Vyhledávání
Opravdu se o nás právem říká, že rádi přeháníme?
23.1.2010 | jersey | 2.734 zobrazení | 14 odpovědí
Tak si tak pročítám různá fóra a říkám si, jestli jsme fakt tak ukecaný, nebo jsou mezi námi mimořádně dobří jedinci…Zatímco ve stejnou dobu, prakticky za stejných podmínek drtivá většina rybářů chytí minimum, (nebo žádnou) ryb, jen tiše závidím těm, co tu píšou že chytli za několik hodin i desítky ryb…Zajímá mě, jestli se tomu smějete, nebo si třeba říkáte, že asi něco děláte špatně… :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 2. března 2010 ve 22:29 ® tony.bobo
-
To znáš že když svážeš rybářovi ruce tak ti ukáže roztáhnutými dlaněmi oko ryby kterou chytil.Jinak dá se opravdu nachytat spoustu ryb za hodinu ale jsou to jen bělice,sice se dá nachytat i 10 kaprů za hodinu ale je to jen když nasadí a to první 2 dny.
reagovat - Úterý 26. ledna 2010 ve 12:01 ® Troopik
-
tak tohle přehánění asi vystihuje ono známý: ta ryba byla taaaakhle veliká – rozpětí rukou se z metru pomalu stahuje k nějakejm 50cm v lepším případě:)
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 v 18:58 ® sus1
-
Nordboy> Asi tak nějak,souhlas.
reagovat…a nesměju se Tě.
- Neděle 24. ledna 2010 v 18:57 ® sus1
-
tomashr> Tuhle situaci jsem loni zažil jen jednou,i když sem se tam vrátil několikrát,už se to nikdy nepovedlo.
reagovatAle je to možný,když je dobrej flek,proč ne,jen u nás bohužel o žádném takovém nevim.(stovky ryb)
- Neděle 24. ledna 2010 v 18:54 ® jersey
-
Teda přiznám se, že krom vyjímek, které bych spočítal na prstech jedné ruky, se mi taky nepoštěstilo chytit desítky ryb.Mluvím tedy o rybách řekněme nad půl kila.Asi se nejvíc blížím tomu, co napsal Nordboy.I když také pravdou je, že se tak z 90% věnuju vláčce.Z toho zase tak z 90% procent na řece, kde se mi taky poštěstí chytit třeba 20 okounků za hodinu, ale to nepočítám.
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 v 16:16 ®
-
Za sebe musím říct, že určitě něco dělám špatně, protože za svoji rybářskou karieru (teprve se to učím asi 55 let) se mi opravdu jen tu a tam poštěstilo, že jsem se do toho tak říkajíc trefil, takže jsem se dostal i do stádia, že mě ten den přestala rybačka bavit…to když člověk náhodou nestíhá obsluhovat „cajk“. Že by se jednalo o desítky, resp. stovky ryb za nějaký krátký časový úsek, to mně opravdu ještě nepotkalo…Co dodat???!
reagovatRozhodně se nesměju, jen tiše závidím.
- Neděle 24. ledna 2010 v 16:08 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Zkus si nějakou plavanou na rozkrmený flek – v ouklejích se místy dostaneš i nad 100, nějaké plotice a cejnci pak dají desítky. Problém je ale to, co jsem psal ve stejném příspěvku – přejít od podobně „masového“ chytání drobotiny k „pořádným“ rybám nemusí být vždy právě jednoduché
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 ve 12:56 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Tak to tě teda závidim,desítky ryb za hodinu.To se mě ještě nestalo.
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 v 1:35 ® kety.vydra
-
Musím to vzít ze svého pohledu.Chytit desítky ryb,to jde,ale v mém případě by šlo o bič nebo plavačku a byla by to drobná bílá ryba.Pokud nemám zájem o „dřinu“ a pořád tahat oukleje,tak se zaměřím na větší rybu,záběrů ubyde,ale nevadí mi to.A pokud chci relax,jdu k vodě a posedím,pak je ryba „třešinkou na dortu“.Po letech rybařiny tvrdím,že už nejdu na ryby,ale k vodě,a pořád jsem spokojený člověk.Teď k tématu,latina k rybařině patří a je to krásné,bez toho by rybařina nebyla rybařinou
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 21:15 ® LuboO
-
Prehananie u rybarov patri ku koloritu tohoto cechu. Absolutne sa nad tym nepozastavujem. Ak niekto napise, ze niekde chytil x ryb za y hodin v z vahe, nejak nad tym nepremyslam. Mohlo to tak byt a nemuselo. Ak vsak niekto umyselne klame, napriklad ak da fotku kapra, ktory ma viditelne s biedou 5 kg a on napise, ze ide o krasneho 12 kg supiho, a este sa na reakcie arogantne ohradzuje, ze vsetci su blbci, co mu to neveria, tak to mi trosicku adrenalin podvihne. Ale hned si pomyslim, ze ten dotycny sa zhovaduje sam. Ale to klasicke rybarske prehananie ma neirituje, skor sa pousmejem.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 20:37 ® osprey
-
jersey: Chytit za několik hodin desítky ryb není problém – jde o to kdy, kde a jakých. Někdy můžou být i docela velké. Víc ti na takhle obecnou otázku říct nemůžu.
Pokud jde o mě, snažím se, abych uměl chytit rybu kdykoli to jen trochu jde, ale počet už mi moc neříká. Chytám na krásu…
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 20:27 ® tomashr
-
Jedna věc jsou desítky ryb za hodinu – to ti chytím skoro vždycky (myslím za normálního stavu vody a počasí, ne při nějakém extrému). Jiná věc ale je, co chytíš a tam už to tak jednoduché určitě není, často je naopak nejtěžší eliminovat záběry různé drobotiny (třeba oukleje), aby ses mezi nimi dostal k „pořádným rybám“.
Takže bych to řekl asi takhle: pokud někdo bude tvrdit, že si prakticky vždycky zachytá a něco vytáhne, tak jsem tomu ochoten věřit. Pokud mi ale někdo bude tvrdit, že prakticky kdykoli vytáhne třeba slušného kapra, tak k tomu budu podstatně skeptičtější…
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 19:47 ® Libor
-
Hodně lidí se dá prokouknout ale až po nějakém čase. Desítky ryb asi není problém, ale nebude to vždy pravidlem. Hodně věcem se směju, u hodně bych brečel , tak 50 na 50. Co se týče rybářů jako takových v globálu, myslím si že přehánějí a to je dobře.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 19:38 ® BigMike
-
Nikterak se nad tím nepozastavuji! Pokud je to pravda, jsou dobří a pokud to pravda není tak mají pocit, že jsou dobří!:))
reagovat