Vyhledávání
Francouzská nymfa
29.12.2009 | PJ | 34.041 zobrazení | 126 odpovědí
Takhe otázka by se mohla jmenovat „Všechno co jste chtěli vědět o FN a báli jste se zeptat“. Rád bych, kdyby se tu sešlo maximum věcných informací. Nechci uměle rozdělovat diskusi, ale jisté tématické okruhy by měly být:
- prut (Hends, Loop, Hanák, Greys…?)
- návazce (délka, konkrétní výrobky..?)
- celá montáž (šňůra, návazec, indikátor, „terminální část“ s návazci..?)
- mouchy
- technika lovu, zkušenosti atd.
Dík za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 30. prosince 2009 v 10:54 ® Piranha reakce na …
-
PJ> tak s ujimanym navazcem je to lepsi, ale naposledy jsem mel vlasec.
reagovat - Středa 30. prosince 2009 v 10:49 ® PJ
-
FISHERBOY> prosím detaily
reagovat - Středa 30. prosince 2009 v 10:48 ® PJ reakce na …
-
Piranha> asi máš pravdu, delčí prut sice bude výhodou, ale ta jedna stopa navrch už to taky nevytrhne. Používáš originál návazec nebo ho prostě nahradíš vlascem?
reagovat - Středa 30. prosince 2009 v 10:38 ® PJ reakce na …
-
lowend> ten Greys asi fakt bude nejčastěji používaný prut při FN, zatím jsem na něj slyšel jen chválu. Docela by mě zajímalo, jak vypadá ten Hends, škoda , že si na něj v Praze není kde sáhnout. Když používáš návazec 3,5m, tak máš šňůru vytaženou v očkách? Nepadá to a netáhne návazec? Já docela uvažoval o těch 9m, zní to sice děsivě, ale byla by to jistá plavačka
reagovat.
- Středa 30. prosince 2009 v 10:34 ® Piranha
-
Ja bych rekl ze FN je fenomen dnesniho muskareni.I kdyz ortodoxni muskar by se klepal na hlavu, ja na kratkou nymfu chytam rad a kdyz mi Monfišáci ukazali FN tak nymfuju jen s nim. Je uplne jedno na jakej klacek se to da, ja mam obycejnej klacek a funguje stejne dobre.Samozrejme mit 3m klacek v trojce, tak je to asi neco jinyho.Kazdopadne chytani s indikatorem je dobry.
reagovat - Středa 30. prosince 2009 ve 2:28 ® lowend
-
Používám Greys Streamflex 10’ #3 a jsem spokojen. S FN jsem zacal az v tomto roce. Takze zkusenosti jsou zatim minimalni. Nicmene oproti puvodni predstave, ze s tim nikdy nenahodim, jsem zjistil, ze hazet se s tim da a to dokonce velice dobre. Jen to chce trosku cviku. Sam pouzivam komercne dostupne ujimane navazce bud 3.5 nebo 4.5 metru. Signalizator jsem koupil od Hendsu. Na koncove navazce pouzivam AWA-SHIMA FLUOROCARBON. Tahle sestava mi vyhovuje a nemam duvod menit. O muskach je asi zbytecne hovorit, co muskar, to nazor. Staci se mrknout do posledni knihy „Tajné mušky českých a slovenských vazačů“ a clovek v tom zacne mit gulas. Vetsinou si vystacim s par typy zajeciho ouska, napr. s oranzovym nebo zelenym tagem a bazanti nymfy s wolframovymi hlavickami.
reagovat