Chytej.cz

Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!! necteno

29.12.2009 | bucharovic | 55.150 zobrazení | 109 odpovědí

Včera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.

Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.

A jsem zase u „tradic".

Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.

„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"

„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"

„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"

„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"

„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"

„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"

„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"

„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"

Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.

Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…

Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…

Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.

Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!

Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…

Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 1. ledna 2010 v 17:39 ®  reakce na …

CeP> Ta schválená omezení neberu jako spásu, ale jako takové první vlaštovičky, samozřejmě, že to ryby nespasí, ale nadruhou stranu musím konstatovat, že rybářský tlak zde trochu poklesl, protože vypočítavé masařky z jiných okresů kalkulují a pro jednoho kapra se jim sem jet nechce. Na K70 asi máme rozdílný názor, to se může řešit donekonečna, ale jako z většiny kaprař toto vítám, pamatuji totiž doby, kdy Turýnský rybník byl rájem velkých kaprů a během několika let, byly jejich stavy zdecimovány, myslím si, že hájení velkých kaprů jiné ryby nijak neohrozí.Věřím, že plundrování vod nějaká omezení alespoň částečně zabránit mohou, není to spása, protože rybáři jsou nenažranci, nemající soudnosti. Vychytat a potom nadávat, že tam nic není. Podle mého názoru současná situace nemá řešení, které by bylo nějak účinné. No a k těm povolenkám, chápu, že pro vydávající to musí být hrozný zápřah, ale zde se přeci nabízí řešení jako je to i jinde ve světě, rybářské obchody, v dnešní době internetu by to neměl být problém, poštu vidím také jako rozumné řešení, bohužel to se zatím k nám nedostalo, určitě by nebyl problém, pokud by byla snaha, zakoupit si povolenku po netu, možností je řada, ale všechno toto naráží na neochotu orgánů.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 v 16:40 ® BigMike

Osobně si myslím, že JúS by se už dávno ze společného rybolovu trhnul, kdyby ho Rada nedržela v šachu tím, že má právo na Orlík – tudíž by hodně členů v okolí muselo kupovat hostovačku jen na Orlík!!! Že leží z největší části v jižních Čechách je asi podružné. Loni zblajzli Trnávku (nevím za jakých okolností a jak to mohl někdo dopustit)a pomalu by se už viděli jako páni na Lipně. Letos se tedy JúS rozhodl trhnout aspoň P vody. Myslím, že kdyby se našlo řešení kompenzace ceny hostovačky nebo celorepublikové povolenky pro ty, co bydlí někde u Orlíka, odtrhul bych to celé jako kdysi na j.Moravě!

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 v 16:30 ® kakr reakce na …

Po dlouhé době jsem si přečetl něco rozumného. K výdeji povolenek, ve čtvrtek 30.12 jsem měli první výdej, začátek v 9hod. V 8.45 stálo před barákem cca 35 zájemců o povolenku, někteří je vyřizují pro celou rodinu. Není v silách vydávajících zajistit, aby nestáli ve frontě více jak 1/2 hod. Valná část z nich půjde na ryby nejdříve v dubnu, ale povolenku si vyřizují ještě v závěru roku. Povolenky vydáváme poštou (doporučeně) , ne za 100, ale za 50Kč, nemáme zájem ždímat ze členů peníze. Ročně poštou vyřídíme cca 500 povolenek. K omezování úlovků kapra jen tolik. Limitu 40ks/rok dosáhne 1% členů. Navíc kaprů je jako sr**ek.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 v 15:39 ® regulus
regulus

Nejprve k původnímu tématu fóra – u nás taky bývá fronta až před barák, je pravda že to zrovna moc rychle nejde, jako každej rok se nadává, ale ruku na srdce, toto je opravdu „práce“ pro důchodce nebo si myslíte, že normálně zaměstnaný člověk by měl čas 2× týdně během ledna a února si jít sednout na půl dne vydávat nový povolenky??? U nás existuje možnost za příplatek 100 Kč si nechat poslat nový papíry doporučeně poštou, kolik lidí to využívá netuším, ale považuju to za rozumné a cena je adekvátní.

K těm omezením co tu psal Zadar. Kdysi dávno někdy v devadesátých letech byl v MRS limit 40 kaprů za rok a jak myslíte že to dopadlo, přepisovalo se, gumovalo, nepsaly se úlovky, prostě se to úplně minulo účinkem. Taky bych byl pro to udělat rozumnej roční limit a to především ostatních druhů ryb, protože kapr je z hlediska množství násady lehce dostupnej, nicméně budiž ať je omezen i kapr, ale obávám se, že by to bylo úplně zbytečný, dopadlo by to stejně jako s tím ročním limitem na Jižní Moravě, protože to je v lidech a vůbec se nejedná jen o důchodce, když to poslouchám kolem sebe, tak je mi tak nějak smutno.
Když tady (nejen v tomto fóru) poslouchám ty nářky na ČRS, tak jsem možná docela rád, že bydlím na Jižní Moravě, ne že by MRS bylo značka ideál a všecko bylo absolutně OK, ale myslím, že se to pohybuje v rámci určitých rozumných mezí.

Piranha malou poznámku k tvému příspěvku 1.ledna 2010 9 : 34 , přečti si co jsi napsal a pak si zkus představit jak tohle uvést do praktickýho života, nemyslím tím v souvislosti s ČRS, ale ekonomicky, co by se stavělo, kde by se stavělo, za co by se stavělo, ekonomická návratnost …
Zákonitě musíš dojít ke stejnýmu závěru jako já.

Ještě malou poznámku ke svazům jako takovým. Rybářský svaz (lhostejno jestli ČRS nebo MRS) je občanské sdružení, které se řídí stanovami. Jakékoliv změny (v rámci našich zákonů) si lze odhlasovat, nicméně jak tu bylo už několikrát napsáno, prakticky to není proveditelné a to jedině díky členské základně (s takovým materiálem se prostě nedá pracovat :-) ).
Jako nezainteresovaný, soudě jen podle nářků co tak po různu čtu na netu, si všichni povětšinou stěžujete především na ČRS nikoliv na vaše územní svazy. Naskýtá se tedy otázka, jestli se domníváte, kdyby se váš územní svaz osamostatnil (tak jako MRS v r. 1990), jestli by to pro vás bylo lépe???
Představme si hypotetickou situaci, v ČR by existovalo 7 rybářských svazů vzniknuvších z územních svazů ČRS a MRS, tedy celkem 8 rybářských svazů. Každý by vydával svoje svazové povolenky a v rámci mezisvazových dohod by si člen jednoho svazu mohl koupit povolenku jiného svazu za stejnou cenu jako jeho členové plus by bylo možno koupit povolenku celorepublikovou, patrně za částku mnohem vyšší než je cena současná.
Jak by se vám tato „konstalace“ líbila a taky by mne zajímalo, jestli by toto byla členská základna ochotna odhlasovat???

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 14:21 ® CeP
CeP

zadar> >několik členů výboru je placených

ano. rekneme ze tohle je jedna z moznych cest netroufam si ale tvrdit to same o omezeni 1 uslechtila ryba za den a K70.

omezeni 1/1 je podle mne docela kontraproduktivni. elhierro tady zminoval ulovkac na kterem bylo vice 5 nez metraku ryb. pred nedavnem platilo v jiznich cechach omezeni 50ks uslechtilych ryb za rok a i tady je dost „petimetrakovych“ rybaru. pak nastala situace, kdy tihle lide meli svou kvotu vycerpanou treba v pulce dubna, nebo kvetna. dal uz jen proskrtane vychazky. co myslis, chodili se k vode „jen uklidnit“, nebo ryby tak jako tak sakovali a nepsali? podle mne sakovali. a protoze nezapisovali, vratilo se do do vody o to min ryb. kdyz si to dam dohromady, vychazi mi, ze neni dobre jit cestou restrikce. vysledek byl takovy, ze 50/rok se s velkou slavou uvadelo do platnosti a v tichosti se v dalsi sezone vypustilo.

o K70 si myslim sve uz od prvni chvile, kdy se tahle myslenka objevila. tusim ze v roce 2006? podle mne je to prasarna jednostranne protezujici kapra. co ostatni puvodni druhy ryb? K70 jsem ochoten pripustit na vybranych vodach, nejlepe RMV se zvlastnim rezimem, ale plosne na svazovych vodach nema co delat.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 13:36 ®  reakce na …

BigMike> Jak jsem už napsal dříve, dnes jsem v jiné organizaci, je to MO Kladno a tam se mi to zdá celkem v pohodě, ta je velká, asi 3000 členů, výbor má stejně lidí jako v té mé předešlé, několik členů výboru je placených a vypadá to i tak, že začínají slyšet názory a přání členů. V posledních letech se podařilo prosadit 1 ušlechtilá ryba za den a od letošního roku i K 70, takže tam bych to na nějakou revoluci neviděl, ten problém vidím spíše v některých organizacích a potom na těch postech nahoře, kde o nějakém plošném omezování úlovků a jiných rozumných změnách asi nechtějí ani slyšet.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 13:19 ® CeP reakce na …
CeP

BigMike> mozna si to prilis idealizuju, ale pokud by se povedly zmeny ktere tady popisujeme..

i ja jsem tlakem odspoda nahoru myslel v prvni rade kompletni vymenu vyboru a pak tlacit dal. a kdyby se tlak minul ucinkem, mohlo by se stat, ze by nekolik MO odeslo pod kridla jinych uzemnich svazu, v kraji by pusobilo nekolik samostatnych MO a treba by se i nekolik dalsich domluvilo a zalozilo sdruzeni nezavislych MO. kraji by zustalo jen par kostlivcu a nejlepe by bylo, kdyby jim nezustalo nic.

zasadni pruser u nas v jiznich cechach je ten, ze dekrety na reviry ma kraj a ten tim drzi MO v sachu. ale my uz vime, ze rok 2014 se blizi a tam se muze stat klidne i dost divokej kotrmelec.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 12:37 ® BigMike

Proto píši, že je letos volební rok, tak se domluvte, vytvořte návrh protikandidátky! Vzhledem k tomu, že na schůze chodí minimum lidí a k volbě a usnášení je schopna nadpoloviční většina přítomných, neměl by být problém obejít před schůzí sympatizanty aby přišli v hojném počtu a přehlasovat ty staré „názory“. Problém asi bude v tom, z koho sestavit tu protikandidátku a najít ty sympatizanty!:)

Zadar: Shodneme se, že je to dlouhodobě neudržitelný stav! Stačilo by pár rozumných opatření, někomu i lépe zaplatit a šlo by to! Peníze by se jistě našly!!! V revírech ČRS jde hlavně o to, uhlídat to! Svůj výdělečný rybník uhlídáš lépe než 15 km řeky, potoků a pískoven s 10 lidmi dobrovolné RS co skoro nemají žádné pravomoce nebo vymahatelnost práva. Po nových úpravách trestního zákoníku to bude ještě horší! Kor když ryba v řekách je „všech“ a lidi budou radši nadávat než hlídat a starat se!

Má někdo nápad jak legální cestou z tohoto začarovaného kruhu? Je to asi to samé jako vyměnit parlament.))

Je někde na netu nějaký server co se tím více zabývá?

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 12:30 ® Piranha reakce na …
Piranha

zadar> Petře asi holt se to bude muset nechat časem vymřít a doufat ze nenakazej ty, co tam misto nich prijdou.Je to hnusny, spatne se mi to pise, ale ty se toho taky nejspis nedozijes.No a ja ve svych 30 letech asi taky uz ne.Mladsi lidi nez jsi sam ty, jsou taky dobre naockovany timhle myslenim ktery panuje na črs.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 12:12 ® 

CeP> Omladit, ano, ale jak chceš dokázat, aby ti mladší mezi těma dědkama vydrželi, já jsem se ke své pasivitě dopracoval postupem času, dříve jsem také chodil na brigády, na schůze, snažil jsem se dělat více než bylo mojí povinností, ale postupem času jsem to vzdal, na brigádách se dělali kraviny, na schůzích si členové výboru pochválili svoji práci a nechali se zvolit do dalšího období. MO která měla 200 členů měla 10 lidí ve výboru, který se scházel 1 týdně, po několika letech jejich hospodaření mají 80 členů a ve výboru jsou pořád stejní, teda mimo několika kteří umřeli a byli nahrazeni stejnými. Když jsem jim spočítal náklady na vyprodukování 1 Kg kapra na 180 Kč a přednesl toto na schůzi, byl jsem nucen odejít k jiné organizaci. Věřím, že takových organizací je fůra, to není žádná vyjímka. Ještě musím podotknout, že tato organizace spravuje 1 rybník 7 ha a jeden asi 2 ha. Proč nejsou lidi do výborů, protože těch výborů je moc, proč musí každou louži spravovat výbor o 10 a více lidech, kteří na to mají svojí budovu a hrají si na nenahraditelné. Na co je mi jako členovi to, že se organizace chlubí majetkem za X milionů novou klubovnou, ve které se 1 za rok udělá schůze, když ve vodě nemají ryby. To je to komunistické hospodaření.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 v 11:46 ®  reakce na …

BigMike> Když si čtu tvoje příspěvky, cítím právě ty staré názory. Píšeš, že za 6 Kč na den si můžeš odnést 7 Kg ryb z toho 2 ušlechtilé, no a to jsme právě u kamene úrazu. Toto pravidlo způsobuje devastaci našich vod a bohužel ti veteráni na svazu s tím nejsou ochotni nic dělat, protože důchodci masařky by nějaké limity těžko rozdejchávali a třeba by je potom nevolili. Pokud by byly vytvořeny nějaké rozumné limity chycených ryb, třeba týdně 2 ks a ročne 20, určitě by ryby tolik neubývaly, samozřejmě by to musel někdo kontrolovat. V takovém případě by se cena povolenky nemusela nijak výrazně zvedat. Nemusel by se to potom svádět nedostatek ryb na vydry, norky, kormorány, sumce a jak jsem dokonce někde četl i na ledňáčky, kteří prý chytají potěr. Píšeš, že povolenky na soukromákách stojí více, ono jak kde, jezdil jsem dříve na soukromák, krásná voda, asi 40 ha, slušně zarybněná, lov nonstop, povoleno na 3 pruty a povolenka na týden stála 900Kč a roční 2800, to se myslím moc neliší od cen povolenek ČRS, ale měli tam limit ulovených ryb na 20 ks ročně, každý den se na nás přišel podívat porybnej, pokecal, zkontroloval pořádek a popřál pěkný lov. Nebo ceny povolenek v cizině, třeba třeba v Itáli na Pádu, teď zrovna o tom píše na MRKu povolenka 10–50 euro na půl roku, to mi také nepřipadá více než u nás a to jsou ceny pro cizince. Nikdo po nich nechce brigády a nemusí chodit na schůze. Co vy na to pane CePe.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 v 10:43 ® Martin Chmelík

Bohužel jsem přes 35 let členem stejné MO. Kdysi mne tam přivedl děda, který už není mezi živými. Takže členem tu jsem asi jen z nostalgie. Když se tato MO stěhovala do Revoluční, naivně jsem si myslel, že se něco změní. Opak byl pravdou. Jediné co bych k celé diskuzi uvedl je to, že nejhorší práce je ta zadarmo. A co dělat když jsem nespokojen s mateřskou MO? Přestoupit jinam! Když to udělá každý nespokojený, třeba se pak MO, ve které nic nefunguje, uzavře. Ale to se asi nestane, protože je tam mraky členů – důchodců. Již párkrát se mi tam při odevzdávání stalo, že dědula za stolem po prohlídnutí sumáře povídá: „Se ti mladej moc nedařilo, co?“ (pozn. nejsem masař). To támhle Franta, ten umí chytat ryby, podívej. No a byl mi s patřičnou hrdostí ukázán sumář, kde bylo zapsáno přes 5 metráků kaprů..... Co na to říct? Snad jen, ať žije sportovní rybolov!!!! PS: Jo a kartu mi tady ztratili již 3×…

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 v 10:34 ® Piranha reakce na …
Piranha

BigMike> to by se to ale pracovalo mit za to 15tis. :-)) Ne vazne.K cemu jsou pak rybarske skoly.Jen se tam vystuduje vejska nebo stredni a ty lidi stejne nemaj praci.Melo by se to udelat profi a byl by klid.V kazdem kraji skola a nemuselo by to bejt jen stidium.Mohli by byt i rybarsky uciliste a ty lidi by pak pracovali jako profesionalni rybari, staveli nadrze na odchov, ve kterych by pak odchovavali ti co maj na to hlavy.Proste by to byl rybarskej remeslnik, kterej by vylovoval ryby presazoval je staral se o rybniky a tak a za to by byl prislusne placenej.Mozna by ten clovek ani nemusel drzkovat za nizky plat, protoze je to prace ktera by bavila plno lidi.Ale to je samozrejme i o dotacich statu a EU a vubec asi u nas nemyslitelna vec.

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 v 10:09 ® BigMike

Je to těžký – nové myšlenky se musí prosadit, ale jak? Když vezmeš radu, je to věkově jako bývalé politbiro! Jak se tam dostat? Letos jsou na každé MO volby do výboru – odtud se začíná!!! Jenže ono těch lidí, co chtějí něco pro věc udělat je hrozně málo!!! Už léta hledáme někoho nového do výboru, i se těšíme na den, kdy nebudeme zvoleni a vezme to za nás někdo jiný, ten chytřejší (jak je často slyšet z jejich úst u vody) a ono pořád nic! Pak se člověk musí dostat z MO na kraj (což je rovněž utopie) a o postupu z kraje do rady už si může nechát zdát jen ten největší fantasta. To se asi dřív dostaneš do parlamentu.)Myš­lenek, nápadů atd. je mnoho, prosadit je věc jiná – to by zase mnoho lidí tam nahoře přišlo o svá koryta! A pokud to není, dle jejich řečí o co stát, ať odejdou a přenechají to jiným! Jako na MO, kde si za ty „odměny“ za práci za rok nekoupíš pomalu ani průměrný vláčecí naviják! Jako místopředseda mám na starosti nové členy, testy, evidenci členů, donedávna jsem byl členem RS a za to vše povolenka zdarma a 2.000,– ročně!!!

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 23:55 ® Piranha
Piranha

Rikal mi kamarad ze treba v belgii si koupis povolenku pres net.Jdes pak na ryby a nemas nic zadnej papir nic.Prijde porybnej vyzme si od tebe doklady, napise tve rodne cislo ve forme SMS na nejaky jejich cislo a tam mu reknou ze pan Svaty Petr ma zaplacenou povolenku.Ukloni se popreje hezkej den a dobrej lov a jde.

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 23:52 ® Piranha
Piranha

CeP> to je to.Nejsem pro rozprodani a rozparcelovani nasich vod.To ne.Nechci aby zanikl cesky rybarsky svaz, to v zadnem pripade, ale chci aby to bylo co se tyce ty vnitrni politiky svazu a rybarstvi malinko volnejsi.Nejde o nejaky chytani 24h denne, nebo horni/dolni miry.Jde o celkovy system.Brigady?Co je to.Bud se bude makat, nebo ne. Melo by to byt na takove urovni jako je dnesni armada.To rybarstvi by se melo udelat profesionalni, ma u nas tradici a znaci nase mesta. Vyhazet nepotrebny lidi co si tam jen hrejou prdele, hovno delaj a delaj si z toho alkoholovy dejchanky jako na Mo Usti nad Labem.Zaridit system prodeje povolenek treba pres SAZKU, pres terminal.Proste tak, jak si nabijes kredit, tak si treba zaplatis povolenku jako clen na rok, nebo jako neclen na den mesic a tak kde koliv u nas.Nac rozdelovat porad kraje.Kua sme cesi tak co.Proc je dvoji metr.Proc maj tamhle platit vic a zam min.Sjednotit rybarstvi v republice a udelat statni rybarstvi takovy jak ma bejt.A pak se muze treba upravivat řád. Vim stalo by to penize.Co stalo zrizeni míta.A kde se pletvaj prchy na svazech, mraky penez.

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 23:34 ® CeP
CeP

Piranha> …pokud to bude ridit kovanej.Chce to omladit vedeni a vnest trochu inteligence do systemu…

tohle jsi napsal moc pekne. kratce, vystizne. ale jak to chces zaridit kdyz se vetsina clenu bude chovat jako zadar? schovavat se za plenticku pasivity a pocitu falesneho hrdinstvi? to je presne to cechackovstvi o kterem jsem psal.

mne taky sere soucasnej stav v CRS, ale ta moc neco zmenit je jedine v rukach clenske zakladny pekne odspoda nahoru. a casu na to je kurevsky malo, protoze jak BigMike spravne poznamenal, rok 2014 bude zlomovej. Pak se muze stat ze nam zbydou jen plotem obehnane soukromaky za trojku na vikend a na rece pod barakem si ani neskrtnem.

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 22:36 ® Piranha reakce na …
Piranha

zadar> Proč naši rybáři stále častěji jezdí na ryby do ciziny? Proč jsou narvané soukromáky?

Protoze ve statnim je hovno a i to hovno se diky nasemu plnobolsevickymu řádu devastuje.

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 22:35 ® Piranha reakce na …
Piranha

zadar> mas mou podporu.Črs je vo h…e a bude pokud to bude ridit kovanej.Chce to omladit vedeni a vnest trochu inteligence do systemu.

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 22:22 ® BigMike

regulus: pracovní den jako každý jiný:)) Někde je prostě bordel jako všude jinde, někde to klape! Nutno dodat, že za současného vedení rady ČRS spěje ČRS k opačnému pólu než se píše + :-) V roce 2014 nás čekají výběrová řízení na revíry a mám ten pocit, že se spíš snaží napomoci tomu aby to nedopadlo než dopadlo!!! Jako všude jinde se řeší kraviny (viz podepisování výsledného sumáře úlovků atd.atd.) a podstatné věci se nevidí nebo se nechávají na potom! A jak víme cesta „potom“ vede do domu „nikam“:))

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 21:58 ® regulus
regulus

Že na to chlapci na Silvestra nevyserete. 9-)

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 21:18 ® BigMike

A ještě dodám, že ty soukromáky jsou v podstatně jiných cenových relacích než revíry ČRS!!! Mě stojí den na MP baj voko přehnamých 6,– a mohu si popřípadě nechat denně 7 kg ryby, v tom 2 kusy „ušlechtilé“ Za tu cenu si myslím, že stojí být členem ČRS a chodit k „skoro“ prázdným vodám!!!:)

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 21:12 ® BigMike

Protože je rybařina v ČRS ještě lidová zábava za hubičku a pokud by chtěl někdo mít revíry zarybněné jako soukromáky, musela by stát povolenka aspoň 5.000,–, dát větší pravomoci RS, nějak odstranit problém vyder, kormoránů, volavek, norků a nepostivých rybářů co vezmou skoro vše co chytí atd.atd. A stejně to vše ti na 100% nezajistí zarybněnost a spokojenost lidí chytajících na soukromé, z velké většiny stojaté a uhlídatelné vodě!

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 v 11:51 ® 

kakr> Jak myslíš …, a když bych si koupil povolenku jako nečlen, to bych je nepodporoval? Proč to jde bez problému za našima hranicema, kde si koupíš povolenku v každém krámě s rybařinou nebo i benzínce, nemusíš být ničeho členem a navíc je to tam většinou i levnější. Proč naši rybáři stále častěji jezdí na ryby do ciziny? Proč jsou narvané soukromáky?

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 v 10:47 ® kakr reakce na …

Jsi učebnicovým příkladem, jak mrzký peníz vládne světu. Pro pár korun jsi ochoten podporovat zkostnatělé komunistické veterány a být s nimi v jednom spolku.

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 v 9:33 ®  reakce na …

kakr> Já to vyřešil jinak, změnil jsem MO, na schůze nechodim, a za brigády zaplatim 500 Kč. Frontu na povolenku si také musím vystát i když mojí kartu nikdy nezašantročili. Tvoje rada je jaksi naho.. protože bych se nedoplatil. Nic se nemění na faktu, že ČRS je banda zkostnatělejch komunistickejch veteránů.

reagovat
Středa 30. prosince 2009 ve 21:06 ® kakr reakce na …

Nemusíš být členem ČRS, nemusíš chodit na brigády, ba ani nemusíš chodit na stupidní schůze. Máš možnost si zakoupit povolenku pro nečleny, každá MO Ti ji ráda prodá.

reagovat
Středa 30. prosince 2009 ve 20:06 ® 

CeP> Jaké čecháčkovství, jsem členem ČRS z důvodu abych mohl chytat ryby, nejsem ochoten chodit na stupidní schůze, nejsem ochoten chodit na brigády, kde se dělají zbytečnosti, ČRS v současné podobě je komunistiský paskvil. Bohužel pokud chci chytat ryby na řekách nemám jinou možnost než být jeho členem i když mě to docela se.. . Možná se najdou organizace, kde se snaží vyjít lidem vstříc, ale jsou to vyjímky.

reagovat
Středa 30. prosince 2009 v 19:56 ® bucharovic reakce na …
bucharovic

vondras> To jsem rád, že se tady konečně objevil někdo, kdo mi může potvrdit, že nekecám a že to ,,u nás" na MO P – 1 opravdu takhle funguje. Dal jsem tenhle text i na MRK a tam mi normálně nevěřili, že ve ,,stověžaté matičce Praze" může být tohle, v době PC možné. Díky V.Kroupa

reagovat
Středa 30. prosince 2009 v 19:40 ® vondras

no je ale pravda že MO PRAHA 1 JE SNAD POSLEDNÍ V PRAZE KTERÁ TYTO UDAJE NEMÁ V PC A TUTO REGISTRACI MÁ ZALOŽENU POSTARU JAK ZA KRÁLE KLACKA A ZKRÁTKA BY TO CHTĚLO POPOSTRČIT TECHNIKU VPŘED A RÁD VĚŘÍM ŽE I OBSLUHA PC Z ŘAD ČLENŮ BY SE URČITĚ NAŠLA A VŠE BY ŠLO KE SPOKOJENOSTI ČLENŮ TÉTO MO S PŘÁNÍM ZLEPŠENÍ TÉTO SKUTEČNOSTI NAPSAL ČLEN MO PRAHA 1

reagovat