Vyhledávání
Je aktivni muskareni privlac z hlediska rybarskeho radu?
31.12.2009 | lowend | 6.528 zobrazení | 43 odpovědí
Prestoze vim, ze tato otazka uz na nekterych forech zaznela, rad bych vedel, jak se u vas porybni vyrovnavaji s aktivnim vedenim mokre mouchy nebo lury v dobe, kdy je zakazana privlac. Dnes jsem volal funkcionari rady CRS, ktery mi rekl, ze na Orliku bych mohl mit problem, nebot se rozhodli kvalifikovat popotahovani musky jako privlac. Podobne je to v radlicke organizaci v Praze. Tam jsou smirlivejsi, pokud to bude vypadat jako moucha a ne jako streamer, respektive aspon ne jako stikovy streamer. Precetl jsem si rybarsky rad a podle neho mi spise vychazi, ze pokud uvazu z peri cokoli bez plisku nebo vrtulky, tak to mohu tahat treba na lane za clunem a bude to porad muskareni. Nechci diskutovat, zda je to spravne nebo ne, ale zda je to povolene nebo ne.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 11. ledna 2011 v 17:46 ® kerob reakce na …
-
AdamHT> ja pro jistotu nedavam ty oci, jinak to vidim stejne.
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 17:42 ® kerob reakce na …
-
tomashr> myslim ze ne, protoze v definici privlace je toto: „Za lov přívlačí se považuje i lov na umělou mušku, pokud je nástraha vybavena doplňky zvyšujícími dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“ a z toho analogicky vyplyva, ze lov na musku bez rotujicich casti, koralku a veci zvysujicich drazdivost, se za privlac proste povazovat neda.
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 17:37 ® tomashr reakce na …
-
kerob> No on taky blicí smajlík patřil právě té absenci definic…
reagovat
Ale zrovna tak vážně z druhé strany – právě vzhledem k té absenci definice muškařiny se to „streamerování“ postihnout dá – prostě se bude argumentovat tím, že to spadá pod definici přívlače „Lov spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím.“. Muškařská šňůra je jen doplňkový rozlišovací znak, ne primární (zákon dokonce připouští i plovátko či dřevíčko s normálním vlascem), takže se o to moc opřít nejde. A teď si vyber… - Úterý 11. ledna 2011 v 17:35 ® AdamHT
-
nemám stím problémy malý streamer bez rotujících blbostí i s očima a kontrola nic neříkala takže chodím na hartu vesele trénovat, mám všechno bez protihrotu to jen abych ty ryby moc nedojebával.
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 17:20 ® kerob reakce na …
-
tomashr> na rovinu a beze srandy: kdybys dal smacka na musak a cel „muskarit“ tak vlastne nic neporusujes, definice musky chybi a smacek popisu v RR neodporuje…
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 17:01 ® tomashr reakce na …
-
oxiana> Když to vezmeš do extrému, tak je smáček jasná umělá muška
reagovatI když ten smajlík se mi nepovedl, spíš by se hodil nějaký blicí
- Úterý 11. ledna 2011 v 16:54 ® oxiana
-
tomashr> V řádu je napísané, že sa za mušku považuje nástraha imitujúca hmyz alebo iné organizmy. Pridávam citáciu z tohtoročného ryb. řádu.
C. Lov na umělou mušku
1. Lov na umělou mušku v rybářských revírech mimopstruhových i pstruhových
Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 15:36 ® tucnak11
-
Nic takoveho pokut nebudeš mit lanko tak mohou tak jenom se koukat,anesmi ti nic řict,u nas uš jeden porybny tak přyšel o placku.Adalši věc nikde nepiše jak muha ma byt velka je to muha a konec,tak unas se hraji ze štikama,porybni su naštvani jen nic nezmužou,musel by byt dodatek a sami ot sebe tak mohou udělat koulove a ně zakaz.Nedavej oči a řadne kolarky a maš klid no i delku zmenši abys nepotkal hytryho,stejně by prohral.
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 ve 14:15 ® tomashr reakce na …
-
Piranha> Se streamerem se trochu pleteš – v definici se píše u lovu na umělou mušku výslovně o napodobenině hmyzu, u muškaření se pak navíc připouští i „pravý“ hmyz. Jenže streamery jsou vesměs napodobeninou rybky či potěru, ne hmyzu, ostatně i jejich vedení je výrazně vláčecí… Můj osobní názor je, že „muškaření“ se streamerem na MP vodě před 15.6. je typický příklad aktivity spadající do kategorie „ojebávek“ a tvrdší postoj RS proti tomuto je docela na místě, už proto, že jde velmi často o cílený lov hájených ryb, což také není právě kosher
reagovat
U nymfy ale naopak máš pravdu, to moc napadnutelné není a tam je dohadování se s RS zcela na místě. - Úterý 11. ledna 2011 ve 14:11 ® kerob
-
Co neni zakazane, to je povolene. Co je strymr nikde definovano neni, stejne tak strymrovani jako takove. Pokud na strymru neni koralek, vrtulka, plisek… je to proste muska a nikdo mi nemuze nic rict a to ani na Orliku, protoze pro ten plati stejny rybarsky rad, jako pro jakejkoliv jinej revir. A klidne se budu hadat. A preventivne delam strymry bez oci a v primerenejch velikostech, to kdybych nekde narazil na blbce s plackou…
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 ve 13:24 ® figy
-
ja to delam takhle -pouzivam mokre musky silon 0.12 trosku stim popotahuju a pokud nekdo moc cumi a ma problemi, popojdu jinam kde mam klid .u nas jsou reviry malo kontrolovane a navstevovane-to je moje vihoda
reagovat - Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 22:08 ® lowend reakce na …
-
Piranha> Problem je, ze dokonce nejvyssi funkcionari rady podporuji odlisnou kvalifikaci, ktera je podle mne nespravna. Asi by se k tomu mela rada jasne vyjadrit a v tomto ohledu i jasne uvest, ze je tu bud povoleno nebo zakazano. Je zajimave, ze asi nekomu tenhle bordel ve vykladu vyhovuje.
reagovat - Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 21:54 ® Piranha
-
Na MP v lednu, pokud pujdes s mušákem, kolečkem a šňůrou na reku a budes tam streamerovat, tak nevlacis.Tudis neporusujes rybarsky rad.Pokud tedy streamer splnuje to, co ma a nema vrtulku, nebo plisek.Nekteri porybni se casto mylej v tom ze nymfa v unoru je vlaceci nastraha, protoze ma kovovej koralek, ale je to obycejna muska, uz se mi to stalo a porybnemu jsem rekl, zda si je na 100% jisty, ze jsem porusil řád.Vratil mi papiry a rekl at si davam bacha na jiny kolegy.Co na to rict.
reagovat