci zacit venovat na plno.potreboval by jsem poradit s vyberem lanek na privlac a s vasimy zkusenostmi.lovim na woblery od velikosti 3cm az 12cm na stojete vode.kdyz jsem kupoval obycejny lanka za 10kc malej wobler mi prestal uplne chodit.zacinam se tomu venovat nemam tudis zkusenosti s lanky od vice vyrobcu.Dekuji pre­dem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 4. května 2010 v 19:21 ® tucnak11
tucnak11

Ja použivam jen na 6 kg.Na candaty to znamena na gumy nepouživam vubec.

reagovat
Úterý 4. května 2010 v 19:20 ® tucnak11
tucnak11

Nejvice použivam Dragoše a Henz

reagovat
foto/forum/2010/th-img13314.jpgfoto/forum/2010/th-img13315.jpg
Pondělí 3. května 2010 ve 22:34 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Je to návazec na dravce. Je to tlusté, tvrdé a snese to dost. V některých případech se to vyplatí použít.

reagovat
Pondělí 3. května 2010 ve 21:11 ® džigit reakce na …

osprey> no jo,vlasec? A proč mezi ocelovými lanky?

reagovat
Pondělí 3. května 2010 ve 20:50 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Jo, takový lepší Hardmono. Když to má milimetr v průměru, dá se tomu věřit:-))

Prostě je to silný tvrdý vlasec. Čím tlustší, tím hůř k ukousnutí.

reagovat
Pondělí 3. května 2010 v 16:57 ® džigit

znáte,prosím,někdo tohle? http://www.rsp-fishing.cz/…visiline-2ks

reagovat
Pátek 16. dubna 2010 v 16:35 ® milan07 reakce na …

Používám šňůru od iron claw(authanic wire),taky stojí přes 200,– ale drží parádně…tuším,že je to firma SÄNGER

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:47 ®  reakce na …

osprey> Dikkk moc

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 ve 23:28 ® osprey
osprey

RuzzZik> Čistý kevlar vážu stejně jako vlasec. Ale používám ho jen někde. Je překousnutelný. Kevlar s lankem uvnitř jsem ještě nevázal, ale moc bych si s tím hlavu nelámal. Ty uzly větěinou drží – on ten ohnutý kov nemá moc velkou snahu prokluzovat.

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 v 11:48 ® 

Zdar Pani rybari.Chtel sem se zeptat jak navazovat kevlar lanko jestli mate nejakou vychytavku …popripade nejakej obrazek diky moc.

reagovat
Čtvrtek 11. března 2010 v 6:15 ® Shrek23
Shrek23

osprey> To já zas dělam u rotaček menší úpravy. Rozeberu ji a pak prodloužim drátek.

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 23:56 ® osprey reakce na …
osprey

sidonius> Ten Dragon není špatný. Ale používám jen silné asi na 18 kg – koupil jsem je na velké nástrahy, když jsem jel do Švédska. Nějaké na 6 kg už může mít jiné vlastnosti.

Přesto si myslím, že je to rozhodně nadprůměrné lanko.

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 23:53 ® osprey reakce na …
osprey

Shrek23> To zkusil jeden kolega na společné vycházce se mnou taky. Ze 7 záběrů měl 5 úkusů. Zrovna ten den braly dobře. Když si přišel stěžovat, ještě jsem mu vynadal. Takovej jsem já…:-) Jindy jsem chodil skoro měsíc na štiku (samozřejmě sem tam, jak vyšel čas) než mi ji jeden kluk bez lanka zašil wobem. Už se neobjevila.

U smáčka zamáčknu protihrot a lanko neřeším. Ale moje nástrahy na štiky (opravdu na štiky) mají protihroty a visí na lanku.

Dávám to sem jako názor. Nenutím tě dělat věci jinak.

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:39 ® sidonius
sidonius

zdravím, měl bych dotaz na to lanko od Dragoše a to jestli se kroutí (tedy víc než je normálně :-) ), mám wolframové lanko (myslim Microwire nebo tak nějak fakt nevim) stálo přes 200kč 5 metrů, a stačí když s ním přejedu ve vodě po větvi či po kameni, tak se hned zkroutí a můžu ho vyhoditm tak jak jsem koukal níže, že se ten dragoš celkem chválí, tak jsem se chtěl optat, zda ho koupit, já vim, že za zkoušku nic nedam, ale byl bych raději i za odpověď předem Díky Sid

reagovat
Středa 10. března 2010 v 18:23 ® Shrek23
Shrek23

To já chytám bez lanka a návazců. Používám klasickej vlasec o průměru 0,16 – 0,20 a málo kdy se mi stalo že jsem přišel o rybu. Nesmim chytat na smáčky to je pak horší.

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 23:20 ® jarad reakce na …

osprey>Neboj.Já sem takovej nevěřící Tomáš ;-)

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 23:14 ® osprey reakce na …
osprey

jarad> Doporučuju ale pevnost těch uzlů fakt vyzkoušet. Slepě věřit komukoli, to se nevyplácí.:-)

Ale jinak je to jednoduchý způsob a zatím nebyl problém. Vydrželo to i velké ryby.

reagovat
Neděle 7. března 2010 v 0:09 ® jarad reakce na …

osprey> Když Vy tak já taky:-) Díky

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 22:34 ® osprey reakce na …
osprey

jarad> My používáme dva až tři nejobyčejnější uzle, co existují, navázané za sebou (udělat očko a prostrčit). Je třeba to trochu narovnat, aby si to správně sedlo. Občas nějaké to lanko přetrhnu, ale v uzlu to nebývá.

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 18:00 ® Sting reakce na …

osprey> určitě, používám to hlavně jako pojistku při Ul vláčce, kdyby mi to právě vzala kudlička k vlasci 0,14 ale i ještě 0,16. Používám na Tvé loňské doporučení Colmic Fendreel růžové barvy a spokojenost…

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 17:49 ® dodorider reakce na …
dodorider

Sander> jasny a mas s nim zkusenosti?

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 16:07 ® MadMack reakce na …

jarad> použij postup jako při výrobě smyčky. Jen s tím rozdílem že na lanku budeš mít navíc karabinku nebo obratlík. Vznilý uzel pro jistotu zakápni vteřiňákem.

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 15:44 ® Sander reakce na …
Sander

dodorider > možná by se hodil Micro Plus (MicroWire) na 3kg.

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 15:27 ® dodorider reakce na …
dodorider

Sander> ne umyslne na stiky ne ale i tak to neovlivnis a nekdy nejakou lapnes mam raci okouny candaty a pstruhy na prute, ale jak rikam neovlivnis to a kdyz vim ze tam zubata je navazuji silnejsi vlasec jako navazec a prvni misto prochytam takto. Pak zacinam hledat na dne bez navazce

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 14:07 ® jarad

Ahoj,používám wolframová kompletní lanka,ted mám mikro plus v metráži a nevím jakým uzle to vázat na karabinku ?

reagovat
Pátek 5. března 2010 ve 23:37 ® Sander reakce na …
Sander

dodorider > chodíš s desítkou na štiky?

Pokud ne (doufám), na co lanko na tak slabý vlasec?

reagovat
Pátek 5. března 2010 ve 23:17 ® dodorider
dodorider

chlapi vlacim 0,085–0,125 mm vlascem existuje lanko vhodne na tento prumer? ja ho jako zatim nepouzival ale?

reagovat
Pátek 5. března 2010 ve 23:11 ® osprey reakce na …
osprey

Sting> Na vlasec kolem 0.14 mm by to, co píšeš, šlo. Jak se do ní opřeš, ani jednomu z těch materiálů nemůžeš stoprocentně věřit. Ale zdá se mi, že to používáš spíš jako pojistku na UL vláčku a s tím se dá souhlasit.

reagovat
Pátek 5. března 2010 ve 23:08 ® osprey
osprey

rybář kamil> Proč krátké lanko nebudí pozornost? V zorném poli ryby je pak i jeho druhý konec, kde lítá nějaký obratlík. A stačí, aby se jednou protočila a má vlasec na zubech.

reagovat
Pátek 5. března 2010 ve 22:14 ® Sting

Na malé woby a rotačky používám český výrobek Technosteel. Konkrétně ten nejjemnější na 2,5 kg. Jde normálně vázat jako vlasec a loni jsem s ním dostal na břeh kudličku 72 cm. Pak mě ještě napadá ztužený vlasec od Climaxu, nejslabší je myslím na 6,5 kg.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12375.jpg
novější starší
Stránky:   2 1