Chytej.cz

AnketA necteno

9.1.2005 | Rico | 5.366 zobrazení | 24 odpovědí

Byla tu anketa o vláčkařském nářadí. tak si říkám proč by nemohla být o plavané? Hodně lidí se chystá obmněnit výbavu a nebo začátečníci nakoupit úplně novou (viz. já :D)… A proto kdo vyznává plavanou zde může napsat žebříček pedle něj nejlepších značek (budu se teď opičit, snad denyg odpustí). Pište v pořadí nejoblíbenější zančku:
1.) Prutu
2.) Navijáku
3.) Vlasce
4.) Splávku

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 17. května 2009 ve 21:27 ® vavra26
vavra26

1)Mivardi 2)Mivardi 3)Mivardi 4)Mivardi

reagovat
foto/forum/2009/th-img8733.jpg
Neděle 17. května 2009 v 16:18 ® rybář233

1.DAM 2.DAM 3.DAM 4.DAM

reagovat
Pátek 9. prosince 2005 v 15:01 ® Donald
Donald

PetrC: A proč zlobit? Normální dotaz – v klidu. Tak velké olova proto, že chytám rád na Moravě na bojku a když spustí splavy, tak to menší olova odnese. To není jako v pořadu s Hrušinským a Vágnerem, kdy se jim několik dní do předu nesmělo se splavem ani pohnout a dokonce tam byl zákaz lovu Ale tohle je jiná anketa, Jestli chceš pokecat, hoď to do osobky. Zatím zdar.

reagovat
Pátek 9. prosince 2005 ve 14:52 ® PetrC

Donald: jsem rád, že se na mě nezlobíš. Značka D. A. M. byla velice dobrá, ale jaká je dnes nevím. Vlastnil jsem jejich báječný naviják Quick 1202 a jako hlupák jsem ho prodal. Zkus svého D. A. Ma promazat a bude sloužit dál. Jak tak čtu, používáš dost naddimenzovaný vercajk, hlavně pruty. Ani olovem nešetříš. Na mě je to moc hrubé a nepoužitelné, protože se věnuji přívlači. Nakonec, nejdůležitější je to, že ryby zatím jsou a berou.

reagovat
Pátek 9. prosince 2005 ve 14:28 ® Donald
Donald

PetrC Nic zlého v tom nehledám. Možná jsem měl spíš napsat ''od začátku''. Ale to jsou jen slovíčka a už to nechme být. Jako co se týče značek, tak mám prut i naviják DAM. Prut 4,2 m, závaží do 250g. A naviják 4 ložiska mám pocit že ZXI nebo ZRI 465. Obojí mám už skoro osm roků a obojí dostávalo hodně na pr… Nahazování s 200 g olovem a bojkou a rybou. Potom dána pletenka, koupena dělička do 500 g a nahazováno s tím samým navijákem olovem 600g. Vytáháno pár kousků pěkných ryb včetně několika stromů, haluzí apod. a pořád drží – no teď už skoro. Na teleskopu uvolněné očka a naviják nejde zpětný chod a už dře. Ale 8 let, je zasloužený věk. Takže taky značka a dle mě skvělá, ale na ty vysazované kapříky kolem 40cm, je dle mě jedno, na co se chytá. Proto Mada in Japan

reagovat
Pátek 9. prosince 2005 ve 13:48 ® PetrC

Donald: vůbec se neomlouvej, to já do tebe dloubnul. Značka někdy nemusí znamenat nic, ale někdy je zárukou jistého standardu. Pro někoho je otázka té které značky otázka prestiže, pro jiného je otázka značky druhořadá a kouká na jiná kritéria. Pokud se týká investic, dodám jen toliko, že někdo nemůže a někdo ani nechce. Samozřejmě že DRAHÁ VÝBAVA NECHYTÁ, ale má svá opodstatnění.
A když jsi začal znova, hned to má smysl. Mne jen chytly tvé údaje a nedalo mi to, abych nezareagoval. Nic zlého v tom prosím nehledej.

reagovat
Pátek 9. prosince 2005 v 10:53 ® wj

1.) DAM royal zander TC 30 2,7m 2.) Daiwa Laguna 2500 3.) Fire Line 17

reagovat
Pátek 9. prosince 2005 v 10:25 ® Donald
Donald

PetrC

Promiň. Když jdu něco kupovat, tak mě značka ani někdy nezajímá. Proto ASI Madei n Japan. Protože nevím. Vidím tady, jak každý má ty své supr značky za (někdy) hodně peněz a někteří rybáři prostě do toho tolik investovat nechtějí. Proto jen takové přirovnání k levným značkám – Made in Japan. Někdo tady musí (pro rozjezd) napsat, že chytá neví na co, hlavně že je to levné , a i na to se dá v poho chytat

Když začnu od znova:

1. tak prut nevím jaké značky (nejsem vyznavačem značkových věcí, kde platíš hlavně za nápis) určený na vrhací zátěž 10–30g. Zátěž jen odhadlá!
  2. naviják taky jakýsi levný a nevím jaké značky. Ale vím, že má v sobě 3 kuličkové (ne kluzné) ložiska a kapacita cívky je 100 m 0,30 mm silonu.
  3. někdo tomu říká vlasec, já když dojdu do krámu, tak vždy jen silon. (podobně je to s děštěm, protože všude v ČR prší, ale u nás nikdy, u nás pršé) Pořád říkat 0,20 nebo 0,25 je dlouhé. Zkrátili jsme si to na 20 a 25. Monofil ani nevím co je. Prostě je to silon o nosnosti kolem 5 kg. A pak vím co je pleténka.
  4. Jasné
  5. Jasné
reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2005 v 15:58 ® PetrC

omlouvám se, ale nedá mi to.

Donald:

1. značku made in Japan neznám, stejně tak neznám prut o váze 10 – 30g, 10 – 30kg prut bych nechtěl, no a 10 – 30 tunový bych rozhodně neunesl.
  2. co s třemi ložisky velikosti 30?
  3. to musí být asi mýlka, ale co s 2 – 2,5cm silným monofilem na rybách?!?
  4. tak tomu již rozumím.

Donalde, promiň, ale příště buď trochu konkrétnější a přesnějši. Buď zdráv.

PS: kdyžtak tuto moji voloviny vymažte.

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2005 v 15:42 ® Bublima

1)Ja používám bič 5m Spro. 2)Naviják nemusim řešit. 3)Damil 18mm návazec 15mm. 4)Ja ke se mi zrovna hodi na značce nezáleží. 5)Kristal

reagovat
Úterý 6. prosince 2005 v 10:57 ® Donald
Donald
  1. délka 2,7 značka asi made in Japan – já nevím, váha asi 10–30
  2. 3ložiska, velikost 30, značka taky neznámá
  3. jak se podaří 20–25mm.
  4. dělané z kůry a nebo brko z husy, kačeny.
  5. ty nejlevnější

Chytám do 3 metrů od břehu a většinou pod stromama a velice rád rvu, tak ať to mám aspoň co nejlevnější:-)

reagovat
Pondělí 5. prosince 2005 ve 14:53 ® regulus
regulus

Ještě háčky, tak hochu to nevím, určitě to má nějakej anglickej název, ale jak bych to popsal, … od lopatky nejdřív větší rádius cca 60–80st. pak zbytek o hodně menší, prostě nejsou zakroucený stejnoměrně… na tento „druh“ chytám už spoustu let, možná 30, akorát, že dnes už je nevyrábí TOKOZ, ale jiný firmy…

odkaz na velmi podobnej háček ale není to úplně ono

rybyrybkyrybicky. cz

reagovat
Pondělí 5. prosince 2005 ve 14:35 ® regulus
regulus

Asi nebodu ten správnej příklad, ale osobně si myslím, že především prut je dost o tom co komu sedí. Já jsem např. sháněl prut kterej by mi „sednul“ téměř 1,5 roku. Ne že by nebyl výběr, ale žádnej mě nevyhovoval a pokud chodíte celej den s prutem okolo vody v ruce tak prostě musí sednout.

prut – DRAGON MAGNUM X-TREME, 420 cm, 2–15g, (pikantní bylo, že mi prodavač na otázku co je to za výrobce odpověděl, že nějaký němci – výrobce prutu je polská firma) osobně maximální spokojenost

naviják – SHAKESPEARE MEDALIST 30tka, zadní brzda

silon – SPOMA fluorocarbon 0,12mm, ne že by to bylo 1A, ale vyskoušel jsem spoustu zahraničních silonů a strašný zklamání, patrně jsem měl smůlu

splávek výrobce nevím, 1g, krátká „anténka“, kapkovitej tvar, nevím jak bych ho popsal, nepoužívám „angličáky“, který jsou patrně nejběžnější

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 ve 22:35 ® BigMike

Spíš co mám:-) Pruty: boloňky5m Trabucco, 6m Shimano Catana Navijáky: co je po ruce: Spro, Tica Háčky: WMC i jiné, dle oblíbeného tvaru Vlasec: nevím značku, každý rok prubnu něco jiného, nejlépe 0,12 – 0,14.

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 v 19:57 ® Ciffik
Ciffik

prut: bice, delicky, bolonky matchky. sam vlastnim matchku 5–15 gr. 4,2 m dlouhou a jsem spokojenej. jinak zznacky milo, trabuco…

navijak: nadmiru spokojeny s navijaky TICA. letos jdu do tica sd nebo tica sg. paradni vecicky a cena prizniva

hacky: pouzivam wnery ale pomalu ale jiste jdu do mila. vic mi sedi. ale ta cena je horsi…

spklavky: hodne moc jsem si oblibil JP a trabuca ale trabuca se mi strasne nici nevim proc ale nici. samozrejme anglicaky a made in doma splavky. v klidu

futro: spokojenej jsem se sensasem, mosselou, milem, rameu…

reagovat
Neděle 4. prosince 2005 ve 14:21 ® skwor
skwor
  1. Cormoran eurocor 4m 15–30g
  2. okuma tpx 330
  3. colmic fendrel 0,18
  4. splávek-nevííím
reagovat
Úterý 11. ledna 2005 ve 14:40 ® MichalB
  1. Bolo Cormoran Blue Star 4.40m, 5–25g
  2. Cormaxx – BR 3s (25)
  3. vlasec – zkousim ruzne znacky – letos navinu Trilane
  4. splavky no name
  5. hacky – nejsem vyhranen
reagovat
Pondělí 10. ledna 2005 ve 22:10 ® Rico
Rico

dekuju za prispevky a doufam ze budou dalsi

reagovat
Pondělí 10. ledna 2005 v 16:49 ® HaD
HaD
  1. ABU GARCIA (chytám na Shimano Solstace)
  2. SHIMANO (používám Abu Garcia)
  3. Stroft, Berkley, JT …
  4. Milo (nevím, tady je to celkem fuck, když je splávek dobrej a klidně českej NONAME)

u prutu a nevijáku vim co by bylo asi lepší, ale vlstním to obráceně

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 ve 23:40 ® ripper

Prut-Shimano Hyperloop 3,9 a 4,2m Naviják-Tica Venus Vlasec-Byron Tefloncoated 0,15mm Splávky-lovím jen na stojácích,takže kapky 4–6gr

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 ve 22:07 ® Rico
Rico

Piste, piste chytejaci at mam co zpracovavat a at si mam podle ceho nakoupit

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 17:20 ® Rico
Rico

Tak ještě za 5.) přidávám háčky…

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 17:13 ® Chose
Chose

Prut-stejnej jako nanm feeder. Aberdeen 3,00m Naviják:Neznámej kovovej japončík Vlasec-platil 0,18 ,stroft gtm 0,14 Splávek-splávky si dělám sám doma. Přidal bych háčky-dříve jsem kupoval levnější „sypané“ dneska kupuji ty v balíčcích a značka už jedině SASAME,dříve i goldstar. Tt

reagovat
Neděle 9. ledna 2005 v 11:29 ® Tomash
Tomash

Rico : Myslím, že u plavané se to nedá tak snadno určit, ale pokusím se o to… 1 – Prut – na lehkou plavanou používám Shimano 3.00 m, ale kup si klidně delší. Já lovím s 3 metrovým a jsem naprosto spokojený. Vrhací zátěž je 5–10gramů. 2 – Naviják – Okuma Tamoka Tm530 – malý, rychlý, lehký, 6 ložisek, zadní mikro brzda. 3 – Vlasec – Minulý rok Byron Ghost 0,165 mm, letos to bude Berkley Trilene 0,12 mm. 4 – Splávky – Na řekách buď „lízátka“ 3–8g, nebo kulaté tělíčko 3–5g. Na stojáku jsou to všemožné podlouhlé splávky a samozřejmě angličani…

reagovat