Chytej.cz

spánek u vody? necteno

1.1.2010 | Ciffik | 61.293 zobrazení | 491 odpovědí

Zdravím všechny, jaký je váš pohled na rybáře, co si nahodí, dají pruty do pípáků a odeberou se do bivaku spat? (přes večerní a ranní hodiny) a tímto stylem chytají třeba týden…za jakékoliv reakce díky…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 5. ledna 2010 ve 13:52 ® HaD reakce na …
HaD

Ciffik> napadání taky nemám rád, rozumné názory si přečtu rád.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 13:26 ® Ciffik
Ciffik

jinak bych byl pro, aby se na tuto otázku už nereagovalo…vznikla úplně za jiným účelem než se tady napadat…

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 13:24 ® Ciffik
Ciffik

mám v hlavě další otázku, která by pohnula žlučí minimálně polovině národa, chcete? :-) když tak až budu mít po zkouškovém, jelikož té bych se chtěl věnovat…

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 12:46 ® Robur
Robur

kdo je Alivio?

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 11:18 ® CeP
CeP

Alivio> Alivio vstal z mrtvych! volejte slava a tri dny se radujte!! :-D

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 10:06 ® džigit reakce na …

Alivio>Dobrý den všem :-) Ono taky nikdo netvrdil,že když je čověk u prutů a zdřímne,ať už v křesle,lehát­ku,nebo na trávě VEDLE prutů,bere se to jako těžký hřích.Tady se spousta poctivých rybářů spíše nemůže ztotožnit se „zalezením“ do bivaku apod. :-) Jako mladej jsem taky posedával na bobku,dnes mám záda v pr.. a sem tam se natáhnu,ale jak říkal Had dole,hned u prutů.A to vpodstatě jen když nemám pohodlné sezení. A o tom je tohle fórum-pohled na rybáře,kteří mají pruty v pípáku a jdou do bivaku spát :-)

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 9:41 ® Shrek
Shrek

Pokud jedu s kolegou na kapřouny, tak to funguje tak, že si s sebou bereme vojenské spacáky.Celé se dají rozepnout, takže fungujou jako „prostěradlo“ a v noci se na ně prostě natáhneme. Je to to samé, jako kdybych u toho prutu seděl nebo ležel na trávě. A jestli usnu nebo ne, věřte mi, při pípnutí je člověk stejně hned vzhůru, alespoň já jo, protože zvuk pípáku není pro mě všedním, nýbrž naopak – naprosto vyjímečným zvukem, a ten zaujme i toho nejortodoxněj­šího spáče.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 7:16 ® sus1 reakce na …

HaD> Nějaká ta reportáž z lonska na Orlíku na to taky poukazuje(spá­nek,nepřítomnost u prutů,atd)a v podtsatě tam stráž skoro nic neudělala.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 3:19 ® HaD
HaD

CeP: Ono když o tom tak přemýšlím, tak by se mělo posuzovat (otázkou však je, kdo by to měl posuzovat a jak – spíše ne, pouze v rámci této diskuze) všechny jiné činnosti, které člověk při rybolovu provádí. Lecjaká partička rybářů se totiž často uchyluje k různým radovánkám, které s rybolovem vůbec nesouvisejí (karty, grilování, koupání, čtení a tisíce dalších činností), které odvádějí pozornost od prutů možná daleko více než spánek a defakto se dotyčný člověk už nevěnuje rybolovu vůbec, ale jiné činnosti při nahozených prutech a teď nevím, zda je to lepší, nebo spíše ještě horší, než diskutovaný spánek.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 3:12 ® HaD reakce na …
HaD

CeP> no vidíš a to už zase za lov nepovažuju já, když je někdo 10 metrů od prutů pod celtou. Moc lidí to nedělá, ale já si vždycky dávám lehátko (když jsem na rybách přes noc) k prutům. Celou dobu se ale bavím o těžký sumcařině, která je z 90 % jen o nočním chytání. Jinak je celá debata o spaní na rybách pro mě pasé.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 2:56 ® CeP
CeP

jestli mohu poznamenat, tak osobne povazju spani u prutu vicemene za neslucitelne. da se to ale posuzovat individuelne. pravdou totiz je, ze mnohdy ma mladej clovek zalezlej pod celtou treba i 10m od prutu rychlejsi reakci nez dedek sedici v kresilku vedle udic.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 2:53 ® CeP reakce na …
CeP

HaD> ja to mam nastavene celkem dobre. ja jsem sova (tak nevim proc mam jiny jmeno). tzn. ze muj aktivni zivot vetsinou zacina v deset vecer a nejcilejsi jsem v noci, kdyz „normalni“ lidi spi. mam to tak biologicky nastavene od malicka a muj starsi kluk to ma po mne. :-D

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 2:47 ® HaD reakce na …
HaD

osprey> kdyby je kdyby :-) možná i tu registraci z dávných dob mám :-)

Pokud je to povolené a reálné, nedovedu si představit u sumcařiny, na výpravě, kde je vše poměrně náročně zaváženo to kvůli dvěma hodinám, kdy si u toho klimbnu, to stahovat, rozplašit vodu a pak znovu rozplašit dalším zavážením. V tom taky tkví to nedorozumění i třeba mezi námi, pokud máš na mysli mě. U sumcaření musíš většinou obětovat hodně a pak bys to pochopil. Ono se to, alespoň u mě, týká zahraničních výprav, kde to je reálné. U nás je to trochu jinak, ale když jsem byl třeba u nás na Labi, kde 24 byla, tak jsem si taky k prutům lehnul (na lehátko pod širou oblohou – žádnej bivak apod.), držel se jich rukou a při tom sem tam klimbnul. A za tu noc jsem nepropásl ani záběr a 7 sumců jsme chytili. Je to o tom, co člověka baví a jak to má nastavené.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 1:55 ® osprey
osprey

HaD: No, kdyby ty ses zaregistroval u sousedů, to by byl slušnej nářez:-)

A naposledy k tématu. Jednou jedinkrát jsem se na soukromáku pokusil spát u nastraženého prutu. Nedokázal jsem usnout a po dvaceti minutách jsem to smotal a byl klid. Nikdy více.

To je to strašlivé nedorozumění mezi těmi, co chytají pro radost z chytání a těmi, co tráví 24 hodin u nastražených prutů a naučili se u toho nějakým způsobem existovat včetně spánku v naději, že i v té době jim může zabrat něco o co si nemohou dovolit přijít.

Pro mě je zážitek to, jak lovím. Když lovím, tak je naprosto vyloučené, že bych spal a když spím, tak chci spát v klidu. Jestli to chce někdo dělat jinak, je to jeho právo. Pokud ovšem chce být považován za slušného člověka, ať to dělá na vlastní vodě nebo tam, kde se to smí.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 1:30 ® džigit reakce na …

regulus> ale dlouho jsi vydržel/5hod/ :-D

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 1:28 ® HaD
HaD

regulus> kliiiid :-) Doufám, že si nemyslel i mě :-)) )

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 1:26 ® regulus
regulus

No jak se tak koukám, je třeba skončit se slušností, takže vám to panáčci řeknu na plnou hubu. Rybářskej lístek a povolenku má v tomto státě dost lidí, kteří by ji vůbec neměli mít a vy patříte k nim. Takže laskavě táhněte do pr…e nebo třeba na MRK.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 0:26 ® jersey reakce na …
jersey

Stejně je to dobrý téma :-) Robur: TEČKA dobrá… :-))

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:56 ® LuboO reakce na …
LuboO

Adam.46> to je velmi jednoduche. Podla predpisov mas byt pri prutoch pritomny tak, aby si s nimi mohol okamzite manipulovat. Ak spis v bivaku, tak to jednoducho schopny nie si. Cize porusujes predpisy. Tym, ze porusujes predpisy, sa chvalis. Tym, ktori na rybach nechrapu, nadavas do dementov. A cele to prezentujes tak arogantnou formou, ze mozes byt rad, ze som ti nenapisal nieco horsie. Ak chces chrapat, tak stiahni pruty, lebo ak neberu, mas ich tam zbytocne a ak beru, tak aj tak nebudes spat. alebo potrebujes za kazdu cenu vytiahnut toho kaprika? To je ta nenazranost, o ktorej sa tu hovorilo.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:53 ® HaD reakce na …
HaD

Adam.46> jak píše „džigit“

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:33 ® džigit

Adam.46> pokud jdeš od prutů do bivaku spát-URČITĚ!!!!!!!!!!

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:31 ® Adam.46
Adam.46

HaD: A myslíš si že je rozumný nazor na tohle téma : Bral bych za to papíry?! :-D Myslím že taky ne.......:)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:27 ® HaD reakce na …
HaD

Adam.46> opakuji – v souvislosti se zadáním otázky mi Tvůj příspěvek připadal jako výkřik typických ignorantů všeho, ne jako rozumný názor na dané téma.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:21 ® Adam.46
Adam.46

LuboO: A proč si to myslíš zrovna teď ????? Že jsi to napsal? Jako nechapu proč jsi mi hned napsal že jsem chuj?

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:18 ® Adam.46
Adam.46

HaD: Aha, super.....Tak to je odpověd jak c.p Jsem myslel jako příklad…A ne takove kecy… :-(( Nevim jestli nevis jak to oduvodnit ?! Proč si to myslíš…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:15 ® Adam.46
Adam.46

LuboO: Jo..... A co jsis nemyslel????

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:15 ® HaD reakce na …
HaD

Adam.46> jak jsem řekl – v kontextu se zadáním. Jestli se ale pletu, sorry.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:13 ® LuboO
LuboO

Adam.46> chlapce, nikdy som si nemyslel, ze to raz napisem, ale neda mi: ty si neuveritelny ch.j…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:11 ® Adam.46
Adam.46

HaD: To mi je tak jako jedno co si myslíš, ja vím svoje. A jsem za to rád, že jsem k tomuhle došel, jak od kámošů tak ze svojí vůle ! A proč si myslíš že porušuju pravidla?

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:03 ® Adam.46
Adam.46

HaD: Tak to asi jen tak vypada :-) Ale REALITA je úplně jiná!

reagovat