Vyhledávání
Změny v rybářském řádu 2010
18.1.2010 | Mary | 4.150 zobrazení | 26 odpovědí
Zveřejněný dodatek k ryb.řádu Západočeský ÚS v r.2010
VIII. Uchovávaní ulovených ryb Poslední věta zní: Pokud jsou ryby uchovávány ve vezírku,nebo jiném zařízení k uchovávání ryb i po skončení lovu, je osoba provádějící lov povinna označit vezírek nebo jiné zařízení k uchovávání ryb štítkem se svým jménem a adresou.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. ledna 2010 v 19:56 ® tucnak11 reakce na …
-
čingi> Nečetl jisem članky jen vim že to se jedna o haltyř a je to roky jak to je v rybařskěm řadu
reagovat - Úterý 26. ledna 2010 v 18:34 ® čingi reakce na …
-
Jsem rád,že se tu našel někdo rozumný.Alespoň je vidět kdo čte RŘ.Ono to už platí hodně dlouho tak proč to tady pitvat.
reagovat - Úterý 26. ledna 2010 v 15:55 @ 100jan reakce na …
-
proč by jsi zakazoval přechovávání živých ryb ve vezírku? To jako že se tam trápí. A vánoční kapři se budou zabíjet hned po výlovu?
reagovat - Pondělí 25. ledna 2010 v 9:55 ® Hony
-
Je to celé hezké plkání, ale s tou vyhláškou škody do 5000,– to celé podělali.
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 ve 22:16 ® doma21 reakce na …
-
doufám že jsi se těmi kapry udávil to jste se synem zbaštili 3
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:46 ® džigit reakce na …
-
tomashr> ale to o těch sviních platí i v normálním životě,nejen v rybařině!A zase takový optimismus jsem snad neprojevil
reagovatAsi jsem se špatně vyjádřil,je mi jasné že přílišný dopad nebude,ale aspoň další znepříjemnění.
- Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:34 ® tomashr reakce na …
-
džigit> No nijak – a o tom to právě je, současný stav je takový, že je na tom v podstatě daleko lépe ta „úplná svině“ (nenapadá mě lepší označení).
Jinak mě to zas až tak moc netrápí, za celý loňský rok jsem se do situace, kdy by mě někdo mohl za něco buzerovat dostal asi dvakrát. Spíš naprosto nesdílím ten optimismus, který jsi tu vyjádřil – dopad změny na nepoctivce bude podle mě velice blízký nule
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:27 ® džigit reakce na …
-
tomashr> a jak ta RS pozná „toho celkem bezproblémového“?
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:02 ® tomashr reakce na …
-
džigit> Víš co, já ti dám příklad ze života. Tahal jsem na Sázavě kapry (klasický „konzumní“ násaďák). Je to chatová oblast, kde každý druhý rybář má chatu přímo za zády, takže odnos nezapsaného kapra je absolutně nekontrolovatelný (břeh je přitom celkem přístupný, žádné porušení zákona, jen holt uděláš dva kroky a jsi na soukromém pozemku). Takže když někdo bude chtít prasit, tak na něj nikdo nemá páku. Ovšem když jsem chytal se synem (má vlastní povolenku), tak jsme jednou měli ve vezírku tři kapry (všechny zapsané) – fakt by mě asi trefilo, kdyby mě i přes to zapsání někdo prudil, že defakto porušujeme BP, protože společný vezírek není přípustný. A o tomhle to celé je – předpis na první pohled má smysl, jenže v reálu to ve většině případů nebude mít žádný podstatný dopad na ty, kdo opravdu vážně porušují řád a spíš to skončí buzerací někoho celkem bezproblémového. A tohle mi docela vadí – podle mě by se měly předpisy dolaďovat a zpřísňovat jen v bodech, kde je nějaká reálná šance na vynutitelnost, jinak je to jen a pouze komedie.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 v 18:51 ® mambo reakce na …
-
džigit> Souhlasim. Vždycky bude záležet na lidech. Kdo to bude chtít obejít, tak to obejde. Třeba v tomhle případě je to podle mě spíš překážka kosmetická. Jenom doufám, že těch poctivých rybářů je víc.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 v 18:42 ® džigit reakce na …
-
mambo> neber iluze,snad aspoň něco
reagovatTo víš,že kdo s tím různě vyčůrává,ten si skulinu najde
- Čtvrtek 21. ledna 2010 v 18:33 ® mambo
-
Nepoctivcům tohle asi moc čáru přes rozpočet neudělá.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:30 ® džigit
-
Nad nesmyslností tohoto dodatku může přemýšlet pouze a jen ten,který hledá,jak s tím vyčůrat.Ne každý s sebou může vozit „plech. bednu“ apod.,tak to sjednotili.Teď se označí vše k uchovávání ryb.Chceš si nechat,drž se pravidel! Tím se ovšem nedotýkám problému vhodnosti různých uchovávacích zařízení.Že tím udělali nepoctivcům škrt přes rozpočet,tak jim třeba!
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:11 ® HaD
-
VÁŽENÍ NÁVŠTĚVNÍCI, OMLOUVÁME SE DLOUHÝ VÝPADEK ZPŮSOBENÝ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ EXTERNÍM ÚTOKEM. PO DLOUHÝCH HODINÁCH SE NÁM PODAŘILO SYSTÉM OBNOVIT A DOŠLO POUZE K DROBNÝM ZTRÁTÁM – PŘÍSPĚVKY Z VČEREJŠÍHO DNE. PROVEDLI JSME BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A VĚŘÍME, ŽE SE SITUACE NEBUDE OPAKOVAT.
DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 17:24 ® LeoC reakce na …
-
Mary> nevím už přesně, jak to dopadlo, ale pokud mě paměť neklame, tak se volala PČR, protože rybář byl mírně řečeno agresivní po té, co mu RS jeho argumenty neuznávala
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 17:19 ® b.gun
-
V zákazu přechovávání úlovku bych neviděl problém – chceš si rybu ponechat, zabij ji neprodleně po ulovení. Nikdo není nucen si rybu ponechat, je jeho rozhodnutí, zda tak učiní. Pokud jsi u vody více dní, ponech si úlovek chycený poslední den. Že bys nemusel poslední den nic chytit? Z toho se snad svět nezboří, že půjdeš domů bez ryby. Nevyšlo to tentokrát, vyjde to příště. Lososovité ryby se také nesmějí přechovávat živé a žádný problém s tím není.
Ale to je mimo téma …
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 15:25 ® Mary reakce na …
-
b.gun> Rybu z předešlého dne, bych neuznávala. Leda že by měl na každý den 1 vezírek, pokud by je chtěl mít živý. Ta z předešlého dne už může být zabitá a ve vezírku chycená z druhého dne psaná na předešlý
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 15:21 ® Mary reakce na …
-
LeoC> Tak jestli tohle RS mu sežrala, tak kdo je na světě blbější?????
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 11:47 ® sus1
-
b.gun> Správně.
Pondělí 18. ledna ve 22:33 ® b.gun
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 10:55 ® LeoC reakce na …
-
b.gun> Je to hodně diskutabilní, co je horší pro rybu, když seš na vícedenním rybolovu, hned 1. den něco hezkého chytneš a nevrátíš to vodě.
A teď: je dejme tomu začátek léta, ty nemáš ledničku, takže zabít rybu je nesmysl, nechceš ji hned sníst, ale přinést domů, takže ji ponecháš ve vezírku. Když si zapisuješ docházku a úlovky, tak nebude problém si udělat cedulku na vezírek…
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 10:39 ® b.gun reakce na …
-
LeoC> Asi tak. Osobně bych sice přechovávání živého úlovku zakázal (pokud by si ho chtěl někdo ponechat, musel by ho ihned po ulovení zabít), nicméně když připustím možnost přechovávání úlovku ve vezírku či jiném podobném zařízení, tak bych zavedl povinnost označit ho jménem, adresou či třeba číslem povolenky při jakémkoliv použití, nejenom pouze při dlouhodobém přechovávání (do druhého dne apod.).
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 8:37 ® LeoC
-
pan.rybar@seznam.cz> budeš se divit, ale má to svou logiku. Kolega byl v létě přímým svědkem toho, jak RS kontrolovala rybáře, který měl v saku asi 5 kaprů a trvdil, že je to od kamarádů, kteří si ráno odskočili jen do obchodu pro cigarety a že ty úlovky jsou z předchozího večera a noci a že se kolegovi roztrhl vezírek. Sám měl napsaného pouze 1 kapříka. Kolega přišel až ráno, takže nemohl potvrdit, zda tam někdo skutečně byl nebo ne.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 23:33 ® b.gun
-
Zmiňovaný dodatek není výmyslem ZápČ ÚS, ale je součástí BP ČRS pro rok 2010.
A pokud by někdo místo chrlení invektiv na netu občas otevřel tu knížečku, kterou dostává spolu s povolenkou, tak by lehce zjistil, že nejde o nic nového a že podobné ustanovení platilo již v minulých letech. Jen dříve se to týkalo pouze haltýřů, nově došlo ke sjednocení podmínek pro všechna zařízení, která slouží k dlouhodobému uchovávání ryb.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:55 ® pan.rybar@seznam.cz
-
tohle mohla vymislet jenom parta peknejch blbcu dal bych jim za to metal.az to budou ty dementi cist at skocej do studeny vody at sejim rozsviti v tech jejich dutejch hlavach.cau.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:34 ® sus1
-
To aby zloděj věděl, z koho udělal blbce a komu vzal ryby,když náhodou budeš u vody dřímat.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:22 ® Char
-
Ještě že nechtěji ocedulkovat každou rybu a ještě s datumem ulovení.
reagovat