Vyhledávání
Death-Loučím se s chytejáky.....
6.1.2005 | DEATH | 5.977 zobrazení | 50 odpovědí
Příští úterý bude rodičák a jelikož to vypadá,že se vyplní mé nejčernější představy a dostanu minimálně jednu trojku v pololetí,takže se nedostanu bez přijímaček. Mám slíbeno,že mi bude za 3 odpojen interet a budu mít domácí vězení do přijímaček. O kterých mi furt sugerujou,že je nemůžu zvládnout,nevím proč,protože jsem měl vždy vyznamenání. Tímto se asi loučím se všemi chytejáky,bylo mi tu hezky,rád sem pokecal a občas přispěl svou troškou umu. Chtěl bych ještě říct,aby ste se nedivili,když nebudu na ICQ,holt když neni net,není ICQ. Takže rád sem vás všechny poznal a Čau!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 19. ledna 2005 ve 20:13 ® ywan
-
DEATH : ja som sa dostal na priemyslovku bez skúšok a to sam mal aj jednu 4 ( matika )
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 ve 22:17 ® DEATH
-
Už tohle neřešme,už sem se dostal od psichyckého dna(známky asi budou opravdu z Čj a M za 3),ale beru to s nadhledem… Když nevystuduji,budu kopat tunely pod tím,co ještě tunel nemá,sice v naší době bude těžké takovou společnost najít,ale nějak se živit člověk musí..
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 v 18:30 ® Tomash
-
drda : Jsem ve 3. ročníku na teplickém Gymnáziu a vím, že studovat není snadné. Já sám jsem student. Proto se Smrťáka zastávám!!!
reagovat - Úterý 18. ledna 2005 v 8:44 ® drda
-
Tomash: píšeš, že se studium a práce se nedá srovnávat a dodáváš, že je těžké vydělat peníze. Ale myslíš, že studovat je snadné? Zeptej se na to třeba DEATHa. Ale, jestli se můžu přimluvit, zanechme těchto debat a pojďme se bavit o něčem jiném. Teď mě napadlo-co takhle třeba o rybách ?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2005 ve 23:08 ® Tomash
-
HaD, drda : Joo, uznávám 1–4 je asi moc velká stupnice, tak trošku uberu 2–3… Stojím si za svým zaměstnání a studium není to samé a hodnocení obou je dost nespravedlivé. Už to, že za zaměstnávání dostáváš LOVE a za studium v tom lepším případě ústní pochvalu… To zas vyznívá dost materialisticky, ale snad chápete, jak to myslím… Práce a studium se nedá srovnávat. Sám dobře vím, jak těžké je vidělat peníze – dělám už 4. rokem brigádu – nosím letáky… Tt.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2005 v 16:02 ® HaD
-
Tomash: mno, taky mě ten názor překvapil. Jestli je někde jedno, jak v zaměstnání děláš, jestli na 1 nebo na 4 a máš za to stejný plat a nepřijde se na to, tak to je spíš k pláči, než k použítí jako příkladu. Tak to možná fungovalo za bolševika a pokud to někde přežívá, tak je to jen a jen hrůza a takový podniky, firmy, organizace apod. nepřežijí, a pokud ano, tak jen velmi velmi těžce!
reagovat - Pondělí 17. ledna 2005 v 15:45 ® drda
-
Tomash: samozřejmě že učení a práce neboli zaměstnání jsou naprosto srovnatelné činnosti. Mnoho zaměstnání je vlastně založeno na neustálém přísunu nových nových informací, které se dotyčný musí naučit (veškeré vědní obory, soudnictví, zdravotnictví a další a další obory). Jen za to dostává peníze místo známek. A že je jedno, jaký výkon dotyčný předvede ? To nemyslíš vážně. Možná tak někde ve státním sektoru, kde si nevšimli změny 17.11.1989. Já mám pod sebou přes dvacet zaměstnanců, jejichž výkon za daný měsíc hodnotím a podle toho je odměňuji. Podle mě máš o tom hodně zkreslené představy – bez urážky.
reagovat - Pátek 14. ledna 2005 ve 20:09 ® Tomash
-
DEATH : Nepolož se kvůli jedný trojce!!! Sakra! Já měl v pololetí devítky jednu dvojku a jsem na Gymnáziu stejně jako kámoš, který měl v pololetí 2 4! Tak se neboj – to zvládneš! Držím palce… drda : Sakra, DEATH je na základce né někde v zaměstnání… Jo a ruku na srdce – myslíš, že se dá srovnávat práce a škola? No to snad ne! Můj táta vždycky říká – já dostávám místo známek výplatu! Ale vzhledem k tomu, že v práci je jedno, jestli pracuje na 1–4 stejně dostane stejný plat – podobně jako v ostatních povoláních. jde o to, že se nikdo nedoví, jestli ten či onen pracuje na 2 či na 3… Né??? Jinak souhlasím s tím, že se nedá vymlouvat a prosit o „odpuštění“ celý život… O tom však není tato diskuze… Tt
reagovat - Pátek 14. ledna 2005 v 18:23 ® jiris
-
DEATH – bereš to moc vážně, stejně zjistíš, že je to jen hra. A mimochodem – jedna trojka nic neřeší. Příjmačky zvládneš pokud je nepodceníš.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2005 ve 23:26 ® dudu
-
DEATH- Bingo! Já si myslím žes to ještě nepos.. . Důležitý je že sis uvědomil skutečný stav věci. Věřím ti že to zvládneš, to se ještě dá napravit. Bojuj až do konce, držím ti palce.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2005 ve 22:58 ® DEATH
-
4ALL-Takže díky za vše,nevím,co ted sem totálně v prdeli. ač sem zabil 3 dni poctivou přípravou na čtvrtletku z Matiky,mám za 3… Ještě že naši viděli,že se opravdu učím,jinak by mi zas nadávali že na to s***** To že sem nezabral je z části pravda,ze začátku sem procházel v 9. celkem slibně,ale potom se to zvrtlo a než sem si uvědomil,že se topím i s lodí. bylo pozdě,protože furt to vypadalo,že to vybírám,pak sem se časem ale utopil....... Teď se musím pokusit o hnusnou věc,zabrat a ukacávát a ukecávát. jinak sem v prdeli… Pozdě sem si já mozek zabedněnej uvědomil,že když to teď pos*** tak sem zabil 8 let snažení. JJ,nejvíc mě na tom sere,že tohle ja každou generaci,taky to budu svým dětem tlouct do hlavy a taky to pochopí pozdě. Holt,posral sem si život:Landa promine:„Zbortili se ideály jak to tak bejvá…“. Co s tím zmůžu,bejt opačnýho pohlavý,tak řvu jak malý dítě,takhle si to vylejvám vztekem,ale je to spíš vztek nad mojí blbostí. holt,vrátit tak čas o 3 měsíce. co naplat,jestli udělam přijímačky,sem v suchu,budu se muset snažit a učit aspoň na ně. jestli je neudělam,tak nevim co dál,asi nic.......(!to neřešte!)
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2005 v 19:45 ® Milky
-
drda: Já si nemyslím, že jsem lepší rybář než ty. Ale napsat mu, že to má za to, že se na to celé pololetí vykašlal je sice podle tebe správné, ale myslím, že toho kluka asi moc nenadchne. Mentorovat o tom, že si to zaslouží a že to bude v životě ještě mockrát, kdy může narazit v případě, že něco zanedbá nebo podcení, to si myslím, že mu tlučou doma, ve škole … všude. Jestli čekáš tohle – tak to je jasné a i jeho rodiče, budou-li stejně jako ty přísní, spravedliví a nekompromisní, tak opravdu to má spočítaný! To mu asi náladu nespraví
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2005 ve 14:25 ® CeP
-
>DEATH: prdolo. ty se neozyvas. ty prijimacky jsou uz zitra. jedes??
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2005 v 11:22 ® drda
-
Milky: asi jsi můj příspěvek nepochopil. Jeho promlém netkví v tom, že místo toho, aby překážku překonal, ji prostě obejde. Ten problém je v tom, že se vzápětí objeví překážky další, které již nebude možné obejít ( a že takové překážky přijdou, na to můžeš vzít jed). Vyplývá z toho, že bude muset zůstat před branami něčeho, kam by v případě systematického nacvičování překonávání překážek (v jeho případě učení) mohl vstoupit. Jak se můžeš přesvědčit, nezmiňoval jsem se ani o problematice školství ani o charakterových vlastnostech jeho zaměstnanců. Ale když už jsi učitele a ředitele škol zmiňoval, myslím si, že to jsou lidé jako ty nebo já (a neber to, prosím doslova), jako lidé v této zemi. Veselí, smutní , líní, pracovití, sobečtí a někteří, kterým největší radost udělá, když mohou pro někoho něco udělat. A s takovými se Death a my všichni setkáváme a budeme setkávat celý život. Takže v učitelích bych Dethův problém určitě nehledal. A vůbec si nemyslím, že mu chceš vědomě radit špatně. Ale špatně mu rádíš i když ho máš jistě rád a nepřeješ mu nic zlého (zvláště pak ne tvrdou práci v podobě učení do školy, že-promiň mi můj sarkasmus-, ale ono to, bohužel, jinak nejde). Milky, jsem si téměř jist, že rybář jsi daleko lepší než já a mohl bys mě spoustu věcí naučit a možná, že to i uděláš, ale jako rádce (dle mého názoru) jsi propadl. MichalB:díky za upozornění. Až po něm jsem si uvědomil, že jsem vlastně v jeho věku opravdu tápal a nevěděl, co vlastně chci dělat. Nakonec to se mnou dopadlo úplně stejně, jako s většinou ostatních. Dělám něco jiného, než jsem studoval a k profesi, kterou teď dělám, jsem se dostal přes nejméně tři další. Ale jedno by mohl vědět i v jeho ranném věku. A to (a teď to bude řečeno v obecné rovině), jestli chce v životě dělat poctivě a svědomitě nebo to jen tak šulit. Všem se omlouvám za můj „myšlenkový průjem“. Zpočátku jsem zvažoval vůbec svoji reakci, ale domnívám se že žádná odpověď je nejhorší odpověď.
reagovat - Středa 12. ledna 2005 v 17:29 ® Milky
-
… to vše platí, pokud není s rodiči relativně rozumná dohoda. Když je, tak .. je to pochopitelně jiné! Někdy ale učitel paradoxně chápe své žáky lépe než rodiče, kteří chtějí mít doma premianta a nic jiného neberou!
reagovat - Středa 12. ledna 2005 v 17:26 ® Milky
-
Drda: Tady nejde o uprošení šéfa nebo jak se milně domníváš. V práci se setkávám s množstvím ředitelů škol, kteří jsou našimi zákazníky a i ve svém okolí mám pár lidí ze školství. Vím, že dneska je učiteli naprosto jedno, jakou dá žákům známku, ale jde o to, aby žák na škole vydržel a oni z něj měli 14.700 ročně. Jestli si myslíš, že učitel je tvor neomylný a jeho známky jsou přesným vylíčením znalostí žáka, tak ...... nechci tě tu nějak zesměšňovat. V dnešní nelehké době mají učitelé a ředitel školy takové ekonomické problémy, že žáci a jejich výuka je skoro na poslední stránce. Je to smutné, ale je to tak. Výkazy a papírování – to jejejich práce, aby mohla škola přežít a nebýt pohlcena či rozpuštěna. A ty si myslíš, že jedna blbá známka někoho položí na lopatky? Jestli Denig opravdu nemá chápající rodiče, musí si pomoct jinak – ano, je to neetické, ale pro něj je to business! Jestli chce internetit, musí blufovat! A v dalším pololetí to musí dohnat, jinak ho za to učitelka sejme a připomene mu to. Je to taková půjčka. Úroky jsou v rukou pedagoga, může mu je i odpustit. Ty si opravdu myslíš, že bychom tu blbě radili??
reagovat - Středa 12. ledna 2005 v 17:11 ® CeP
-
pozitri jsou ve Volyni prijimacky. mas to doma domluveny? jsi pripraven?
reagovat - Středa 12. ledna 2005 v 10:14 ® xycht
-
Souhlas s HaDem, myslim,že pokud jsou rodiče rozumný a uvidí snahu že ti net resp. Chytej. cz nezakážou…
reagovat - Úterý 11. ledna 2005 ve 14:30 ® LOS
-
Osobně si myslím, že i když člověk hodně chce, ale nemá na to, tak to logicky nepude. Jelikožto se potácím, též ve škole a vidím to na spousty spolužácích někdo se skoro neučí jinej zas drtí skoro pořád a výsledky jsou srovnatelný. Takže učit se to jo, ale s mírou Nikdo po tobě nemůže chtít aby ses celej den učil. Taky to poslouchám denně. My jsme studovali s 1 a ty nedoneseš jinou známku ze zkoušky než 3. Já si řeknu zaplať pánbůh za ní, je to postup, je. Budeš to mít těžký pokud tvoji rodiče na tebe budou mít přehnaný požadavky. A něco zakazovat, kvůli známkám, je taky chujovina. Na místě je spíš motivace. Když budeš mít dobré známky, což 3 je, tak ti koupíme (prut, naviják ...........) LOS
reagovat - Úterý 11. ledna 2005 ve 13:14 ® HaD
-
Já jsem tady původně nechtěl dělat chytrýho, protože sám jsem školama procházel hlavně díky neustálým průserům jen tak tak. Když jsem si ale přečetl příspěvek do drdy, řekl jsem si „ten chápek má pravdu a já si myslim to samý“. Pravda je, že kdybych byl v „telecích“ letech, taky bych asi zkoušel navrhnout podobnou strategii-tj. škemrání apod. I když jak o tom přemýšlím, byl jsem hlava dubová a asi bych neškemral. Asi bych spíš zabral, kdyby mi o to šlo. A to by si měl DEATHe udělat i ty. Já třebas celý pololetí na průmce kašlal na matiku. Úplně. Bylo to špatně. Vím to, dnes už ano. Ale na pololetní písemku sem se vždycky dva tři dny předem naučil a tušim 2 roky, jsem měl nejlepší práci na škole, takže na vízo to bylo rel. v pohodě.. Ale takhle by se to dělat nemělo, správná je stálá systematická práce! Zaber, řekni rodičům, že to myslíš vážně a když to budeš myslet upřímě, věřím, že to poznají a net ti nezakážou. Já bych to tak udělal, i když zatím nemůžu úplně správně soudit, protože jsem táta 3,5 letýho kloučka a tomu toho projde opravdu dost. Ale umim bejt na něj i přísnej
reagovat - Úterý 11. ledna 2005 v 11:39 ® MichalB
-
hmmm drda ma pravdu, ale ruku na srdce… nejhorsi bylo, kdyz se me nekdo ve 14–15 letech ptal, co chci v zivote delat (dokazat).. myslim, ze je to opravdu brzo (pravda, jesou lide, kteri to tak maji pekne narysovane). jsem asi jeden z tech, kteri to na stredni resili take „operativne“ a kdyz se na to clovek uplne nevybod, tak to slo… moje rada pro smrtaka: delej to tak , abys nemel stres a netlac na pilu … v zadnem pripade nebudu podcenovat tvuj problem, ale uvidis, ze se tomu mozna jednou na rybach zasmejes..
reagovat - Úterý 11. ledna 2005 v 10:40 ® drda
-
Už sem nějakou dobu chodím a zvažoval jsem registraci (proč jsem to dosud neudělal by bylo na samostatnou diskusi), ale nemyslel jsem si že mě k tomu přiměje tohle téma. ywan, Milky,denyg,Tomash,vasek: to jsou tedy skutečně „cenné“ rady. Jak si myslíte, že mu vydrží dlouho? Chci vidět nějakého majitele firmy nebo managera, který se nechá uprosit a přijme do práce člověka, co nic neumí. DEATH: pár dobrých rad pro tebe už tady zaznělo ( Rico, Cep, dudu) a jestli mohu, připojím tu svoji. Chvíli se „zastav“ a zapřemýšlej o životě, rozhlédni se po svém okolí, dej řeč se zkušenějšími přáteli, kterým důvěřuješ. A vůbec nebude na škodu, když dáš řeč se svými rodiči. Ale udělej to až v té chvíli, kdy už budeš mít jasno, co v životě chceš dokázat. Přijdi za nimi s návrhem na řešení celé situce. Vysvětli jim, jakým způsobem se pokusíš vylepšit studijní výsledky (a neboj se konkretizovat). Musí to být ale návrhy konstruktivní, to znamená, že i pro tvé rodiče srozumitelné. Hlavně si uvědom, že k tomu, aby sis zlepšil výsledky ve škole a tím se dostal na střední školu, abys tu střední školu dokončil, aby ses dostal na „vejšku“ a taky ji dostudoval a aby ses pak uplatnil v dobře ohodnoceném zaměstnání, musíš „máknout“. A to bohužel ne jednorázově, ale systematicky. Ale když si na to zvykneš, zjistíš, že ti najednou stačí „makat“ o něco míň a zbyde ti víc času třeba na net. A věř mi, že jako zkrachovalý student vím o čem mluvím. Školu jsem si pak dodělával při zaměstnání. Takže ráno do práce, z práce do školy, ze školy domů-tam studium pak spát a druhý den to samé, o víkendu studium. Naprosto ztracené roky. Tak ti přeji, aby ses rozhodl správně. PS: Až budeš zpracovávat časový rozvr dne pro realizaci zlepšení tvých studijních výsledků, nezapomeň do něj zakomponovat také čas věnovaný odpočinku a zábavě třeba na netu. Myslím, že by se nenašel rodič (včetně mě-a to jsem velmi přísný), který by to neakceptoval. Držím palce.
reagovat - Úterý 11. ledna 2005 v 9:19 @
-
Dudu – bratrovi je 15 let a mě ještě méně, a jediný kvalitní zdroj informací je v této společnosti je a jen internet. Dostat se rady od dospělých je docela obtížné.
reagovat - Úterý 11. ledna 2005 v 0:07 ® CeP
-
. patek se blizi. nezapomen…
reagovat - Úterý 11. ledna 2005 v 0:02 ® dudu
-
No nic o tom nevím, rad tady padlo dost takových, že rodiče jsou přísní atd… Nemůžu soudit kdo má větší pravdu( pravdy jsou vždy minimálně dvě), ale mám mladšího syna v tvým věku. Pokud bych ho nechal, aby si na netu dělal co chce, asi by byl stále na GZ a hral CoD. Rodiče to s tebou myslí dobře, a snaží se použít k tvé výchově těch prostředků, které se jim zdají nejúčinnější. Uvědom si, že se teď rozhoduje o celém tvém budoucím životě, vykašli se na hry a internet, a udělej vše, ale opravdu vše, co jde ještě udělat pro zlepšení známek, popřípadě pro udělání zkoušek. Hodně štěstí.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2005 ve 20:51 @
-
Nic proti tvím živitelům, ale nepřehání to trochu?
reagovat - Pondělí 10. ledna 2005 v 8:52 ® vasekX
-
Je pravda , že by jsi se měl vykašlat na nějaké své zásady , že nebudeš škemrat , a taky si myslím , že přes učitelku by to bylo najschůdnější vysvětlit jí jaký jsi trémista a , že pokud Ti ona nepomůže tak při přijímačkách zazmatkuješ a neuděláš je. Já si ale myslím , že i kdyby si dostal tu trojku přijímačky uděláš. Mám syna jen o rok mladšího a taky je to někdy boj vysvětlit mu , že je i pro něho pohodlnější dostat se na školu bez přijímaček , zvláště teď co změnili pravidla pro přihlašování na SŠ a když se nedostaněš na školu na kterou chceš je to v pr–li. K té Tvojí trémě nebo jak to nazvat , zkusil jsi někdy zajít za dětským psychologem? Jestli ne tak to rozhodně zkus posílí Tvoje sebevědomí protože blbej nejsi a rozhodně si myslím , že taková návštěva by prospěla i Tvým rodičům. Sám jsem taky přísný na své děti , ale snad i spravedlivý. Často se snažím při své praci(jsem kurátor pro děti a mládež)přesvědčit přísné rodiče aby nebyli tak přísní a parchanty přesvědčit , aby byly hodné dětičky , ne vždy se to daří. V zásadě jsem , ale pro takové tresty dětí , které neomezují jejich sportovní a duševní vyžití , nebudu klukovi zakäzovat sport , aby se válel doma nebo ještě huř flákal se po vsi(městě), to se pok chytne party povalečů případně feťáků a je to v . Něco jiného je pokud PC používáš jen na hry a jiné blbosti , když ho využíváš i k učení je to blbost. PS:mám na CD diktáty a prvopis
reagovat - Sobota 8. ledna 2005 v 10:23 ® Tomash
-
Deathťáku – to co radí Milky a Denyg nejsou vůbec špatný nápady. Navíc by to nebylo poprvý ani naposled, kdyby to vyšlo. Skoč za ní a začni s prosbami a prosením. Klidně jí vyklop, jak je to doma a jak moc se chceč´š dostat na tu tvou průmku. Tvá škola je základka, jestli jsem to dobře pochopil a úči na základce mají zvláštní vztah ke všem žákům, kteří přiznají i to, co není pravda. Snad mi rozumíš – naběhni za ní do kabinetu a spusť – snažím se, ale mám nervy a nejde mi to, tou trojkou mi vykopete hrob, já se ve vašich hodinách snažím, PROSÍM, PROSÍM, PROSÍM. Na tý svý základc budeš už jen půl roku… Jde ti o pololetní vysvědčení – to stojí za to se trošku ztrapnit, ne??? A ser na to, jak to z dálky vypadá – musíš myslet jen a jen na sebe a na to, jak by ti to mohlo do budoucna pomoci…
reagovat - Pátek 7. ledna 2005 v 19:30 ® Zlinsky_lovec
-
Tak taky jsem si myslel,že jsem v riti,ale nakonec jsem si neco vylepsil. u nas je kolikrat zrusenej i-net,ale kvuli memu zlepseni ve skole a kvuli hodné mamce se to vždycky nejak ukeca. mam pro tebe mou osvedcenou:skoc za ucitelkou ci ucitelem a pekne ho popros a rekni mu,že ti jde o prijimacky,atd. a že jestli si to muzes nejak vylepsit,nebo jestli si muzes neco napsat znovu. Už nekolikrat mi z´to pomohlo,vyzkoušej to. Ale kdyžtak nazdar a at se ti ty prijimacky povedou!
reagovat - Pátek 7. ledna 2005 v 19:14 ® DEATH
-
Dnes sem přitáhnul 4 z M a 4 z Čj..... Připomíná mi to období minulýho roku,když o něco šlo a já měl při každý písemce nervy v . Nevim proč,přitom,když vim,že mi to doma šlo,tak fakt nevim,proč tak nervym…
reagovat