Vyhledávání
Tvar zátěže na řeku
25.1.2010 | spike | 3.352 zobrazení | 26 odpovědí
Zajímalo by mě jaké používáte na chytání v proudných úsecích řeky tvary olověných zátěží.
Nejde mi jen o to abych olovo udržel v klidu na dně ale hlavně když budu chytat v podmínkách mezi kameny například pod jezem, aby olovo co nejméně vázlo.
Popřípadě sem kdyžtak vkládejte i fotky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. ledna 2010 v 17:54 ® tucnak11
-
Jen placate a nebo namačkane broky,jak chytim vazku tak se mi stahnou a navazec mam cely.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:58 ® timbab reakce na …
-
Tady je malejch taky dost ale snažím se chytat tam kam vyjiždějí ty větší,protože jinak to je -nához,záběr,sumeček cca25–40 cm a pořád do kola.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:53 ® spike reakce na …
-
timbab> to jo morava je přesumcovaná že bych navečer nahodil žížalku:)
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:49 ® timbab reakce na …
-
Jo sumce a kapry, i když ty sumce do metru s větším jsem ještě na feeder neměl tu čest.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:40 ® spike reakce na …
-
timbab> ty s ním chytáš sumce že?
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:40 ® timbab reakce na …
-
spike> s tím mikadem co máš těch 100g nebude zas tak velkej problém,taky na něj dávám 70–100g a odhodí to bez žádnejch problémů
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:34 ® b.gun reakce na …
-
skwor> Ale zas je pravda, že s podobnými zátěžemi mi to v tom proudu připadá, že zdolávám při každém stahování …
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:24 ® spike reakce na …
-
skwor> Můj prut má špičkovou akci a bezprolémů odhodí 10g olovo třeba i na 20m. 90g jsem ještě nezkoušel ale podle toho proudu kde budu chytat budu nejspíš ty 100g házet třeba i rukou.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:13 ® skwor reakce na …
-
b.gun> Nebo naopak víš, co tomu prutu můžeš naložit. Kolega má 90g Amnesie a jak sám říká „krmítko pod 30g je pro ten prut výsměch“.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:04 ® b.gun
-
Si tu připadám tak trochu jako exot, běžně používám na feeder 110g kaprařská olova typu grippa (v případě nouze pak průběžnou „rakev“), a když chytám s krmítkem, tak minimum je 50g (a to nesmí téct moc vody) …
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:56 ® spike reakce na …
-
osprey> našel jsem ted v tvojem článku na webu ten tvar té zátěže. Je to dobrý nápad nejenom s tím spološtěním ale hlavně v tom zahnutí.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:50 ® spike reakce na …
-
Sander> můj feeder má odhoz do 90g. Když bude třeba tak to do silného prouhu hodím i rukou. To místo kde chcu chytat prostě musím na jaro zkusit ale podmínky jsou těžké.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:48 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Jojo, díky.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:47 ® Jak.novi reakce na …
-
Sander> Já nikdy nejdu nad 50g.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:47 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Já nevím, co jsem tam měl. Nejvíc chytám 40 g, ale taky 60 a 80g. Menší nemají smysl, tam stačí obyčejné placky.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:46 ® Sander reakce na …
-
spike > koukám že ty se s tím feederem vážně nemazlíš
reagovatJá mám někdy v proudu s 30g olovem problém poznat jestli tahám rybu, nebo samotné olovo.
- Pondělí 25. ledna 2010 v 18:44 ® spike reakce na …
-
osprey> aha to je dobré kapky v obchodě prodávají zhruba za 10 kč(mám na mysli ty větší gramáže). O víkendu jsem si na kapky udělal formu takže si je můžu zadarmo odlévat.
Budu potřebovat minimálně 100g kapky abych je mohl roztlouct.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:42 ® Robur
-
osobně u zátěže upřednostńuji vzhledově estetické hledisko, takže při dovažování hledím na množství karátů, které samozřejmě broušením klesají
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:29 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> A z kolika gramových kapek je děláš? Myslím tu velikost co byla na videu.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:26 ® Libor reakce na …
-
spike> záleží na síle proudu, ale jinak jsi pochopil dobře. U té placky vidím že s ní míň váznu. No a jak budeš v silném proudu, olovo bude muset být těžší aby neujíždělo, i silný proud může tu placku nadzvednout, špičku prutu nahoru aby se proud opíral o co nejmenší délku vlasce.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:25 ® osprey reakce na …
-
spike> Na kované kapky mám víceméně patent, už jsem to ukazoval v článcích i na videu – rozmlátíš naplocho a ještě prohneš. Ona se pak krásně vmáčkne do první prohlubně na dně a moc nevandruje. Jak ji zvedneš, tak naopak ji proud vynáší ode dna a to je v té chvíli dobře.
Utrháš toho půlku proti jiným tvarům olov.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:11 ® spike
-
Nejdříve mě jako zátěž napadlo půlkulaté olovo nebo třeba slza od které bych čekal že při dopadu na hladinu jde rychle ke dnu.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:04 ® Jak.novi reakce na …
-
spike> Víděl jsi DVD feeder 1? Tam se tam pomlácená kapka vyskytuje.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:02 ® spike
-
Libor> aha a jak je to s váznutím u té pomlácené?
Jinak jestli jsem pochopil tu pomlácenou kapku když ji nahodím neopře se do ní když je plochá třeba proud?
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 18:00 ® Libor
-
nejčastěji placaté kapky, dá se udělat i tak že normal kapku pomlátíš kladivem.
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 17:56 ® Jak.novi
-
Já používám jedině plochý
reagovat