Vyhledávání
Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!!
29.12.2009 | bucharovic | 55.150 zobrazení | 109 odpovědíVčera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.
Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.
A jsem zase u „tradic".
Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.
„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"
„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"
„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"
„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"
„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"
„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"
„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"
„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"
Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.
Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…
Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…
Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.
Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!
Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…
Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 30. prosince 2009 v 10:42 ® sus1 reakce na …
-
CeP> Ti nahoře to dělají normálně a ještě se s tim chlubí na veřejnosti,kdo kolik má,takže vlastně dávají lumpom návod jak na to.Pro obyčejný lidi je to zase jen výsměch,nic víc.Tohle všechno a ještě asi víc vzalo a bere lidem chut něco dělat,vůbec se jim nedivim. To za tou klávesnicí??no jo,no.
reagovat - Středa 30. prosince 2009 v 10:02 ® BigMike
-
Tak hoši, žádné brečení, stížnosti, s čistotou v srdci a jiskrou v spravedlivém oku vezmem sudlice, řemdichy a cepy a zajdeme udělat pořádek dle svého nejlepšího vědomí a svědomí! No, akorát proti nám možná postaví PČR či AČR. Zemřem ale pro správnou věc – radši hrdě padnout v boji než zlomeně a porobeně žít!!!
reagovat - Středa 30. prosince 2009 ve 2:01 ® CeP
-
nj. to uz je to nase cechackovstvi. driv byl kazdej nejchytrejsi u pullitru. dnes se to presunulo na internet. tady jsou vsichni moudri jak se vsechno dela spatne, co stoji za hovno a co by se melo zmenit. jenze kdyz prijde k tomu aby jeden kazdy prilozil ruku k dilu, tak to ne. vochcat, vobejit, vyhnout se praci, nic neplatit, urvat co nejvic, ale vecer za klavesnici je zas kazdej hrdina a place jak nam to jde pekne do kopru. pak mel kazdej dat ruku na srdce, zamyslet se a uvedomit si, ze to jde do kopru prave jeho vinou.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 23:32 ® BigMike
-
Kdyby se vám chtělo přestoupit, můžete k nám:)))
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 20:17 ® reakce na …
-
FISHERBOY> Naprostej souhlas, když maji bordel, je třeba toho využít. Některá MO jsou opravdu hrozné, před lety jsem z jednoho takového spolku vševědoucích důchodců odešel.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 17:49 ® džigit reakce na …
-
BigMike> a ví voni tam co je abeceda? Co když jedou podle azbuky?
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 17:31 ® 1Mara
-
Já teda nevím , ale u nás je Paní Pecharová, hospodářova manželka a ta má vše v počítači a odbavení na nového rybářského lísku jí trvá cca 30–45 sekund , takže u nás MO Duchcov je to prostě supr a tím jí chci také poděkovat
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 17:15 ® BigMike
-
:)))) Nakonec se tu pohádejte
) Já vám povím jak to chodí u nás. Máme výdejnu povolenek u paní co má obchůdek s rybářským a sportovním zbožím – tudíž je výdejna otevřena 5 dní v týdnu mimo sezónu a v létě ještě navrch v sobotu. Výdej je v klídku, v pohodě, paní má na krámku aktuální seznam členů se základními údaji jako jsou splněné brigády, jestli vrátil loni úlovkáč atd. Výdej povolenky a členství si tam zapíše a ani nepotřebuje karty členů. Ty mám doma já, vždy koncem roku zaktualizuji dle jí dodané, vyplněné dokumentace, vytisknu jí nový seznam a takhle to jede pořád dokola. Ona má kšeft, za výdej povolenek dostane od kraje přes nás také nemalou odměnu a všichní jsou spokojeni, zejména v sezóně hosté. V okolních MO jsou ve výdejně jen v so., třeba jen 2 hodiny-to je pak problém. Sám pamatuji svého času v mládí jsem pomalu šel pro povolenku ve stresu, jestli ten pán bude doma, jako bude mít náladu atd.
Možná jim na výdejně poradit aby si karty zakládali podle abecedy – to je dobrá věc:)
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 14:55 ® Filip00 reakce na …
-
FISHERBOY> já netvrdím, že jsi hovado, jen ta výmluva ,, že oni taky, tak proč já " mě mrzela. Toť vše. To pak můžeš udělat cokoliv, protože to už někdo někdy udělal a napsat on či oni taky ""
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 14:44 ® FISHERBOY
-
hraji a Filip…jo mate pravdu…jsem hovado
reagovatkdo z vás neudělal nikdy zadnou špatnou věc ať se přihlásí a já mu osobně pogratuluju:
- Úterý 29. prosince 2009 ve 14:34 ® bucharovic reakce na …
-
hraji> Můžeš mi říct, s čím konkrétně, co jsem já napsal, nesouhlasíš? Kde jsem já udělal chybu? Měl jsem být jako to stádo přede mnou a za mnou, které se zmohlo jen na občasné vrtění hlavou a povzdechnutí, doprovázené pohledem na hodinky? Jak by se líbilo Tobě, kdybys byl někde od roku 1991 a najednou by Tvoje karta nebyla k nalezení? Díky za odpověď
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 14:29 ® Filip00 reakce na …
-
FISHERBOY> Je to o člověku a né o výmluvě, je mi jedno jestli jsi zaplatil nebo ne, jen si vymysli jinou výmluvu než o ochcávání a dělání blbců. Ty jsi měl volbu a ty jsi si sám zvolil jak se k tomu postavíš.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 13:55 ® FISHERBOY
-
hraji: Možná jsem ubožák ale vůbec mě to neštve..u nás to bohužel funguje tak, že třetina né li víc chlapu ve sdružení jsou s nějakým tím místním funkcionářem kamarádíčci a za panáka v hospodě mistr funkcionář brigády zařídí.. a ja, ktery studuju mam bejt ubožák jen proto, že jsem využil jejich nepořádku?! Jejich problém nemaj v tom mít bordel a mají si to ohlídat. Neříkám, kdybych se topil v penězích, tak jim to mile rád dám, ale pro mě je to třičtvrtě mého měsíčního příjmu…takže když to můžou ochcávat ostatní proč dělat poctivýho blbce.. asi tak:)
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 13:38 ® džigit
-
hraji> Určitě máš pravdu,ale ve spoustě organizací se „zasloužilci“ nahradit nenechají… A říkat hned o někom,že je ubožák-pak jsi ovšem stejný jako ten,co o něm píšeš
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 13:25 ® hraji reakce na …
-
FISHERBOY> nevím zda jsi typický představitel nastupující generace, snad ne. Přiznal ses, že jsi vědomě podvedl a okradl svoji vlastní MO. Asi očekáváš, že tě bude někdo obdivovat. Já tě neobdivuji, jsi ubožák a darebák a v naší MO bych tě nechtěl. Co se týč tématu, mám s činnostmi kolem vydávání povolenek zkušenost. Pomůže jedině převedení celé agendy na počítač, ale to chce mladé lidi k jejich obsluze, kteří chtějí víc než jen odrbat svoji MO.
A ta hloupos o tom, že ti staří funkcionáři jsou placeni z peněz členů, to je obraz chápání reality ze strany těch mladých. Já si zaplatím a chci služby, hned a rychle a pokud možno jen tehdy, když se to hodí mě. Ti staří pánové to dělají z velké míry zdarma ve svém čase. Je třeba je nahradit, poděkovat jim za jejich dlouholetou činnost a najít za ně mladé a schopné, kteří budou ochotni tomu věnovat desítky hodin, snášet invektivy netrpělivých členů, kteří utekli z práce, aby si vyřídili povolenku, protože jejich čas je drahý a ten starý pán je obtěžuje svojí pomalostí. Já nehájím pomalou a nekvalitní práci, ale ani nemohu souhlasit s tím, co zde napsal bucharovic.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 12:31 ®
-
V naší malé organizaci naštěstí vládne vesnická pohoda, tak jen doufám, že se tohle nikdy nestane. Okamžitě bych měnil.
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 ve 12:30 ® FISHERBOY
-
takový problém je všude…místní dědci, co sedí za stolkem si myslí že jsou něco víc…a hlavně že v tom mají ,,svůj nejlepší a léty prověřený systém"-pak to vypadá tak, jak to vypadá. U nás se předloni ztratila kompletní evidence mládeže, přestupující do dospělých(jedině pro mě dobře, ušetřil jsem na brigádách, které jsem řekl, že mám splněné, ač jsem je splněné neměl)..dobrých 1500 v kapse
reagovatale je v tom bordel…a zjevně ne jen u nás..
- Úterý 29. prosince 2009 v 10:52 ® bucharovic reakce na …
-
Zkusím to. Dík
reagovat - Úterý 29. prosince 2009 v 10:48 ® Filip00
-
tak jdi do P5 – Radlice je to v obchodu Zlatá Rybka, kontaktní osoba je pan Horký, jsem u nich a je to tam v poho.
reagovat